Morda bom napaden a dokler je to le s prepucavanjem po forumu in bo komu lazje... naj
Ker si budget kar dvignil mislim, da lahko omenim se neomenjeno opcijo.
Toyota Prius. Predpogoj, da imas tudi financni izkoristek je, da je avtocestna voznja znotraj prepdisanih omejitev, ce pa si prirpavljen voziti 120 km/h pa bos "sokiran" nad tem kako veeeeeeelik rezervoar imas Ce ga pa namervas voziti na recimo 140 - 150 stvar ima se vedno smisla saj bos na porabi imel sprejemljive stroske a nic sokantnega. Ce pa je tvoja voznja konstantno na 160+ pa si na meji smiselnosti tega avta.
Predvsem te pri tem avtu lahko preseneti vzdrzrvanje - do danes moj najcenejsi avto (nakupa ne stejem). V petih letih me je stal kar sem za prethodnika (1.9. TDCi) porabil v slabih 2. Za povrh so tu se stroski zavaraovanja in cestne takse... kar vsakic znova se mal nasmehnem, ko placam. Kar placas vec ob nakupu je nazaj v max. 3 - 5 let odvisno od prevozenih.
In zakaj ocenjujem, da je ta avto lahko pravi potovalni avto? Zato ker gre za vozilo, ki zagotavlja umirjeno in predvsem sprosceno voznjo. Ni menjalnika, ni razmisljanja o obratih ni skrbi s sklopko in vse je na dotik (ze vec kot 10 let... danes ima vse to se kak avtek). Sedezi so mehki (ne pretirano kar mnogi ocitajo francozom), voznja trdna (ne trda kot pri kakem drugem tipu vozila). Skratka en dober kompromis med limuzino in mlinckom, ki ne moti nikogar in nudi ogromno, dimenzijsko pa ni ravno nizji srednji razred.
lp, i