Polo78 je napisal/-a:bucko_99 je napisal/-a:Mazda je po kvaliteti izdelave nekje na nivoju Renaulta ali pa Hyundaija. To je moj kriterij. Tudi klopotanje pod koloteki za vsak manjši kamenček me je zmotilo v letu 2014 in v avtu, ki stane 17,5oo eur?
Tvoji kriteriji so milo rečeno sfaljeni oz. si pomešal pojme. To o čemer govoriš je zvočna izolacija in nima prav nobene veze z vsesplošno kvaliteto izdelave. Golf recimo je resda zvočno boljše zatesnjen, ampak ravno ta superduper zvočna izolacija okoli koles za sabo potegne tudi svoj davek - v sekciji "okvare in popravila" je odprtih kar nekaj tem glede tega ter tudi obrazloženo kako in kaj. Kvaliteta izdelave se odraža v marsičem drugem in se pokaže šele čez čas, ko ima avto za sabo vsaj 50k ali več km. In VAG grupa je na tem področju v zadnjih letih precej nazadovala, tudi glede tega je odprtih kar nekaj tem. Da rajši niti ne govorim o vseh kalvarijah, čez katere gredo določeni uporabniki, da sploh kaj dosežejo pri uveljavljanju garancij... Prej bi rekel, da je Mazda kvalitetno za pol razreda višje kot obratno, enako velja tudi za poprodajne storitve in vse to govorim iz lastnih izkušenj.
Ampak ok pustimo zdaj to. Avtor oz. kupec naj gre sprobat vse tri in se na podlagi testnih voženj tudi odloči kaj mu bolj ustreza. Jaz zase vem, da bi brez pomisleka vzel Mazdo ampak to sem pač jaz. Je pa res, da bi imel rajši 5-vratni hatchback kot limuzino.In glede prostornosti tu Leon zaostaja za vsemi in ne Mazda (https://www.youtube.com/watch?v=7o8EkFM7teE - glej od cca. 3:07 dalje). Če pogledamo opremo, Golfu še vedno manjka nekaj uporabnih zadev kot so npr. ogrevani sedeži, senzor za dež in še kaj. Mazdi manjkajo stvari kot so aktivni tempomat, el. ročna ipd., kar pa so vsaj zame osebno bolj kot ne navlaka oz. še ena stvar več, ki dela bolj tako-tako oz. po možnosti crkne - predvsem imam tu v mislih el. ročno, ki je lahko dejansko zelo problematična reč, ko enkrat več ne dela. In tudi glede tega je kar dosti napisanega na spletu, enako tudi glede aktivnih tempomatov... Stric google vabi na branje.
RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Drugače pa bi jaz namesto leona, raje gledal octavio.
Locher je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Ne razumem te novodobne obsedenosti z varnostjo in nevarnostjo frocev. Le kako smo mi preživeli in odrasli?
TrijoAdijo je napisal/-a:Locher je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Ne razumem te novodobne obsedenosti z varnostjo in nevarnostjo frocev. Le kako smo mi preživeli in odrasli?
OFF: tudi jaz tega ne razumem :S Smo preživeli vsega in odrasli, dandanašnja omladina pa je takšna kot je...pomehkužena, ker je že od rojstva zavita v balonu...
Pa tudi tega ne razumem, kak za boga je včasih lahko šla 4-članska familija s fičotom na morje, cela pot pa je trajala od 1/4 do 1/2 dneva...brez klime,AB,ABS,...Ipd....Danes pa še Antonov An-225 ne bi bil dovolj prostoren za vso prtljago in navlako za 3-člansko familijo....
Locher je napisal/-a: Le kako smo mi preživeli in odrasli?
TrijoAdijo je napisal/-a:Locher je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
OFF: tudi jaz tega ne razumem :S Smo preživeli vsega in odrasli, dandanašnja omladina pa je takšna kot je...pomehkužena, ker je že od rojstva zavita v balonu...
Pa tudi tega ne razumem, kak za boga je včasih lahko šla 4-članska familija s fičotom na morje, cela pot pa je trajala od 1/4 do 1/2 dneva...brez klime,AB,ABS,...Ipd....Danes pa še Antonov An-225 ne bi bil dovolj prostoren za vso prtljago in navlako za 3-člansko familijo....
Blinder je napisal/-a:Locher je napisal/-a: Le kako smo mi preživeli in odrasli?
Če smo mi preživeli še ne pomeni, da so vsi. Tistih, ki so umrli razkosani v avtomobilu jih ne vidiš ker so že zdavnaj tri metre pod zemljo.
RedBaron je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Locher je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Vsak po svoje... zaradi mene, če komu paše naj kupi avto brez klime, ABS-a, airbagov... prav
Jaz bom pač gledal da bo avto imel klimo, in čim več varnostne opreme - v okviru finančnih zmožnosti.
RedBaron je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:bucko_99 je napisal/-a:Mazda je po kvaliteti izdelave nekje na nivoju Renaulta ali pa Hyundaija. To je moj kriterij. Tudi klopotanje pod koloteki za vsak manjši kamenček me je zmotilo v letu 2014 in v avtu, ki stane 17,5oo eur?
Tvoji kriteriji so milo rečeno sfaljeni oz. si pomešal pojme. To o čemer govoriš je zvočna izolacija in nima prav nobene veze z vsesplošno kvaliteto izdelave. Golf recimo je resda zvočno boljše zatesnjen, ampak ravno ta superduper zvočna izolacija okoli koles za sabo potegne tudi svoj davek - v sekciji "okvare in popravila" je odprtih kar nekaj tem glede tega ter tudi obrazloženo kako in kaj. Kvaliteta izdelave se odraža v marsičem drugem in se pokaže šele čez čas, ko ima avto za sabo vsaj 50k ali več km. In VAG grupa je na tem področju v zadnjih letih precej nazadovala, tudi glede tega je odprtih kar nekaj tem. Da rajši niti ne govorim o vseh kalvarijah, čez katere gredo določeni uporabniki, da sploh kaj dosežejo pri uveljavljanju garancij... Prej bi rekel, da je Mazda kvalitetno za pol razreda višje kot obratno, enako velja tudi za poprodajne storitve in vse to govorim iz lastnih izkušenj.
Ampak ok pustimo zdaj to. Avtor oz. kupec naj gre sprobat vse tri in se na podlagi testnih voženj tudi odloči kaj mu bolj ustreza. Jaz zase vem, da bi brez pomisleka vzel Mazdo ampak to sem pač jaz. Je pa res, da bi imel rajši 5-vratni hatchback kot limuzino.In glede prostornosti tu Leon zaostaja za vsemi in ne Mazda (https://www.youtube.com/watch?v=7o8EkFM7teE - glej od cca. 3:07 dalje). Če pogledamo opremo, Golfu še vedno manjka nekaj uporabnih zadev kot so npr. ogrevani sedeži, senzor za dež in še kaj. Mazdi manjkajo stvari kot so aktivni tempomat, el. ročna ipd., kar pa so vsaj zame osebno bolj kot ne navlaka oz. še ena stvar več, ki dela bolj tako-tako oz. po možnosti crkne - predvsem imam tu v mislih el. ročno, ki je lahko dejansko zelo problematična reč, ko enkrat več ne dela. In tudi glede tega je kar dosti napisanega na spletu, enako tudi glede aktivnih tempomatov... Stric google vabi na branje.
Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Daedalus je napisal/-a:Ja. In včasih so lahko po CELO ŽIVLJENJE živeli BREZ ELEKTRIKE in centralne kurjave in tople vode in najbližje oštarije s hladnim pivom v hladilniku. Qrc, tudi pive in hladilnika včasih niso imeli!
Torej, kaj si želel povedati?![]()
Kot je že bilo rečeno: zdaj te varnostne opreme SO. In, v primeru, da pride do karambola v zadnjo bočno stran in ti otrok umre te živ krst na tem svetu ne bo uspel potolažit "ja, veš, sej včasih smo pa s fičoti v štirih hodili na morje, pa brez vseh airbagov in te navlake". Nenazadnje: včasih je bilo tudi 100x manj vozil na cesti in vozilo se je šenkrat počasneje.
Jaz osebno bi tudi bil nekoliko zbirčen glede tega, v primeru, da bi imel otroke in bi imel možnost izbire (finančna situacija).
Locher je napisal/-a:
Če te prav razumem "ima se, može se" pred čem drugim?
Locher je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Ja. In včasih so lahko po CELO ŽIVLJENJE živeli BREZ ELEKTRIKE in centralne kurjave in tople vode in najbližje oštarije s hladnim pivom v hladilniku. Qrc, tudi pive in hladilnika včasih niso imeli!
Torej, kaj si želel povedati?![]()
Kot je že bilo rečeno: zdaj te varnostne opreme SO. In, v primeru, da pride do karambola v zadnjo bočno stran in ti otrok umre te živ krst na tem svetu ne bo uspel potolažit "ja, veš, sej včasih smo pa s fičoti v štirih hodili na morje, pa brez vseh airbagov in te navlake". Nenazadnje: včasih je bilo tudi 100x manj vozil na cesti in vozilo se je šenkrat počasneje.
Jaz osebno bi tudi bil nekoliko zbirčen glede tega, v primeru, da bi imel otroke in bi imel možnost izbire (finančna situacija).
Mogoče tole? http://sharocity.com/wp-content/uploads/2011/07/common-sense.jpg
~toMmy~ je napisal/-a:Bučko, ti si res en pravi bučman! Si se sploh kaj pozanimal o Mazdinem motorju, preden si začel bučke o porabi prodajat? Razlika v zvočni izolaciji ipd. tudi ni ravno ključnega pomena, če več ali manj skačeš po mestu, se ti ne zdi?
Blinder je napisal/-a:Locher je napisal/-a: Le kako smo mi preživeli in odrasli?
Če smo mi preživeli še ne pomeni, da so vsi. Tistih, ki so umrli razkosani v avtomobilu jih ne vidiš ker so že zdavnaj tri metre pod zemljo.
J.McLane je napisal/-a:Še ameriški test, predvsem small overlap je posebnost tega testa:
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicl ... n/gti/2015
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicl ... -hatchback
Avta sta varnostno podobna kot jajce jajcu. Pri tem ameriškem testu je tudi side impact in podatki za zadaj sedečega potnika. Zanimivo da jo kljub temu da zadaj ni v sedežu airbaga, slabše odnese voznikov spodnji del telesa kot pa od potnika zadaj. Morda se vzrok skriva v samem dejstvu da je avto "mehkejši" v sredini, ker zaradi notranjega prostora ne more biti drugače. Potnik zadaj pa sedi bliže prečnim ojačitvam ki jih ima pod in za zadnjo klopjo. Iz posnetkov se pa lepo vidi kako velika je zračna zavesa, ki je bistvenega pomena pri zaščiti glave.
Tukaj bi takoj popljuval novega Clia, ki nima zavese niti kot opcijo in Polo, ki tega nima serijsko ampak za doplačilo.
Tole je moj osebni common sense: zadnji stranski airbag je overkill
bucko_99 je napisal/-a:@polo78 : "mazda je vsaj za pol razreda slabše kvalitete kot golf, predvsem mislim zvočno izoliranost, notranja izdelava, kvaliteta plastike v notranjosti itd.." -mislim da si ti zamešal, ker ne bereš od začetka. Da pa dodam, tudi drugače je golf kvalitetnejše nared, ampak to ne pomeni da je mazda slabe kvalitete, ravno nasprotno.
bucko_99 je napisal/-a:In še za vse en podatek(glede reklamacij in vsega=+). Kdo ponavadi piše na forum? Kolikor opažam tisti ki ima neke težave oziroma ni zadovoljen z vozilom. Koliko jih piše na forum da so (zelo) zadovoljni z vozilom? Redko kdo.
bucko_99 je napisal/-a:Podatek za našo državo je pa sledeč: vw golfov 7 so prodali letos 1667 do avgusta(lansko leto isto obdobje 1609), na mesec približno 200.
mazd serije 3 so prodali letos do avgusta 127(lansko leto isto obdobje 56), na mesec približno 17 vozil.
Torej mazd 3 v enem letu ne prodajo toliko kot golfov v 1 mesecu. Ne vem kako je v Evropi s številkami vendar sem prepričan da je podobna slika, glede na to da so v enem mesecu prodali tudi 50.000 golfov. Cena golf 7 vs mazda 3 je zelo podobna in verjetno kupci razmišljajo kot sem napisal da za isto denarja se dobi pri golfu več, tudi malenkost boljša kvaliteta.
Iz tega vsega sledi, da je več reklamacij in več pisanja po forumu za golfa 7(oziroma vw) kot za mazdo, pa to pomeni da je golf 7 slabo nared. Najverjetneje je odgovor ne.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov