Ni sicer nateg, ampak da dam primer svojega avtomobila, kaj vse priredijo preprodajalci, da lažje in dražje prodajo.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... STNIK-SL...
Sam sem dobil zanj 2300€, mislim da je realna vrednost nekje med 3000 in 3500€.
1. lastnik, to ni res. Sem mu rekel da je bil prejšni lastnik oče in da je poznana cela zgodovina. Ampak to sem že sam vedel, da bo potem v oglas napisal 1. lastnik, niti ni tak nateg, ker bi večina tako napisala, tudi če bi bili sami 2. lastnik takega avta.
Pa seveda je treba pri tem v vsakem primeru zamenjat besedo lastnik z uporabnik, 1. lastnik je pri Oplih v skoraj vseh primerih lizing hiša (drugače ne dobiš nobenega popusta), tudi če vzameš na gotovino, kot je bil ta. Pa na koncu ga preprodajalec tudi mora napisat nase, tako da je v bistvu 4. lastnik.
Izredno ohranjen, v bistvu za svoja leta kar je, pač normalna obraba, sprednje luči niso več nove, ampak podrsane od drgnjenja ledu. Pločevina ni nič obuškana, čez zadnjo zimo se je edino pojavilo par prask na desni strani.
Volan je precej obrabljen, ampak takega mi je že oče pustil, ker je nerodno držal volan, sam sem ga vedno na 3 in 9 in nisem pridelal nobene obrabe. Tako da samo glede na ohranjenost volana ocenjevat število kilometrov se ne da, sploh ker so iz umetnega usnja.
Ročna je že od novega zanič, prime samo povsem na vrhu.
Za zamenjat je pa rekel da bodo sprednji diski (gor so bili še prvi) in za naredit veliki servis (enako še prvi zobati jermen). Upam da je vse to opravil, glede na postavljeno ceno.
Drugače pa kar sem še sam opazil, v ovinkih so mi peli ležaji, pa sklopka potresuje v mrzlem in vlažnem, to je še eden od problemov, ki je nastal že v tovarni.
Garažiran ni bil v moji lasti, se pravi zadnja 4 leta. Prej je pa res bil 6 let in se resnično pozna, če dobiš tak avto, z lahkoto rečem da lahko leta prepoloviš. Glede garažiranosti mu sam niti nisem nič rekel, tako da je to povsem njegova izmišljotina.
Potem pa kar niti sam nisem omenjal in je za pričakovat pri 10 let starem avtu. 3 leta nazaj sem zadel z desno sprednjo gumo v robnik.
Motorja nisem šparal niti malo, ker živim v hribih in rad vozim hitro, povprečna poraba nad 9l, tako da je obraba motorja verjetno nadpovprečna glede na kilometre, ampak tam do 200k bi moral vseeno BP zdržat.
Pri avtu, ki mi ga je prodal on, je bilo pa tudi kar nekaj nategovanja.
Klical sem ga že enkrat prej in vprašal koliko je bilo lastnikov. Takrat je pošteno povedal, da je avto iz uvoza in da je bila 2. lastnik pri nam ena gospa (kot sem kasneje ugotovil, to že ni več tako pošteno).
Potem ko sem klical par dni kasneje, tega nisem spraševal, in je on vse do konca mislil, da ne vem, da je avto iz uvoza. Tudi ko je imel na mizi sprintan list iz strani emrvl, in ko sem hotel pogledat koliko je bilo lastnikov, je začel grabit list k sebi, potem pa le pokazal da sta bila dva lastnika in en uporabnik. Seveda v SLO, tisto glede uvoza je še vedno prikrival.
Ko sem doma pogledal na emrvl, sem videl da je bil prejšnji lastnik Špan, se pravi je bil avto služben.
Za pogledat mi ga je dal pa pod streho, tako da sem videl samo dve manjši bunki. Doma pa potem še polno belih pikic na sprednjem odbijaču in havbi.
Tako slab nakup vseeno ni bil, ker je le nezaleten, niti večje praske nima nobene, 2011 letnik in 78k km.