Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DC1990
Nov uporabnik

Napisal/-a DC1990 So mar 08, 2008 3:18 pm

Zdravo

Zanima me audi A8 4.2
Letnik 2004

Koliko pride vse

Cena + Transport + Slovenija (davki, pa ne vem kaj se vse) + Predelava za homoligacijo

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So mar 08, 2008 3:34 pm

DC1990 je napisal/-a:Zdravo

Zanima me audi A8 4.2
Letnik 2004

Koliko pride vse

Cena + Transport + Slovenija (davki, pa ne vem kaj se vse) + Predelava za homoligacijo

Kaj vam ni jasno... pa ne znate BRAT!

Lahko dobiš ceno do Trsta (luke) naprej si boš pa sam računal in homologiral...

DC1990
Nov uporabnik

Napisal/-a DC1990 So mar 08, 2008 3:43 pm

Vse mi je to jasno,

sam kaj pa moram potem, koliko procentov pristet na ceno cca 30 000 dolarjev

Pri A8 verjetno ni veliko za spremenit glede tehnike

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So mar 08, 2008 3:47 pm

xxxl je napisal/-a:... carina ... 10% od od osnove (netto cena vozila s prevoznimi stroški)
... DDV ... 20% ... od osnove (cena s carino ... )
... DMV ...13% ... od osnove (cena s carino ... )
... eko taksa ... cca 0,57eur/kg

... zraven pa moraš prišteti predelavo (takšno in drugačno) ali pa vsaj storitev EU homologacije ... je pa še to cca. par jurčkov ... če ti rata ... seveda ... ;)

... 8)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom So mar 08, 2008 10:02 pm

FBR je napisal/-a:

Zanima me audi A8 4.2
Letnik 2004

Koliko pride vse

Trenutno tecejo tudi dogovori z resnim in spostovanim clanom tega foruma (ve, kdo je, ne bom omenjal imena, preden ne bo vse doreceno...), da bi prek svojega podjetja prevzel potem vso to slovensko papirologijo, urejanje homologacij in ostalega "na slovenski strani".

Takoj ko bodo stvari jasne in dorecene, bo vesela objava!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 To mar 18, 2008 10:16 am

chgotom je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Zanima me audi A8 4.2
Letnik 2004

Koliko pride vse

Trenutno tecejo tudi dogovori z resnim in spostovanim clanom tega foruma (ve, kdo je, ne bom omenjal imena, preden ne bo vse doreceno...), da bi prek svojega podjetja prevzel potem vso to slovensko papirologijo, urejanje homologacij in ostalega "na slovenski strani".

Takoj ko bodo stvari jasne in dorecene, bo vesela objava!

LP iz Chicaga!

Je kaj novega glede podjetja za uvoz?
Zanima me pa še nekaj.Recimo da hočem uvozit avto ,ki se v Evropi ne prodaja Lexus IS 350.Je veliko težav z homologacijo,kako je glede zavarovanja?

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy To mar 18, 2008 9:09 pm

boy36 je napisal/-a:Zanima me pa še nekaj.Recimo da hočem uvozit avto ,ki se v Evropi ne prodaja Lexus IS 350.Je veliko težav z homologacijo,kako je glede zavarovanja?

ga tukaj ne boš mogel homologirati..

raje izberi is300 ;)
The SKY is lightning yellow

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Napisal/-a boy36 To mar 18, 2008 9:58 pm

lextasy je napisal/-a:
boy36 je napisal/-a:Zanima me pa še nekaj.Recimo da hočem uvozit avto ,ki se v Evropi ne prodaja Lexus IS 350.Je veliko težav z homologacijo,kako je glede zavarovanja?

ga tukaj ne boš mogel homologirati..

raje izberi is300 ;)

In v čem je poanta,da ga ne bi mogel homologirati?
l.p.

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Napisal/-a boy36 Sr mar 19, 2008 8:48 pm

Če sem prav razumel od 1.jan 08 v SLO sploh ne moreš več uvoziti novega avtomobila iz ZDA. Razen seveda če pridobiš ta potrdila.
Ma pa saj niso normalni.Bi pač delno raumel ,če bi imeli ne vem kakšno avtomobilsko industrijo.

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy Sr mar 19, 2008 9:02 pm

boy36 je napisal/-a: hočem uvozit avto ,ki se v Evropi ne prodaja Lexus IS 350.

tukaj je odgovor na tvoje vprašanje..zato mogoče v razmislek is300

kar se pa homologacije tiče, je pa tukaj pri nas en velik šmorn in nihče dejansko ne ve kaj in kako..

seveda lahko uvoziš avto iz ZDA, samo vprašanje je če ga boš lahko homologiral tukaj..
prva stvar je asimetrični snop svetlobe, pa smerniki, pa meglenke, potem nastanejo problemi s stekli, emisijami..
pridobi VIN številko, pojdi do uvoznika ( v tvojem primeru je to Toyota Adria) in boš dobil en kup direktiv..potem pa poizkušaj.. ;)
The SKY is lightning yellow

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Napisal/-a boy36 Če mar 20, 2008 9:03 pm

Danes sem govoril z lastnikom angleške firme Prolex in ni mogel verjeti,da so težave z homologacijo in registracijo v Sloveniji.Oni uvažajo iz Japonske Lexuse in to z narejenim tuningom Japonske firme Tom s,(Lexux IS 350-358 hp)in nimajo popolnoma nobenih težav z registracijo.Celo gredo tako daleč da ti ga pripeljejo do vrat tvoje hiše registriranega na tvoje ime.in tak avto pride 4000 funtov cenejši kot bi ga kupil od uradnega angelškega uvoznika.Rekel mi je tudi da ni noben problem,da lahko pripelje tudi avto iz Amerike ,zaradi volana na levi strani.

Res zgleda da še vedno živimo na balkanu :(
Še sliki tega avta:
Slika
in tunning
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če mar 20, 2008 10:31 pm

Pa bom še jaz malo offtopic - s tem, da je težje uvažat in homologirat vozila pri nas, gre zahvala našemu avtomobilskemu lobiju in glavnim uvoznikom, ki bi zgubili del svojih zaslužkov. Se spomnim kakšne ceremonije sem imel pred leti, ko sem uvozil nov avto iz Italije (takrat s pomočjo italijanskega trgovca, ki je kontaktiral našega uvoznika) in da ne omenjam postopka pridobitve homologacije, ko je kontrolor s tračnim metrom meril vozilo in ga skoraj zavrnil, ker je spregledal v knjižici z navodili, podatek o višini vozila od tal.
Pa nazaj na temo - upam, da zadevo uspešno izpeljete, da bo ekonomsko prijazna do kupca in kar je najbolj pomembno, da bi preko takšne storitve, tudi sam, enkrat uvozil kakšno starejšo ameriško predelano mrcino (ja, vem, skoraj utopična želja zaradi naših pogojev o ustreznosti vozila). Želja je, kakšne bodo pa realne možnosti bomo pa še videli.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Po mar 24, 2008 7:32 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Pa nazaj na temo - upam, da zadevo uspešno izpeljete, da bo ekonomsko prijazna do kupca in kar je najbolj pomembno, da bi preko takšne storitve, tudi sam, enkrat uvozil kakšno starejšo ameriško predelano mrcino (ja, vem, skoraj utopična želja zaradi naših pogojev o ustreznosti vozila). Želja je, kakšne bodo pa realne možnosti bomo pa še videli.

S starejšimi avti tut pr nas ni nobenga problema, problem je z novimi tko da veselo v nabavo :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr mar 26, 2008 8:52 pm

ocean je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Pa nazaj na temo - upam, da zadevo uspešno izpeljete, da bo ekonomsko prijazna do kupca in kar je najbolj pomembno, da bi preko takšne storitve, tudi sam, enkrat uvozil kakšno starejšo ameriško predelano mrcino (ja, vem, skoraj utopična želja zaradi naših pogojev o ustreznosti vozila). Želja je, kakšne bodo pa realne možnosti bomo pa še videli.

S starejšimi avti tut pr nas ni nobenga problema, problem je z novimi tko da veselo v nabavo :D

Zal je tako.... Uvozis lahko brez problemov 30+ let starega in okolje zasmrajajocega ameriskega bencinskega pozeruha, ne bodo ti pa dovolili uvoza novega BMW, Mercedes, VW (Made in Europe) iz ZDA, da o novih ameriskih avtih sploh ne govorim. Se splaca - nizek dolar pac.

Preprost odgovor: stari pozeruh pac ne hodi v zelje domacim uvoznikom.

LP iz Chicaga!

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Če mar 27, 2008 10:28 pm

Kaj kasn RO/RO do Trsta? Od kdaj vozijo car carrierji v Trst?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe mar 28, 2008 4:55 am

hartge je napisal/-a:Kaj kasn RO/RO do Trsta? Od kdaj vozijo car carrierji v Trst?

Nacelno najraje posiljamo ro/ro na pariteto Bremerhaven. Direktna in najhitrejsa linija iz Baltimore.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe mar 28, 2008 5:06 am

8AK je napisal/-a:
Uvozis lahko brez problemov 30+ let starega in okolje zasmrajajocega ameriskega bencinskega pozeruha, ne bodo ti pa dovolili uvoza novega BMW, Mercedes, VW (Made in Europe) iz ZDA, da o novih ameriskih avtih sploh ne govorim.

Edino prav! j***a je treba tam pustit dobre mucle car pa sem prvlečt 8) :twisted:

Slika

Klik V8 power

No problem! Ti posljemo... samo izberi svojega misicnjaka ali dva.

LP iz Chicaga!

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe mar 28, 2008 4:43 pm

Sej že pridno polnim prašička ampak so cene določenih modelov nenormalno poskočile :roll:

BTW mogoče veš kdaj pridejo challengerji z 5.7 hemiji na trg?
Slika

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov