Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a pavlich Sr mar 27, 2013 6:24 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:Spostovani!

A je komu znan avto? A je avtohisa vredu? A se sploh splaca to kupt?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7040267&show=1

Lep pozdrav :)

AHD je tko tko..

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Sr mar 27, 2013 6:27 pm

pavlich je napisal/-a:

AHD je tko tko..

Tud za ceno nevem, je kr visoka glede na kilometre, pa tud nevem kako je kej ohranjen, pa ce so KM realne :)

L.p

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr mar 27, 2013 9:40 pm

Sam bejž stran.....
Slika

Uporabniški avatar
Te_ik93
Nov uporabnik

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a Te_ik93 Če mar 28, 2013 1:33 am

Ne kupuj TDSa, je samo sranje z temi motorji.
Poglej raje za kakšno 523i ali 528i, poraba je smešno nizka za takšen motor, so pa bol kot ne buletprof motorji. ;)
Pobrskaj malo po BMWforumu, boš izvedel veliko koristnega. obvezno pa pelji avto pred nakupom na pregled.
Vidim da si z celja, od tam prihaja mojster za BMWje, sliši na ime Tin, našel ga boš tudi na BMWforumu :pivo
Laguna viewtopic.php?f=7&t=89319 (Sold)
BMW viewtopic.php?f=7&t=94868 (New) ;)
BMW E36 320i 97l.
Lp, Žan

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Če mar 28, 2013 8:33 am

Te_ik93 je napisal/-a:

Poglej raje za kakšno 523i ali 528i, poraba je smešno nizka za takšen motor, so pa bol kot ne buletprof motorji. ;)
Pobrskaj malo po BMWforumu, boš izvedel veliko koristnega. obvezno pa pelji avto pred nakupom na pregled.
Vidim da si z celja, od tam prihaja mojster za BMWje, sliši na ime Tin, našel ga boš tudi na BMWforumu :pivo

Hvala lepa na svetovanje. Bom malo premislil, bom tudi na bmw forumu pogledal, ter premislil.

L.p

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če mar 28, 2013 11:10 am

Mogoče pozna pa kdo ta avto ? Kupujem namreč za mati, dela 60km na dan + ..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7081758&show=1

Naj bi imel zato toliko malo KM, ker je 2 leti stal na lizing hiši v kopru(doda dokaz ).. Kaj menite ? Je pa to 2.0TDI z FR opremo. Za to ceno je res ugoden, mogoče ga grem danes gledat, ampak če ima kdo kakšne info bi bile zelo dobrodošle..

Hvala,

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če mar 28, 2013 11:26 am

Pri teh, kilometrih, takšni ceni, opisa sploh ni, gre definitivno (95%) za vozilo s skritimi napakami, ali pa poškodbami. Vsekakor, če kupuješ to se ti splača it pogledat, in če je vredu si naredil zelo ugoden nakup. Ponavadi so avti z razlogom cenejši, sploh pa kadar govorimo o razliki 2000-3000€
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne Če mar 28, 2013 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če mar 28, 2013 11:28 am

NoF3ar je napisal/-a:Pri teh, kilometrih, takšni ceni, opisa sploh ni, gre definitivno (95%) za vozilo s skritimi napakami, ali pa poškodbami. Vsekakor, če kupuješ to se ti splača it pogledat, in če je vredu si naredil zelo ugoden nakup.

Danes grem tja in bom pogledau kar lahko. Potem sem mu pa omenil, če je vse ok, da bi ga še peljala k vrtaču v kranj, kjer poznam enega mehanika, da ga dajo na dvigalo, tester, skratka pregledajo vse v nulo in se je strinjal.. Tako da grem danes na ogled..
Lp,

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar Če mar 28, 2013 11:34 am

No, sej če mene vprašaš pri takšni razliki v ceni, bi mu jaz osebno tudi spregledal določene napake :D Si pa osebno nepredstavljam FR, ki ga bo vozila ženska. Zelo dobro bi bilo da ga prej preizkusi, saj ji zna trdota povzročati probleme.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če mar 28, 2013 11:42 am

NoF3ar je napisal/-a:No, sej če mene vprašaš pri takšni razliki v ceni, bi mu jaz osebno tudi spregledal določene napake :D Si pa osebno nepredstavljam FR, ki ga bo vozila ženska. Zelo dobro bi bilo da ga prej preizkusi, saj ji zna trdota povzročati probleme.

To je res .. Ima pa to samo FR opremo, drugače je to 2.0TDI .. Glede trdote pa tako, avto ima samo športne vzmeti -35mm, kar se meni ne zdi prehudo .. No ali pa sem že navajen :D

Uporabniški avatar
Te_ik93
Nov uporabnik

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a Te_ik93 Če mar 28, 2013 6:59 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:
Te_ik93 je napisal/-a:

Hvala lepa na svetovanje. Bom malo premislil, bom tudi na bmw forumu pogledal, ter premislil.

L.p

Ni problema ;)
Če te bo še kaj zanimalo kar z vprašanji na dan.
Lp
Laguna viewtopic.php?f=7&t=89319 (Sold)
BMW viewtopic.php?f=7&t=94868 (New) ;)
BMW E36 320i 97l.
Lp, Žan

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar Če mar 28, 2013 10:16 pm

sasocar123 je napisal/-a:
NoF3ar je napisal/-a:No, sej če mene vprašaš pri takšni razliki v ceni, bi mu jaz osebno tudi spregledal določene napake :D Si pa osebno nepredstavljam FR, ki ga bo vozila ženska. Zelo dobro bi bilo da ga prej preizkusi, saj ji zna trdota povzročati probleme.

To je res .. Ima pa to samo FR opremo, drugače je to 2.0TDI .. Glede trdote pa tako, avto ima samo športne vzmeti -35mm, kar se meni ne zdi prehudo .. No ali pa sem že navajen :D

Kakšno je stanje?

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 29, 2013 1:01 am

No pa začnimo..
Pridem tja, malo debatirava .. Servisno knižico so "zgubili" na leazing hiši v Kopru, kjer naj bi avto 2 leti stal. Temu naj bi tudi pripisali te magične kilomete. Ok, naj bi bil redno servisiran, me to ne zbega tako. Potem preverim DOT-e stekel. Na levi strani drugačne od sprednjih, prav tako je sprednja čist neka x. Na to je bil izgovor, da so mu vlomili v avto, kjer so mu izpulili ven volan ( zato je drug in ne dela hupa ) in polomili sredinsko konzolo ( štift ).. Ok, si rečem, vse možno..
Potem malo bolje preverim levo stran vozila, kjer naj bi bilo vlomljeno, pa vidim, da so nekaj rofkali pri stranskih airbagih, prav tako je luft pri sprednjem stebričku in pa polomljena je notranja kljuka vrat, pa je kar tako nekaj skupaj zalimana. Grem malo bolje gledat zunanjost in itak, cela stran pomarančasta..
Nato odprem pokrov motorja, spodaj manjka spodnja zaščita motoja-razlog naj bi bil, da mu jo je mehanik pozabil nataknit nazaj..
Kasneje prašam, če spije kaj olja, na kar je bil odgovor da cca 1l na 10 000km .. Ok si rečem, si pošten, malo kasneje ga prašam koliko km pa je naredil on z njim in reče da cca 14 000, kaj takoj ob nakupu bo šel preverit koliko olja mu pije ???
In še pika na i, testna vožnja, nimam kaj reči, avto se res lepo pelje, ampak pri 84 000 km, turbina že malo žvižga + vse spremembe na vozilu niso homolugirane ( izpuh, fedri, feltne ), češ da to noben ne poratja da ni original ..
Je pa cel opraskan okoli in okoli od avtopralnice itd, kljub temu, da ga ne vozi na krtače prat :lol:

Tako da iščem dalje, je pa res, da za ta denar kaj drugega ne moreš pričakovat, ampak tole je bilo pa malo preveč..

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Pe mar 29, 2013 9:43 am

Katastrofa...si pa mal izleta naredu...težko je v današnjih časih kupit dober rabljen auto...sploh pa poceni...

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 29, 2013 11:23 am

Tinerine je napisal/-a:Katastrofa...si pa mal izleta naredu...težko je v današnjih časih kupit dober rabljen auto...sploh pa poceni...

Ja nimaš kaj .. Aja, pa še voznikov sedež, že čisto strgan pri strani, nevem nevem.. Iščemo dalje, tako ali tako, ne moreš iti na prvo žogo ;)
Lp,

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Pe mar 29, 2013 11:55 am

Zanima me, kateri avto bolj priporocate za nakup. Potrebujem avto od 2000do 4000 eur. Pogoj je da je varčen, dizel, pa masina dobra. Hvala za informacije.
Komu znan avtomobil?

Tole sm najdu zaenkrat, priporocate.?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7086856&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7112940&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7100776&show=1

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar Pe mar 29, 2013 1:01 pm

sasocar123 je napisal/-a:
Tinerine je napisal/-a:Katastrofa...si pa mal izleta naredu...težko je v današnjih časih kupit dober rabljen auto...sploh pa poceni...

Ja nimaš kaj .. Aja, pa še voznikov sedež, že čisto strgan pri strani, nevem nevem.. Iščemo dalje, tako ali tako, ne moreš iti na prvo žogo ;)
Lp,

No ja. Je bilo za pričakovat. Osebno se mi zdi fer cena, če je samo to narobe, je kar 2500-3000€ cenejši od naslednega. Je pa res, da če kupuješ za matero je boljše, da je v piko avto ter navaden :D Glede servisne knjižice, če je bila zgubljena na lizumgo ponavadi pomeni, da je bil odvzet od lizinga, verjetno je imel tudi samo 1kluč.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 29, 2013 1:39 pm

Jah fer cena .. Če bi hotu vse porihtat, bi bil pa že v ranku FRa .. Tako da nevem no, lahko bi vsaj že takoj rekel, tukaj je bil butnen, pa me nebi to čisto nič motilo, ne pa da je 100 in 1 izgovor za vsako stvar. Oblikovno je avto res 1a, samo ko pa odpreš vrata te pa na rit vrže :lol:

Lp,

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar Pe mar 29, 2013 2:03 pm

Ma ja to je pa pol spet drugo :D Dobro, sedaj vsaj veš da nisi spustil dobrega primerka, in se neboš tukel po glavi :D

Edit:

Sedaj komaj, vidim kaj mi ti praviš celi čas. Da tole ni FR (dizl 170km) ampak ima samo FR look. To pa čisto spremeni vse.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 29, 2013 2:10 pm

NoF3ar je napisal/-a:Ma ja to je pa pol spet drugo :D Dobro, sedaj vsaj veš da nisi spustil dobrega primerka, in se neboš tukel po glavi :D

Edit:

Sedaj komaj, vidim kaj mi ti praviš celi čas. Da tole ni FR (dizl 170km) ampak ima samo FR look. To pa čisto spremeni vse.

Hehe, ja tako tako .. Navaden TDI z FR opremo. Res, na anetu takšnega primerka ni, pa glede na opremo je res cenovno ugoden, samo če bi bilo za zrihtat pol manj stvari bi bila čista druga pesem..

Lp,
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov