ejsim je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:A si vzel oskubljeno Octavio al nisi slišal za 40 let akcijo pri Golfu, da si se tako odločil? Razlik v velikosti pri MQB generaciji, če govorimo o karavanih, ni omembe vrednih, vsekakor pa z malo treznega opazovanja prej porineš Golfa ob bok zasterelemu Passatu, kot nekoliko bolj ubogo Octavio. Imam občutek, da je pri tebi premagal predvsem jasno izkazani odpor do VW-ja, ne pa racionalno razmišljanje...
Jetta je v primerjavi z Golfom 6 slabša, prosim ne enačite je z MQB avti...
Rapid, ki ga marketinško rinejo v golfov razred je sicer zelo dober avto, ampak ga še 10 let star Golf poščije na skoraj vseh področjih!
Kakšen napad

Ne vem kaj se razburjaš. Sploh nisem bil nastrojen proti VW, niti nisem sedaj. Že v svojem postu sem dejansko "zagovarjal" višjo ceno Golfa, ker sem napisal, da Rapid ni primerljiv z Golfom, ampak bolj z Octavio.
Pa če sem rekel, da je bil v igri tako VW Golf kot Octavia (sicer je bil v igri tudi Hy. i40 wagon, ki sem ga kasneje v "finalih" izločil), potem sem verjetno bil naklonjen tudi VW ? Pa sej z mojega stališča so VW, Škoda, Seat vse skupaj zelo podobno sr**..

Če je taka huda razmejitev med njimi, potem se opravičujem, ker na to ne gledam tako.
Kar se opreme tiče..pa niti ni nekaj ekstra oskubljena -> oprema Ambition + prostoročno telefoniranje, radio bolero pa še nekaj je pisalo na seznamu, ampak sem že pozabil. Končna cena vozila je bila okrog 21.600 eur s popustom vred, tako da ja, za ta denar dobiš tudi Golfa. Ampak glej, pač sem se raje odločil za Octavio, ker mi pač ustreza kot celota, cenim tudi tistih nekaj več cm, ki jih ponuja, vizualno mi je všeč, poleg tega mi zaradi kraje vozil (predvsem tujina, kamor dosti krat grem) bolj ustreza Škoda kot VW..čeprav se žal tudi tu zadeva izenačuje.
Mislim ne vem zakaj tako ogorčenje..brezskrbi da se za toliko denarja nisem odločil čez noč in da sem pretipal in probal kar nekaj avtomobilov in se odločil za takega, ki mi pač najbolj ustreza z več vidikov. Pač mi je avto všeč. Ne vem v čem je problem. Se pa jaz ne počutim nič drugače če sedim v Škoda, VW ali Hyundai-u. Pač znamka kot znamka. Edino drugi te drugače dojemajo.
Kar se mojega "jasno izkazanega odpora" do VW tiče..sem večkrat izražal kako nestrinjanje, pa tudi pohvale so že bile.. Sploh pa sem sedaj pohvalil s ceno, ker niso več toliko dražji (ali sploh) od konkurence. Mislim pa, da je bila ta tvoja zgoraj obarvana izjava mal prehuda.. Golf 2004 in Rapid 2014..
Sploh ni nek napad to, niti se nisem pretirano razburjal, ampak ne razumem niti izbora avta glede na trenutne cene (no razen pač subjektivnega mnenja in verjetnosti kraje, ...), niti primerjave s Passatom, ker mu je Golf bolj blizu kot Octavia...
Drugače sem pa imel pred par tedni en vikend doma Rapida, en vikend novo Octavio, Golfa V 8 let in pol (dokler ga niso ukradli pred kratkim), jutri pa pade 3 leta stara Octavia Combi, da ne boš slučajno mislil, da sem nastrojen proti Škodi
Iz tega tudi izhaja moje mnenje glede 10 let starega Golfa (se pravi V) in Rapida. Golf V ima boljše vozne lastnosti, več prostora (vsaj v širino občutno več), boljšo ergonomijo, možnost dvoconske klime s hlajenim sovoznikovim in nastavljivim sredinskim predalom/naslonom, pri Rapidu je sredinski naslon totalna katastrofa že zaradi tega, ker ne moreš ročne zategnit, preden ga ne dvigneš, potem ti pa manjka za komolec prostor, menjalnik je prenizko glede na njega, stikala za šipe so razen voznikovega enostopenjska, prtljažnik zadaj ni v celoti tapiciran, avto zgleda "nizkocenovno" izdatno odmaknjen od tal itd. Kot sem že povedal, avto ni slab za to, kar dejansko je, ampak cene pri nas niso normalne, ker Leonu, Focusu, 308-ki ipd. pa res ne more konkurirat...