Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 14, 2009 7:32 pm

katastrofa kaj si še v današnjih časih nekateri upajo.... mislim da jih je tole sedaj drago stalo,glede nato da se je stvar pojavila v medijih
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 14, 2009 10:00 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:katastrofa kaj si še v današnjih časih nekateri upajo.... mislim da jih je tole sedaj drago stalo,glede nato da se je stvar pojavila v medijih

Točno tko. In tle sploh ne bi smelo bit debate: Skenslat dealerja+kazni in odškodnine.

mte
Nov uporabnik

Napisal/-a mte Če maj 14, 2009 10:11 pm

Ja, mislim da je potrebno čim več takih stvari spraviti do medijev. V času krize, ko je avtomobilska industrija ena tistih ki utrpi največ škode, mislim da lahko slabo ime naredi precej škode prodajalcu in s tem proizvajalcu, ki mu verjetno ne more biti vseeno za to, kakšne pooblaščene prodajalce ima. V mojem primeru sem si vzel par minut in napisal pritožbo uradnemu zastopniku določenega proizvajalca in začuda sem že naslednji dan prejel odgovor, da želijo še nekaj dodatnih pojasnil. Tudi če bo pri tem ostalo, so mi dali vedeti, da jim ni tako zelo vseeno koga so pooblastili za prodajo in servis.
lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če maj 14, 2009 11:15 pm

se popolnoma strinjam z vami..
ampak, kaj ko bi pogledali še z druge strani?
gospa, ki so jo tako nategnili, se je nekaj le naučila- upam. sedaj ve, da sama ne more več kupovati in ne morem nobenemu zaupati. žal jo tega niso naučili starši. danes se sploh več ne da kupiti avta brez natega.. ker čim je kakšen, ki je vreden denarja, ga takoj polovijo švercerji ter zbijejo še kakšen kilometerček in nabijejo ceno.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe maj 15, 2009 7:13 am

Jerch_ je napisal/-a:se popolnoma strinjam z vami..
gospa, ki so jo tako nategnili, se je nekaj le naučila- upam. sedaj ve, da sama ne more več kupovati in ne morem nobenemu zaupati. žal jo tega niso naučili starši. danes se sploh več ne da kupiti avta brez natega.. ker čim je kakšen, ki je vreden denarja, ga takoj polovijo švercerji ter zbijejo še kakšen kilometerček in nabijejo ceno.

avto je kupla pri ford dilerju z zelo malo km in naj bi bila 2.lastnica

se pravi da ni kupla kr nekje avta..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 15, 2009 7:25 am

zadnjič sem "čekiral" avto.net in sem ugotovil, da je moj bivši avto ( audi a6 )baje "kot nov", garažiran, da je imel samo 2 lastnika in celo potrjeno servisno knjigo ima katere jaz v življenju nisem videl :lol:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe maj 15, 2009 7:59 am

ima mogoče gdo kakšne iskušnje stemi prodajalci ?
http://www.petovia-avto.si/
nevem ali so za to temo ali ne !! (nategatorji)
zanimajo me predvsem rabljeni avtomobili
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2641426&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2646430&show=1
v naprej za zahvaljujem za vsako informacijo !!

:D :D

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Napisal/-a bk206 Pe maj 15, 2009 10:52 am

a res nobeden nič ne ve ?? :(

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe maj 15, 2009 11:24 am

ne poznam, ampak sem 99,9% prepričan, da sta oba avta iz italije, oba sta dizla, kar pomeni da se z njim dela veliko kilometrov, noben nima servisne knjige, s tem da ima Lancia SAMO 55.000 km kar bi jaz rekel "yeah my ass!! "
Če pa pogledaš Alfo ima 150000 km, poškodovana je zadnja hauba, poglej ročičo menjalnika, ki je znucana v nulo, kar pomeni 150k km my ass ! spet !
Kot drugo nobeden ni registriran, kar spet potrjuje mojo domnevo o uvozu.

Zaključek? Za nobenega od njiju niso v IT dali več kot 3000 eur, v slo jih pa prodajajo za enkrat več. Odločitev je pa seveda tvoja.

lp

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe maj 15, 2009 11:28 am

Žal izkušenj s Petovio nimam, lahko ti pa povem moje mnenje, da Lancia že po slikah sodeč, kaj šele po letniku, nima samo 57.300 km. Voznikov sedež ob strani je malo preveč pomečkan. Zanimivo, da ne piše, da avto ni bil zaleten, kot ponavadi piše za vse take avte tudi, če so bili zaleteni.

Pri Alfi so km bolj realni, čeprav jih ima po moje bistveno več. Poglej samo prestavno ročico...

LP

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Pe maj 15, 2009 11:36 am

Nedolgo nazaj sem sam klical v to avtohišo za enega Megana in mi je tam ženska obrazložila,da oni avte uvažajo in Francije(tudi če pogledaš njihovo ponudbo ima zagotovo kakšen avto tuje tablice),Italije,itd....

Ko pa sem šel na ogled avta pa morem rečt da sem se peljal le na "uro pogledat",saj imajo res katastrofalno ohranjene avte :twisted:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Napisal/-a bk206 Pe maj 15, 2009 1:38 pm

imajo uglavnem vse avte uvožene to vem ja ,km itak niso realni !!
sam včasih opazim imajo kaj zanimivega ! hvala vsem za odgovore 8) 8)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe maj 15, 2009 1:44 pm

sam tolk, kolker vidim imajo uvoženi avti l.2006 150.000km (če pogledate avtosejem, tako da teli ko jih tile dilaerji uvažajo na vlko so prej slabši ko pa tisti ki eden pripelje 2 do 3 avte, itam mi je pa edn ko hodi po avte dejal da najbolše sam proda, najslabše da pa avtohišam prodajat..)

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Napisal/-a bk206 Pe maj 15, 2009 1:46 pm

se strinjam

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 15, 2009 2:38 pm

Jerch_ je napisal/-a:se popolnoma strinjam z vami..

To, da so nekateri ljudje naivni še ne opravičuje dejstva, da so ti dealerji in švercerji eni navadni brezsrčni idioti in lažnivci.

@mte
Se strinjam - čimveč v medije. Linčat jih.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Pe maj 15, 2009 3:41 pm

Ponavadi je boljše čakati in spremljati ponudbe na avto.net in ko se pojavi res kaj dobrega(ne od švercerjev) je pač treba tisto zagrabit,pogledat in mogoče tudi dat kakšen euro več in nimaš potem problemov...Pač poceni kupiš,drago popravlaš...So pa tut izjeme...Pa tudi pri ceni pomoje prej kaj zglihaš pri kakšni pošteni osebi ki avto res prodaja zaradi določenega razloga,kot pa pri kakšnem dilerju,ki ti hoče avto na vse pretege prodati in tudi ceno drži skoraj vedno na visokem nivoju,češ kot dokazilo da cene ga ne da,ker kao avto je res dober...

Avtohiše so pa itak razred zase.Mam občutek,da je zmeraj manj poštenih avtohiš...

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Sr maj 27, 2009 10:55 am

GoGo je napisal/-a:No pa poglejmo naprimer naslednji (hipotetični) primer. Kupiš rabljen avto pri avtohinši, ki ima 100.000 km, in vzorno poštempljano servisno knjigo. Veliki servis
je imel narejen pri 90.000, kar pomeni da je naslednji pri 180.000km. Veselo se voziš 20 mesecev (vmes npr. nekaj neobičajnih okvar za te kilometre) ampak kupec si verjetno reče - se zgodi... Nato pri 150.000 strga jermen in posledično nastanejo veliki stroški na motorju. Ob natančnejšem pregledu servisne knjige "strokovnjak" ugotovi, da je le to ponaredila avtohiša, ki je kupcu avto prodala in zbila kilometre vsaj za 70.000km. Kar pomeni da bi moral biti jermen zamenjan že davno...

Kaj lahko kupec stori v takem primeru?
Pomoje bi moral:
- dobit strokovnjaka, ki bi vse to potrdil in dal uradno mnenje
- dat zahtevek avtohiši za povrnitev dela kupnine in kritje stroškov popravila
- prijavit avtohišo ustreznim inšpekcijam in organom pregona zaradi goljufije.

V realnosti pa je verjetno precej drugače.

Podoben primer opisanemu je imel moj znanec, preko odvetnika je sicer v roku 9 mesecev dosegel, da je avtohiša vrnila del kupnine in delno krila stroške popravila,
vendar veselo isto delajo naprej, saj so dali pogoj da jih ne prijavi, če želi povračilo...

No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo. Vkolikor bi kupoval avto v vrednosti nad 9.000 evrov (ali še nižje), potem bi se vsekakor tudi odločil za to varijanto.

Prodajalec, ki bi bil proti temu, da se opravi ta test pred nakupom zame ni kredibilen in pri njem ne bi kupil avta. Evo, to je moje, naj pa še drugi povejo....

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če maj 28, 2009 8:25 pm

Jagr je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:No pa poglejmo naprimer naslednji (hipotetični) primer. Kupiš rabljen avto pri avtohinši, ki ima 100.000 km, in vzorno poštempljano servisno knjigo. Veliki servis
je imel narejen pri 90.000, kar pomeni da je naslednji pri 180.000km. Veselo se voziš 20 mesecev (vmes npr. nekaj neobičajnih okvar za te kilometre) ampak kupec si verjetno reče - se zgodi... Nato pri 150.000 strga jermen in posledično nastanejo veliki stroški na motorju. Ob natančnejšem pregledu servisne knjige "strokovnjak" ugotovi, da je le to ponaredila avtohiša, ki je kupcu avto prodala in zbila kilometre vsaj za 70.000km. Kar pomeni da bi moral biti jermen zamenjan že davno...

Kaj lahko kupec stori v takem primeru?
Pomoje bi moral:
- dobit strokovnjaka, ki bi vse to potrdil in dal uradno mnenje
- dat zahtevek avtohiši za povrnitev dela kupnine in kritje stroškov popravila
- prijavit avtohišo ustreznim inšpekcijam in organom pregona zaradi goljufije.

V realnosti pa je verjetno precej drugače.

Podoben primer opisanemu je imel moj znanec, preko odvetnika je sicer v roku 9 mesecev dosegel, da je avtohiša vrnila del kupnine in delno krila stroške popravila,
vendar veselo isto delajo naprej, saj so dali pogoj da jih ne prijavi, če želi povračilo...

No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo. Vkolikor bi kupoval avto v vrednosti nad 9.000 evrov (ali še nižje), potem bi se vsekakor tudi odločil za to varijanto.

Prodajalec, ki bi bil proti temu, da se opravi ta test pred nakupom zame ni kredibilen in pri njem ne bi kupil avta. Evo, to je moje, naj pa še drugi povejo....

X2

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 03, 2009 8:40 pm

Bolj kot berem tole, bolj me je strah kadarkoli kupiti rabljen avto...raje novega, pa magari manjšega, pa naj zgubi vrednost..vsaj vem kir i**** ga je vozil :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr jun 03, 2009 9:45 pm

Jagr je napisal/-a:No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo. Vkolikor bi kupoval avto v vrednosti nad 9.000 evrov (ali še nižje), potem bi se vsekakor tudi odločil za to varijanto.

Se strinjam popolnoma. Ko sem pred leti kupoval avto (kadeta), sem hotel pred nakupom avto peljati na amzs pa frajer ni dovolil. bentil je, kako je užaljen itd... seveda sva se le še poslovila.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov