Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a Firediver Če jul 23, 2015 2:56 pm

kekec2015 je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
kekec2015 je napisal/-a:To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

Nisem rabil slike, ker sem imel PISNE dokaze o vrtenih kilometrih!!!!

Tebi pa kapo dol,ker si eden izmed redkih kateri je lahko to dokazal in nisi pisal kar v tri dni nekaj.

Ce bi bilo vec takih gor kot si ti bi bil bolj kredibilen forum.

@kekec2015
Forum bi bil dosti boljši če bi se tudi ti držal določenega vsaj minimalnega nivoja bontona!
Glede na to, da si se šele danes prijavil in sodeč po vsebini tvojih postov si upam trditi, da sam spadaš med nestrpneže.
Umiri se..forum v prvi vrsti pač ni namenjen strokovnosti, ker ima vsak navaden smrtnik dostop do njega..vsi dobri nasveti na forumu so dobra volja poznavalcev in strokovnjakov, da brezplačno pomagajo, ni pa to kar samoumevno!

In tudi zato mi ravnokar registrirani prepametni "padalci" grejo na jetra, ko solijo pamet ostali druščini, ki sodeluje na forumu že leta!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Če jul 23, 2015 3:33 pm

Firediver je napisal/-a:
kekec2015 je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
kekec2015 je napisal/-a:To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

Nisem rabil slike, ker sem imel PISNE dokaze o vrtenih kilometrih!!!!

Tebi pa kapo dol,ker si eden izmed redkih kateri je lahko to dokazal in nisi pisal kar v tri dni nekaj.

Ce bi bilo vec takih gor kot si ti bi bil bolj kredibilen forum.

@kekec2015
Forum bi bil dosti boljši če bi se tudi ti držal določenega vsaj minimalnega nivoja bontona!
Glede na to, da si se šele danes prijavil in sodeč po vsebini tvojih postov si upam trditi, da sam spadaš med nestrpneže.
Umiri se..forum v prvi vrsti pač ni namenjen strokovnosti, ker ima vsak navaden smrtnik dostop do njega..vsi dobri nasveti na forumu so dobra volja poznavalcev in strokovnjakov, da brezplačno pomagajo, ni pa to kar samoumevno!

In tudi zato mi ravnokar registrirani prepametni "padalci" grejo na jetra, ko solijo pamet ostali druščini, ki sodeluje na forumu že leta!

Mislim,da se drzim bontona,se bom pa sedaj se bolj potrudil.

Nevem zakaj bi spadal med nestrpneže?

Forum ni namenjen strokovnosti se strinjam ampak,ce nekdo utemeljuje svoje mnenje na podlagi slik in nacina pisanja je to bedarija katera nobenemu ne koristi.

Tudi,ce ni strokovni komentar oz.mnenje je pa vseno ali ga napise 1 dan star forumas ali pa 10 let,da to nekako utemlji oz.da ima neko podlago(kot od @firediver).

In prosim Te,ce mi lahko argumentiras kaj sem napisal prepametnega kot padalec,da ti grem na jetra?

Po Tvojih besedah forum ni namenjen strokovnosti tako,da lahko sodelujem tudi v debati kot laik,ceprav ne pisem takih postov kot bi ostali dolgoletni druscini odgovarjali.Se strinjava?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 23, 2015 8:27 pm

kekec2015 je napisal/-a:
Mislim,da se drzim bontona,se bom pa sedaj se bolj potrudil.

Nevem zakaj bi spadal med nestrpneže?

Ker s sarkazmom napadaš druge uporabnike že v prvem postu, to se potem nadaljuje v naslednjih postih.

Da nadaljujem..

kekec2015 je napisal/-a:Pozdravljeni,spremljam forum že par let samo vedno se mi je zdelo škoda,da bi se en laik ukvarjal s takimi priznanimi strokovnjaki kot jih je večina tukaj gor.
To strokovnost izkazujete tako,da že samo slike so Vam zadostni dokaz,da je bil¸avto razbit in da ima prevrtene kilometre-kapo dol!

kekec2015 je napisal/-a:Forum ni namenjen strokovnosti se strinjam ampak,ce nekdo utemeljuje svoje mnenje na podlagi slik in nacina pisanja je to bedarija katera nobenemu ne koristi.

Kaj se je zgodilo, da si se po dolgem času odločil vmešati? Je sedaj forum bolj strokoven, ko si obračunal z avtorjem motečega posta? Bi rad bil moderator foruma, da boš presojal, katera bedarija komu koristi?

kekec2015 je napisal/-a:Tudi,ce ni strokovni komentar oz.mnenje je pa vseno ali ga napise 1 dan star forumas ali pa 10 let,da to nekako utemlji oz.da ima neko podlago(kot od @firediver).

Na forumu ni tako preprosto spoznati strokovnjaka, ker so že bili "prepametni" primerki, ki so svoje besede utemeljevali podolgem in počez, čez čas pa se je pokazalo, da so mlatili prazno slamo. Škoda časa s takimi se ukvarjat..in zato si lažje ustvariš mnenje, če kdo redno objavlja nasvete, ki se izkažejo za koristne. Za to pa rabiš čas in od uporabnika, ki se je ravnokar registriral, ne moreš pričakovati kredibilnosti - kredibilnost pa si jo pridobi glede na forumsko "obnašanje" v celoti.

kekec2015 je napisal/-a:In prosim Te,ce mi lahko argumentiras kaj sem napisal prepametnega kot padalec,da ti grem na jetra?

Že sam "nastop" v tvojem PRVEM postu (zato sem te označil za "padalca") je bil sovražen in sarkastičen do uporabnika - in to na osebnem nivoju. Razumem, da se ne strinjaš s tem, kar je on napisal, lahko pa bolj vljudno izraziš svoje nestrinjanje. Že s prvimi posti si nakazal svojo "kulturo" na forumu tako, da boš težko kredibilen tudi v prihodnje.

kekec2015 je napisal/-a:Po Tvojih besedah forum ni namenjen strokovnosti tako,da lahko sodelujem tudi v debati kot laik,ceprav ne pisem takih postov kot bi ostali dolgoletni druscini odgovarjali.Se strinjava?

Vsekakor lahko sodeluješ kot laik oz. kot tak kot si, ne daje pa ti pravice, da se besedno znašaš nad drugimi. Sicer je res, da nisi edini z agresivnim nastopom, ampak če se že vsi trudimo, da ostane ta forum na nekem solidnem nivoju kulture (brez napadanja na druge, kar internet pač omogoča s svojo anonimnostjo) preprosto ne smemo tolerirati prepotentnežev. Že obstoječih je dovolj, ne rabimo še novih - frišno registriranih!

Tisti, ki ste že lep čas na tem forumu, se mogoče spomnite, kaj vse se je dogajalo na avto.net forumu dobrih 10 let nazaj? In tudi, zakaj so ga ukinili?

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Pe jul 24, 2015 11:02 am

Moj prvi odgovor je bil napisan na tak način kot od forumaša kateri je objavil svojega.

Odkrito povedano sem se vmešal,ker imam čas in voljo ta mesec malo podebatirat.

Ni bolj strokoven,ker nisem strokovnjak za področje avtomobilizma ni pa zaradi moje objave forum nič manj vreden,ker pač forum ni samo za strokovna mnenja.

Moderator pa res nebi bil :D

Kar se tiče obračunavanja,sovražnosti in sarkazma sem samo napisal še drugo mnenje oz.odgovor na njegovo objavo,ker bi pač po njegovem mnenju moral imeti roza tablice.To se pravi tudi on obračunava z vsemi kateri vozimo uvožene avtomobile.Zakaj se nisi spotaknil v njegovo objavo oz.jo označil za prepotentno?

Glede moje kredibilnosti se ne sekiram,ker ne dajem nasvetov,mnenj in komentarjev glede stvari katere bi samo videl na internetu ali po načinu pisanja,komentiram objave.

Kredibilnost tudi nebi bila,da označim vsak avto na internetu,ker je uvožen da ima zbite kilometre in da je bil razbitina.Če bi to napisal in predstavil dokaze bi pa bil kredibilen,kot je naredil forumaš @hippo.

No se motiš krepko,da forum ne rabi novih članov.Forum rabi nove člane naj bodo strokovnjaki ali pa padalci(tiste kateri Vam ne pašejo se jih itak lahko blokira),ker z vsakim klikom na link ali na objavo se dvigne rating foruma,kar pripomere,da se lastnikom zviša prihodek od reklam.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jul 24, 2015 11:18 am

@firedriver kaj se sploh ukvarjaš z njemu
Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 24, 2015 11:50 am

kekec2015 je napisal/-a:....Kredibilnost tudi nebi bila,da označim vsak avto na internetu,ker je uvožen da ima zbite kilometre in da je bil razbitina.Če bi to napisal in predstavil dokaze bi pa bil kredibilen,kot je naredil forumaš @hippo.

Iz ene druge teme
Čeprav je bilo to že stokrat povedano - še 1X samo zate.
Dobri primerki stanejo enako v Nemčiji in pri nas. S takimi torej dilerji ne morejo nič zaslužit, bi bili celo na zgubi (stroški, transport ipd). A v Nemčiji imajo tudi "slabe" primerke, ki niso nujno slabi, so pa bistveno cenejši zaradi ogromnega števila km (v Nemčiji, It, F delajo trg. potniki tudi čez 1000 km/dan). In (samo!!) take (+ nekaj razbitih, kar se jim splača že zaradi nižje urne postavke kleparjev itd) naši dilerji pokupijo, jih malo spucajo/osvežijo/popravijo, predvsem pa jim bogato prevrtijo km ter jih nato prodajajo za ceno odlično ohranjenih z malo km. Nekateri tudi pisno garantirajo km - bi se ti z njimi bodel več let po sodiščih (kjer morda uspeš edino, če takoj po nakupu sodni izvedenec preveri km)? Razliko med audijem s 130-150 k km in audijem s 400-500 k km pobašejo v žep, prav tako si žepe bašejo mehaniki - in to oboje gre iz tvojega žepa.

Tvoj ima nekje 150000 km, kar ustreza tem prevrtenim avtom iz tujine (velika večina ima okoli 130) - zato domnevam(o), da je tvoj tudi iz tujine. Če res misliš, da ima 8 let star dizel iz tujine manj kot 20000 km/leto (toliko jih kdo naredi v enem mesecu), se ojunači, verjemi in se pusti nategnit.

Upam, da je jasno, da se o stroških ne da govorit - verjetno pa ne bodo majhni. Morda na samem začetku ja (+ velik servis, vztrajnik, dize?), a je veliko vprašanje za kasneje.

Ali pa se potrudi najti našega s 100% preverjeno zgodovino - kar se kdaj tudi prodaja.
Žal tako je...

Kaj porečeš na uvodno matematiko? Res misliš, da bi dilerji delali v svojo škodo? Res misliš, da je treba "branit" dilerje? Res misliš, da je tvoje "zgražanje" nad "posploševanjem" bolj kredibilno od "čiste ekonomike", predstavljene zgoraj?
Kaj sploh hočeš povedat? Da znaš tudi ti razmišljat? :roll:
Vsekakor ne dovolj široko

BTW - Jočeš, kako te vnaprej popredalčkajo (kot dilerja). Seveda te, saj si pisal v prvih postih točno tako, kot bi pisal užaljeni diler. Če misliš, da tako pisanje ne bo brez ustreznega razumevanja/odziva, spet ozko misliš.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jul 24, 2015 11:59 am

pskoda je napisal/-a:@firedriver kaj se sploh ukvarjaš z njemu

Ni sicer vredno, ampak je pa zanimivo branje, kako se blamira s svojim nastopom. .: )

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe jul 24, 2015 12:20 pm

Če bo kdo zasledil nov oglas, avto ima 300.000km, cena v avtohiši je xxx0 evrov

http://shrani.si/f/C/vt/3uUmTjqJ/brez-naslova.png

[img]http://shrani.si/f/C/vt/3uUmTjqJ/brez-naslova.png[/img]

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Pe jul 24, 2015 1:03 pm

esem je napisal/-a:
kekec2015 je napisal/-a:....Kredibilnost tudi nebi bila,da označim vsak avto na internetu,ker je uvožen da ima zbite kilometre in da je bil razbitina.Če bi to napisal in predstavil dokaze bi pa bil kredibilen,kot je naredil forumaš @hippo.

Iz ene druge teme
Čeprav je bilo to že stokrat povedano - še 1X samo zate.
Dobri primerki stanejo enako v Nemčiji in pri nas. S takimi torej dilerji ne morejo nič zaslužit, bi bili celo na zgubi (stroški, transport ipd). A v Nemčiji imajo tudi "slabe" primerke, ki niso nujno slabi, so pa bistveno cenejši zaradi ogromnega števila km (v Nemčiji, It, F delajo trg. potniki tudi čez 1000 km/dan). In (samo!!) take (+ nekaj razbitih, kar se jim splača že zaradi nižje urne postavke kleparjev itd) naši dilerji pokupijo, jih malo spucajo/osvežijo/popravijo, predvsem pa jim bogato prevrtijo km ter jih nato prodajajo za ceno odlično ohranjenih z malo km. Nekateri tudi pisno garantirajo km - bi se ti z njimi bodel več let po sodiščih (kjer morda uspeš edino, če takoj po nakupu sodni izvedenec preveri km)? Razliko med audijem s 130-150 k km in audijem s 400-500 k km pobašejo v žep, prav tako si žepe bašejo mehaniki - in to oboje gre iz tvojega žepa.

Tvoj ima nekje 150000 km, kar ustreza tem prevrtenim avtom iz tujine (velika večina ima okoli 130) - zato domnevam(o), da je tvoj tudi iz tujine. Če res misliš, da ima 8 let star dizel iz tujine manj kot 20000 km/leto (toliko jih kdo naredi v enem mesecu), se ojunači, verjemi in se pusti nategnit.

Upam, da je jasno, da se o stroških ne da govorit - verjetno pa ne bodo majhni. Morda na samem začetku ja (+ velik servis, vztrajnik, dize?), a je veliko vprašanje za kasneje.

Ali pa se potrudi najti našega s 100% preverjeno zgodovino - kar se kdaj tudi prodaja.
Žal tako je...

Kaj porečeš na uvodno matematiko? Res misliš, da bi dilerji delali v svojo škodo? Res misliš, da je treba "branit" dilerje? Res misliš, da je tvoje "zgražanje" nad "posploševanjem" bolj kredibilno od "čiste ekonomike", predstavljene zgoraj?
Kaj sploh hočeš povedat? Da znaš tudi ti razmišljat? :roll:
Vsekakor ne dovolj široko

BTW - Jočeš, kako te vnaprej popredalčkajo (kot dilerja). Seveda te, saj si pisal v prvih postih točno tako, kot bi pisal užaljeni diler. Če misliš, da tako pisanje ne bo brez ustreznega razumevanja/odziva, spet ozko misliš.

Z uvodno matematiko se strinjam zato sem kupil avto kateri je bil 2000€ dražji od povprečja.In jaz ne branim nikogar,no če bi bil plačan potem bi.
Hočem povedati,da od posploševanja nima noben forumaš nič,če pa predstavijo kredibilne informacije je pa super za vse,tudi zame.
Če bi v vsaki temi posploševali bi verjetno poste brisali ali bi jih pustili?
Moje razmišlanje je dosti široko zato pa ne pluvam v tej temi :D .
Užaljen nisem samo,da bi jaz mogel imeti roza tablico,ker nekdo vozi avto kupljen pri nas jaz pa ne se pa tudi meni zdi ozko mišlenje.

BTW
"Na tvoj način pisanja se pa meni zdi,da delaš na Snagi in nekoč,ko si kupil najcenejši uvožen primerek si imel same probleme potem."Je to ustrezen nivo takega foruma oz.pravi način komunikacije?

kekec2015
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec2015 Pe jul 24, 2015 1:07 pm

Firediver je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:@firedriver kaj se sploh ukvarjaš z njemu

Ni sicer vredno, ampak je pa zanimivo branje, kako se blamira s svojim nastopom. .: )

Blamiram nikakor,ker nisem nič posploševal ampak samo napisal svoje mnenje.
Če pa je drugačno mnenje blamiranje potem pa sem se res imaš prav :D

tadi80
Nov uporabnik

Napisal/-a tadi80 Po jul 27, 2015 10:10 am

jablana5 je napisal/-a:Moja izkušnja (26.6.) z ... edit (mod): izbrisano na željo omenjenega podjetja

Včeraj sem se oglasil pri njih na podlagi novega oglasa na avto net za Mondeo-ta letnik 2012 km:97397 na števcu cena 12.290€.

http://www.avto.net/acbezigrajska1/ad.asp?ID=9875059&show=1

Po ogledu sem se pozanimal s prodajalcem o zgodovini avta, ker je pač priložena servisna knjižica v avtu bila prazna oz zadnji servis pri nas dva dni nazaj menjava olja. Napotil me je z vin številko na Fordov servis (po njegovih besedah avto kupljen direkt iz Nizozemske).

Slika

Še pri prodajalcu po-googlam in po 2min najdem oglas na Nemški strani mobile de za ta avtomobil cena 10.591€ in pa 147.177km po števcu.

»Posnetek strani:

http://www.filedropper.com/webcache-googleusercontent-com

in še slike avta z oglasa (nemčija):

http://www.filedropper.com/slikenemija

Google: wf0gxxgbbgck18480 => posnetek strani prikaže zbrisan oglas.«
https://www.google.si/search?q=wf0gxxgbbgck18480&oq=wf0gxxgbbgck18480&aqs=chrome..69i57.279j0j8&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

http://www.filedropper.com/www-avto-net
http://www.filedropper.com/www-avto-net1

Z zanimanjem na reakcijo sem mu stran oz oglas pokazal, kjer je takoj začel, da to ni mogoče, da avto ni bil nikoli v Nemčiji kaj šele kupljen tam…. Nekaj časa je še razlagal in govoril ter se izgovarjal, da tega ne delajo so resni oz urejena avtohiša… v glavnem če stopiš mački na rep…..

Ker mi je očitno lagal in nenehno zatrjeval, da to ni možno sem se lepo odpravil na Fordov servis, da preverim, ker pa mi brez presenečenja niso mogli pomagati oziroma samo to, da pač je avto res z Nizozemske ampak nobenega zabeleženega servisa ali garancije (kar je pri Fordu problem ker elektronsko beleženje servisiranje opravljalo komaj nekaj mesecev).

Da pa zadevo vse skupaj potrjuje za resnično pa čez nekaj minut od obiska prodajalca stran oz glas ni več obstajal (hitro so reagirali a zame na srečo prepozno)…

Dokazi so zgoraj na povezavah…

Ta .... so nateguni na kubik, sem želel kupit peugeot 508 sw v okolici Ljubljane in sem zagledal oglas za tega

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... e-NAVI-P...

Trgovev iz Lj jih je tako popljuval,da imajo vsi Pežoji, Citroeni, Fordi tam oreng zbite km in podobno, vendar ponudba je zvenela ugodna in sem se odločil da si grem še tega ogledat, priskrbel sem si VIN številko: VF38ERHF8CL089151. Avto naj bi imel 91000km, že samo vnos šasije v google mi je prikazal zapisnik kjer ima vozilo 146000km!!! Še preden sem uspel objavit na forumu so nekoga nategnili in avto prodali.. Zrelo za prijavo!!

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po jul 27, 2015 10:42 am

tadi80 je napisal/-a:
Trgovev iz Lj jih je tako popljuval,da imajo vsi Pežoji, Citroeni, Fordi tam oreng zbite km in podobno, vendar ponudba je zvenela ugodna in sem se odločil da si grem še tega ogledat, priskrbel sem si VIN številko: VF38ERHF8CL089151. Avto naj bi imel 91000km, že samo vnos šasije v google mi je prikazal zapisnik kjer ima vozilo 146000km!!! Še preden sem uspel objavit na forumu so nekoga nategnili in avto prodali.. Zrelo za prijavo!!

Kiri mujoti:

http://ci.vimsweb.com/Reports/Inspectio ... culture=de

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jul 27, 2015 1:23 pm

Sicer sem zanje vedel, da nategujejo s kilometri in se tudi opazi da imajo VSI avtu nerealne km glede na letnik, da so pa tako površni, da niti ne preverijo ali ni kje avto objavljen.... Katastrofa. V bistvu bolje za kupce.

Btw, to je ista firma kot .... Bezi stran.

l3ksy
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a l3ksy Po jul 27, 2015 1:35 pm

Kaj pa Avtocenter EKO Avto d.o.o.?

Gledam njihove oglase in presenetljivo malo prevoženih kilometrov imajo vsa njihova vozila (dostavna)... http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=9312121&show=1

BluTuTh
Nov uporabnik

Napisal/-a BluTuTh Po jul 27, 2015 4:29 pm

BluTuTh je napisal/-a:Ford Focus 1.6 TDCi KARAVAN TITANIUM
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9902162
(http://www.fast-files.com/getfile.aspx?file=95213)
VIN avtomobila: WF0LXXGCBLCR19373

Prodajalec oglašuje, da ima avtomobil 117.150 km, hitro iskanje VIN številke najde povezavo do dražbe kjer je imel avto ob prodaji 167.716 km.
Izpis dražbe: http://www.filedropper.com/viewpdf

Zelo žalostno, da se vrtenja kilometrov poslužuje tudi uradni prodajalec in serviser vozil Ford. :cry:
Trgovca sem tudi poklical, ki sicer trdi, da je avto zgolj prejel v komisijsko podajo od nekega drugega prodajalca, jaz tej zgodbici žal ne verjamem.
Avto je tudi že umaknil z Avto.neta.

Sicer nisem 100% ampak po moje se je avto ponovno pojavil na Avto.netu: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9962628 (Screenshot)
Tokrat ne pri Ford Veit Domžale ampak pri Nova Avto d.o.o., pravtako so kilometri sedaj bolj realni.

Kot pravim nisem 100%, da gre za isti avto.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če jul 30, 2015 2:45 pm

Ni sicer nateg, ampak da dam primer svojega avtomobila, kaj vse priredijo preprodajalci, da lažje in dražje prodajo.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... STNIK-SL...

Sam sem dobil zanj 2300€, mislim da je realna vrednost nekje med 3000 in 3500€.
1. lastnik, to ni res. Sem mu rekel da je bil prejšni lastnik oče in da je poznana cela zgodovina. Ampak to sem že sam vedel, da bo potem v oglas napisal 1. lastnik, niti ni tak nateg, ker bi večina tako napisala, tudi če bi bili sami 2. lastnik takega avta.
Pa seveda je treba pri tem v vsakem primeru zamenjat besedo lastnik z uporabnik, 1. lastnik je pri Oplih v skoraj vseh primerih lizing hiša (drugače ne dobiš nobenega popusta), tudi če vzameš na gotovino, kot je bil ta. Pa na koncu ga preprodajalec tudi mora napisat nase, tako da je v bistvu 4. lastnik.

Izredno ohranjen, v bistvu za svoja leta kar je, pač normalna obraba, sprednje luči niso več nove, ampak podrsane od drgnjenja ledu. Pločevina ni nič obuškana, čez zadnjo zimo se je edino pojavilo par prask na desni strani.
Volan je precej obrabljen, ampak takega mi je že oče pustil, ker je nerodno držal volan, sam sem ga vedno na 3 in 9 in nisem pridelal nobene obrabe. Tako da samo glede na ohranjenost volana ocenjevat število kilometrov se ne da, sploh ker so iz umetnega usnja.
Ročna je že od novega zanič, prime samo povsem na vrhu.
Za zamenjat je pa rekel da bodo sprednji diski (gor so bili še prvi) in za naredit veliki servis (enako še prvi zobati jermen). Upam da je vse to opravil, glede na postavljeno ceno.
Drugače pa kar sem še sam opazil, v ovinkih so mi peli ležaji, pa sklopka potresuje v mrzlem in vlažnem, to je še eden od problemov, ki je nastal že v tovarni.

Garažiran ni bil v moji lasti, se pravi zadnja 4 leta. Prej je pa res bil 6 let in se resnično pozna, če dobiš tak avto, z lahkoto rečem da lahko leta prepoloviš. Glede garažiranosti mu sam niti nisem nič rekel, tako da je to povsem njegova izmišljotina.

Potem pa kar niti sam nisem omenjal in je za pričakovat pri 10 let starem avtu. 3 leta nazaj sem zadel z desno sprednjo gumo v robnik.
Motorja nisem šparal niti malo, ker živim v hribih in rad vozim hitro, povprečna poraba nad 9l, tako da je obraba motorja verjetno nadpovprečna glede na kilometre, ampak tam do 200k bi moral vseeno BP zdržat.

Pri avtu, ki mi ga je prodal on, je bilo pa tudi kar nekaj nategovanja.
Klical sem ga že enkrat prej in vprašal koliko je bilo lastnikov. Takrat je pošteno povedal, da je avto iz uvoza in da je bila 2. lastnik pri nam ena gospa (kot sem kasneje ugotovil, to že ni več tako pošteno).
Potem ko sem klical par dni kasneje, tega nisem spraševal, in je on vse do konca mislil, da ne vem, da je avto iz uvoza. Tudi ko je imel na mizi sprintan list iz strani emrvl, in ko sem hotel pogledat koliko je bilo lastnikov, je začel grabit list k sebi, potem pa le pokazal da sta bila dva lastnika in en uporabnik. Seveda v SLO, tisto glede uvoza je še vedno prikrival.
Ko sem doma pogledal na emrvl, sem videl da je bil prejšnji lastnik Špan, se pravi je bil avto služben.
Za pogledat mi ga je dal pa pod streho, tako da sem videl samo dve manjši bunki. Doma pa potem še polno belih pikic na sprednjem odbijaču in havbi.
Tako slab nakup vseeno ni bil, ker je le nezaleten, niti večje praske nima nobene, 2011 letnik in 78k km.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe jul 31, 2015 4:21 pm

Eto, že pri drugem, tokrat cena 3.990€ (prej nisem napisal, bila je 3.890€). Očitno sem v LJ pripeljal enega boljših avtomobilov.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... STNIK-KL...
Lastnik je seveda zdaj že 6., tudi prejšnji oglas je v bistvu že 5. lastnik, prvega oglasa mi ni uspelo ujeti, bil je pa Malgaj.
Ta je poudaril tudi gume, ki so 2014 letnik in imajo za sabo nekje 6000km (zraven slikan račun), in radio, čeprav bi sam namesto CD raje poudaril USB in SD. Zdaj sem pa sam res začasno spet na CD-jih, kot bi se vrnil 10 let v preteklost.
Žal mi je edino da sem dal zraven račune vse od prvega dne (na sliki račun radia Blaupunkt iz Mimovrste), kot da sem kaj več dobil zaradi tega. Za komplet zimskih gum sem pa res vedel, da ne dobim niti 100€ več.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Pe jul 31, 2015 6:57 pm

lahko da ceno 5000e, če želi to je njegova stvar....pač se jim ne mudi s prodajo. Mogoče če bi ti sam počakal ene 3 mesece bi ga sam lahko prodaj za višjo ceno.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jul 31, 2015 8:14 pm

Nevem kaj se buniš, prodal bi ga sam pa bi dobil več zanj. Eni bi radi na enostaven način brez zafrkancije s prodajo porinili nekam avto za končno prodajno ceno. Mogoče včasih ko je prodaja cvetela, sedaj to ne več.
Zakaj pa nisi povedal da si teral avto in butnil v robnik? Verjetno zato ker si želel dobiti več denarja, tako je tudi s prodajalci...ne eni ne drugi niso vedno pošteni, ti si tudi med njimi ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jul 31, 2015 11:00 pm

Poleg tega pa, če si sam avto vrednotil na 3000€+, si sam sebe nategnil da si ga prodal za 2.300€. Preprodajalci tukaj niso nič krivi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov