Napisal/-a centaur Po dec 21, 2015 7:58 am
Pozdravljeni!
Pred menjavo avtomobila sem leto dni nazaj začel brati ta forum. Na podlagi tega, me je kar mrazilo, ko sem razmišljal, da bi kupil rabljeni avto, vendar mi zaradi financ (družina z dvema majhnima otrokoma) drugega niti ni preostalo. Dolgo sem brskal po avto netu, "zamudil" par pravljičnih ponudb na tržišču, če sedaj pogledam nazaj, sem kar vesel, da sem jih. Skratka, moral sem si vzeti čas. Vmes sem preračunaval kreditne možnosti za nakup novega avta, vendar nam le-to ni zneslo. Obstoječi avto me je pa počasi puščal na cedilu. Pri Scenicu II je po 190.000 km počasi začelo crkovati vse kar je povezano z elektroniko. Najbolj je bil problematičen števec, logika samodejnega zapiranja stekel in tudi zadnja prema,...
Nato sem tudi znižal kriterije pri nakupu avtomobila. Na koncu mi je bilo vseeno ali ima zadnje šipe na motorčke, samo-zatemnitveno vetrobransko gledalo, avtomatsko ročno, ... in ostalo na kar sem bil pri obstoječem avtomobilu navajen. En dan sem na avto.net našel Scenica III z opremo Autentique, letnik 2014, tovarniško posodobljen model (novejša sprednja maska, sprednje led luči, snopasti žarometi, nekaj elektronike več kot v prvotni verziji tega modela,). Avto je bil star 10 mesecev, prodajalo ga je pa podjetje Avto Rajh v Murski soboti. Zaradi branja na forumu sem bil zelo skeptičen sploh prevozit pol Slovenije samo za ogled avtomobila, ker pa nisem našel nobene kritike o tej avto hiši (našel sem pa podatek, da so lani dobili neko priznanje za najboljšega Citroen trgovca), sem se odločil za ogled. Po telefonu mi je prodajalec dal vse podatke o avtomobilu, ki sem jih želel, vključno s številko šasije, opreme in podobno. S številko sem se oglasil na bližnjem Renault uradnemu prodajalcu in preveril kaj se je z avtomobilom dogajalo. Ko smo prišli do sklepa, da naj ne bi bilo z avtomobilom nič narobe, smo se odpravili v MS. Avtomobil je zgledal je kot nov. Po pregledu in testni vožnji sem se odločil za nakup. Svojega starega Scenica sem dal v račun, novega pa odkupil. doplačal sem cca. 10.000 eur. Avtomobil je imel 6.000 km. Kasneje sem ga v domačem kraju peljal še na tri neodvisne servise (2x uradni Renault in 1x neuradni). Vsi so mi potrdili, da je z avtomobilom vse ok, ni bil zaleten, prva barva, itd. Ugotovili smo tudi, da ima avto podaljšano 5 letno garancijo.
Sedaj ga uporabljam že tri mesece in je še vedno vse ok.
S tem pisanjem bi rad pohvalil to avtohišo, saj je bil odnos korekten, brez občutka nategovanja, prodajalec je še podaljšal svoj čas v službi, da sem lahko uredil registracijo in prepis na bližnjem AMZS.