Jerch_ je napisal/-a:se popolnoma strinjam z vami..
ampak, kaj ko bi pogledali še z druge strani?
gospa, ki so jo tako nategnili, se je nekaj le naučila- upam. sedaj ve, da sama ne more več kupovati in ne morem nobenemu zaupati. žal jo tega niso naučili starši. danes se sploh več ne da kupiti avta brez natega.. ker čim je kakšen, ki je vreden denarja, ga takoj polovijo švercerji ter zbijejo še kakšen kilometerček in nabijejo ceno.
Jerch_ je napisal/-a:se popolnoma strinjam z vami..
ampak, kaj ko bi pogledali še z druge strani?
gospa, ki so jo tako nategnili, se je nekaj le naučila- upam. sedaj ve, da sama ne more več kupovati in ne morem nobenemu zaupati. žal jo tega niso naučili starši. danes se sploh več ne da kupiti avta brez natega.. ker čim je kakšen, ki je vreden denarja, ga takoj polovijo švercerji ter zbijejo še kakšen kilometerček in nabijejo ceno.
GoGo je napisal/-a:No pa poglejmo naprimer naslednji (hipotetični) primer. Kupiš rabljen avto pri avtohinši, ki ima 100.000 km, in vzorno poštempljano servisno knjigo. Veliki servis
je imel narejen pri 90.000, kar pomeni da je naslednji pri 180.000km. Veselo se voziš 20 mesecev (vmes npr. nekaj neobičajnih okvar za te kilometre) ampak kupec si verjetno reče - se zgodi... Nato pri 150.000 strga jermen in posledično nastanejo veliki stroški na motorju. Ob natančnejšem pregledu servisne knjige "strokovnjak" ugotovi, da je le to ponaredila avtohiša, ki je kupcu avto prodala in zbila kilometre vsaj za 70.000km. Kar pomeni da bi moral biti jermen zamenjan že davno...
Kaj lahko kupec stori v takem primeru?
Pomoje bi moral:
- dobit strokovnjaka, ki bi vse to potrdil in dal uradno mnenje
- dat zahtevek avtohiši za povrnitev dela kupnine in kritje stroškov popravila
- prijavit avtohišo ustreznim inšpekcijam in organom pregona zaradi goljufije.
V realnosti pa je verjetno precej drugače.
Podoben primer opisanemu je imel moj znanec, preko odvetnika je sicer v roku 9 mesecev dosegel, da je avtohiša vrnila del kupnine in delno krila stroške popravila,
vendar veselo isto delajo naprej, saj so dali pogoj da jih ne prijavi, če želi povračilo...
Jagr je napisal/-a:GoGo je napisal/-a:No pa poglejmo naprimer naslednji (hipotetični) primer. Kupiš rabljen avto pri avtohinši, ki ima 100.000 km, in vzorno poštempljano servisno knjigo. Veliki servis
je imel narejen pri 90.000, kar pomeni da je naslednji pri 180.000km. Veselo se voziš 20 mesecev (vmes npr. nekaj neobičajnih okvar za te kilometre) ampak kupec si verjetno reče - se zgodi... Nato pri 150.000 strga jermen in posledično nastanejo veliki stroški na motorju. Ob natančnejšem pregledu servisne knjige "strokovnjak" ugotovi, da je le to ponaredila avtohiša, ki je kupcu avto prodala in zbila kilometre vsaj za 70.000km. Kar pomeni da bi moral biti jermen zamenjan že davno...
Kaj lahko kupec stori v takem primeru?
Pomoje bi moral:
- dobit strokovnjaka, ki bi vse to potrdil in dal uradno mnenje
- dat zahtevek avtohiši za povrnitev dela kupnine in kritje stroškov popravila
- prijavit avtohišo ustreznim inšpekcijam in organom pregona zaradi goljufije.
V realnosti pa je verjetno precej drugače.
Podoben primer opisanemu je imel moj znanec, preko odvetnika je sicer v roku 9 mesecev dosegel, da je avtohiša vrnila del kupnine in delno krila stroške popravila,
vendar veselo isto delajo naprej, saj so dali pogoj da jih ne prijavi, če želi povračilo...
No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo. Vkolikor bi kupoval avto v vrednosti nad 9.000 evrov (ali še nižje), potem bi se vsekakor tudi odločil za to varijanto.
Prodajalec, ki bi bil proti temu, da se opravi ta test pred nakupom zame ni kredibilen in pri njem ne bi kupil avta. Evo, to je moje, naj pa še drugi povejo....
Jagr je napisal/-a:No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo. Vkolikor bi kupoval avto v vrednosti nad 9.000 evrov (ali še nižje), potem bi se vsekakor tudi odločil za to varijanto.
Prodajalec, ki bi bil proti temu, da se opravi ta test pred nakupom zame ni kredibilen in pri njem ne bi kupil avta. Evo, to je moje, naj pa še drugi povejo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov