Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Nov enoprostorec za cca. 25.000 EUR

Napisal/-a RedBaron Pe maj 16, 2014 6:22 pm

A je bil S-max z panoramsko streho?

Jaz sem velik 183 cm in z glavo ne zadevam od strop v S-maxu (2. sedežna vrsta). Sem pa ravno danes sedel v (novem) sharanu, super avto, ampak je pa v 2. sedežni vrsti za kolena manj prostora kot pa v S-maxu. Pa tudi sedeži v sharanu mi deljujejo ožje...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So maj 17, 2014 2:11 pm

MBtouran je napisal/-a:
Sam sem bil raazocaran glede prostora na zadnji klopi S maxa. Velik sem 180 in sem drgnil ob strop vozila.

kaj si imel še 3 povštre pod ritjo???
dej ne govori neumnosti.....sam imam 186 cm pa mi zadaj ni niti najmanjši problem sedeti ( govorim za 2 vrsto! če si ti govoril o tretji vrsti pa vse vzamem nazaj! )

panorama ali ne tu ne igra vloge! sicer se ti pa sedež pelje naprej nazaj, naklon si lahko spustiš...... ko jaz zadaj sedim imam med koleni in prednjim sedežem cca 20 cm lufta (prednji sedež je nastavljen za mene) do stropa pa mi tudi še fali....res pa je da to ni avtobus
In sam sem pred nakupom bil zelo pozoren na prostor v zadnji vrsti in S max ga ima obilo!!!
veliko več kot c4, zafira, touran in podobni..... sharan in podobni pa so seveda tam tam, s tem da so drsna vrata (sharan....) res ful velik +++

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne maj 18, 2014 4:09 am

Gricko je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
Sam sem bil raazocaran glede prostora na zadnji klopi S maxa. Velik sem 180 in sem drgnil ob strop vozila.

kaj si imel še 3 povštre pod ritjo???
dej ne govori neumnosti.....sam imam 186 cm pa mi zadaj ni niti najmanjši problem sedeti ( govorim za 2 vrsto! če si ti govoril o tretji vrsti pa vse vzamem nazaj! )

panorama ali ne tu ne igra vloge! sicer se ti pa sedež pelje naprej nazaj, naklon si lahko spustiš...... ko jaz zadaj sedim imam med koleni in prednjim sedežem cca 20 cm lufta (prednji sedež je nastavljen za mene) do stropa pa mi tudi še fali....res pa je da to ni avtobus
In sam sem pred nakupom bil zelo pozoren na prostor v zadnji vrsti in S max ga ima obilo!!!
veliko več kot c4, zafira, touran in podobni..... sharan in podobni pa so seveda tam tam, s tem da so drsna vrata (sharan....) res ful velik +++

Ce bo kaj v mb greva skupaj. Ce ne drgnem ob streho placam kosilo in gajbo pira. Tudi sam sem bio presnecen in sem se cudil da se govori kako je prostoren.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne maj 18, 2014 9:14 am

MBtouran je napisal/-a:Ce bo kaj v mb greva skupaj. Ce ne drgnem ob streho placam kosilo in gajbo pira. Tudi sam sem bio presnecen in sem se cudil da se govori kako je prostoren.

sem šel prov zmerit......s svojimi 186 cm, v vzravnani poziciji, sedež najbolj nazaj in najbolj pokonci imam ob straneh cca 5 cm na sredi še nekaj več !
No pri meni je še nekaj več prostora , ker imam panoramsko steklo in je koj še cca 2-3 cm več

torej če se ti drsaš ob strop:
--nisi sedel v smaxu ?
-- si imel deko pod ritjo?
-- imaš čudne mere telesa (zelo dolg trup in kratke noge - glede na tvojo višino) :mrgreen:
-- imaš afro frizuro :mrgreen:

druzga se ne spomnim.......sicer pa kaj bi ti rad...glede na obliko ( padanje strehe zadaj) se pač ne more primerjati z sharanom (ki je kot kocka), tudi galaxy je bolj kockast........ampak kot pravim, zadaj se pri meni še noben ni pritoževal glede prostornosti.....bi pa lahko bil prtljažnik še kak liter večji =P

sicer pa.....zato je večje števila znamk / avtov, da si izbereš tistega po svojih željah ;) jaz sem si ga!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne maj 18, 2014 12:00 pm

Potem pa je imel serbinek special model smaxa sedel sem zadaj levo in he bilo tako kot opisano

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne maj 18, 2014 10:48 pm

simply je napisal/-a:Tipično slovensko razmišljanje - obremenjevanje z drugimi.

Vsekakor pa naj vzame tisto kar mu najbolj ustreza - če je to Touran naj vzame Tourana - če je to S-max naj vzame S-maxa.
Nikakor pa ne razumem stavka - zakaj bi ga večji avtomobil ( naprimer Sharan proti Touran-u ) stal več če imata enako motorizacijo in platišča?
Mogoče le višja poraba zaradi večje prednje površine itd.

Avtor je jasno povedal, da ne potrebuje "avtobusa", drugače so pa večji avti načeloma težji in imajo večji zračni upor, kar pomeni, da potrebujejo močnejši motor za podobne zmogljivosti, imajo višjo porabo, večje gume in so bolj nerodni. Vse to pomeni, da "za isti denar" dobiš višjo porabo, dražje vzdrževanje in cestnino (če je večja kubikaža), dražje zavarovanje, dražje gume (zna bit huda razlika), skratka kar lep kupček denarja za prostornost, ki je ne potrebuješ in dodaten čas, ki ga potrebuješ za parkiranje, obračanje, srečevanje, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 19, 2014 1:43 pm

Avtor kakor vem se predvsem še ni izjasnil kaj bi sploh točno rad glede na to, da gleda tako za enoprostorci kot tudi za karavani D segmenta. Ko bo jasno rekel, da mu je S-Max prevelik oz. ne potrebuje/noče tako velikega avta, mu ga ne bomo vsiljevali.

Glede zračnega upora, a Touran ga pa s svojo višino in škatlasto obliko nima? In glede teže tudi ni take hude razlike, če daš v Tourana 2.0 TDI motor (da je po teži bolj primerljiv 2.0 TDCI-ju), je razlika krepko manj kot 100 kg. In po spritmonitorju je razlika v porabi nekje 0,5 litra v prid Touranu (pri 140km dizlih). Tudi pri dimenzijah gum ni kakega velikega odstopanja, lahko ima Touran celo kako dražjo dimenzijo, če se kupec tako odloči. Tako, da tole glede stroškov je bolj iskanje dlake v jajcu, saj vendar ne primerjamo enoprostorca s SUV-om ampak enoprostorce med seboj. Dobro, glede na razred bi se moralo primerjat Tourana in C-Maxa ampak kot rečeno glede na trenutne cene je S-Max še kako primerljiv in bi lahko bil opcija. Sploh pa moje mnenje, ki ga zopet nikomur ne vsiljujem je, da pri 2 otrocih prostora ni nikoli preveč, avtor bo pa glede tega že sam vedel kako in kaj. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 19, 2014 10:42 pm

Primerjaj Sportsvana z S-max-om, pa kapo dol, če ti rata racionalizirat nakup večjega, če ne potrebuješ toliko prostora ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To maj 20, 2014 12:15 am

~toMmy~ je napisal/-a:Primerjaj Sportsvana z S-max-om, pa kapo dol, če ti rata racionalizirat nakup večjega, če ne potrebuješ toliko prostora ;)

Se strinjam. Tipi avtomobilov golf sportvan, mercedes b itd. niso majhni, pa tudi ogromni ne. Prostora za sedeti je več kot dovolj, hkrati pa še imajo tisti pridih dinamičnosti; čisto primerljivo z spodnjim srednjim razredom(tipa golf, peugeot 308,...). Pri s maxu, touranu ali pa sharanu, se ta dinamičnost hitro izgubi pa še poraba je zaradi večje teže in zračnega upora večja. Komu pomeni več prostor seveda to manjšo dinamičnost vzame kot kompromis.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To maj 20, 2014 1:22 am

Ni še bil predlagan (Kia Carens):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=839 ... %20AKCIJ...

Kaj je pa z Mazdo 5 narobe?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To maj 20, 2014 7:05 am

Poglejte, če bi jaz zase kupoval itak ne bi gledal MPV vozil in raznih 'sportsvan' izvedenk ampak karavane iz segmenta D. Kot sem nekje že napisal, meni to visoko sedenje ne daje neke dodane vrednosti, poleg tega imam rad dinamiko, ki mi jo taka vozila ne ponujajo. Ampak ok, mogoče pa ni slaba ideja za avtorja, vsak ima svoj okus in svoje potrebe pa še tale Golf Sportsvan (naslednik Plus-a) mi deluje lepše od Tourana. :pivo

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To maj 20, 2014 7:58 am

~toMmy~ je napisal/-a:Primerjaj Sportsvana z S-max-om, pa kapo dol, če ti rata racionalizirat nakup večjega, če ne potrebuješ toliko prostora ;)

Iz svojih izkušenj lahko rečem, da sem že imel momente, ko sem si mislil "hudiča, zdajle bi pa rabil avto z več prostora".

Momentov "zdajle bi pa prav prišel manjši avto" je bilo bistveno manj, v bistvu se ne spomnim nobenega.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To maj 20, 2014 9:27 am

sonic je napisal/-a:Momentov "zdajle bi pa prav prišel manjši avto" je bilo bistveno manj, v bistvu se ne spomnim nobenega.

Mogoče pri bočnem parkiranju edino? =P Se pa strinjam, prostor pride vedno prav, če ne prej pa potem, ko greš na dopust ali pa ko moraš pripeljat kak nov kos bele tehnike, TV... Dejansko je momentov "rabil bi večji avto" več.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To maj 20, 2014 9:29 am

Polo78 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Momentov "zdajle bi pa prav prišel manjši avto" je bilo bistveno manj, v bistvu se ne spomnim nobenega.

Mogoče pri bočnem parkiranju edino? =P Se pa strinjam, prostor pride vedno prav, če ne prej pa potem, ko greš na dopust ali pa ko moraš pripeljat kak nov kos bele tehnike, TV... Dejansko je momentov "rabil bi večji avto" več.
Največ pa je momentov: rabil bi več keša :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To maj 20, 2014 10:05 am

Polo78 je napisal/-a:

Mogoče pri bočnem parkiranju edino? =P

Ja, tu je treba sicer biti bolj natančen (tudi jaz nisem bil zelo precizen), eno je večji (daljši) avto, drugo pa je uporaben prostor v avtu. BTW, za uporabnost prtljažnika so litri zelo nenatančno merilo, treba je gledati še obliko itd.

No, jaz recimo imam verjetno nadpovprečno veliko bočnega parkiranja, ampak tudi v centru LJ je pogosto vseeno, kako velik avto imaš - seveda če imaš povprečen avto, ki je nekako dolg od 4 m do 4,5 m ali tudi malo več; če voziš kak Buick Estate Wagon iz leta 1976 (dolžina 589 cm), se seveda zna zakomplicirati :)
Skratka, ko najdeš prazen prostor ob cesti, je ponavadi vseeno, ali prideš s Cliotom ali Octavio karavan. Kompaktni enoprostorci (Touran in podobni) so kvečjemu celo krajši kot primerljivi karavani.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To maj 20, 2014 12:28 pm

Gosic je napisal/-a:Kaj je pa z Mazdo 5 narobe?

Grda je :twisted: :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 20, 2014 12:38 pm

Lepota je relativna :huh:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 21, 2014 7:05 am

ban je napisal/-a:Lepota je relativna :huh:

Sorry, ampak tale zadnji model me še najbolj spominja na kakšnega Ssangyonga. Saj spredaj je ok, zadaj pa je pogreb...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr maj 21, 2014 7:59 am

In ravno zaradi te "lepote" Mazdo 5 precej redko srečaš na cesti, star model še, novih praktično ni. Škoda, ker sicer s tem avtom dejansko ni nič narobe (drsna vrata npr. so zame zelo velik plus), razen mogoče dejstva, da je pri dizlih na izbiro zgolj 1.6 116km PSA motor. :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov