Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a Bucko99 To okt 14, 2014 2:26 pm

Ne razumem: Imaš €€, ogledan / izbran ''sanjski'' avto, sedaj pa iščeš argumente da ga ne kupiš ? :roll:
Sploh veš kaj bi rada ? :) Pojdi, kupi in uživaj ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To okt 14, 2014 3:25 pm

Preberi malo tuje forume o alfah (tuji so bolj objektivni in povejo vse tezave) in ce ni nekih stalnih napak kupi.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To okt 14, 2014 4:36 pm

Gulietta je najlepši avto v tem segmentu. Ne vem kaj čakaš? Idi nabavi rdečo 2 rora zadaj pa gas. Moj sodelovec ima belo pa dela zadeva brez problema.

Potem pa hitro slike gor da se malo slinimo!

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka To okt 14, 2014 4:55 pm

Jaz že vem, kaj bi rada: Đuli brez napak. Baba zahtevna. :lol:
Hvala vsem za debato.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To okt 14, 2014 6:31 pm

strelka je napisal/-a:
Kaj pa je zate konkurenca? Meni se zdi, da za denar pri Juliji dobiš dosti avta (sploh glede na moč motorja).

Kankurenca hm, dalo bi se razglabljat ampak po mojem mnenju spada v Golfov razred tam pa konkurence ne manjka. In ja za malce več kot 19k€ sem dobil pri peugeotu 308 več opreme, sicer motor 131KM ampak zame je povsem dovolj, če bi kakšen kos opreme dau proč bi za ist denar dobil 1.6thp 157KM, ki pa je že kar zmogljiva zadeva sploh k je lažji kot Gulietta.
Kar me je pri alfi motilo glede na 308 in golfa pa še:malce trša, malo glasnejša na avtocesti. To je tud to, nad motorjem 1.4TB popolnoma navdušen, kar se ostalega tiče tudi. Ko vse preračunaš pa pride cena nekje pričakovano vzdolž z golfom.
Js sm gledou svoje prioritete ti pa glej svoje čene bi itak vsi vozili golfe, ki overall zmaga v vsem razen ceni :D
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 14, 2014 6:43 pm

Kolikor sem jaz gledal ima 308 1.6 thp 155 konj in 9,3s do 100km/h :huh: (ne morem verjet, da rabi toliko časa) alfa 170hp pa 7,8 kar je ogromna razlika
Zadnjič spremenil pskoda, dne To okt 14, 2014 6:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka To okt 14, 2014 6:43 pm

Sama v resnici teh "common" znamk ne dojemam kot konkurenco ARG, čeprav morda tehnično spadajo v isti razred. Ocenjujem karakter in lastnosti avtomobila. Saj dokler nisem zapeljala Giuliette, mi to ni bilo tako kristalno jasno. Potem je pa vse padlo na svoje mesto. :D

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To okt 14, 2014 6:57 pm

pskoda je napisal/-a:Kolikor sem jaz gledal ima 308 1.6 thp 155 konj in 9,3s do 100km/h :huh: (ne morem verjet, da rabi toliko časa) alfa 170hp pa 7,8 kar je ogromna razlika

Po uradnih podatkih iz kataloga je tako, pri peugeotu, kar se bencinskih motorjev tiče:

0-100km/h/ top speed/ navor
1.6THP125---> 8,9/ 203/ 200
1.2e-thp130---> 9,6/ 201/ 230
1.6THP156---> 8,0/ 215/ 240
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 14, 2014 7:01 pm

Kankurenca hm, dalo bi se razglabljat ampak po mojem mnenju spada v Golfov razred tam pa konkurence ne manjka. In ja za malce več kot 19k€ sem dobil pri peugeotu 308 več opreme, sicer motor 131KM ampak zame je povsem dovolj, če bi kakšen kos opreme dau proč bi za ist denar dobil 1.6thp 157KM, ki pa je že kar zmogljiva zadeva sploh k je lažji kot Gulietta.
Kar me je pri alfi motilo glede na 308 in golfa pa še:malce trša, malo glasnejša na avtocesti. To je tud to, nad motorjem 1.4TB popolnoma navdušen, kar se ostalega tiče tudi. Ko vse preračunaš pa pride cena nekje pričakovano vzdolž z golfom.
Js sm gledou svoje prioritete ti pa glej svoje čene bi itak vsi vozili golfe, ki overall zmaga v vsem razen ceni :D

To je tvoje mnenje,kot praviš.Ko vidim,da so podobni avti,kot jih navajaš,s cano tam tam napram Alfi,zame sploh ni dileme kaj izbrat,ker dobim ali vač opreme,ali konjev,ali užitkov,ali vse skupaj za ugodno ceno.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 14, 2014 7:06 pm

metor je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kolikor sem jaz gledal ima 308 1.6 thp 155 konj in 9,3s do 100km/h :huh: (ne morem verjet, da rabi toliko časa) alfa 170hp pa 7,8 kar je ogromna razlika

Po uradnih podatkih iz kataloga je tako, pri peugeotu, kar se bencinskih motorjev tiče:

0-100km/h/ top speed/ navor
1.6THP125---> 8,9/ 203/ 200
1.2e-thp130---> 9,6/ 201/ 230
1.6THP156---> 8,0/ 215/ 240

Se mi je zdelo, da ni možno :) drugače sem pa pogledal podatke in ima alfa več % konjičkov na 1kg kot 308

Pri AR osebno vidim samo en problem, da zelooo izgubi ceno oz vsaj kolikor sem jaz gledal ko sem letos kupoval nov avto
Lp

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec To okt 14, 2014 7:54 pm

hej :)), glej če ti je avto res všeč ga kupi, mislim da glede starejših so v kvaliteti zihr napredoval, ampak ni pa to nemški avto, to mors vedet, je italijan, kjer je bolj v ospredju estetika kot sama kvaliteta, če misliš met avto na dolgi rok je zihr za vzet kakšne drug avto, sploh če vzames novega, izbira je pa itak tvoja, srečno :D :D

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To okt 14, 2014 8:44 pm

veš kaj me muči, ko tako primerjaš avte.. Nevem kako je pri Julki, ampak pri enki imaš lahko navadno podvozje s 16" pnevmatikami ali pa precej trdo /M podvozje z 19". Poleg tega ima osnovna oprema klopce- ne pa sedeže. Da ne govorim o zunanjem izgledu, ki je brez M-paket opreme katastrofalna. Res pa lahko potem cena zaide v višave..

Ne glede na to, bi si sam prebral čimveč o napakah, ki so sedaj že definitivno znane in se potem odločil. Če ti je avto tako všeč bi pozabil na govorice in sugestije bližnjih. Kredibilnih informacij je zelo malo. Še kakšen super-test je lahko podkupljen od raznih ustanov..

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To okt 14, 2014 8:53 pm

Dokler ti bo pogled na avto in vožnja risala nasmešek na obrazu, bo vse druga pozabljeno (tudi če ma kako tehnično hibo)

Tak da ne vem zakaj še nimaš naročene ;)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To okt 14, 2014 9:00 pm

Nič čakat, kupi Alfo. Pozabi na stereotipe. Sam imam njeno sestro (delto) z multiair motorjem in moram rečt "vozi in tankaj". 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS To okt 14, 2014 9:33 pm

Kupi pa vozi. :D Ko jih 1000 dela brez problema, se o tem ne piše na internetu. Ko crkne ena, je debata na internetu. S tega pol pridemo (za vse znamke je isto), da je vsak avto zanič. Tak da 99%, da bo avto prej tebe menjal, kot bo crknil. :mrgreen:

OFF: Kaj je dinamična mestna vožnja? Prva,druga v rdečo območje do naslednjega semaforja? =P
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 14, 2014 10:48 pm

Pri AR osebno vidim samo en problem, da zelooo izgubi ceno oz vsaj kolikor sem jaz gledal ko sem letos kupoval nov avto

Problem še iz 70tih,ne bom začuden,ko bom svojo prodajal,če bom dobil manj kot za Golfa 1,2TSI,ker das auto bo vedno našel kupca,ki ga je pripravljen preplačat,kljub znanim hibam.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 6:47 am

StajercS je napisal/-a:OFF: Kaj je dinamična mestna vožnja? Prva,druga v rdečo območje do naslednjega semaforja? =P

Kaj pa je zate? Tiščat 150+ po avtocesti? ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr okt 15, 2014 6:58 am

Za razliko od 70-ih je Alfa še vedno avto za srce in dušo, VW pa za razum, ampak slednji vedno manj. Če imaš pri Alfi pomisleke, mešaš razum k duši in srcu, to pa ni dobro (kot da bi se ženil z razumom in ne iz ljubezni do žene - konča se z polomijo!). VW-ja pa preprosto ne kupiš s srcem, ker ni v nobenem detajlu narejen za to - če ga že z razumom kupuješ, bi se moraj vsaj manj kvarit...

Nekatere stvari se kupuje s srcem (take te rajcajo, ampak pri takih nimaš kaj gledat na napake ali stroške ali padec vrednosti), nekatere pa iz golega razuma (npr. premog, da ti bo pozimi toplo, pa je na pogled daleč od rajca).
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr okt 15, 2014 7:07 am

Pa dobr no folk kwa vam ni jasn.... faking golfa povsod zraven vlačte. Vsi mate neki pripombe čez njega in kok je drag.. kok se kvari... kok to in ono. Sploh pa ko prebiram tole temo vidim, da ste eni še bolj zaplankani z značko kot tako opevani vagovci. Očitno si vsi ti....e merite z golfom in ob njem doživljate ne vem kakšne orgazme a mel ga nebi pa noben. Fak so ljudje, ki ga imajo res taki retardiranci al se motim? Jast jih nekaj poznam pa so prov fajn ljudje. Ne sam vi vi pa ste obupni res. ŽENSKA KUPUJE JULKO IN NE GNOJFA!!!!!!!!!!!!!!

lp

p.s.@strelka... če ti je kuul in nadvse lepa go for it!!! In naj ti služi!!

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr okt 15, 2014 10:37 am

Za drajsanje po mestu po nekako ne potrebuješ 1.4 turbo motorja, že 1.2 turbo je po moje čisto dovolj. Kakšn Peugeot 308 1.2 turbo je tudi dobr približek Alfi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov