Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a NoF3ar To apr 16, 2013 5:53 pm

Pa si prepričan, da ta impreca sploh obstaja? Ali je preprosto fake oglas? Ker jaz se nespomnim kje v MB bi bil takšen kader.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 16, 2013 5:56 pm

NoF3ar je napisal/-a:Pa si prepričan, da ta impreca sploh obstaja? Ali je preprosto fake oglas? Ker jaz se nespomnim kje v MB bi bil takšen kader.

oglas je resnicen ... moz obstaja na subaru forumu ;)
ampak iscem info se od drugih, ki bi morda poznali avto
turbo inside

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT To apr 16, 2013 6:28 pm

Pozna kdo tole octavio, oz. ve kaj o njej? Se prodaja že nekaj časa, ostale gredo vse kar hitro...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6916045&show=1

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr apr 17, 2013 6:45 am

NoF3ar je napisal/-a:Pa si prepričan, da ta impreca sploh obstaja? Ali je preprosto fake oglas? Ker jaz se nespomnim kje v MB bi bil takšen kader.

od kdaj je "02" samo Maribor?

VikingShip
Nov uporabnik

Napisal/-a VikingShip Sr apr 17, 2013 7:59 am

tristan01 je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:
janez80 je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:@h4ck: Iščem, pa ne najdem. Za dele so me prestrašli drugi, jaz z Roverji nimam izkušenj.
@janez: Torej praviš, da so deli kar dragi. Ja, to me pa malo skrbi.

Poklici v trgovino z avtodeli, pa povprašaj. Ti lahko povem za mojega(material za velik servis cca 230€, filtri so po 5-15€, senzorji tudi okrog 50-100€), če pa vse to nabavis v UK pa je še dosti ceneje

Če ti ja avto všeč se nobeden ne ozira za stroške. Govorim iz lastnih izkušenj. Kakor mi je znano so nekateri motorji hondini in zelo trpežni ob pravilni uporabi Beri ob nežni nogi

Kaj si res nebote dopovedali da ni hondinih motorjev po letu 95 v Roverju? So pa ti motorji zelo trpezni on pravilnem servisiranju

So... samo ni cel motor od honde, ampak samo določeni deli... preveri na spletu

Daj lepo te prosim ne govori bedarij, vse kar ima skupno 414,416 naprej od 96 je šasija. To pa je tudi vse! Motorji so roverjevi K-series. Ti priporocam malo branja na spletu, da ne bos govoril bedarij.

Do leta 95 so bili hondini motorji, po tistem pa NE!

Da se malo vmešam v to temo. Motor je Roverjev in precej zanesljiv. Pogosto so se pojavlale le napake zaradi tesnila glave, kar pa tudi ni prevelik strošek. Morda še ena informacija glede serije 200 in 25. V osnovo je to isti avtomobil, le da je Rover 25 facelitan in preimenovan. Dobra stran tega avtomobila je precej solidna lega na cesti in motor ki se ne brani vrtlajev (morda od tu še vedno prepričanje da je motor Hondin). Za podobnega sem se tudi sam zanimal dokler nisem opustil nakupa avtomobila. Rezervni deli so poceni, večino se jih dobi pri skoraj vsakem prodajalcu delov (vsaj kar se tiče podvozja, zavor in rednega servisiranja). Če znaš kaj sam postoriti okrog avtomobila, kupiš tega, vložiš še 200 ali 300 EUR da spraviš podvozje in zavore v odlično stanje, narediš še servis in imaš za 800 ali 900 EUR odličen voz s katerim nekaj let ne bo težav.

Lp Tristan01

Da še dodam, problemov z tesnili glave ni bilo, problemi so z hladnilnim sistemom(cevi...etc) in ko ni zadosti hladilne tekočine, takrat gre tesnilo(tako kot bi šlo na vseh drugih avtomobil)

Rover 25 je lep avto in kvalitetno narejen. Drugače je pa en Francoz dražji za popravlat ;) Edino tesnilo lahko gre kot je omenil @h4ck, to pa lahko zamenjaš z novejšo dvoslojno. Pojdi na Rover forum in boš kaj več zvedel ;)

VikingShip
Nov uporabnik

Napisal/-a VikingShip Sr apr 17, 2013 8:12 am

Dodal bi še to, da je Roverjev K- series zelo robusten in preverjen motor, saj jih še vedno delajo in vgrajujejo. Lotus, Land Rover, MG itd.

Gregory
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregory Pe apr 19, 2013 11:13 am

Najprej pozdrav vsem, sem nov na forumu...

Kupujem avto in me glede tega zanima: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5423587&show=1 ali ga je šel že kdo pogledat in kaj je ob tem "odkril"? Ali je z avtom vse ok, je vreden nakupa... ter kakšen je prodajalec? Kljub temu, da ne gre za visok znesek mi bo vsaka info v pomoč pri odločitvi. :)

Hvala že vaprej za posredovane informacije.
Lep pozdrav

KRUTANIT1
Nov uporabnik

PRODAJALCI

Napisal/-a KRUTANIT1 Pe apr 19, 2013 11:29 am

Zdravo,

kaj mislite o preprodajalcih:

TOP AVTOMOBILI Ptuj
MIPOMA
MIKLAVŽ MARIBOR
Jutri gremo v tisti konec Slovenije pogledati avto CITRIOEN C4 GRAND PICASSO, pa kar bo bo.

Baje da so vsi iz salona..... KAO:)

Prosim za veš komentarje izkušnje,... na kaj naj bomo pozorni, kakšna mora biti mašina, kako ugotoviš glede km, servisne knjižice, barva avtomobila,....

Hvala najlepša
L.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne apr 21, 2013 6:29 pm

Pozna kdo to vozilo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7098213&show=1

Če ne drugega, kakšna izkušnja oz. mnenje o prodajalcu: A2 AVTOMOBILI, TADEJ KOCIJAN, s.p., Mestinje 58a, Podplat ??

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To apr 23, 2013 9:24 am

Sem šel gledat to Toyoto. Vozilo nima servisne knjižice. Nobenih listkov, ki jih ponavadi še tako levi popoldanski mehanik pusti pri menjavi olja. Prodajalec je takoj ponujal za jurja nižjo ceno. Vozila si ne bi upal kupiti, tudi če bi ga prodajal za 5k €.
Zgleda sicer ohranjen, pedalke in volan kot novi, prestavna bunka in manšeta, pa znucana kot da jih ima za sabo najmanj 300k km.

Vsekakor je predhoden obisk pooblaščenega toyota servisa pomagal, da sem dobil napotke. Sploh pa ima Rav4 določen interval servisov ki si sledijo vsakih 75k km. Brez servisne in računov ki spadajo zraven, je odsvetoval nakup toyote rav4.

leeon
Nov uporabnik

Napisal/-a leeon Sr apr 24, 2013 2:57 pm

zdravo,

zanimam se za nakup tega megana:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7050363&show=1

pozna kdo ta avto? kaj pa o tem modelu megana/motorja na splošno?

hvala in lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr apr 24, 2013 3:37 pm

Vikking je napisal/-a:Pozna kdo to vozilo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7098213&show=1

Če ne drugega, kakšna izkušnja oz. mnenje o prodajalcu: A2 AVTOMOBILI, TADEJ KOCIJAN, s.p., Mestinje 58a, Podplat ??

al se sam men zdi, al so zadnja leva vrata in zadnji levi bok v drugem tonu barve?.....

sicer pa tudi ni napisal da avto ni poškodovan, kar pomeni ognit takega na 100 kilometrov
Zadnjič spremenil xsara, dne Sr apr 24, 2013 3:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Sr apr 24, 2013 3:38 pm

Pozdravljeni !

Pozna mogoče kdo to vozilo in prodajalca ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7112769&show=1

Hvala za odgovor ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 24, 2013 6:07 pm

sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni !

Pozna mogoče kdo to vozilo in prodajalca ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7112769&show=1

Hvala za odgovor ;)

off: nisem glih neki strokovnjak za BMW-je.....zanima me ali je normalno, da vsem gori tisti klicaj na displeju med števci, ali je to samo pri uvoženih pri preprodajalcih :mrgreen: :roll:

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 Sr apr 24, 2013 6:40 pm

Pozdravljeni mene zanima ta avtomobil če ga kdo pozna.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7222756&show=1
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr apr 24, 2013 10:24 pm

xsara je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:Pozna kdo to vozilo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7098213&show=1

al se sam men zdi, al so zadnja leva vrata in zadnji levi bok v drugem tonu barve?.....

sicer pa tudi ni napisal da avto ni poškodovan, kar pomeni ognit takega na 100 kilometrov

Prodajalec je bil hecn, rekel je: "to ti povem da je bil zadnji desni bok barvan". Kaj pa ostalo? :roll: Meni se je zdelo da več kot to. Nisem pa gledal detajle, je bilo dovolj da sem nehal z ogledom ko ni imel servisne. Avto je letnik 2003 in ne 2004.

pohecfan
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če apr 25, 2013 11:02 am

Mogoče je pa že v Sloveniji, kilometri bi potemtakem štimali. Edino cena je zanimiva, le 500€ več.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če apr 25, 2013 12:50 pm

Glede na kilometrino bi mogoče res lahko rekel da je avto že v SLO oz. bo.
Cena "le" 500 eur višja pa ne pomeni da ni zaslužka na tem avtu, tudi v Nemčiji njihova cena ni zabetonirana. Tale oglas meni ni sumljiv, bi bilo pa pametno poklicati prodajalca in ga vprašati kakšna je situacija.

xsara je napisal/-a:sicer pa tudi ni napisal da avto ni poškodovan, kar pomeni ognit takega na 100 kilometrov

Če bi napisal nepoškodovan pa spet ne bi bilo vredu :roll: Na zagovarjam švercerjev ampak nekateri se pa včasih spotaknete res v bedarije in vsakega takoj označite za nategatorja če ima dva različna tepiha
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Raiden
Nov uporabnik

Napisal/-a Raiden Če apr 25, 2013 4:25 pm

eentox je napisal/-a:

Glede na kilometrino bi mogoče res lahko rekel da je avto že v SLO oz. bo.
Cena "le" 500 eur višja pa ne pomeni da ni zaslužka na tem avtu, tudi v Nemčiji njihova cena ni zabetonirana. Tale oglas meni ni sumljiv, bi bilo pa pametno poklicati prodajalca in ga vprašati kakšna je situacija.

xsara je napisal/-a:sicer pa tudi ni napisal da avto ni poškodovan, kar pomeni ognit takega na 100 kilometrov

Če bi napisal nepoškodovan pa spet ne bi bilo vredu :roll: Na zagovarjam švercerjev ampak nekateri se pa včasih spotaknete res v bedarije in vsakega takoj označite za nategatorja če ima dva različna tepiha

Fotkano v Ljubljani-za Celovško.

Nemec ima slovenske fotke
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov