[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

Clancy
Novinec

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a Clancy Sr nov 19, 2014 9:57 pm

Res žalostno, tudi meni niso znali marsikaj obrazložiti od teh tehničnih novosti.

Ja, radarski tempomat ostane aktiven in lahko po mili volji prestavljaš gor in dol. Tudi ko držiš sklopko, avto samodejno zavira, če je potrebno ohraniti varnostno razdaljo.
Mislim, da se pri Golfu tudi klasični ne-aktivni tempomat ne izklopi med prestavljanjem prestav.
Tempomat se izklopi le, ko pritisneš na zavoro, ali pa ga izklopiš z tipko na volanu.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Sr nov 19, 2014 11:13 pm

Kaj ni še noben predlagal kije? :rofl

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Če nov 20, 2014 3:44 pm

Clancy je napisal/-a:Res žalostno, tudi meni niso znali marsikaj obrazložiti od teh tehničnih novosti.

Ja, radarski tempomat ostane aktiven in lahko po mili volji prestavljaš gor in dol. Tudi ko držiš sklopko, avto samodejno zavira, če je potrebno ohraniti varnostno razdaljo.
Mislim, da se pri Golfu tudi klasični ne-aktivni tempomat ne izklopi med prestavljanjem prestav.
Tempomat se izklopi le, ko pritisneš na zavoro, ali pa ga izklopiš z tipko na volanu.

Klasični tempomat se pri Golfu (5) izklopi tudi ko pritisneš sklopko kar je logično.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če nov 20, 2014 3:50 pm

Itak da prodajalci ne vedo vsega, tega niti nihče ne pričakuje. Dejstvo je, da moraš o vozilu, ki ga kupuješ, vedeti toliko, da te popolnoma nič več ne preseneti, ko ga kupiš. Besenje nad prodajalci je samo znak lenobe in predpostavke, kaj vse da bi morali vedeti. Vendar če bi vedeli, bi bili dobro plačani inženirji v veliki fabriki v tujini, ne pa prodajalci avtomobilov.

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če nov 20, 2014 4:38 pm

Torej moraš sam vedeti več kot pa nekdo, ki si s tem služi kruh?
Če tako razmišljaš tudi na svojem delovnem mestu pa moraš res veliko dodati v svoje podjetje...

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če nov 20, 2014 5:03 pm

Torej po takem, ne potrebujemo prodajalcev. Meni bi bilo idealno, če bi bil avto salon odprt 24ur na dan (brez osebja), usedel bi se v avto, ga stestiral. Opravil nakup preko spleta in čez par mesecev bi mi ga dostavli na dom. :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če nov 20, 2014 5:10 pm

krimič je napisal/-a:Torej moraš sam vedeti več kot pa nekdo, ki si s tem služi kruh?.
Seveda.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če nov 20, 2014 5:47 pm

Nov sistem tempomatov se kljub pritisku na sklopko ne deaktivira. Primer: 130km/h po AC na tempomatu, približujemo se cestnini. Zaviramo do primerne hitrosti (60km/h), tempomat se izključi oz. gre v fazo ''mirovanja'' (stand-by), imamo npr. v četrti prestavi.
Nato pritisnemo gumb za ponovno aktivacijo tempomata, ki si je shranil prejšnjo želeno hitrost, torej 130km/h. Avto začne sam pospeševati, nato ob primernih vrtljajih motorja pritisnemo sklopko in prestavimo v višje, torej 5. prestavo.. avto še zmeraj pospešuje do želene hitrosti. Ponovimo postopek še za 6. prestavo. Avto doseže želeno hitrost brez, da bi tempomat zaradi pritiska na sklopko prešel v ''stand-by'' način.

zgoraj opisano velja za generacijo novega G7 in vse nadaljne podobne tempomate...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če nov 20, 2014 7:02 pm

Indel je napisal/-a:Jaz imam pa takšen pogled da prodajni salon ne deluje kot samopostrežna trgovina, kjer si stvar vzameš in jo plačaš na blagajni, salon pa tudi ni fakulteta kjer se bo razglabljalo v vsakem sklopu avtomobila in elektronskih sistemih do potankosti. Nekje vmes mora biti.

Tiste osnovne stvari, moč, dimenzije, prostornine bi pa moral prodajalec poznati na pamet, saj ni toliko modelov pri posameznih znamkah. Tudi dodatno opremo bi moral znati razložiti, kaj je zakaj in kako deluje.
Meni se je že zgodilo, da mi je prodajalec rekel da ima motor 6 prestav, pa jih je imel 5, mogoče me je hotel nahecati, samo sem imel bolj občutek da ne ve točno.

Glede svojega bodočega vozila, sem naredil ožji izbor, in grem na testno vožnjo jutri. Kupil bom ali GOLF Comfortiline 1.6 TDI z 6 prestavami ali GOLF Comfortiline 2.0 TDI z 6 prestavami.
DSG sem črtal zaradi precej visokega doplačila in pa ker sem imel na levem gležnju pred parimi leti operacijo tako da bom raje še malo migal z levo nogo, da mi ne bo preveč zaspala, namesto fizioterapije ;)
Za 4MOTION se pa nisem odločil zato, ker je res vprašanje koliko bo pripomogel k varnosti(sem že imel v lasti vozilo, ki je imelo stalni 4wd pogon, in ko sem imel pozimi letne gume mi ni čisto nič pomagalo), je večja poraba ko na sprednji pogon, ima 5 litrov manjši rezervoar kot navaden avto, pa tudi nekaj litrov manjši prtljažnik.

Če kdo želi lahko prosim pokomentira + in - med 1.6 TDI 70kW in 2.0 TDI 110kw.

Odlično si se odločil. Verjetno bi izbral 1.6 tdi, a tega se mi zdi da ne moreš dobiti v paketu R - 40 let, ki ga pa jaz itak ne bi imel. Ta 110 ps z 6 prestavami je mislim le v paketu bluemotion. Če bi imel viška denarja, bi pa izbral 2.0, a danes gledam na vsak cent!
Zadnjič spremenil mavrica, dne Če nov 20, 2014 7:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če nov 20, 2014 7:06 pm

Indel je napisal/-a:Tiste osnovne stvari, moč, dimenzije, prostornine bi pa moral prodajalec poznati na pamet, saj ni toliko modelov pri posameznih znamkah. Tudi dodatno opremo bi moral znati razložiti, kaj je zakaj in kako deluje.

Kandidate zbirajo glede na to kdo ima močnejše veze plus ta stari delajo tam ker nekoč so zaposlili vsakega ki je vedel koliko koles ima avto
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če nov 20, 2014 8:01 pm

Rahlo off: Eh, tudi prodajalska ni ravno enostavna. Tisti ki dela v trgovini bo vsaj približno zastopil. Mnogokrat je bolje bit tiho, kot pa "prodajat," ker ljudje pridejo z najrazličnejšimi pričakovanji in idejamim in imajo svoj prav. Pa tudi stvari ki niso trda dejstva (npr.. prebrano na internetu, slišano od kolega, subjektivni vtisi), se pač strankam ne govori. Ker lahko držijo ali ne, oz. pogosto potem dva sodelavca povesta različne stvari. To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če nov 20, 2014 8:14 pm

gasolinedream je napisal/-a:To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.

Jaz pa mislim da bi lahko približno vedel. Saj nobena znamka nima 30 vozil, morda 5-10, pa modeli se ne menjajo vsako leto, toliko si pa že da zapomniti.

Če bi jaz imel v lasti avto salon, bi od vsakega prodajalca absolutno pričakoval da za vsak model vsaj okvirno pozna vse kombinacije motorjev, menjalnikov in osnovnih paketov opreme, pa približne mere in zmogljivosti, sicer ne more opravljati svojega dela in bi ga vrgel iz službe.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če nov 20, 2014 8:23 pm

Indel je napisal/-a: Kupil bom ali GOLF Comfortiline 1.6 TDI z 6 prestavami ali GOLF Comfortiline 2.0 TDI z 6 prestavami.
DSG sem črtal zaradi precej visokega doplačila in pa ker sem imel na levem gležnju pred parimi leti operacijo tako da bom raje še malo migal z levo nogo, da mi ne bo preveč zaspala, namesto fizioterapije ;)

OK, tvoja odločitev in tvoj denar, ampak tole je pa najbolj nenavaden argumet proti avtomatiki, kar sem jih slišal...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če nov 20, 2014 8:50 pm

OK, prav, si se odločil da ne boš vzel DSG, pustimo zdaj to.

Da ti odgovorim še glede porabe - ja, menda pri hitrostih nad 120 kmh dejansko porabi 2.0 TDI manj od 1.6 TDI (pravijo na nekem nemškem forumu, glej link spodaj). Ampak razlika je morda pol litra, pri tvoji kilometrini to pomeni približno 100-200 EUR letnega prihranka pri gorivu. Mislim da bi razlika v dražji registraciji, obveznem zavarovanju hitro dosegla ali presegla ta znesek, tako da z večjo mašino vseeno ne boš prišparal...

http://www.motor-talk.de/forum/erfahrungen-mit-dem-golf-7-1-6-tdi-t4662284.html

http://www.motor-talk.de/forum/spritverbrauch-golf-7-1-6-tdi-autobahn-t4743713.html?page=1

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če nov 20, 2014 9:10 pm

Indel je napisal/-a:Sedaj mi pa povejte nekaj, 70% se bom vozil po avtocesti na tempomat 140km/h. S katerim motorjem bo manjša poraba, 1.6 Tdi ali 2.0 Tdi

Noben ti tega ne bo vedel povedat. Lahko pa si sam računaš sam ne boš dobil natančnih podatkov

http://www.almeotech.com/docs/ALH_TDI_engine_map.png
Slika
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 20, 2014 9:49 pm

To je res smešno, da tega podatka ni za dobit, pa čisto enostavno se zapelješ en odsek AC v eno smer nato še v drugo vzameš povprečje in to je več ali manj to. Moje mnenje pa je da pri 140 po ravnini ne bi smelo biti čisto nobene razlike, v kolikor ni večje razlike v prestavnih razmerjih.

Ima kdo podatek o vrtljajih 1.6 in 2.0 TDI pri 140?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če nov 20, 2014 10:13 pm

Golf tdi ročni menjalnik od letnika 2012 na spritmonitorju, kjer nemški vozniki precej vozijo po avtocesti

2.0 poraba 5,71
1.6 105ps poraba 5,34
1.6 110ps poraba 5,13

Težko je vozit 140km/h s tempomatom po avtocesti, saj je res veliko prometa, tako da bo končna povprečna hitrost nižja in bo zagotovo 1.6 tdi z 6. prestavami porabil manj. Če voziš 70% AC, potem je DSG skoraj odveč.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če nov 20, 2014 11:18 pm

sonic je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.

Jaz pa mislim da bi lahko približno vedel. Saj nobena znamka nima 30 vozil, morda 5-10, pa modeli se ne menjajo vsako leto, toliko si pa že da zapomniti.

Če bi jaz imel v lasti avto salon, bi od vsakega prodajalca absolutno pričakoval da za vsak model vsaj okvirno pozna vse kombinacije motorjev, menjalnikov in osnovnih paketov opreme, pa približne mere in zmogljivosti, sicer ne more opravljati svojega dela in bi ga vrgel iz službe.

Mja, 5-10, potem pa še karavanske, cabrio, limuzinske ter 3 in 5 vratne verzije. Sicer razumem kaj hočeš povedat, ampak stvarem je kdaj težko sledit. Saj ne rečem, tukaj smo pač avtomobilski navdušenci, in nam to ni problem. Dan za dnem, pa zanimanje počasi zbledi, pravtako pa spomin: )

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe nov 21, 2014 12:06 am

Tisti, ki prodaja mora vedet vse o njihovih vozilih, ne mislim ravno vseh mer na pamet ampak večino stvari pa ja. Če je nesposoben, se mu ne da, ga ne zanima naj zgine, danes se takoj dobi(boljšo) zamenjavo. Pika, konc.
Don't worry, be happy ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe nov 21, 2014 7:09 am

Za nogo je fizioterapija in ne pritiskanje pedal v avtu.

Prodajalec mora vedeti, kaj prodaja, vendar kupcu ni treba biti naiven in zaupati prodajalcu, da se ne moti.

Ni variante, da bi na AC zmeril porabo s tempomatom in BC. Bi bilo preveč napak v meritvah. Razlika pa tako majhna, da nima pomena izbirati med 1.6 in 2.0 na podlagi porabe.

Mene tudi že dolgo mika avtomatik tipa DSG (moti me edino težko prebavljiv strošek, ki ga težko opravičiš kot potrebnega drugače kot <<<yes we can>>, vendar sem fasal predsodek proti udobnosti golfov na regionalnih cestah, ker čuti vsak drek na cesti (ki ga passat bistveno bolje prebavi)...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov