Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: VW Polo ali Škoda Rapid SB

Napisal/-a maniaxxx Če apr 17, 2014 10:04 pm

peroRS je napisal/-a:Polo je v primerjavi s Fabio (ki se ji že precej poznajo leta, podobno kot Ibizi) na višjem nivoju, kar se tiče kvalitete notranjosti, zvočne izolacije, voznih lastnosti (občutek na volanu, menjalnik).
Tako, da je vsekakor vreden tistih ca. 1000€ več. Če pa primerjam z Rapidom sta pa tam tam. Je pa res, da je že novi Polo zunaj z novimi motorji, podvozjem, opremo itd.

Rapid je pa daleč od nekega cenenega izdelka kot ga nekateri tu opisujejo. Vozi se zelo dobro, kvaliteta materialov je boljša kot pri marsikateri konkurenci za isti denar (raje ne bom imenoval, ker bom spet izpadel "germanofil" :lol: ), opremljen je tudi dobro, prostora je pa več kot dovolj tako pri limuzini kot pri spacebacku.

Tako, da moja izbira:
-če se voziš sam oz. v paru in ne potrebuješ prostora vzemi Polota (raje nov model, ne starega iz zaloge)
-za več potnikov in za prevoz stvari v prtljažniku pa Rapid

Vse lepo in prav, ampak polo in rapid NIMATA prostora, ne vem kje vi ljudje vidite in ocenjujete ta dva avta kot prostorna?, Pero veš da nisem dva metra pa pol pa 300 kil ampak in v polotu in v rapidki se počutim utesnjeno, bolj kot v marsikaterem konkurenčnem avtu. Kar se tiče voznnih lastnosti pa tudi ne morem zdaj polota ocenjevati za nek presežek ( rapida nisem vozil ampak dvomi da je boljši). Je soliden seveda, daleč od slabega, ni pa spet nek presežek, se najde tudi tukaj boljše pri kakšni konkurenci. Pravzaprav je pri polotu ZAME edino zunanji videz plus, ostalo je bolj kot ne sivo povprečje ali celo slabše od tega, pri rapidu je plus vsaj še velik prtljažnik.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če apr 17, 2014 10:21 pm

srcnik je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:
ironmaiden je napisal/-a:srčnik-
Kaj je zastarelo pri temu suzukiju swiftu?? :roll:
Suzuki swift ima v svoji bogati 30letni zgodovini samo 4.generacije.Pokaži mi model avta ,ki bi se lahko kosal z tolk malo generacij ter preživel.????
Omenjeni model je zadnje(4.te generacije) in je star 3.5let ,prav tako je dobil z novo generacijo nov motor k12b.
Suzukiji imajo svoje bencinske motorje in so neproblematični.
Leta 2003 je imel suzuki že vvt(variable valve timing),ko so drugi samo gledal....,je pa res da trenutno nimajo v svoji paleti motorjev turbo, bencinarjev.Očitno nočejo dati za vsako ceno šrot ven.
Mislim da imajo sedaj neko akcijo za 9200eur! best buy definitivno :mrgreen:

MadIggy je napisal/-a:Torej srčnik, kaj je zastarelega na teh dveh avtomobilih?

Ceneni materiali, slaba zvočna izoliranost, ergonomija, zastareli motorji...

Ker turbo motorji so pa avtomatsko šrot ane? Kaj pa TCE? ecoboost? THP?...

Pa ne da sem hater, se mi swift zunaj oblikovno zelo dopade, sam pa šepa na ostalih področjih. Aveo se mi še pa oblikovno ne dopade, motor je pa itak podn....

Kaj pa pričakuješ ti za to ceno? Če je avto, ki je 4 jurje cenejši na nižjem nivoju je to logika, ne pa zastarelost. Je pa še vedno več kot dober avto, predvsem pa zanesljiv. Torej za folk, ki ne mara metat € v pleh je precej boljši nakup kot Polo.

To da nimajo v ponudbi turbincev pa zame ni znak zastarelosti temveč previdnosti. Precej teh turbakov ni izpolnilo pričakovanj, pa najsi bo to zanesljivost ali ekonomičnost. Ko se odločaš, kaj je zastarelost in kaj zadržanost najprej pomisli na to, kaj te novotarije sploh pripomorejo pri končnem uporabniku. ;)

To je isto, kot bi par let nazaj pisal, da so turbo dizli sranje, da je bolje imeti navadnega dizla... In kako bi se ti to danes obneslo?

Saj so lahko avti novi, samo je pa zelo zastarela njihova tehnologija...

Fabio osnovno dobiš tudi za isti denar kot osnovnega swifta... Oz. brez financiranja še kak € ceneje. Pa zna bit fabia boljša v marsikaterem pogledu. Vseeno pa ni to v rangu rapida in polota... Tako, da je debata tu malo češka, če se lahko tako izrazim :D

EDIT: električni avti pa niso popularni zgolj in samo zaradi ekstremne cene!

Eh, sploh ni primerjave. :) N/A dizel je mora za vozit, N/A bencinar pa (za tako lahke avte) nikakor ne. In primerjaš čase, ko se je delalo "bulletproof" turbodizle (vsaj kar se tiče turbine), medtem ko danes samo malo grdo pogledaš to tehnologijo, pa gre že vse v franže. :) Boljša primerjava bi bila npr. z raznimi EGR-ji, DPF-i, in glej ga zlomka, ljudje jih raje ne bi videli že par let po prihodu na trg. Zakaj boljša primerjava? Ker so za uporabnika prinesli bore malo (ali nič) občutnih prednosti - podobna situacija kot je zdaj pri mini turbobencinarjih, zaenkrat. Eni porabijo malo pa so delikatni do amena, eni so malo bolj zanesljivi pa ne porabijo nič manj od N/A-jev, prednost je pa pač v boljšem občutku pri vožnji. In na dolgi rok (če kupuješ avto za npr. 10 let+) so definitivno precej dražji in se varčnost lahko hitro izniči.

Glede (polno) električnih avtov pa se nikakor ne strinjam. Za 90% ljudi so v praksi neuporabni. Da ne omenjam ne-ekološkosti baterij, morebitne fosilne elektrike... :mrgreen: Napredno, da. Dovolj napredno? Ne še. :) Podobno jaz smatram te mini turbobencinarje. So zanimivi, sigurno boljši za vozit, ampak jaz osebno se jih bom (dokler ne bodo tile TCe-ji in EcoBoost-i dosegli starosti 10let+) probal izogibat še nekaj časa.

In še to: dejstvo je, da so bili prvi TSI-ji prezgodaj zunaj in premalo stestirani. Torej je @ironmaiden kar prav napisal, da so tiščali šrot ven. 2 ekstrema (VW pa Suzuki) glede te tematike, in meni osebno se bolj dopade Suzuki-jeva strategija - sem pač strojnik in ne ekonomist po duši. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če apr 17, 2014 10:29 pm

Swift res ni zastarel. Prejšnja generacija swifta je imela skoraj enako zunanjost, zato se lahko nekaterim zdi zastarel. Z motorjem pa zaostajajo za evropsko konkurenco ali pa sploh ne nameravajo izdelovat tako švoh turbo motorjev, japonci. Taprva bo šla po sledeh europe bodoča civic type-r z turbo motorjem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 17, 2014 11:14 pm

srcnik je napisal/-a:Fabio osnovno dobiš tudi za isti denar kot osnovnega swifta... Oz. brez financiranja še kak € ceneje. Pa zna bit fabia boljša v marsikaterem pogledu. Vseeno pa ni to v rangu rapida in polota... Tako, da je debata tu malo češka, če se lahko tako izrazim :D

Fabia : Polo ? Na nekaterih (nemških !) testih je Fabia gladko premagala polota - torej tudi za Nemce Fabia ni vedno v rangu Polota (očitno malo višje). Pač nemška debata...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe apr 18, 2014 8:08 am

Fabia je trenutno najslebši VAG proizvod na evropslem tržišču, niti približek ni Polu in Swiftu. Swift je odličen avto, sam probat ga je treba (brez predsodkov)...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe apr 18, 2014 8:15 am

srcnik je napisal/-a:
To je isto, kot bi par let nazaj pisal, da so turbo dizli sranje, da je bolje imeti navadnega dizla... In kako bi se ti to danes obneslo?

Saj so lahko avti novi, samo je pa zelo zastarela njihova tehnologija...

Fabio osnovno dobiš tudi za isti denar kot osnovnega swifta... Oz. brez financiranja še kak € ceneje. Pa zna bit fabia boljša v marsikaterem pogledu. Vseeno pa ni to v rangu rapida in polota... Tako, da je debata tu malo češka, če se lahko tako izrazim :D

EDIT: električni avti pa niso popularni zgolj in samo zaradi ekstremne cene!

Ne, ne zna...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe apr 18, 2014 8:16 am

Škoda ima neko svojo revijo, ki izide vsake toliko časa. Ko sem malo pregledoval to revijo pri pan-janu v gostilni sem malo čudno gledal, ker je bila samo škoda topšit vse ostalo pa malo več kot šrot.

Hotel sem povedat, da je važno katero revijo bereš ;)

malo off.: ne dolgo nazaj sem se vozil v golfu 6 neke obične opreme, oče pa ima fiata bravota sport. Ta dva avta sta približno iste nabavne cene in mi je bravo deloval bolje kvalitetno kot golf, materiali so bili v bravotu bolj prijazni in tudi nobenih čričkov nima po 170kkm. Osebno bi se sigurno raje odločil za fiata (v tem primeru), ker za isto ceno ponuja več in meni je to najbolj važno koliko dobim za določeno ceno.
Lp

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Pe apr 18, 2014 11:24 am

Škoda Rapid je moj favorit.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe apr 18, 2014 11:33 am

mago je napisal/-a:Ja sem tudi ostale v tem razredu recimo pregledal. Fabia res ponuja precej za ta denar, mi je pa osebno zelo grd avto :( Za Francoze mi ni, ker mi delujejo res ceneno, mogoče Peugeot še nekako. Opel recimo doma stoji pokvarjen pri 75.000km. Azijcev pa tudi nikoli nismo imeli doma..

Ker se ravno tudi pri nas kupuje avto v tem rangu, si si mogoče pogledal Fiesto? Po testnih vožnjah nas je najbolj navdušila, predvsem pa 1.0 ecoboost motor. Ne bom trdil, da je boljša kot Polo, ne vem niti kako se bo omenjen motor obnesel na daljši časovni rok,... sem pa vsekakor mnenja, da za svoj denar ponuja več! Za 11k jo dobiš s solidno opremo (Trend), za 12k pa je oprema že kar lepo bogata (Titanium). Ekvivalenten Polo pride cca. 2 tisočaka več + glede na vse probleme s TSI motorji res ne vem, če se splača dat toliko več zgolj zaradi značke... :| Razen, če ti je avto res takooo zelooo všeč.

Glede azijcev... Mogoče ta hip v nižjem razredu res ne ponujajo toliko kot EU vozila, veliko modelov je že precej v letih in tik pred zamenjavo. Ampak že razred više je slika povsem drugačna in kdor si ne gre vsaj pogledat kakega izmed avtov, lahko marsikaj zamuja, ne obstajajo namreč samo nemška vozila... Ampak ok pustimo, to je že druga zgodba za kako drugo temo...
Antiznačkar po prepričanju

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 18, 2014 12:17 pm

maniaxxx je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak polo in rapid NIMATA prostora, ne vem kje vi ljudje vidite in ocenjujete ta dva avta kot prostorna?, Pero veš da nisem dva metra pa pol pa 300 kil ampak in v polotu in v rapidki se počutim utesnjeno, bolj kot v marsikaterem konkurenčnem avtu. Kar se tiče voznnih lastnosti pa tudi ne morem zdaj polota ocenjevati za nek presežek ( rapida nisem vozil ampak dvomi da je boljši). Je soliden seveda, daleč od slabega, ni pa spet nek presežek, se najde tudi tukaj boljše pri kakšni konkurenci. Pravzaprav je pri polotu ZAME edino zunanji videz plus, ostalo je bolj kot ne sivo povprečje ali celo slabše od tega, pri rapidu je plus vsaj še velik prtljažnik.

Površno si prebral moj post (poglej s čim sem primerjal).
Polo je precej majhen ja, na zadnji klopi je kriza sedet, prljažnik je glih tolk da je nekaj.
Po drugi strani v Rapidu brez vsakih težav sedijo 4 odrasle osebe, da ne omenjam prtljažnik. Ne trdim pa nikjer da so to zdaj neki vrhunski luksuzni izdelki, ker niso.

Enako velja za konkurenco.
Lej probal sem Polota, Fabio, Ibizo, Cliota, Fiesto, Puntota, Corso in take so moje izkušnje. V nobenem se notri ne počutiš kot v dnevni sobi. Pri večini jaz na zadnji klopi drsam po strehi, pa mam tistih povprečnih 180cm. Izjema je npr. Fabia, ki pa jo posledično zaradi tega večina kritizira, da je visoka kot traktor.

Glede voznih lastnosti je pa škoda debate.
Napisal sem, da se Polo in Rapid vozita dobro, nikjer nisem omenil "vrhunske/športne" lege ipd.

Po mnenju nekaterih (v drugi temi) jaz itak vozim nevozne gugalnice, medtem ko imajo oni vrhunske dirkalnike.
Se bom vzdržal komentarja. :mrgreen:

Kdor misli, da bo dal 12-13 jurjev za avto z 90 al pa 100 konji in imel formulo, se močno moti.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe apr 18, 2014 12:44 pm

Osebno v tej primerjavi sploh ne bi razmišljal in bi vzel novega pola 2014 z novo osnovo, motorjem in dodelano notranjostjo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe apr 18, 2014 9:07 pm

Daedalus je napisal/-a:Eh, sploh ni primerjave. :) N/A dizel je mora za vozit, N/A bencinar pa (za tako lahke avte) nikakor ne. In primerjaš čase, ko se je delalo "bulletproof" turbodizle (vsaj kar se tiče turbine), medtem ko danes samo malo grdo pogledaš to tehnologijo, pa gre že vse v franže. :) Boljša primerjava bi bila npr. z raznimi EGR-ji, DPF-i, in glej ga zlomka, ljudje jih raje ne bi videli že par let po prihodu na trg. Zakaj boljša primerjava? Ker so za uporabnika prinesli bore malo (ali nič) občutnih prednosti - podobna situacija kot je zdaj pri mini turbobencinarjih, zaenkrat. Eni porabijo malo pa so delikatni do amena, eni so malo bolj zanesljivi pa ne porabijo nič manj od N/A-jev, prednost je pa pač v boljšem občutku pri vožnji. In na dolgi rok (če kupuješ avto za npr. 10 let+) so definitivno precej dražji in se varčnost lahko hitro izniči.

Glede (polno) električnih avtov pa se nikakor ne strinjam. Za 90% ljudi so v praksi neuporabni. Da ne omenjam ne-ekološkosti baterij, morebitne fosilne elektrike... :mrgreen: Napredno, da. Dovolj napredno? Ne še. :) Podobno jaz smatram te mini turbobencinarje. So zanimivi, sigurno boljši za vozit, ampak jaz osebno se jih bom (dokler ne bodo tile TCe-ji in EcoBoost-i dosegli starosti 10let+) probal izogibat še nekaj časa.

In še to: dejstvo je, da so bili prvi TSI-ji prezgodaj zunaj in premalo stestirani. Torej je @ironmaiden kar prav napisal, da so tiščali šrot ven. 2 ekstrema (VW pa Suzuki) glede te tematike, in meni osebno se bolj dopade Suzuki-jeva strategija - sem pač strojnik in ne ekonomist po duši. :mrgreen:

Ja čudno, pri hiši imamo TCe-ja že sedmo leto, pa še kar dela... Ti maš isto logiko zdaj ker so bli tsi motorji problematični že avtomatsko predstavo, da so vsi j**c... To je tak ko bi zato, ker so dci motorji crkvali, da so turbodizli šrot... EGR-ji pa DPF-ji so ti pa prinesli, da malo bolj čist zrak dihaš, tako da če ne občutiš prednosti, še ne pomeni da je ni.

Če bi bil ti pravi strojnik, potem bi zagovarjal napredek... tak mimgrede. Pa še nasvet, pelji enega mini turbaka (do 1.2), pa potem povej kaj tvoja strojniška duša pravi na to.

Prtljažnik ma pa swift ko twingo... tak da lahk kar takoj zaključmo

Električni avti so že sedaj uporabni, da mi ga da nekdo poceni, se vsak dan na šiht peljem z njem. Glede na to, da so dandanes že vsaj trije avti na hišo, bi kamot dva lahko bila električna. SAm kdo ti bo dal 30k€ za avto velikosti Clia, ki je še ponavadi slabši za peljat kot navadni Twingo.
Zadnjič spremenil srcnik, dne Pe apr 18, 2014 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 18, 2014 9:11 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak polo in rapid NIMATA prostora, ne vem kje vi ljudje vidite in ocenjujete ta dva avta kot prostorna?, Pero veš da nisem dva metra pa pol pa 300 kil ampak in v polotu in v rapidki se počutim utesnjeno, bolj kot v marsikaterem konkurenčnem avtu. Kar se tiče voznnih lastnosti pa tudi ne morem zdaj polota ocenjevati za nek presežek ( rapida nisem vozil ampak dvomi da je boljši). Je soliden seveda, daleč od slabega, ni pa spet nek presežek, se najde tudi tukaj boljše pri kakšni konkurenci. Pravzaprav je pri polotu ZAME edino zunanji videz plus, ostalo je bolj kot ne sivo povprečje ali celo slabše od tega, pri rapidu je plus vsaj še velik prtljažnik.

Površno si prebral moj post (poglej s čim sem primerjal).
Polo je precej majhen ja, na zadnji klopi je kriza sedet, prljažnik je glih tolk da je nekaj. Tu se strinjam
Po drugi strani v Rapidu brez vsakih težav sedijo 4 odrasle osebe, da ne omenjam prtljažnik. Ne trdim pa nikjer da so to zdaj neki vrhunski luksuzni izdelki, ker niso. Niti nisem napisal da to trdiš, je pa rapid občutno prostornejši od pola v dolžino, mene moti pri obeh pomanjkanje širine

Enako velja za konkurenco. Ni popolnoma res, v corsi in cliu je boljše, peugeota 207 raje ne omenjam, ker je mercedes proti ostalim ( v ponudbi prostora spredaj mislim )
Lej probal sem Polota, Fabio, Ibizo, Cliota, Fiesto, Puntota, Corso in take so moje izkušnje. V nobenem se notri ne počutiš kot v dnevni sobi. Pri večini jaz na zadnji klopi drsam po strehi, pa mam tistih povprečnih 180cm. Izjema je npr. Fabia, ki pa jo posledično zaradi tega večina kritizira, da je visoka kot traktor. Tudi tu se strinjam, fabia ima več prostora od polota in podobno kot ibiza

Glede voznih lastnosti je pa škoda debate.
Napisal sem, da se Polo in Rapid vozita dobro, nikjer nisem omenil "vrhunske/športne" lege ipd. Sej sem sam isto napisal, nista pa tudi v svojem razredu nek presežek

Po mnenju nekaterih (v drugi temi) jaz itak vozim nevozne gugalnice, medtem ko imajo oni vrhunske dirkalnike.
Se bom vzdržal komentarja. :mrgreen: ja kdo ti je kriv če maš okto :mrgreen: :mrgreen:

Kdor misli, da bo dal 12-13 jurjev za avto z 90 al pa 100 konji in imel formulo, se močno moti.
to o formuli je lahko precej subjektivno, eni avti delujejo hitri in zabavni že z manj kot 90 konji, spet drugi pa z 150 konji delujejo nezabanvno in nezanimivo

Se pa strinjam z večino da je fabia daleč od zastarelega avta v svojem razredu in niti ni kaj slabša od polota, nova zna bit celo precej nad njim
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 3:53 am

maniaxxx je napisal/-a:Se pa strinjam z večino da je fabia daleč od zastarelega avta v svojem razredu in niti ni kaj slabša od polota, nova zna bit celo precej nad njim[/color]

O čem ti to govoriš? Kako je nad njim dej mi to razloži prosim, če je Pero že opisal kako je z tem!!!! Trenutno Polo v vag hiši sigurno prednjači pred fabio in ibizo. Žal je tako... Ni pa rečeno, da prednjači tudi izven hiše.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 19, 2014 9:44 am

Tako da že sedanja, ki je že nekaj let stara ni nič slabša, nova bo pa boljša najbrž ane, torej bo boljša od sedanjega polota, ki pa je tudi že ene 4 leta star, pa že ko je ven prišel ni bil biser naprednosti...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 9:57 am

maniaxxx je napisal/-a:Tako da že sedanja, ki je že nekaj let stara ni nič slabša, nova bo pa boljša najbrž ane, torej bo boljša od sedanjega polota, ki pa je tudi že ene 4 leta star, pa že ko je ven prišel ni bil biser naprednosti...

Kako ni slabša, če ti je poznavalec škod povedal oz. napisal, kaj in kako... Žal je fabia za polotom.. kok in za koga ni važno a vseeno je realnost taka.

lp

p.s. če pa želiš še kaj povedat pa call me... bova mal čez forde pljuvala. ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So apr 19, 2014 12:52 pm

srcnik je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Eh, sploh ni primerjave. :) N/A dizel je mora za vozit, N/A bencinar pa (za tako lahke avte) nikakor ne. In primerjaš čase, ko se je delalo "bulletproof" turbodizle (vsaj kar se tiče turbine), medtem ko danes samo malo grdo pogledaš to tehnologijo, pa gre že vse v franže. :) Boljša primerjava bi bila npr. z raznimi EGR-ji, DPF-i, in glej ga zlomka, ljudje jih raje ne bi videli že par let po prihodu na trg. Zakaj boljša primerjava? Ker so za uporabnika prinesli bore malo (ali nič) občutnih prednosti - podobna situacija kot je zdaj pri mini turbobencinarjih, zaenkrat. Eni porabijo malo pa so delikatni do amena, eni so malo bolj zanesljivi pa ne porabijo nič manj od N/A-jev, prednost je pa pač v boljšem občutku pri vožnji. In na dolgi rok (če kupuješ avto za npr. 10 let+) so definitivno precej dražji in se varčnost lahko hitro izniči.

Ja čudno, pri hiši imamo TCe-ja že sedmo leto, pa še kar dela... Ti maš isto logiko zdaj ker so bli tsi motorji problematični že avtomatsko predstavo, da so vsi j**c... To je tak ko bi zato, ker so dci motorji crkvali, da so turbodizli šrot... EGR-ji pa DPF-ji so ti pa prinesli, da malo bolj čist zrak dihaš, tako da če ne občutiš prednosti, še ne pomeni da je ni.

Če bi bil ti pravi strojnik, potem bi zagovarjal napredek... tak mimgrede. Pa še nasvet, pelji enega mini turbaka (do 1.2), pa potem povej kaj tvoja strojniška duša pravi na to.

Prtljažnik ma pa swift ko twingo... tak da lahk kar takoj zaključmo

Električni avti so že sedaj uporabni, da mi ga da nekdo poceni, se vsak dan na šiht peljem z njem. Glede na to, da so dandanes že vsaj trije avti na hišo, bi kamot dva lahko bila električna. SAm kdo ti bo dal 30k€ za avto velikosti Clia, ki je še ponavadi slabši za peljat kot navadni Twingo.

Kolikor jaz vem TCe-ji niso baš ekonomični. Nisem rekel, da so vsi turbobencinarji nezanesljivi. Rekel sem, da so ali nezanesljivi ali niso tako šparovni, kot naj bi bili. In ob dejstvu, da imajo (logično) kar nekaj elementov več, kateri so rizični glede okvare, je za končnega uporabnika dilema o prednosti teh motorjev povsem na mestu! Glede EGR-jev pa DPF-ov se sicer strinjam, ampak če mi to predstavlja nek reden izreden strošek, potem naj klinc gleda take zadeve, če niso prav narejene.

Ker sem pravi strojnik ne zagovarjam polizdelkov. Ne zagovarjam filtrov, ki se pacajo do te mere, da jih je treba menjavat in ne zagovarjam forsiranih, premalo testiranih novotarij na področju motorjev samo zato, da se zadovolji fanatike novotarij oz. zato, da ekonomisti imajo nekaj za se hvalit pred konkurenco. In TOČNO TO je bil 1.2 TSI...polizdelek, ki je bil premalo testiran. Če ti smatraš to kot prav pristop k razvoju novega motorja, OK, ampak ti jaz povem, da ni.

Glede čustev pa samo to: v takih debatah prostora za čustva ni. Če OP goji čustva do takih motorjev, potem je ta debata itak BV. Ampak čim je debata o racionalnosti je čisto vseeno, ali dobim erekcijo pri vožnji s tem avtom ali ne. :mrgreen:

OK, spreminjam procent na 75%. Si zadovoljen? :) Še vedno je ogromno ljudi, ki se vozijo kar daleč na šiht, in še vedno je precej ljudi, ki NIMAJO treh avtov na dvorišču. In potem je tu še folk, ki nima garaže itd.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko So apr 19, 2014 7:03 pm

Uh jej, kam je šla ta debata - daleč od naslovne teme VW Polo ali Škoda Rapid SB ...
Predlagam zaključek te razprave. Veste, kolikor ljudi toliko različnih mnenj ...
Vsak motor in vsak avto (model) ima tako dobre kot tudi slabe strani - torej, so minusi na eni in plusi na drugi strani. Vsak zase pa najbolj ve, čemu daje prioriteto.
Sedaj se pa vsi skupaj samo še prepirate, prepričujete, dokazujete ipd.
A ni to malo tako - da ne rečem - brez zveze?
Vsak naj pove svoje stališče, mnenje, morda izkušnje - kar je tudi najpomembnejše. Bodoči kupec bo pa že kaj izluščil tudi zase in se na koncu, sem prepričan, pravilno odločil - torej, po svoji vesti, lepoti, ergonomiji, udobnosti in nenazadnje - glede na svoj proračun, ki mu bo dopuščal sanjski ali pač zgolj realni nakup.

Pa vesele praznike vsem. :-P

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So apr 19, 2014 7:07 pm

King1 je napisal/-a:

Kako ni slabša, če ti je poznavalec škod povedal oz. napisal, kaj in kako... Žal je fabia za polotom.. kok in za koga ni važno a vseeno je realnost taka.

lp

Daj, ne nakladaj. Jaz sem (kao) poznavalec peugeotov in ti povem, da je 208-ica slabša od C3. Zdaj pa mi morajo vsi verjet in to vzet, kot dejstvo.

Se pa vendarle strinjam s tem, da je polo boljši od fabie.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So apr 19, 2014 7:35 pm

hahehihoh je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Daj, ne nakladaj. Jaz sem (kao) poznavalec peugeotov in ti povem, da je 208-ica slabša od C3. Zdaj pa mi morajo vsi verjet in to vzet, kot dejstvo.

Se pa vendarle strinjam s tem, da je polo boljši od fabie.

Ja sam ti si KAO poznavalec on pa je resnični poznavalec. In kaj tuki ni jasno sedaj, da me obtožuješ, da nakladam?

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov