Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Accord/Mazda6/Insignia

Napisal/-a spe7 Pe apr 25, 2014 8:58 am

Hoj.

Jaz sem lastnik Insignie CDTI 2.0 130 letnik 2010. Kupil sem novo in imam po slabih 4ih letih veliko problemov z njo.
Na leto jo imam ogromno časa na servisu, saj še danes ne vedo kaj je narobe. Večino časa se vozim v službo z vlakom, ker imam avto na servisu po cel mesec na enkrat in potem dobim nazaj še vedno pokvarjenega.

Seveda, menjali so pa že vse po vrsti :

Vztajnik (70k km), zadnje in sprednje komplet zavore (20k km, 70k km), nonstop software, šobe testirajo skoraj vsak mesec,
motor pa še vedno čudno ropota in čudno vibrira. Sedaj so na rednem servisu pri 76k km menjali testnilo, ker je puščal olje,
menjavali so testnila na šobah ker je uhajala kompresija. In naslednje jutro po servisu avto spet ob zagonu ropota in se trese.
Po praznikih bo šel spet na servis.

Da ne bo pomote. Avto je lepo vožen z relacijami. To, da sta EGR ventil in DPF filter čista, pove kako vožnjo ima avto.

To sem kupil prvi in zadnji Opel.
Prej sem imel Mondea 2004 letnik in nisem imel nobenih problemov z njim, zatem sem kupil novega Focusa 2009 in ga 2010 dal mami, ki ga veselo vozi še danes in še ni nič menjano razen olja in filtrov.

Moja žena ima Astro, ki tudi skoz nekaj cuka in nagaja. Tko ,da...
Glede Aster si preberite:

https://www.opelforum.si/index.php/topi ... i-z-njimi/

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe apr 25, 2014 9:40 am

Če bi jaz izbiral med temi tremi, definitivno vzamem Accorda.

Enako motor v insigniji, kot astri? 1.4 turbo, 1.6 turbo... =P
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe apr 25, 2014 10:44 am

Polo78 je napisal/-a:
Glede na to, da ti očitno moč motorja nekaj pomeni in ker vidim, da precej gledaš Insignie, bi utegnil biti nad tistimi 161 km malo razočaran. Motor ima v spodnjem območju obratov opazno turbo luknjo pa tudi sicer je tistih 160 vrancev bolj lenih. Ne rečem, da motor ni dober ali da ne gre (zame recimo bi bil več kot dovolj), ampak enostavno da v Mazdi (CD163) več od sebe; poleg tega je tudi bolj kultiviran - turbo luknje praktično ni, boljša prožnost itd. Izvoli brat teste ali še bolje, če imaš možnost pojdi na testno vožnjo in boš sam videl ter ocenil kako in kaj. ;)

To ti lahko tudi jaz potrdim - jaz sem tudi sprva gledal novo Insignio Karavan z tem 161KM dizlom, in je res len da je kaj. Ko sem se za tem v drugem salonu vsedel v 140KM TDI Superba, je bila razlika po občutku takšna kot da bi se vsedel v 200km močan dizl.... skratka ja -ta Oplovcdti je deloval res totalno anemčino in leno.

Jaz bi konkretno na tvojem mestu vzel Accorda, če bi že izbiral med temi tremi. Po dizajnu je nova Mazda6 res tako naprej in izjemno lepa, da ta prejšnja linija kljub ok izgledu deluje žal povprečno.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe apr 25, 2014 11:36 am

LaMike je napisal/-a:Če bi jaz izbiral med temi tremi, definitivno vzamem Accorda.

Enako motor v insigniji, kot astri? 1.4 turbo, 1.6 turbo... =P

Tudi jaz bi vzel accorda :)
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe apr 25, 2014 4:01 pm

Srčnik in h4ck,
Sej jaz samo pravim, da so moje izkušnje slabe.
Sej jo lahko vzame ni problema, samo jaz mu povem, da sem zadnjič kupil OPLA.
Glej za moje pojme je opel precej zadej napram znamke accord in mazde, in nisem edini, ki ti pravi tukaj!!!
Ti kar kupi olpa ni problem, jaz ti zadnjič pravim, da je to moje mišljenje in za tem stojom.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe apr 25, 2014 4:07 pm

emozul je napisal/-a:Srčnik in h4ck,
Glej za moje pojme je opel precej zadej napram znamke accord in mazde, in nisem edini, ki ti pravi tukaj!!!
Ti kar kupi olpa ni problem, jaz ti zadnjič pravim, da je to moje mišljenje in za tem stojom.

No jaz ti pa povem da imam Insignio, ki je uvozena(vsi vemo kako je z temi avtomobili), prevozil sem v pol leta več kot 30.000km in ni niti enega problema. Kaj pa naj sedaj? V vsaki temi pišem kak je super in oh in ah? Smesno je da primerjas astro z insignio.

S cim je pa opel zadaj za M6 in Accordom? V koncni fazi, cesa je več na cesti? Pa da nebo kdo napadel, imamo tudi M6 doma in je b.p.

To je to z moje strani in off z teme, avtor teme pa najbolje, da gre na oglede in testne voznje in se odloci kaj mu najbolj ustreza, da nebo ravno dimenzija gum odlocala pri nakupu avtomobila :lol:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe apr 25, 2014 6:12 pm

Astro lahko primerja z Insignio, ker si velik tehnike delijo... ;)
Drugače pa ja čist odvisno koliko sreče imaš. Je pa kar nekaj problemov z dizli pri Oplih. Tako pri Isuzu 1.7 kot pri Fiatovim 2.0. Nevem kaj je opel delal pri Astrah J in Insigniah z dizli, ker prejšnje generacije niso imele pol toliko teh problemov.
Je pa kot sem rekel čista loterija. Jaz sem imel kup problemov z mojo astro. En lastnik leto mlajše Astre z enakim 1.7 motorjem nima nobenga problema.

Trenutno pa nevem če bi ponovno vzel opla.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe apr 25, 2014 6:59 pm

Brez dvoma Accord, pelje se fantastično, odličen položaj za volanom, zanesljiva.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe apr 25, 2014 7:42 pm

h4ck je napisal/-a:

No jaz ti pa povem da imam Insignio, ki je uvozena(vsi vemo kako je z temi avtomobili), prevozil sem v pol leta več kot 30.000km in ni niti enega problema. Kaj pa naj sedaj? V vsaki temi pišem kak je super in oh in ah? Smesno je da primerjas astro z insignio.

S cim je pa opel zadaj za M6 in Accordom? V koncni fazi, cesa je več na cesti? Pa da nebo kdo napadel, imamo tudi M6 doma in je b.p.

To je to z moje strani in off z teme, avtor teme pa najbolje, da gre na oglede in testne voznje in se odloci kaj mu najbolj ustreza, da nebo ravno dimenzija gum odlocala pri nakupu avtomobila :lol:

Samo to: pol leta in 30k km ni prav nič merodajno. Predvidevam, da človek ne kupuje avta za takšno kilometrino. Oglasi se, ko prevoziš 100k km+. :) Nobenega avta niti ne kritiziram niti ne branim, ampak če hočeš podati merodajno mnenje glede Insignie, potem raje počakaj še nekaj časa.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe apr 25, 2014 10:01 pm

Daedalus je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

Samo to: pol leta in 30k km ni prav nič merodajno. Predvidevam, da človek ne kupuje avta za takšno kilometrino. Oglasi se, ko prevoziš 100k km+. :) Nobenega avta niti ne kritiziram niti ne branim, ampak če hočeš podati merodajno mnenje glede Insignie, potem raje počakaj še nekaj časa.

Povedal sem hotel da ima avto sedaj na števcu 160.000+ (vprašanje kaj je tu realno- uvoz italija) vsi vemo kako so tam servisirani in to... tako da mislim da je to kar dober podatek. A zdaj je to merodajno ker se 2,3 najdejo kateri so imeli probleme in je potem to tako z vsemi opli? Dajte nehaj sanjat, problemi so pri vseh proizvajalcih, tako opel,mazda(2.0 diesel motorji?) in vsi ostali imajo svoje probleme.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe apr 25, 2014 10:47 pm

mislim, da insignia!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe apr 25, 2014 11:47 pm

h4ck je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

Povedal sem hotel da ima avto sedaj na števcu 160.000+ (vprašanje kaj je tu realno- uvoz italija) vsi vemo kako so tam servisirani in to... tako da mislim da je to kar dober podatek. A zdaj je to merodajno ker se 2,3 najdejo kateri so imeli probleme in je potem to tako z vsemi opli? Dajte nehaj sanjat, problemi so pri vseh proizvajalcih, tako opel,mazda(2.0 diesel motorji?) in vsi ostali imajo svoje probleme.

No, saj razumem, da ima zdaj 160k km na verjetno še nekaj podlage. Ampak to tudi pomeni, da ti nimaš pojma kakšne izredne servise je avto doživljal (če jih je) dokler ni prišel v tvoje roke. A ne?

Še enkrat, nobenega niti ne kritiziram niti ne branim, kvečjemu bi lahko kritiziral sodobne dizle nasploh. Vendar če ima nekdo npr. za povedati, da se mu je v obdobju od 0 do (npr.) 160k km (tisti na vrhu te strani jo ima od novega) pokvarilo svega i svašta je zame to bolj merodajno kot če ti poveš, da se tebi ni nič med 130 in 160 pri avtu z uvoza.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So apr 26, 2014 12:58 am

Insignio le pod pogojem, da lahko vidiš vso servisno zgodovino vključno z reklamacijami, ker Opel, ki je**, te je** nonstop, tisti, ki pa nima težav, bi znal bit brez njih še kar nekaj časa... :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So apr 26, 2014 8:18 am

~toMmy~ je napisal/-a:Insignio le pod pogojem, da lahko vidiš vso servisno zgodovino vključno z reklamacijami, ker Opel, ki je**, te je** nonstop, tisti, ki pa nima težav, bi znal bit brez njih še kar nekaj časa... :)

Evo, podpis pod tole.
Veliko jih poznam, ki imajo z opli pa naj bo to Atrsa ali Insignia take probleme, da jih na servisu ne znajo odpravit-sem teh primerov, kar nekaj doživel.
Drugač pa sam vedno pravim,da imajo vsi avtomobili napake, sam za moje pojme, če gledamo med temi tremi sem siguren, da po napakah izstopa Insignia!

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 26, 2014 8:25 am

hahehihoh je napisal/-a:Pri insignii ni skrbi okoli motorjev (dizelskih), ker so italijanski in so eni boljših, če ne celo najboljši. Je pa insignia najbolj 'cheap' videza notranjosti od naštetih. Jaz osebno bi se odločal med accordom in mazdo 6.

mislim, da nisi insignie videl dlje od njenega imena, kaj šele da bi se dejanko usedel v avto.. ti priporočam slednje, da neboš govoril bedarij!

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 26, 2014 8:27 am

Dirigent je napisal/-a:Mazda6 mi je všeč nekaj takega... vendar me pri tej moti barva oblazinjenja...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=836 ... CD185%20GT

Insignia mi je pa zanimiva sledeča...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=839 ... 0SELECTION

če tole primerjaš mislim, da niti ne zdrži primerjave! klikni še enkrat na oba linka in ti bo jasno katerega /tudi po kvaliteti in opremi!

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 26, 2014 8:29 am

hahehihoh je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Počutje v avtu in "upravljanje" vozila je boljše v insiniji kot pa v mazdi. Za accorda pa ne vem. Glede na to, da gledaš bolje opremljene, gre moj glas insigniji. (edino težka je kar precej, kar se malo na moči pozna)

EDIT: ne vem na kaj leti kakovost izdelave, samo ma insignija bolj kvalitetne "materiale" v notranjosti.

Izdelava je v insignii glede na mazdo in accorda pod kritiko. Črički in škripanje.

kje si to prebral? to se gre pri začetnih modelih, in prav gotovo ne pri teh, ki jih sedaj uporabnik foruma gleda... saj ni res pa je, bi lahko rekel na vaše komentarje :roll: :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 26, 2014 8:35 am

Polo78 je napisal/-a:poraba je ugodna. Sam imam povprečje po prevoženih 55k km pod 6 litrov (motor CD129), problemov z avtom v 2 letih in pol nobenih, niti žarnica ni pregorela, samo redni servisi in točenje goriva. :) Je pa že osnoven CD129 dovolj močen predvsem zaradi obilice navora, CD163 je vrh glave razen, če si navajen na 200 in več konjev (moč motorja je izredno subjektivna zadeva). Tudi sam sem gledal Insignio, ampak motor in kakovost izdelave gresta absolutno v prid Mazde, tudi pri opremi bi se dal diskutirat...

Kaj želim povedati... verjamem, da si zelo zadovoljen z svojo šestko in prav je tako. A vseeno ne razumem tega o kaliteti izdelave in o motorju? Motor je sigurno odličen samo ima žal pač to nalogo, da poganjo težko kravo. Za to ni motor kriv to upam, da je jasno. In pod nobenimi pogoji ni motor absolutno boljši v mazdi kot oplu. Ne vem v čem bi bil boljši? O kvaliteti izdelave pa bi se tudi dalo kaj reči kajne? Tudi Mazda tukaj ne prednjači.... sploh pa ne če še stikal za stekla nima osvetljenih.... ;)

lp

p.s. @Polo78 prosim razloži mi še kako voziš? Stil, hitrost, ceste, kje se voziš.... zaradi porabe me zanima. Hvala

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So apr 26, 2014 8:39 am

h4ck je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

x2

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So apr 26, 2014 1:30 pm

Ti opel fanatik se pa fmiri :) , 4je od zadnjih petih postov so tvoji... :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov