Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Re: Kateri nov avtomobil dizel?

Napisal/-a borut.z To sep 30, 2014 10:11 pm

očitno ste tu gor sami divjaki. Potem ga bomo morali naročiti. Še zdaj mi pa ni jasno kako so pri Volkswagnu(razen Porsche Ljubljana) bolj velikodušni s popusti kot pri Škodi in drugih znamkah ne glede na način financiranja oziroma gotovinski nakup.
hvala in lp,
boris

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To sep 30, 2014 11:59 pm

Boris, katalog so ti v kaksni izmed avtohis verjetno dali. Odpri na stran 38/39, kjer so nasteti asistencni sistemi: jasno je oznaceno, da je front assist doplacljiv. To deluje prek radarja pod tablico, ki je kvadraten, cca. 5x5 cm. Ce ne verjames, pa pojdi sprobat tistega testnega iz linka, pa po moznosti v kaksne skatle in ne v drug avto ali zid.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 01, 2014 7:31 am

borut.z je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
metor je napisal/-a:Joj izmed vseh si se ravno za testnega golfa odloču, ki je logično poceni ampak ne zastonj. Vzemi nekaj novega magari P308 ali Golfa sam vzemi novega res. Testnih ne kupovat jas nebi nikol tud, če bi mogu 2k€ več dat. Sj veš testni avti se ponavad terajo, ki sploh niso ogreti na delavno temperaturo kajšele da je motor pravilno utečen. Pomoje ne dobiš enga, da bi z testnim počel tako, kot bi bil svoj. To se na začetku ne pozna na dolgi rok pa verjemi.

Jaz vsakega, ki sem ga dobil za test sem ga žgal ko psa

Resno??? Kaj pa policisti pa omejitev na cesti? Dokler mi tega nista napisala sploh nisem pomislil na to. Jaz pa vsakega testnega, ki ga vozim še bolj pazim kot svojega. Šok.

Jaz sem še umirjen oz ga tiščim do daske kakšen ovink zacvili, ampak najhujši so pa zaposleni in vse kar sem jaz videl od ročne do risanja črt z gumam se mi kar smili bodoči lastnik.

Da ne bo pomote z vsemi testnimi avti se ne dela tako, ampak kako zvedeti s kateremu niso to delali je pa druga stvar
Lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 01, 2014 8:03 am

In če je ta testni Golf po 5000 km že mogoče toliko "uničen",da se ga ne splača kupiti za 4000 eura manj po treh mesecih (garancija še velja,mar ne?),potem ne vem odkod ta saga o njegovi kvaliteti :roll: .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 01, 2014 9:43 am

Ne vem za točno tega golfa, ampak sam vag ni nič posebnoega glede kvalitete pač šrot kot vsi ostali. Glede garancije je fino, ampak da non stop pri njih visiš ti pa dopizdi pa čeprav je vse gratis oz skoraj vse ker čas porabljen za servise ti ne bo noben plačal.

ps.: ko je govora o vw sem gledal oddajo, ko je testirala neka neodvisna inštitucija porabo avtomobila VW in Fiat je VW goljufal za 50% (se pravi če ima porabo 5l je realno 7,5l) Fiat pa samo za 20%.
Povedali so še, da firme pridejo do te porabe, da zalepijo vse luknje spredaj, natočijo posebna maziva in kolikor sem zasledil oz slišal se bodo pritožili zaradi zavajanje kupcev, ker večina pri nakupu gleda porabo, ki je v realnem življenju nedosegljiva in tudi z avtom, ki ga kupiš nedosegljiva. Bomo videli kaj bo
Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr okt 01, 2014 9:57 am

"Slišal si". Nebi poleg tega podatka še poiskal na spritmonitor podatke o porabi teh vozil? Bolj ko je motor-avto nov večja so odstopanja. Če primerjaš fiata ki so mu merli porabo po standardu leta 2004 in vw 2014 lahko rpide do večjih razlik
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 01, 2014 10:24 am

Vag grupa je šrot od šrota samo dela se da ni oz ljudi prepričuje da ni. V 21 stoletju ne zna naredit en spodoben motor in vse kar naredi hudič jemle oz komaj garancijo preživijo pa še to ne vsi in ko prideš prodajalcu in hočeš en spodoben povprečen avto ti on takoj nabije 25keur!!!??? za kaj? za rjavo crkovino?

Glede oddaje in neodvisnih testov bom probal najti na netu in tisto "sem slišal" spremenit v zvok in sliko

nekaj sem najdel, ampak je nekje še več napisanega o tem - http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilno ... abe/347059
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 01, 2014 11:10 am

pskoda je napisal/-a:Vag grupa je šrot od šrota samo dela se da ni oz ljudi prepričuje da ni. V 21 stoletju ne zna naredit en spodoben motor in vse kar naredi hudič jemle oz komaj garancijo preživijo pa še to ne vsi in ko prideš prodajalcu in hočeš en spodoben povprečen avto ti on takoj nabije 25keur!!!??? za kaj? za rjavo crkovino?

Glede oddaje in neodvisnih testov bom probal najti na netu in tisto "sem slišal" spremenit v zvok in sliko

nekaj sem najdel, ampak je nekje še več napisanega o tem - http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilno ... abe/347059

Učinek norih gob :mrgreen:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 01, 2014 11:16 am

ban je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Vag grupa je šrot od šrota samo dela se da ni oz ljudi prepričuje da ni. V 21 stoletju ne zna naredit en spodoben motor in vse kar naredi hudič jemle oz komaj garancijo preživijo pa še to ne vsi in ko prideš prodajalcu in hočeš en spodoben povprečen avto ti on takoj nabije 25keur!!!??? za kaj? za rjavo crkovino?

Učinek norih gob :mrgreen:

Če so bile pa tako dobre =P :D
Lp

trance0
Nov uporabnik

Napisal/-a trance0 Sr okt 01, 2014 12:50 pm

borut.z je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
metor je napisal/-a:Joj izmed vseh si se ravno za testnega golfa odloču, ki je logično poceni ampak ne zastonj. Vzemi nekaj novega magari P308 ali Golfa sam vzemi novega res. Testnih ne kupovat jas nebi nikol tud, če bi mogu 2k€ več dat. Sj veš testni avti se ponavad terajo, ki sploh niso ogreti na delavno temperaturo kajšele da je motor pravilno utečen. Pomoje ne dobiš enga, da bi z testnim počel tako, kot bi bil svoj. To se na začetku ne pozna na dolgi rok pa verjemi.

Jaz vsakega, ki sem ga dobil za test sem ga žgal ko psa

Resno??? Kaj pa policisti pa omejitev na cesti? Dokler mi tega nista napisala sploh nisem pomislil na to. Jaz pa vsakega testnega, ki ga vozim še bolj pazim kot svojega. Šok.

Tudi jaz sem vse testne do zdaj vozil enako kot svoj lastni avto. Vem pa, da jih marsikdo tišči in zlorablja na vse načine, zato sem tudi jaz zadržan do nakupa testnih vozil.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr okt 01, 2014 4:17 pm

thunderbolt je napisal/-a:Boris, katalog so ti v kaksni izmed avtohis verjetno dali. Odpri na stran 38/39, kjer so nasteti asistencni sistemi: jasno je oznaceno, da je front assist doplacljiv. To deluje prek radarja pod tablico, ki je kvadraten, cca. 5x5 cm. Ce ne verjames, pa pojdi sprobat tistega testnega iz linka, pa po moznosti v kaksne skatle in ne v drug avto ali zid.

Ne govorim o front assitu ampak da avtomobil do 30km/h zavre sam če se slučajno spregleda. Imam katalog in mi piše, serijska oprema:
-elektronski nadzor stabilnost(ESC)
-klimatska naprava
-radio z zaslonom na dotik
-7 varnostnih blazin
-električni pomik sprednjih stekel
-funkcija večnaletnega zaviranja
-zaznavanje utrujenosti voznika

Prodajalca sem danes še posebej za funkcijo večnaletnega zaviranja in mi je rekel, da to je sedaj serijsko ne samo v golfu ampak tudi v Up-u, in Polu. Kolikor mi je znano front assist deluje na varnostno razdaljo in zaviranje tudi pri višjih hitrostih v tem je razlika.
Sem ravno danes bral da bo imel novi Ford Focus to funkcijo do 50km/h na uro, Golf ima do 30km/h po katalogu.
Da še nekaj dodam, ni čudno da ljudje radi kopujejo VW saj sem bil danes presenečn koliko popusta so dali, pri Škodi bi lahko samo sanjal o takšen popustu, pri Hyundai-ju dajo 2%(njim se oprosti, ker je med najugodnejšimi v svojem razredu).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 01, 2014 4:22 pm

Funkcija večnaletnega zaviranja ni to, kar ti misliš da je
http://www.volkswagen.si/modeli/novi_go ... _zaviranja

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 01, 2014 5:41 pm

pskoda je napisal/-a:Ne vem za točno tega golfa, ampak sam vag ni nič posebnoega glede kvalitete pač šrot kot vsi ostali.

ps.: ko je govora o vw sem gledal oddajo, ko je testirala neka neodvisna inštitucija porabo avtomobila VW in Fiat je VW goljufal za 50% (se pravi če ima porabo 5l je realno 7,5l) Fiat pa samo za 20%.

Se strinjam,ampak rabljene še zmeraj cenijo bolj kot druge,neupravičeno.Kar se pa tiče odstopanja od porabe,tudi Fiat laže krepko več kot 20%.Moja Giulietta naj bi v mešanem ciklu porabila 5,8,realno pa cca 8 (cca 40%),jaz se pošteno trudim,da mi uspeva cca 7.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr okt 01, 2014 5:58 pm

jaz mislim tole: http://www.youtube.com/watch?v=Qg4z9p3tUTc
http://www.youtube.com/watch?v=w09ZUn9rnAg
http://www.youtube.com/watch?v=nZeoaFFWrP8
Po domače povedano, tudi če ne stisnem zavore pri vožnji do 30km/h se bo avtomobil sam zaustavil, če se npr. kolona pred mano hitro ustavi, spregledam pešca itd. Mislim da je prodajalec rekel da se reče samodejno zaviranje v sili in sem pomešal. To imajo vsa VW vozila serijsko od up-a, golfa in tako naprej. Za druge znamke pa ne vem kako je, pri Škodi Octaviji je treba to doplačati, tako so mi rekli včeraj...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 01, 2014 6:32 pm

Zdi se, da prodajalci sploh ne poznajo avta, ki ga prodajajo ali pa ti dobrohotno verjameš vsem njihovim lažem. V vsakem primeru - če imam v nadaljevanju prav - sporoči, katera AH je tako lažniva/nesposobna.

Večnaletno zaviranje
Po trčenju avtomatsko zavira vozilo

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), ki je za
novi Golf na voljo kot dodatna oprema, zaznava
razdaljo in relativno hitrost glede na vozila, ki vozijo
pred vami. Senzor nadzoruje območje do 200 m pred vozilom. Pri vožnji v koloni ali v prometnih zastojih sistem vozilo zavira do zaustavitve, skladno s situacijo pa ponovno spelje v treh sekundah.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) je na voljo
v kombinaciji s sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili.

Torej že Golf nima serijsko tega, kar trdiš, kaj šele Polo ali Up. Boš še verjel prodajalcem?
S katerim sistemom naj bi videl pešca, pa ni jasno. Dvomim, da gornji prepozna tudi premik pešca.

Samo na kratko, bo kak poznavalec (Tattoo?) več povedal ali me popravil.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 01, 2014 7:04 pm

Prodajalec se naj usede v avto in proba ti pa zraven glej kako se bo zabil :lol:

To je zame čista bedarija, ker recimo na AC se ti lahko direktno gor prilepi kakšen večji mrčes in upam, da mene ne bo zadaj ali kje na magistralki kakšen papir, list z drevesa slučajno gor prileti in te en zadaj nabasa in spet upam, da ne bom jaz zadaj.

Ta stvar meni trenutno deluje bolj nevarna kot varna in sem mnenja, če človek ni sposoben vozit naj se ne usede v avto oz za volan
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr okt 01, 2014 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 01, 2014 7:19 pm

Borut, koliko popusta pa si/se natančneje dobil. Ker bi si rad malo preračunal glede na ceno na konfiguratorju.
Don't worry, be happy ;)

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr okt 01, 2014 7:39 pm

Še enkrat vam napišem, ker ne razumete . Golf 7 nima serijsko ACC in nima serijsko front assist, ima pa serijsko da do 30km/h sam zavira, če se npr kolona hitro ustavi ali je ovira na cesti. Temu se reče samodejno zaviranje v sili in deluje do 30 km/h vožnje. To so mi rekli pri Porsche Ljubljana.
Našel sem še en video, tega sistema, ki je v Škoda Citigo, ki je baje isti avtomobil kot VW Up.
Testiranje se začne od 2:29 na videu: http://www.youtube.com/watch?v=12gElv4SveU
Tukaj ta tip pokaže da ne zavira on ampak avtomobil sam od sebe zabremza pri oviri. To funkcijo imajo Golf, up, Polo serijsko in naj bi bil senzor tam kjer je vzvratno ogledalo pritrjeno.

Za popust lahko rečem da ga je bilo čez 5%, vendar nismo kupili pri Porsche Ljubljana, saj so tam dali majhen popust. Službena/testna vozila so tm poceni, vendar nisem hotel, ker ste mi rekli da niso preveč ohranjena.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če okt 02, 2014 10:12 am

VW se pri opremi hvali z vsako kromirano lajšto, ki jo doda in da se s tem ne bi nikjer pohvalil...čudno.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe okt 03, 2014 11:40 am

Če si si zamislil za avto odšteti določeno vsoto, potem je vsako debatiranje odveč in pač samo primerjaš ponudbe, pogovarjamo se lahko le o opremi oziroma motorju. Nakup avtomobila je vedno subjektivna ocena in je zelo odvisna od osebnega okusa, pričakovanja... Za zanesljivost pa poglej ADAC-ovo lestvico, pa ti bo vse jasno. Osebno lahko le povem - kogar pač zanima - moje dolgoletne (35 let šofer, več kot milijon kilometrov z osebnimi avtomobili) izkušnje z različnimi avtomobili. Mislim da z nakupom avtomobila iz VW koncerna (golf, octavia, leon ST..), ne boš brcnil v temo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov