Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Koperboy
Nov uporabnik

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a Koperboy Ne jul 19, 2015 9:28 pm

Kupujem avto in ta tema mi zelo fajn pride. Nasploh na forumu sem že precej nasvetov pred nakupom rabljenega avtomobila prebral, tako da če jih uporabim v praksi in zato nisem nategnjen, imajo moderatorji pri meni v dobrem eno pivo :)

Jutri začenjam meni mukotrpno iskanje avtomobila, saj mi je moja zvesta Corolla Verso včeraj crknila in ne bom delal še druge generalke na njej. Sem iz Celja, za katerega je bilo tu izlitega nemalo žolča glede avto dilerjev, ampak kaj hočem, bom pač začel iskati iglo v senu :)

Sproti bom malo komentiral obiske raznih avtohiš in dilerjev. Če ima kdo še kakšne izkušnje iz Celja, bom zelo vesel, če jih tu objavi. Sicer pa iščem enoprostorca ali karavana, tam do 70.000 km, 4-5 let star in 10-12k EUR. Raje bencinca kot dizla, ker delam manj kot 20k km na leto, ampak oboje bo v redu.

Pregledal sem oglase Hajdine v Ptuju in imajo sumljivo nizke cene ravno takšnih avtov, ki bi jih imel, še posebej pa bodejo v oči nizki kilometri - avtomobili stari po 4-5 let z manj kot 40.000 prevoženimi km. Ne rečem za enega ali dva, ampak ko imajo skoraj vsi tako malo km, je pa že čudno. Vsaj fer napišejo, kateri avtomobili so iz uvoza in kateri ne. Všeč mi je tudi, da dajo 2-letno garancijo na avto po potrebi. Glede na moje izkušnje s Corollo Verso (izgleda, da sem ravno jaz naletel na tisti en avto od milijon, ki je narejen bolj šlampasto od kakšnega Fiata) je garancija zelo visoko na moji listi prioritet za avto.

Koperboy
Nov uporabnik

Napisal/-a Koperboy Ne jul 19, 2015 10:59 pm

chad je napisal/-a:Na koncu je prodajalce za razumet, oni samo ustrežejo temu kar trg (vi) zahteva.

Oprosti, ampak to enostavno ni res. S takšno logiko lahko opravičiš tudi dilerje drog recimo. Ali pa vojne na Bližnjem vzhodu, saj hočejo naftna podjetja ustreči trgu, ki zahteva nizko ceno bencina.

Avtodilerji imajo še drugo izbiro poleg previjanja kilometrov: v ponudbo naj dajejo samo avtomobile z nizko kilometražo in se izogibajo tistih z visoko kilometražo, saj tega trg noče. Simple, ne? Ampak če je pa tako lahko zaslužiti z navijanjem kilometrov, in bužci, v to smo jih mi kupci "prisilili"...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Po jul 20, 2015 5:26 am

Koperboy je napisal/-a:
chad je napisal/-a:Na koncu je prodajalce za razumet, oni samo ustrežejo temu kar trg (vi) zahteva.

Oprosti, ampak to enostavno ni res. S takšno logiko lahko opravičiš tudi dilerje drog recimo. Ali pa vojne na Bližnjem vzhodu, saj hočejo naftna podjetja ustreči trgu, ki zahteva nizko ceno bencina.

Avtodilerji imajo še drugo izbiro poleg previjanja kilometrov: v ponudbo naj dajejo samo avtomobile z nizko kilometražo in se izogibajo tistih z visoko kilometražo, saj tega trg noče. Simple, ne? Ampak če je pa tako lahko zaslužiti z navijanjem kilometrov, in bužci, v to smo jih mi kupci "prisilili"...

Super povedano!
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 20, 2015 6:18 am

Kupci uvoženih avtomobilov so jih delno prisilili v zbijanje km so pa tudi oni krivi, ker si niso postavili meje do kje lahko grejo z ceno.
Dilerji bi isto počeli kot počnejo pa čeprav bi jim kupec dal 1000eur več, ker so žejni in nenasitni everčkov ;)

Če bi lahko bi uvedel dodatni davek za naknadno pripeljane avte v slo potem bi bil zaslužek tudi z zbitimi km premajhen in se ne bi to več toliko dogajalo
Lp

Koperboy
Nov uporabnik

Napisal/-a Koperboy Po jul 20, 2015 8:28 am

pskoda je napisal/-a:Kupci uvoženih avtomobilov so jih delno prisilili v zbijanje km so pa tudi oni krivi, ker si niso postavili meje do kje lahko grejo z ceno.
Dilerji bi isto počeli kot počnejo pa čeprav bi jim kupec dal 1000eur več, ker so žejni in nenasitni everčkov ;)

Če bi lahko bi uvedel dodatni davek za naknadno pripeljane avte v slo potem bi bil zaslužek tudi z zbitimi km premajhen in se ne bi to več toliko dogajalo

Noben kupec ne more avtodilerja prisiliti v to, da zbija kilometre. Avtodilerji so si sami krivi, da je stanje tako, kot je: ko začne ena hiša zbijati kilometre, jim druge avtohiše ne morejo več konkurirati in začnejo zbijati tudi one. Če ne bi nobeden zbijal kilometre, bi bilo stanje veliko boljše, vendar dovolj je, da začne ena avtohiša zbijati kilometre in efekt domin se začne.

To sam potrdiš, ko napišeš, da so dilerji nenasitni evrčkov. Ne moreš pa jih opravičevati (niti delno) s tem, da so kupci naivni. To je enako, kot če rečeš, da sem kriv, ker ob nakupu hiše nisem odkril vseh skritih napak (hipotetičen primer) in sem zaradi tega imel naknadne stroške. Jah lej, nisem inženir ali gradbenik. Ne moreš pričakovati, da bo vsak kupec mehanik ob nakupu avta, gradbenik ob nakupu hiše, farmacevt ob nakupu zdravila ter zdravnik ob bolezni otroka. In to lahko avtohiše izkoriščajo, nekateri pa jih opravičujete.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jul 20, 2015 8:46 am

Vsako kaznivo dejanje bi moralo biti sankcionirano in potem bi bilo tega posla prevrtavanja kilometrov konec. Pravna podlaga obstaja, sankcije tudi, zatajijo pa tisti, ki bi morali uradno nekaj narediti na tem.

Online preverba dokumentacije glede izvora (pravna oseba v tujini potrdi navedbe na papirju, da se izognemo ponarejanju) in stanja rabljenega vozila (prev. km) in preverba, da vozilo ni bilo ukradeno bi vse rešila. Bolj simple ne more bit!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Koperboy
Nov uporabnik

Napisal/-a Koperboy Po jul 20, 2015 8:20 pm

Danes sem bil v hiši Avto Škorjanc v Celju in si ogledal Tourana 1.6 TDI 2011 letnik. Prodajalec je bil fer in priznal, da je vozilo uvoženo iz tujine. Zmotilo me je to, da avto ni vseboval servisne knjige, čeprav je na internetu bila omenjena celo kot potrjena - vozilo pa je imelo potrjen le pregled v taisti avtohiši, po tem ko so ga uvozili.
Zahvaljujoč vodiču na tem forumu sem takoj odkril "napako" na motorju oz. sklopu, ki skrbi za prenos moči - ob pritisku na plin se je avto komaj zaznavno zatresel, kar pomeni, da bo mogel v bližnji prihodnosti na menjavo kakšnega dela pogonskega sklopa, za katerega tisti trenutek nobeden ne more reči, kateri (in kako drag) bo. Zamenjava kateregakoli dela motorja je sicer vključena v njihovo enoletno cargarantie jamstvo, vendar bi bilo trebakot po Murphyju takšno stvar verjetno zamenjati kmalu po poteku garancije.
Skratka, meni se je zdel fer prodajalec, razen tiste servisne knjige, ki so jo obljubljali na internetu.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jul 20, 2015 9:55 pm

Koperboy je napisal/-a:Danes sem bil v hiši Avto Škorjanc v Celju in si ogledal Tourana 1.6 TDI 2011 letnik. Prodajalec je bil fer in priznal, da je vozilo uvoženo iz tujine. Zmotilo me je to, da avto ni vseboval servisne knjige, čeprav je na internetu bila omenjena celo kot potrjena - vozilo pa je imelo potrjen le pregled v taisti avtohiši, po tem ko so ga uvozili.
Zahvaljujoč vodiču na tem forumu sem takoj odkril "napako" na motorju oz. sklopu, ki skrbi za prenos moči - ob pritisku na plin se je avto komaj zaznavno zatresel, kar pomeni, da bo mogel v bližnji prihodnosti na menjavo kakšnega dela pogonskega sklopa, za katerega tisti trenutek nobeden ne more reči, kateri (in kako drag) bo. Zamenjava kateregakoli dela motorja je sicer vključena v njihovo enoletno cargarantie jamstvo, vendar bi bilo trebakot po Murphyju takšno stvar verjetno zamenjati kmalu po poteku garancije.
Skratka, meni se je zdel fer prodajalec, razen tiste servisne knjige, ki so jo obljubljali na internetu.

Če v oglasu navaja nekaj, kar se potem izkaže da tega nima se temu reče zavajanje. Verjetno se to ni zgodilo po naključju.
Servisno poberejo ven zato, da se ne vidi koliko km ima. Iz tega sledi da je pač nategovalec...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po jul 20, 2015 10:41 pm

lahko bi bil vztrajnik za zamenjat

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jul 20, 2015 10:55 pm

Koperboy je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kupci uvoženih avtomobilov so jih delno prisilili v zbijanje km so pa tudi oni krivi, ker si niso postavili meje do kje lahko grejo z ceno.

Noben kupec ne more avtodilerja prisiliti v to, da zbija kilometre. Avtodilerji so si sami krivi, da je stanje tako, kot je: ko začne ena hiša zbijati kilometre, jim druge avtohiše ne morejo več konkurirati in začnejo zbijati tudi one. Če ne bi nobeden zbijal kilometre, bi bilo stanje veliko boljše, vendar dovolj je, da začne ena avtohiša zbijati kilometre in efekt domin se začne.

To sam potrdiš, ko napišeš, da so dilerji nenasitni evrčkov. Ne moreš pa jih opravičevati (niti delno) s tem, da so kupci naivni. To je enako, kot če rečeš, da sem kriv, ker ob nakupu hiše nisem odkril vseh skritih napak (hipotetičen primer) in sem zaradi tega imel naknadne stroške. Jah lej, nisem inženir ali gradbenik. Ne moreš pričakovati, da bo vsak kupec mehanik ob nakupu avta, gradbenik ob nakupu hiše, farmacevt ob nakupu zdravila ter zdravnik ob bolezni otroka. In to lahko avtohiše izkoriščajo, nekateri pa jih opravičujete.
Tega da avto je ali ni uvožen niti ne more skrit.pogledaš homologacijo oz. številko le te pred številko sta dve črki ki pomenita
SA-slovenski avto
SB-uvoz
SC-predelava.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po jul 20, 2015 11:00 pm

O šte.lastnikov, prvi reg. in kje je bila prva.reg, se lahko s pomočjo prometne in reg.preveri na tem naslovu:
https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Koperboy
Nov uporabnik

Napisal/-a Koperboy To jul 21, 2015 8:56 pm

hippo je napisal/-a:Če v oglasu navaja nekaj, kar se potem izkaže da tega nima se temu reče zavajanje. Verjetno se to ni zgodilo po naključju.
Servisno poberejo ven zato, da se ne vidi koliko km ima. Iz tega sledi da je pač nategovalec...

Saj če bi se pripeljal od daleč, bi me to verjetno fejst zmotilo. Ampak ker ga imam pod blokom, mi je bilo vseeno, ker mi je vse skupaj vzelo par minut. Verjamem pa, da nekomu, ki bi res rad kupil točno ta avto, to ni malenkost.

stanek
Nov uporabnik

Napisal/-a stanek Sr jul 22, 2015 11:51 am

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DLI%C8NO...

Avto je bil služben, vozilo ga je veliko uporabnikov. Servis ni bil narejen 45000 km! Ima neke težave z injektorji ter amortizerji. Res žalostno kakšni nategatorji.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 22, 2015 3:34 pm

Koperboy je napisal/-a:

Dilerji prodajajo tisto, kar gre v promet, zato posledično je tudi kupec kriv. Če kupci ne bi kupovali uvoženih rabljenih avtomobilov tega ne bi bilo

Osebno nobenega ne zagovarjam in nasploh sem proti uvoženih rabljenih avtomobilov in tudi sam ne kupujem, ker imam raje dacio kot bmw,a audi,... iz uvoza.
Če je avto pripeljan k nam je to z razlogom in ti zbiti kilometri ne uidejo + da je bil lahko avto še razbit in tukaj pri nas skupaj zmetan in kao nekaramoliran

ps.: jaz bi dal uvoženim avtomobilom drugače obarvane registrske tablice. Npr. namesto plave pinki ;)
Lp

spilfrderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilfrderber Če jul 23, 2015 7:50 am

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DLI%C8NO...

Pri avtu je potrebno popraviti-zamenjati šobe, sprednji desni amrotizer je hin in v kolikor ga lastnik ni popravil avto ne gre čez tehničnega. Pušča olje pri diferencialu.

Ta ki ga prodaja je že tretji lastnik.
Priponke
HondaCRV.jpg

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Če jul 23, 2015 10:34 am

pskoda je napisal/-a:Dilerji prodajajo tisto, kar gre v promet, zato posledično je tudi kupec kriv. Če kupci ne bi kupovali uvoženih rabljenih avtomobilov tega ne bi bilo

Osebno nobenega ne zagovarjam in nasploh sem proti uvoženih rabljenih avtomobilov in tudi sam ne kupujem, ker imam raje dacio kot bmw,a audi,... iz uvoza.
Če je avto pripeljan k nam je to z razlogom in ti zbiti kilometri ne uidejo + da je bil lahko avto še razbit in tukaj pri nas skupaj zmetan in kao nekaramoliran

ps.: jaz bi dal uvoženim avtomobilom drugače obarvane registrske tablice. Npr. namesto plave pinki ;)

Pozdravljeni,spremljam forum že par let samo vedno se mi je zdelo škoda,da bi se en laik ukvarjal s takimi priznanimi strokovnjaki kot jih je večina tukaj gor.

To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

Seveda,se najdejo potem strokovnjaki kateri rajsi vozijo dacio kot uvozen bmw,vendar so tudi bmw,audi,...kupljeni pri nas,samo seveda vem,da si je tesko priznat da nimas denarja za boljse vozilo in govoris okoli,da si lahko samo dacio kupil slovensko,ker druge znamke se pri nas ne prodajajo.

In ja,ce bi imeli uvozeni avti pinki tablice,verjamem,da bi veliko ljudi okoli hodilo z tablico "neandertalec"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 23, 2015 11:36 am

@kekec2015 ti kar naprej uvažaj podrtije in si misli svoje. Jaz ne bom odgovarjal na tak beden, totalno nezrel odgovor + da večina mojih besed obračaš v svoj prid

ps.: osebno res nimam denarja, da bi vlagal v vaše uvožene podrtije
Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če jul 23, 2015 12:53 pm

kekec2015 je napisal/-a:To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

Nisem rabil slike, ker sem imel PISNE dokaze o vrtenih kilometrih!!!!

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Če jul 23, 2015 1:46 pm

pskoda je napisal/-a:@kekec2015 ti kar naprej uvažaj podrtije in si misli svoje. Jaz ne bom odgovarjal na tak beden, totalno nezrel odgovor + da večina mojih besed obračaš v svoj prid

ps.: osebno res nimam denarja, da bi vlagal v vaše uvožene podrtije

No zgleda,da si tudi strokovnjak za določanje poklica preko foruma(prosim,ce mi lahko napises se stevilke lota),če zadanes stevilke ti kupim dve nove Dacie :D

Če bi bil jaz iz tega področja bi zagovarjal uvožene avte,tko se pa moj odgovor nanaša na Vas forumaše oz.na Vase jasnovidne sposobnosti.

In se toliko kar se tice nakupa avta,ko sem jaz kupoval sem vzel sasijo preveril na servisu,vzel kleparja in ga peljal na pregled na servis,ker se raje vozim z uvozenim Bmw kot pa z Dacio(zaradi lastne varnosti).

Moj odgvor je toliko zrel kot tvoje mnenje,da bi uvozeni imeli roza tablice.

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Če jul 23, 2015 1:50 pm

hippo je napisal/-a:
kekec2015 je napisal/-a:To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

Nisem rabil slike, ker sem imel PISNE dokaze o vrtenih kilometrih!!!!

Tebi pa kapo dol,ker si eden izmed redkih kateri je lahko to dokazal in nisi pisal kar v tri dni nekaj.

Ce bi bilo vec takih gor kot si ti bi bil bolj kredibilen forum.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov