Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chad
Novinec

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a chad So jun 27, 2015 3:08 pm

Evo mal berem tele vaše izkušnje z nakupi rabljenih avtomobilov. Kar zanimivo branje za poletno sobotno deževno popoldne. Očitno bom lahko tudi jaz kmalu rekel, da rad berem. Dejansko se motate v enem in istem krogu že odkar so debate na forumih o prevrtenih kilometrih. In v bistvu ste smotani.

Najprej bi povedu, da vi kupujete avtomobile za vas v osnovi previsokega cenovenga razreda s kupno močjo za ceno približno novega cliota verjetno. Zakaj pa pričakujete, da bo avto kot iz škatle za tak denar? Vsi, popolnoma vsi avti, ki jih vi kupujete v prodajalnah z rabljenimi avti in so seveda 95% iz uvoza, so avti kupljeni na masovnih dražbah po bolj razvitih državah EU. Tam so avtomobili vse sorte, to je zanimivo videt v živo, nekaj podobnega kot dražba cvetja na nizozemskem, toliko avtov na kupu, dražitelji samo sedijo in dražijo na ekranih: to je nakup vašega avta dejansko. No tam so praktično novi in res glanc avti (taki kot jih vi pričakujete, ampak z neprimerno visoko ceno seveda), pa tudi obrajsani, grdo zasvinjani, karambolirani (kakršne ponavadi dobite, saj je cena primerna za prodajo vam naprej). Seveda največkrat dražitelji teh avtov prej ne vidijo podrobno od blizu, ne morejo jih testirati itd., dejansko imajo tudi sami loterijo že tam. Zato je glavno vodilo cena, ki jim bo omogočila nakup, transport, manjše popravke in prodajo ter seveda pričakovan profit.

Logično, vi na drugi strani pričakujete raketo od avta za ceno cliota. Če vam želi prodajalec rabljenih avtov to omogočit po za vas primerni ceni, mora na dražbi kupit dovolj poceni avto, da ga bo pripeljal v slovenijo, zrihtal, da bo tak kot ga vi pričakujete (kot da je v salonu, ampak za ceno cliota), hkrati pa mora še on nekaj zaslužit ane, zato pa ima posel, ne bo delal za dvesto eurov na avto, logično.

Iz tega sledi, da je večina avtov, ki so uvoženi v slovenijo, podobni zripsanim in lažje karamboliranim avtom na tovornjakih, ki jih lahko vidite na avtocesti, ko jih prehitevate. Običajno so ti tovornjaki tujih tablic in si mislite... bogi slovaki in madžari, kaj vse jim prodajo. No, prav ta tovornjak je lahko namenjen ravno v slovenijo k nekomu, če ne ta, pa kakšen drug tovornjak - z enakimi avti.

Na koncu je prodajalce za razumet, oni samo ustrežejo temu kar trg (vi) zahteva. Zelo ugoden avto, višjega razreda kot je realno za kupca, hkrati pa mora seveda izgledat kot nov, tako da se kupec v glavi počuti, kot da ima nov avto ali pa da drugim na cesti izgleda kot da ima novega, in pa seveda za slovenski okus je 280.000 km na števcu preveč neokusno). In vaše zahteve so nemogoče, zato ne morejo drugega kot delati kar delajo. Če bi bilo vse skupaj bolj realno, bi se v sloveniji v glavnem vozili clioti in golfi. Ni realno, da je vsak drugi avto tri leta star passat z opremo highline ali pa pet do sedem-letni bmw 530d. To ni realno. V sloveniji so avti na cesti za vsaj en razred predobri, no ..za mene ne, ker točno vem, da je 90% rabljenih kupljenih na čisto srečo. Pa vprašanje v koliko takih avtih šklocajo končniki, ker ljudje za servis potem seveda nimajo ali pa je servis z vseh vetrov.

Če želite realen nakup takega avta, moj namig, na avto.net kliknite za razširjeno iskanje, izberite tip avta in motorja/menjalnika, potem pa obvezno obkljukajte: slovensko vozilo, prodajalec je fizična oseba in mogoče tudi kar samo 1. lastnik, (da vozilo ni bilo karambolirano mogoče ne, ker vsak crash ne uniči avta, so manjše nesreče in so totalke,to boste preverili na servisih). Dobili boste, ne 10 strani bmwjev, ampak mogoče 2 strani, z višjimi kilometri kot ste pričakovali in z višjo ceno kot vam je všeč. Ali pa s kilometri do 70 tisoč in absolutno previsoko ceno za vas: tako je tudi največkrat realno prodan avto, npr bmw 5, od prvega lastnika, taki menjajo avto na tri leta, dokler je še kaj vreden in dokler ne začne srat, je v garanciji in da si potem za neko normalno doplačilo kupi novega. Seveda, če mu posel še laufa.

Opozoril bi še na eno posebnost na avtonetu, da se človeku zmeša: veliko jih obkljuka, da so 1. lastnik, potem pa v opisu dopiše, da je prvi lastnik v sloveniji. Pa koga to briga... a je komentar sploh potreben. Da bi mu možgane ven spraskal. Tako da dejstvo, da je vozilo slovensko, je pomemben selektivni izbor, da ne zgubljate časa s takimi.

Ostali nakupi rabljenih avtov so loterija kot je borza cvetja na nizozemskem, mogoče bojo rože v cvetličarni še lepe, mogoče jih pa polovico pade dol že takoj. Pa srečno kekci.

jablana5
Nov uporabnik

Napisal/-a jablana5 So jun 27, 2015 4:39 pm

Moja izkušnja (26.6.) z KMV d.o.o.

Včeraj sem se oglasil pri njih na podlagi novega oglasa na avto net za Mondeo-ta letnik 2012 km:97397 na števcu cena 12.290€.

http://www.avto.net/acbezigrajska1/ad.asp?ID=9875059&show=1

Po ogledu sem se pozanimal s prodajalcem o zgodovini avta, ker je pač priložena servisna knjižica v avtu bila prazna oz zadnji servis pri nas dva dni nazaj menjava olja. Napotil me je z vin številko na Fordov servis (po njegovih besedah avto kupljen direkt iz Nizozemske).

Slika

Še pri prodajalcu po-googlam in po 2min najdem oglas na Nemški strani mobile de za ta avtomobil cena 10.591€ in pa 147.177km po števcu.

»Posnetek strani:

http://www.filedropper.com/webcache-googleusercontent-com

in še slike avta z oglasa (nemčija):

http://www.filedropper.com/slikenemija

Google: wf0gxxgbbgck18480 => posnetek strani prikaže zbrisan oglas.«
https://www.google.si/search?q=wf0gxxgbbgck18480&oq=wf0gxxgbbgck18480&aqs=chrome..69i57.279j0j8&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

http://www.filedropper.com/www-avto-net
http://www.filedropper.com/www-avto-net1

Z zanimanjem na reakcijo sem mu stran oz oglas pokazal, kjer je takoj začel, da to ni mogoče, da avto ni bil nikoli v Nemčiji kaj šele kupljen tam…. Nekaj časa je še razlagal in govoril ter se izgovarjal, da tega ne delajo so resni oz urejena avtohiša… v glavnem če stopiš mački na rep…..

Ker mi je očitno lagal in nenehno zatrjeval, da to ni možno sem se lepo odpravil na Fordov servis, da preverim, ker pa mi brez presenečenja niso mogli pomagati oziroma samo to, da pač je avto res z Nizozemske ampak nobenega zabeleženega servisa ali garancije (kar je pri Fordu problem ker elektronsko beleženje servisiranje opravljalo komaj nekaj mesecev).

Da pa zadevo vse skupaj potrjuje za resnično pa čez nekaj minut od obiska prodajalca stran oz glas ni več obstajal (hitro so reagirali a zame na srečo prepozno)…

Dokazi so zgoraj na povezavah…

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So jun 27, 2015 8:46 pm

Za KMV pa že vrabci pravijo, da imajo vsi avti pri njih vrtene km. Enako AC Bežigrajska.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Ne jun 28, 2015 11:15 am

chad je napisal/-a:Evo mal berem tele vaše izkušnje z nakupi rabljenih avtomobilov. Kar zanimivo branje za poletno sobotno deževno popoldne. Očitno bom lahko tudi jaz kmalu rekel, da rad berem. Dejansko se motate v enem in istem krogu že odkar so debate na forumih o prevrtenih kilometrih. In v bistvu ste smotani.

Najprej bi povedu, da vi kupujete avtomobile za vas v osnovi previsokega cenovenga razreda s kupno močjo za ceno približno novega cliota verjetno. Zakaj pa pričakujete, da bo avto kot iz škatle za tak denar? Vsi, popolnoma vsi avti, ki jih vi kupujete v prodajalnah z rabljenimi avti in so seveda 95% iz uvoza, so avti kupljeni na masovnih dražbah po bolj razvitih državah EU. Tam so avtomobili vse sorte, to je zanimivo videt v živo, nekaj podobnega kot dražba cvetja na nizozemskem, toliko avtov na kupu, dražitelji samo sedijo in dražijo na ekranih: to je nakup vašega avta dejansko. No tam so praktično novi in res glanc avti (taki kot jih vi pričakujete, ampak z neprimerno visoko ceno seveda), pa tudi obrajsani, grdo zasvinjani, karambolirani (kakršne ponavadi dobite, saj je cena primerna za prodajo vam naprej). Seveda največkrat dražitelji teh avtov prej ne vidijo podrobno od blizu, ne morejo jih testirati itd., dejansko imajo tudi sami loterijo že tam. Zato je glavno vodilo cena, ki jim bo omogočila nakup, transport, manjše popravke in prodajo ter seveda pričakovan profit.

Logično, vi na drugi strani pričakujete raketo od avta za ceno cliota. Če vam želi prodajalec rabljenih avtov to omogočit po za vas primerni ceni, mora na dražbi kupit dovolj poceni avto, da ga bo pripeljal v slovenijo, zrihtal, da bo tak kot ga vi pričakujete (kot da je v salonu, ampak za ceno cliota), hkrati pa mora še on nekaj zaslužit ane, zato pa ima posel, ne bo delal za dvesto eurov na avto, logično.

Iz tega sledi, da je večina avtov, ki so uvoženi v slovenijo, podobni zripsanim in lažje karamboliranim avtom na tovornjakih, ki jih lahko vidite na avtocesti, ko jih prehitevate. Običajno so ti tovornjaki tujih tablic in si mislite... bogi slovaki in madžari, kaj vse jim prodajo. No, prav ta tovornjak je lahko namenjen ravno v slovenijo k nekomu, če ne ta, pa kakšen drug tovornjak - z enakimi avti.

Na koncu je prodajalce za razumet, oni samo ustrežejo temu kar trg (vi) zahteva. Zelo ugoden avto, višjega razreda kot je realno za kupca, hkrati pa mora seveda izgledat kot nov, tako da se kupec v glavi počuti, kot da ima nov avto ali pa da drugim na cesti izgleda kot da ima novega, in pa seveda za slovenski okus je 280.000 km na števcu preveč neokusno). In vaše zahteve so nemogoče, zato ne morejo drugega kot delati kar delajo. Če bi bilo vse skupaj bolj realno, bi se v sloveniji v glavnem vozili clioti in golfi. Ni realno, da je vsak drugi avto tri leta star passat z opremo highline ali pa pet do sedem-letni bmw 530d. To ni realno. V sloveniji so avti na cesti za vsaj en razred predobri, no ..za mene ne, ker točno vem, da je 90% rabljenih kupljenih na čisto srečo. Pa vprašanje v koliko takih avtih šklocajo končniki, ker ljudje za servis potem seveda nimajo ali pa je servis z vseh vetrov.

Če želite realen nakup takega avta, moj namig, na avto.net kliknite za razširjeno iskanje, izberite tip avta in motorja/menjalnika, potem pa obvezno obkljukajte: slovensko vozilo, prodajalec je fizična oseba in mogoče tudi kar samo 1. lastnik, (da vozilo ni bilo karambolirano mogoče ne, ker vsak crash ne uniči avta, so manjše nesreče in so totalke,to boste preverili na servisih). Dobili boste, ne 10 strani bmwjev, ampak mogoče 2 strani, z višjimi kilometri kot ste pričakovali in z višjo ceno kot vam je všeč. Ali pa s kilometri do 70 tisoč in absolutno previsoko ceno za vas: tako je tudi največkrat realno prodan avto, npr bmw 5, od prvega lastnika, taki menjajo avto na tri leta, dokler je še kaj vreden in dokler ne začne srat, je v garanciji in da si potem za neko normalno doplačilo kupi novega. Seveda, če mu posel še laufa.

Opozoril bi še na eno posebnost na avtonetu, da se človeku zmeša: veliko jih obkljuka, da so 1. lastnik, potem pa v opisu dopiše, da je prvi lastnik v sloveniji. Pa koga to briga... a je komentar sploh potreben. Da bi mu možgane ven spraskal. Tako da dejstvo, da je vozilo slovensko, je pomemben selektivni izbor, da ne zgubljate časa s takimi.

Ostali nakupi rabljenih avtov so loterija kot je borza cvetja na nizozemskem, mogoče bojo rože v cvetličarni še lepe, mogoče jih pa polovico pade dol že takoj. Pa srečno kekci.

Sem razmišlal, ali bi sploh odpisal na ta post ali ne. Ja, res je folk bi imel več, kot si lahko privošči, kaj je pri tem čudnega? In pojavlja se odlična možnost lahkega zaslužka na način, o katerem je govora v tej temi. Ampak ti pišeš tako, kot da zagovarjaš dejanja teh preprodajalcev. Glede na to, da si se komaj prijavil na forum in imaš zgolj eno objavo, sem precej prepičan v to, da si eden izmed preprodajalcev.

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Po jun 29, 2015 2:40 pm

chad je napisal/-a:Evo mal berem tele vaše izkušnje z nakupi rabljenih avtomobilov. Kar zanimivo branje za poletno sobotno deževno popoldne. Očitno bom lahko tudi jaz kmalu rekel, da rad berem. Dejansko se motate v enem in istem krogu že odkar so debate na forumih o prevrtenih kilometrih. In v bistvu ste smotani. ...

Saj ni tak napačno napisano, ampak mi je pa res smešno da se pogosto opravičuje goljufije s prevrtenimi kilometri ali razbitimi avtomobili s previsokimi pričakovanji kupcev. Vsak bi rad dobil največ za svoj denar. Za zavestno zavajanje ni nobenega opravičila. Žal pa se vedno najdejo preveč naivni ljudje in luknje v zakonu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 29, 2015 7:37 pm

slodreamer je napisal/-a:
chad je napisal/-a:Evo mal berem tele vaše izkušnje z nakupi rabljenih avtomobilov...

Saj ni tak napačno napisano....

Res ni napačno napisano - za nekoga, ki ne ve, kaj govori, ki bistva teme sploh ne razume, ki misli, da je problem nategatorjev v tem, da jih mi vsi "ustvarjamo" z nerealnimi željami (kakšne so še neudejanjene želje razen nerealne?), da so nategatorji prisiljeni v vrtenje km, o vsem tem bi na široko razlagal iz neke osebne užaljenosti, a kaj, ko ne loči zrna od plev, plev sploh ne (pre)pozna in govori kar nekaj, pri tem z veseljem podtika (kar vsem) ipd ipd... in ki v prvem postu vse forumovce označi za smotance in kekce...
Enostavno ni besede za tak nivo...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 29, 2015 7:43 pm

esem je napisal/-a:Res ni napačno napisano - za nekoga, ki ne ve, kaj govori, ki bistva teme sploh ne razume, ki misli, da je problem nategatorjev v tem, da jih mi vsi "ustvarjamo" z nerealnimi željami (kakšne so še neudejanjene želje razen nerealne?), da so nategatorji prisiljeni v vrtenje km, o vsem tem bi na široko razlagal iz neke osebne užaljenosti, a kaj, ko ne loči zrna od plev, plev sploh ne (pre)pozna in govori kar nekaj, pri tem z veseljem podtika (kar vsem) ipd ipd... in ki v prvem postu vse forumovce označi za smotance in kekce...

V bistvu nam nategatorji z vrtenjem km in loščenjem starih krip višjega razreda delajo uslugo. Mi bi se morali njim zahvalit, da nam uvalijo avte, ki jih sploh ne rabimo in to za male pare. Ker pač ne prenesemo resnice, da takih avtov ne rabimo nam pač naredijo uslugo in z veliko žalostjo zvrtijo km nazaj, da bi mi ne bili depresivni ampak se z veseljem vozili z avtom, ki ima namesto 380k km na števcu samo 120k km. :roll:

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To jun 30, 2015 1:07 pm

Z userjem chad se delno strinjal. Obsojam pa njegovo žaljenje.

Povprečni slovenski budget žal ne omogoča kaj več od vrednosti Cliota (Clio je prispodoba, ker je nekako slovenski - Revoz), govorim POVPREČNI, in s tem mislim, da avto ni luksuz ampak prevozno sredstvo, s katerim se lahko familija pripelje varno od kraja A do B. Pustimo "svetle" izjeme, ko direktorsko na mesec pride 6+k € k bajti.

Problem vidim v naši miselnosti. Imam znanca, ki ga je žal stanje v naši preljubi državici pripravilo do tega, da je spakiral kovčke in s familijo šel živet v Luxemburg. Tam so plače 2-3x naših. Seveda je tudi življenje temu primerno dražje. Pa smo enkrat prišli na to temo "pleha". Rekel je, da v tisti ulici živi par familij ali pa tudi samo zakoncev, ki imajo bajne službe in plače. Ampak materializem jim je na XY mestu. Dal je primer: Žena se vozi z 18 let starim volvom ker vozi otroke v vrtec, mož uporablja kolo pa ima do šihta 5 km. V tistem trenutku bi si lahko privoščili 3 nove XC90, ampak si ne. Ker v tem ne vidijo pointa. So sosedje ki imajo A8, pa so edini, ampak druge to ne gane. Pač imajo.

Evo in tukaj je problem pri nas, zavist do soseda, do drugega, ki ima "boljšega-daljšega", je prevelika. In potem pride človek z povprečno plačo po avto, ki presega njegov budget, ga komaj skešira, in potem je on glavni. In na drugi strani pa imamo dilerje, ki vidijo v tem priložnost dobička, torej prodati rabljen-uničen avto kot da je novi. Igrice pri tem pa so zbijanje km, menjava volana, stopalk, sedežev,....pa saj vemo kaj se vse dogaja. In potem temu človeku, ki še komaj čez mesec shaja čez 20k km rukne mašina. Jok in na drevo.

Pri vsem tem je krivica na drugih samo toliko, kolikor se dopušča dilerjem te umazane igre, v osnovi pa smo si krivi sami.

chad
Novinec

Napisal/-a chad To jun 30, 2015 1:46 pm

esem je napisal/-a:
slodreamer je napisal/-a:
chad je napisal/-a:Evo mal berem tele vaše izkušnje z nakupi rabljenih avtomobilov...

Saj ni tak napačno napisano....

Res ni napačno napisano - za nekoga, ki ne ve, kaj govori, ki bistva teme sploh ne razume, ki misli, da je problem nategatorjev v tem, da jih mi vsi "ustvarjamo" z nerealnimi željami (kakšne so še neudejanjene želje razen nerealne?), da so nategatorji prisiljeni v vrtenje km, o vsem tem bi na široko razlagal iz neke osebne užaljenosti, a kaj, ko ne loči zrna od plev, plev sploh ne (pre)pozna in govori kar nekaj, pri tem z veseljem podtika (kar vsem) ipd ipd... in ki v prvem postu vse forumovce označi za smotance in kekce...

Se opravičujem za kekce, ni bilo mišljeno tako grobo, tako da ne zamerit. Drugače nisem prodajalec avtomobilov, prijavil sem se, ker sem že vsaj dvajesetič v zadnjih letih padel na to debato in videl, da se še vedno premleva isti problem. Sicer tema je super razvita v teh letih, dejansko samo vpišeš v google ime prodajalca + forum, ali izkušnje, klik, in tukaj prebereš, da vrtijo kilometre. Tudi ne opravičujem tega početja moralno, sigurno ne. Ampak z vidika trga, povpraševanje-ponudba, sem hotel povedat, da dejansko samo ponudijo kar ljudje želijo, torej neko nerealno ugodno in hkrati ohranjeno vozilo. Me zanima kako bi se prodajali vsi ti passati in serije 5 s 300 do 500 tisoč kilometri, najbrž niti ne prav dobro. Že pri nas se najde prvega lastnika, ki v treh letih naklofa skoraj 300 tisoč km, kaj šele nemčija in ljudje, ki imajo avto, da se vozijo po evropi gledat njihove poslovalnice. Namreč taki v zahodnoevropskih in skandinavskih državah tak avto sploh kupijo, kot je nekdo pred mano povedal, ljudje na splošno v omenjenih državah dajo presenetljivo malo na to kaj vozijo. Mi najbrž taki ne bomo, smo pač avtomobilisti, saj verjetno oni pa nas občudujejo kako zmoremo vse to.

Tako da jih ne opravičujem moralno, tržno pa razumem.

Sicer kdor želi avto iz uvoza, je dosti agencij, ki ti avto pripeljejo po naročilu. Jaz bi probal tako. Ena iz ljubljane, dokaj nova, se mi zdi zelo korektna po občutku, tudi na njihovi fb strani so zelo aktivni itd., sigurno pa vse to nekaj več stane. Omenjal jih ne bom, ker jih ni še noben in verjetno ne sodijo po načinu dela na tak forum.

chad
Novinec

Napisal/-a chad To jun 30, 2015 1:48 pm

In ne delam v tej ali katerikoli drugi agenciji, ki prodaja, uvaža, posreduje, odkupuje avte. Sploh nisem v poslu z avti. Niti nobenega ne poznam. Da ne bo kdo mislil, da delam komu reklamo.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee To jun 30, 2015 10:39 pm

mardy je napisal/-a:Z userjem chad se delno strinjal. Obsojam pa njegovo žaljenje.

Povprečni slovenski budget žal ne omogoča kaj več od vrednosti Cliota (Clio je prispodoba, ker je nekako slovenski - Revoz),

Tega zadnjega Clia ne dejao v Revozu ampak delajo še kar Clia 2 za Severno Afriko (pa še to mislim da sem nedavno prebral v reviji Avto Fokus, da so končno ukinil proizvodnjo).

lp
darkside

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe jul 03, 2015 12:12 pm

chad je napisal/-a:In ne delam v tej ali katerikoli drugi agenciji, ki prodaja, uvaža, posreduje, odkupuje avte. Sploh nisem v poslu z avti. Niti nobenega ne poznam. Da ne bo kdo mislil, da delam komu reklamo.

no, ampak tovrstne storitve ta agencija tudi fajn zaračuna. Za uvoz konkretnega vozila iz nemčije so mi zaračunali za 1800€ stroškov. Sam sem jih na koncu imel cc. 540€ (prepis, bencin v obe smeri, homologacija, DMV). Se človek že vpraša, ali ni bolje iti sam gor po vozilo

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jul 03, 2015 12:17 pm

tr00per je napisal/-a:
chad je napisal/-a:In ne delam v tej ali katerikoli drugi agenciji, ki prodaja, uvaža, posreduje, odkupuje avte. Sploh nisem v poslu z avti. Niti nobenega ne poznam. Da ne bo kdo mislil, da delam komu reklamo.

no, ampak tovrstne storitve ta agencija tudi fajn zaračuna. Za uvoz konkretnega vozila iz nemčije so mi zaračunali za 1800€ stroškov. Sam sem jih na koncu imel cc. 540€ (prepis, bencin v obe smeri, homologacija, DMV). Se človek že vpraša, ali ni bolje iti sam gor po vozilo

Kaj pa tvoje porabljene ure?

Delodajalec (v tem primeru XY agencija) mora plačati delavca + njegove prispevke, obrabo kamijona in še sam bo zaslužil drugače se mu ne splača.

Vedno se bolj splača, da narediš čim več sam ;)
Lp

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe jul 03, 2015 12:41 pm

Moje porabljene ure? 11 ur vožnje v eno smer, 2 uri na uradu da sm tablce dobu (od tega uro in pol čakanja v vrsti), 15 minut, da sem zavarovanje uredil (preko spleta), pa pol še kaka ura za davkarijo in homologacijo. no, 60€ je potrebno dodati še za zavarovanje in tablce, torej cc 600€ stroškov.

Ja, jasno, da more delavce plačat in še sam kaj pobrat. Sem že sam razmišlou da bi kk avto po naročilu dol prpeljou, če bi meu kdo željo :) to je samo primer, koliko-če imaš voljo-se da prišparat. Pa še avto maš pod kontrolo skoz :)

BluTuTh
Nov uporabnik

Napisal/-a BluTuTh Po jul 13, 2015 10:46 am

Ford Focus 1.6 TDCi KARAVAN TITANIUM
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9902162
(http://www.fast-files.com/getfile.aspx?file=95213)
VIN avtomobila: WF0LXXGCBLCR19373

Prodajalec oglašuje, da ima avtomobil 117.150 km, hitro iskanje VIN številke najde povezavo do dražbe kjer je imel avto ob prodaji 167.716 km.
Izpis dražbe: http://www.filedropper.com/viewpdf

Zelo žalostno, da se vrtenja kilometrov poslužuje tudi uradni prodajalec in serviser vozil Ford. :cry:
Trgovca sem tudi poklical, ki sicer trdi, da je avto zgolj prejel v komisijsko podajo od nekega drugega prodajalca, jaz tej zgodbici žal ne verjamem.
Avto je tudi že umaknil z Avto.neta.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po jul 13, 2015 11:13 am

katera ford avtohiša?

lp

BluTuTh
Nov uporabnik

Napisal/-a BluTuTh Po jul 13, 2015 11:17 am

Servis je iz Domžal.
Google bo takoj vedel za katero avtohišo gre.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Po jul 13, 2015 11:52 am

Nebi bilo slabo,da bi se print screen dal zraven,da se po umiku oglasa vseeno vidi za keri avto se je šlo. ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jul 13, 2015 3:02 pm

BluTuTh je napisal/-a:Ford Focus 1.6 TDCi KARAVAN TITANIUM
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9902162
(http://www.fast-files.com/getfile.aspx?file=95213)
VIN avtomobila: WF0LXXGCBLCR19373

Prodajalec oglašuje, da ima avtomobil 117.150 km, hitro iskanje VIN številke najde povezavo do dražbe kjer je imel avto ob prodaji 167.716 km.
Izpis dražbe: http://www.filedropper.com/viewpdf

Zelo žalostno, da se vrtenja kilometrov poslužuje tudi uradni prodajalec in serviser vozil Ford. :cry:
Trgovca sem tudi poklical, ki sicer trdi, da je avto zgolj prejel v komisijsko podajo od nekega drugega prodajalca, jaz tej zgodbici žal ne verjamem.
Avto je tudi že umaknil z Avto.neta.

Preden gre avto v prodajo na tržišče naredijo vsaj 3 (tri) vmesne pogodbe, da se izognejo direktni krivdi. Tako se potem zgovarjajo eden na drugega da oni niso vrteli, dokazat pa ne moreš kdo je dejansko vrtel... Lopovi erste klasse...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan So jul 18, 2015 11:33 am

Še en biser, če še ni ga treba dodati med nategune...KOJA d.o.o. škofljica.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=

Oglašuje da ima Ford C-MAX 149000 km, dejansko ima na števcu 158000 km, ko sem ga vprašal če ima zamenjan jermen pa je pokazal na etiketo v motornem prostoru....res je imel menjan jermen, 15.1.2014 pri 160000 km...wtf?

Drugače pa ima človek čudno definicijo 1 lastnika, on ga je kupil od prvega lastnika in ga zdaj pač uporablja...torej je avto od prvega lastnika, ne razumem te logike.

Še nekaj ne razumem, zakaj pravijo da ima servisno knjigo potrjeno, če ima avto kao 158000 km danes, zadnji servis vpisan pa je leta 2012 pri 124000km? Ok, sej je potrjena, vendar od 2012 leta dalje torej 2-3 leta pa je kaj? Moja Corsa letnik 2001 ima tudi potrjeno knjigo, nazadnje je štempelj leta 2004 pri 35000 km, lahko avto prodajam z potrjeno servisno knjigo?

eh...mislim da bom še dolgo iskal avto...

Lep vikend!

Marko.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov