Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Re: Dilema - koliko vreden avto kupiti

Napisal/-a DJ-DUST Sr maj 28, 2014 11:11 am

Locher je napisal/-a:Podobno te lahko vprašam, kaj boš (ko boš star in brez ficka po možnosti z dolgovi) imel od tega, da si v življenju imel vse "must have" vetrnice ali zvezde? Ugleda ravno ne boš žel med vrstniki. :)

Bravo, zato pa smo kjer smo, več kot imaš za pokazat več veljaš? Se moram ravnati po "delu" vrstnikov? Ugled in ravnanje je zadnja stvar v življenju kar normalen človek išče, saj dela kar njemu odgovarja...

Celo življenje "must have" ali pa več denarja ko si star, na koncu si pod zemljo kot ostali ali pa v pol litra posodi (žara), ugled pa zgine takoj ko ti zgineš...

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:21 am

Tukaj eni govorite da je avto naložba .to ne more bit dobra naložba.je metanje dnarja stran.pravilo je,da čim cenejši je manj evrov si zajebal.največja glupost je pa kredit za avto.takih pacientov ne bom nikoli razumel.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr maj 28, 2014 11:25 am

Gaszajla- se strinjam. En povprečen, rabljen avto po svojih zmožnostih, toraj brez kreditov. Seveda morašbiti zato dec in znat kaj popravt oz. se vsaj malo znajt....

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:37 am

Na forumih imaš cel kup majstrov.jaz sem na primer zrihtal turbino za 250 eur.popravljal jo je eden najboljših.na pooblaščencu bi to stalo dva jurja.to je samo en primer.smatram,da nisem posebej sposoben ampak samo pazim na dnar.
Fantje bi se samo morali malo aktivirat ne pa razdajat denar pokvarjenim preprodajalcem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 28, 2014 1:10 pm

Tole glede finančnih zmožnosti in kupovanja avta (ali česarkoli drugega) je res zanimivo. Jaz se držim tega, da nikoli ne grem čez svoje zmožnosti in imam temu prilagojen standard. Če se le da, kreditov ne jemljem, če pa bi ga bil primoran vzet, bi dobro preračunal za nadaljnjih x let, kaj bi mi pomenil toliko manjši mesečni prihodek in bi temu primerno prilagodil višino kredita. Vse ali pa vsaj zelo veliko je v samodisciplini! Osebno jih poznam kar dosti, ki imajo višje osebne dohodke s katerimi bi lahko komot shajal pa so vedno brez denarja oz. jamrajo, da ga nimajo. Gredo iz enega kredita v drug kredit, jemljejo nove kredite za odplačilo starih,... vse samo zato, da vzdržujejo svoj previsoko leteči standard. To je res skrajnost, ki jo močno odsvetujem vsakomur, ker ko enkrat padeš v ta vrtinec kreditov, ne prideš več na "zeleno" vejo.

Drugo pa je, če recimo 1x na svete čase vzameš kredit, ko ti res zmanjka tiste 2 ali 3 jurje za nov avto, ki ti bo nadaljnjih 5 in več let služil za prevoz v službo za katero veš, da je kolikor toliko sigurna, da boš zmožen kredit tudi odplačat. Kot že rečeno, treba je dat vse na papir, preračunat mesečne prihodke in izdatke, ter na podlagi tega prilagodit standard - in zopet smo pri samodisciplini. Logično je, da ko boš odplačeval kredit, si boš moral za višino obroka prilagodit standard, da ne pride do zgornjega scenarija. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 28, 2014 1:35 pm

matejxx je napisal/-a:Kaj pa je potem sploh dobra naložba? Saj vse kar kupiš je izguba denarja nova televizija, nov mobi, nov avto, potovanje ... Imaš pa nekaj od tega, če seveda hočeš to imeti. Kaj imaš od tega, da celo življenje samo shranjuješ denar na neko mesto, v življenju pa ne uživaš, ker ti je škoda zapravit vsak cent. Kaj imaš od tega, da boš imel ko boš v penziji velik kup denarja, če pa potem ne boš imel zdravje, da bi npr. šel na kakšno potovanje, da bi lahko vozil avto...
Ko boš v penziji in star, boš potreboval kup denarja. Premisli, kam se gibljejo državne pokojnine in poglej koliko stanejo domovi za ostarele. Če takrat ne boš imel kupa našparanih sredstev, te bodo samo še vtaknili v socialno hiralnico.
Z ustrezno našparanimi sredstvi pa si boš morda lahko privoščil privatno garsonjerico v domu z negovalko.

OK smo močno off, v glavnem kredit/lizing za avto se mi zdi sprejemljiv le, če je avto nov in če samo trenutno nimaš sredstev, pa nujno rabiš zanesljiv avto za vožnjo do npr. boljše plačane službe. Recimo jaz sem tudi vzel kredit za bajto, ampak to samo zato, ker v tem trenutku nimam dovolj sredstev, preseliti se je pa nuja. Čez 10 let šparanja bi lahko bajto skeširal. Zato tudi vem, da bom po poplačilu kredita lahko varčeval za starost.

Če pa delaš samo za avto/TV/potovanja/..., potem je to precej brezglavo početje. Sploh če nimaš rešenega stanovanjskega problema.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 28, 2014 1:43 pm

No preden naslednjič še kaj brihtnega poveš napiši kakšno plačo imaš da ti bojo potem lahko tisti ki kupujejo rabljene avte pokazali kakšno imajo oni.V 10 letih dajanja CELE plače na stran bi si lahko tudi jaz kupil bajto.Nekje v yebinah.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 28, 2014 5:30 pm

matejxx je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:To je nekaj, kar se bomo Slovenci morali še naučiti. Kupček denarja (pa ne govorim zdaj o 10k€+!) ni samo kupček denarja, ki ti ne prinaša veselja, ampak je tudi varnost, zlata rezerva, "buffer". Če človek vse prihranke zagoni za avto, potem nepredvideni stroški v življenju hitro postanejo nočna mora, ki te pahne v minus ali pa zahteva nov kredit. Ne pravim, da si ti tak, ampak zagovarjati to, da se porabi ves denar za stvari, ki te pač veselijo, je nesmisel - eno obdobje življenja (pa res ne rabi bit dolgo) pač "žrtvuješ", da si prihraniš ne za avto, ampak za zlato rezervo. Seveda je tu govora o ljudeh, pri katerih finance niso brez skrbi.

In še vedno ostaja dejstvo, da je avto najslabša možna naložba, tako da vsi tisti, katere vas avto tako veseli, da ste vanj pripravljeni veliko vlagati...ste pač malo na*ebali. :mrgreen: Ampak kot si že sam rekel, vsakemu svoje in tega se verjetno vsi tudi zavedate in je pač kalkuliran riziko oz. žrtev.

Kaj pa je potem sploh dobra naložba? Saj vse kar kupiš je izguba denarja nova televizija, nov mobi, nov avto, potovanje ... Imaš pa nekaj od tega, če seveda hočeš to imeti. Kaj imaš od tega, da celo življenje samo shranjuješ denar na neko mesto, v življenju pa ne uživaš, ker ti je škoda zapravit vsak cent. Kaj imaš od tega, da boš imel ko boš v penziji velik kup denarja, če pa potem ne boš imel zdravje, da bi npr. šel na kakšno potovanje, da bi lahko vozil avto...

Je pa res, da se nebi niti sam za-kreditiral do konca življenja. Toda par 1000€ še bi šlo, če zaradi tega nebi nič slabše živel.

DOBRA (v pravem pomenu besede) naložba je definitivno naložba v znanje. Kot je energetik povedal, je tudi dobra naložba v prihranke za starost - pa če to še tako krčevito zanikate. Dobra je tudi naložba npr. v izolacijo in ogrevanje bajte, kjer realno gledano lahko proti trenutni situaciji precej privarčuješ na dolgi rok. Potem je tu naložba v biznis, ki je perspektiven in rabi investitorje. Ali pa v delnice, če to sceno RES obvladaš, ampak tu je že več rizika, kot v biznisu (še posebej, če človeka, ki bo zganjal biznis s tvojim denarjem tudi osebno poznaš in veš, da ne bo mutil - ali pa če ti osebno zganjaš biznis). Možno, da je dobra investicija tudi v kakšen vrtiček, ki ti zna prišparat kar nekaj € pri hrani, če seveda jemlješ vrtičkarstvo kot hobi in ne kot plačano delo. In podobne zadeve...

"Dobra" naložba (v smislu majhne izgube denarja za veliko pozitivnih pridobitev) je npr. gradnja hiše, seveda pod predpostavko, da se zadeve lotiš pametno in preračunljivo, ne pa da greš zidat s poceni materiali, poceni delovno silo in pod golim hribom z veliko zemlje. Ali pa nakup hiše/stanovanja, seveda (to je še bolj racionalno, ker tudi bajte izgubijo nekaj vrednosti ko se kupuje "rabljeno"). Izguba vrednosti na dolgi rok je zanemarljiva, ker se smatra, da se gradi oz. kupuje zato, da se v njej biva. Pa tudi če se eventuelno proda, je izguba relativno nizka.
"Dobra" naložba je npr. tudi televizor, ki ti lahko služi leta in leta, pa če daš zanj 500€ in ga imaš 5 let, je to 8€ na mesec. Ni tako grozno, ne? Ali pa računalnik za gamer-je, ali pa kolo za rekreacijo itd., zadeve, ki ne stanejo dosti več kot jurja, in ti ponudijo precej užitka. Porabiš majhen del prihodkov za te zadeve.

Slaba (v pravem pomenu) naložba je naložba v avtomobil, še posebej v novega. Seveda je tukaj spet vmes užitek oz. pozitivne pridobitve (nikakor pa ne tako brezdvomne in oprijemljive kot v primeru stanovanja/hiše!), ampak (in ta ampak je velik) izguba vrednosti je tu preceeeej višja. Nakup avtomobila za 20k € (kar se dandanes smatra za neko povprečje pomoje), vkolikor si ga lastiš cca. 5 let, pomeni DOBRIH 12k € izgube vrednosti za večino avtomobilov. Pustimo vzdrževanje, gorivo in te zadeve, ker to ne igra take vloge. Tukaj je IZGUBA VREDNOSTI 200€ na mesec.
Da ne omenjamo, da razne kozmetične pomanjkljivosti še dodatno nižajo vrednost, pa imaš potem ljudi, ki so patološki glede pucanja in poliranja svojega avta, pa ljudi, ki se sekirajo za vsako prasko in vsakič, ko parkirajo avtomobil na javni parking itd. Da ne omenjam karambolov, pri katerih v momentu izgubiš par tisoč evrov, ker zavarovalnica pač ne izplača tržne vrednosti avtomobila. Ali pa kraja avtomobila...
Potem so tu še razni kozmetični dodatki a la draga platišča z zelo dragimi nizkopresečnimi gumami - fajn in lepo zgleda, dokler ga ne zviješ na robniku in prebušiš gume. Pa gre 200€ za popravilo platišča in 200€+ za par gum, pa si koj na 500€. Kaj šele, če ti jih ukradejo. In s takim "rizikom" se voziš dnevno naokoli - kot, če bi se vozil s petstotakom skozi okno, in ga držal s konicami prstov. Prej ali slej ga verjetno odpihne. Pa bi ravno tako se babe nate lepile. :mrgreen:

S tem ne kritiziram nobenega osebno, ampak zgolj izpostavljam DEJSTVO, da je nakup novega avomobila SLABA naložba, kljub temu, da nudi nekaj (ali veliko, ali pa nič) užitkov - in to enostavno zato, ker je relativno gledano, proti večini ostalih "komoditet" v življenju, zelo drag užitek. Za faktor 10 in več. Kdor se za to odloči ob tehtnem premisleku je to čisto njegova osebna odločitev in je ne morem kritizirati - ne spremeni pa to dejstva, da je to slaba naložba. Lahko je le bolj ali manj slaba - to je pač odvisno od tega, koliko ti ta avto pomeni.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 5:37 pm

To si lepo povedal.novi avto je najslabša naložba.jaz raje kupim kanto za 3 jurje in pol mi ostane še dvajset ali več tisočakov za popravilo,ki pa ni nujno dražje,kot na novem,ker garancija itak bolj malo velja.pa še poraba je nepomembma.za 20 čukov tankam kar nekaj časa.lepše je vozit bemflna ki je star 10 ali več let kot kakega klijota novega.stroški so podobni.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 28, 2014 6:16 pm

gaszajla je napisal/-a:To si lepo povedal.novi avto je najslabša naložba.jaz raje kupim kanto za 3 jurje in pol mi ostane še dvajset ali več tisočakov za popravilo,ki pa ni nujno dražje,kot na novem,ker garancija itak bolj malo velja.pa še poraba je nepomembma.za 20 čukov tankam kar nekaj časa.lepše je vozit bemflna ki je star 10 ali več let kot kakega klijota novega.stroški so podobni.

No, pretiravat ni treba, stroški s petico so sigurno višji kot z novim Cliom - nenazadnje so 2 cilindra več, več olja gre v motor in menjalnik, več porabi, dražje gume in zavore itd. itd. itd., ampak res je pa tudi to, da je pod črto še vedno neprimerno cenejši zaradi veliko nižje izgube vrednosti. Aja, pa še to: predpostavka, da izrednih popravil skoraj ni, za avte, stare 10 let, pač ne more veljati - nimajo vsi velike sreče. Pa tudi tistega jurja, katerega si dal za izredna popravila, za Cliota zelo verjetno ne bi dal v 5 letih.

Ampak, spet - pod črto še vedno precej ceneje in definitivno se pelješ kot gospod.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 6:27 pm

Daedalus je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:To si lepo povedal.novi avto je najslabša naložba.jaz raje kupim kanto za 3 jurje in pol mi ostane še dvajset ali več tisočakov za popravilo,ki pa ni nujno dražje,kot na novem,ker garancija itak bolj malo velja.pa še poraba je nepomembma.za 20 čukov tankam kar nekaj časa.lepše je vozit bemflna ki je star 10 ali več let kot kakega klijota novega.stroški so podobni.

No, pretiravat ni treba, stroški s petico so sigurno višji kot z novim Cliom - nenazadnje so 2 cilindra več, več olja gre v motor in menjalnik, več porabi, dražje gume in zavore itd. itd. itd., ampak res je pa tudi to, da je pod črto še vedno neprimerno cenejši zaradi veliko nižje izgube vrednosti. Aja, pa še to: predpostavka, da izrednih popravil skoraj ni, za avte, stare 10 let, pač ne more veljati - nimajo vsi velike sreče. Pa tudi tistega jurja, katerega si dal za izredna popravila, za Cliota zelo verjetno ne bi dal v 5 letih.

Ampak, spet - pod črto še vedno precej ceneje in definitivno se pelješ kot gospod.

Ne vem.ko sem imel cenene avte sem zdajal več pa še takrat niso bili kot je treba.bemfl star 15 let je praktično kot nov.ne pretiravam.to kar sem jaz rihtal so bile bolj lepotne napake .komot bi se s tem nekaj let vozil.gume so res dražje ampak to je malenkost v primerjavi z drugimi okvarami ,ko te kakšen fičo pusti na cesti.že samo dejstvo,da deluje kompleten avto neslišno od bremz pa do čričkov v kabini,ki jih ni,je vredno tega.zdaj ko razmislim kakšnega golfa bi kupil za 4 jurje.to bi bla podrtija.39 tka pa lih ni podrtija.
O ja vožnja je carska.no poraba se suka okoli 8,5 merjeno na več tisoč kilometrih.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 28, 2014 7:29 pm

gaszajla je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

Ne vem.ko sem imel cenene avte sem zdajal več pa še takrat niso bili kot je treba.bemfl star 15 let je praktično kot nov.ne pretiravam.to kar sem jaz rihtal so bile bolj lepotne napake .komot bi se s tem nekaj let vozil.gume so res dražje ampak to je malenkost v primerjavi z drugimi okvarami ,ko te kakšen fičo pusti na cesti.že samo dejstvo,da deluje kompleten avto neslišno od bremz pa do čričkov v kabini,ki jih ni,je vredno tega.zdaj ko razmislim kakšnega golfa bi kupil za 4 jurje.to bi bla podrtija.39 tka pa lih ni podrtija.
O ja vožnja je carska.no poraba se suka okoli 8,5 merjeno na več tisoč kilometrih.

No, jaz sem primerjal z NOVIM Cliom. :) Glede rabljenih Clio-tov in podobnih avtov...hja, jaz sem ziher, da je v povprečju še vedno ceneje kupiti takšen avto kot npr. petico, ampak meja nikakor ni jasna in velikokrat prevaga želja po avtu višjega razreda in nemalokrat je tak avto ravno tako zelo poceni.

Drugače sam bi tudi lahko kupil kak manjši avto, ki bi mi porabil tisti liter manj pa imel cenejše gume in zavarovanje, pa sem na koncu kupil Accorda l.99 za jurja pa pol - vozi se odlično in v dveh letih sem imel manj kot 300€ izrednih stroškov (2 popravili) ter na cesti me še ni pustil. Po velikem servisu in pregledu mehanika je ta zagotovil, da bo laufal še dolgo, ker je podvozje brez luftov, rje ni in olja ne pije niti kapljice. Ima nekaj bušk in tega, ma me sploh ne briga zanje, ker ga nimam za gledat. In čez 2 leta ga BP prodam za dobrih 500€. Če izgubim v 5 letih z izrednimi popravili in izgubo vrednosti 1,5 jurja, je to dobrih 25€/mesec. Pa še zavarovanje je čisto osnovno in ne plačujem kaska in podobnih zadev. In to je to, vsaj zame. Več ne rabim - si želim, ma nikakor ne dovolj, da bi se skeširal več. Bo treba mal počakat, da se finance uredijo, kot se zagre - in takrat bo padlo nekaj za max. 5 jurjev.

Tako, malo v razmislek vsem tistim, ki mislijo, da si z novim avtom zagotovijo brezskrben lajf brez izrednih stroškov in popravil. Se pa malo zakomplicira, če se dela veliko kilometrov, ampak so tudi v takšnih primerih boljše alternative od novih avomobilov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr maj 28, 2014 7:41 pm

Polo78 je napisal/-a:Tole glede finančnih zmožnosti in kupovanja avta (ali česarkoli drugega) je res zanimivo. Jaz se držim tega, da nikoli ne grem čez svoje zmožnosti in imam temu prilagojen standard. Če se le da, kreditov ne jemljem, če pa bi ga bil primoran vzet, bi dobro preračunal za nadaljnjih x let, kaj bi mi pomenil toliko manjši mesečni prihodek in bi temu primerno prilagodil višino kredita. Vse ali pa vsaj zelo veliko je v samodisciplini! Osebno jih poznam kar dosti, ki imajo višje osebne dohodke s katerimi bi lahko komot shajal pa so vedno brez denarja oz. jamrajo, da ga nimajo. Gredo iz enega kredita v drug kredit, jemljejo nove kredite za odplačilo starih,... vse samo zato, da vzdržujejo svoj previsoko leteči standard. To je res skrajnost, ki jo močno odsvetujem vsakomur, ker ko enkrat padeš v ta vrtinec kreditov, ne prideš več na "zeleno" vejo.

Drugo pa je, če recimo 1x na svete čase vzameš kredit, ko ti res zmanjka tiste 2 ali 3 jurje za nov avto, ki ti bo nadaljnjih 5 in več let služil za prevoz v službo za katero veš, da je kolikor toliko sigurna, da boš zmožen kredit tudi odplačat. Kot že rečeno, treba je dat vse na papir, preračunat mesečne prihodke in izdatke, ter na podlagi tega prilagodit standard - in zopet smo pri samodisciplini. Logično je, da ko boš odplačeval kredit, si boš moral za višino obroka prilagodit standard, da ne pride do zgornjega scenarija. :idea:

Dobro povedano, se strinjam.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 28, 2014 7:47 pm

Vsamu svoj sam gaszjla , mal že pretiravaš s tem tvojim BMW, ki je realno gledano KANTA, vredna 2k evrov. Dobro vem, kakšne težave pestijo BMW-je, in verjemi, da ima vsak NORMALEN človek raje malo novejši avto tudi nižjega ranga kot starega pregonjenga BMW-ja, ki je kot nov seveda.

Umir se malo prosim, nisi na BMW forumu
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 28, 2014 7:57 pm

Gaszajla glede BMW-ja res bodi raje tiho.Pač si solidnega dobil in tudi temu solidnemu lahko jutri crkne ena,2,3 šobe,mogoče pumpa mogoče pa bo še 10 let delal BP.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 8:38 pm

maniaxxx je napisal/-a:Vsamu svoj sam gaszjla , mal že pretiravaš s tem tvojim BMW, ki je realno gledano KANTA, vredna 2k evrov. Dobro vem, kakšne težave pestijo BMW-je, in verjemi, da ima vsak NORMALEN človek raje malo novejši avto tudi nižjega ranga kot starega pregonjenga BMW-ja, ki je kot nov seveda.

Ne bluzi ko ne veš nič.veeeeliko avtov sem imel in vsi so bli kante.bmw je špica in manj je vreden mi je ljubši.lahko ga menjam vsako leto .

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 8:42 pm

čare je napisal/-a:Gaszajla glede BMW-ja res bodi raje tiho.Pač si solidnega dobil in tudi temu solidnemu lahko jutri crkne ena,2,3 šobe,mogoče pumpa mogoče pa bo še 10 let delal BP.

Nč ne bo crknlo pa tud če bi se nem sekiral.in nsem ga dobil ampak našel z vztrajnim iskanjem.prej bojo šobe pocrkale kakemu novemu ww ali renoju kot pa temu traktorju.slučajno vem,da 3.0 mašina je neuničljiva.so pa res veCina bmw dizlov aklih posebej 2.0.
Tale 30 tka je edina podobna alfinemu al pa fiatovemu dizlu,s katerimi ni problema.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr maj 28, 2014 8:43 pm

gaszajla je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Vsamu svoj sam gaszjla , mal že pretiravaš s tem tvojim BMW, ki je realno gledano KANTA, vredna 2k evrov. Dobro vem, kakšne težave pestijo BMW-je, in verjemi, da ima vsak NORMALEN človek raje malo novejši avto tudi nižjega ranga kot starega pregonjenga BMW-ja, ki je kot nov seveda.

Ne bluzi ko ne veš nič.veeeeliko avtov sem imel in vsi so bli kante.bmw je špica in manj je vreden mi je ljubši.lahko ga menjam vsako leto .

Verjetno si ga dvojno "ukalil" kot zavorne diske ane....

Kar se pa tiče odgovora na temo, pa se pridružujem zadnjim trem postom @Deadalusa. Povedano tako kot menim tudi jaz ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 8:50 pm

eentox je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:

Verjetno si ga dvojno "ukalil" kot zavorne diske ane....

Kar se pa tiče odgovora na temo, pa se pridružujem zadnjim trem postom @Deadalusa. Povedano tako kot menim tudi jaz ;)

Ne lupaj o diskih k nimaš pojma.ti si verjetno eden od tistih ki mislijo,da se diski ravnajo z utekavanjem pa brez stružnice.dejstvo pa je,da lahk bremzam iz 200 do nule brez vsakršnega tresenja.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr maj 28, 2014 8:56 pm

"Mojster" malo se umiri in ne obnašaj se, kot da si požrl celo pamet sveta ker ti še ogromno manjka po velumnih postih sodeč ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov