Clancy je napisal/-a:Res žalostno, tudi meni niso znali marsikaj obrazložiti od teh tehničnih novosti.
Ja, radarski tempomat ostane aktiven in lahko po mili volji prestavljaš gor in dol. Tudi ko držiš sklopko, avto samodejno zavira, če je potrebno ohraniti varnostno razdaljo.
Mislim, da se pri Golfu tudi klasični ne-aktivni tempomat ne izklopi med prestavljanjem prestav.
Tempomat se izklopi le, ko pritisneš na zavoro, ali pa ga izklopiš z tipko na volanu.
Seveda.krimič je napisal/-a:Torej moraš sam vedeti več kot pa nekdo, ki si s tem služi kruh?.
Indel je napisal/-a:Jaz imam pa takšen pogled da prodajni salon ne deluje kot samopostrežna trgovina, kjer si stvar vzameš in jo plačaš na blagajni, salon pa tudi ni fakulteta kjer se bo razglabljalo v vsakem sklopu avtomobila in elektronskih sistemih do potankosti. Nekje vmes mora biti.
Tiste osnovne stvari, moč, dimenzije, prostornine bi pa moral prodajalec poznati na pamet, saj ni toliko modelov pri posameznih znamkah. Tudi dodatno opremo bi moral znati razložiti, kaj je zakaj in kako deluje.
Meni se je že zgodilo, da mi je prodajalec rekel da ima motor 6 prestav, pa jih je imel 5, mogoče me je hotel nahecati, samo sem imel bolj občutek da ne ve točno.
Glede svojega bodočega vozila, sem naredil ožji izbor, in grem na testno vožnjo jutri. Kupil bom ali GOLF Comfortiline 1.6 TDI z 6 prestavami ali GOLF Comfortiline 2.0 TDI z 6 prestavami.
DSG sem črtal zaradi precej visokega doplačila in pa ker sem imel na levem gležnju pred parimi leti operacijo tako da bom raje še malo migal z levo nogo, da mi ne bo preveč zaspala, namesto fizioterapije
Za 4MOTION se pa nisem odločil zato, ker je res vprašanje koliko bo pripomogel k varnosti(sem že imel v lasti vozilo, ki je imelo stalni 4wd pogon, in ko sem imel pozimi letne gume mi ni čisto nič pomagalo), je večja poraba ko na sprednji pogon, ima 5 litrov manjši rezervoar kot navaden avto, pa tudi nekaj litrov manjši prtljažnik.
Če kdo želi lahko prosim pokomentira + in - med 1.6 TDI 70kW in 2.0 TDI 110kw.
Indel je napisal/-a:Tiste osnovne stvari, moč, dimenzije, prostornine bi pa moral prodajalec poznati na pamet, saj ni toliko modelov pri posameznih znamkah. Tudi dodatno opremo bi moral znati razložiti, kaj je zakaj in kako deluje.
gasolinedream je napisal/-a:To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.
Indel je napisal/-a: Kupil bom ali GOLF Comfortiline 1.6 TDI z 6 prestavami ali GOLF Comfortiline 2.0 TDI z 6 prestavami.
DSG sem črtal zaradi precej visokega doplačila in pa ker sem imel na levem gležnju pred parimi leti operacijo tako da bom raje še malo migal z levo nogo, da mi ne bo preveč zaspala, namesto fizioterapije
Indel je napisal/-a:Sedaj mi pa povejte nekaj, 70% se bom vozil po avtocesti na tempomat 140km/h. S katerim motorjem bo manjša poraba, 1.6 Tdi ali 2.0 Tdi
sonic je napisal/-a:gasolinedream je napisal/-a:To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.
Jaz pa mislim da bi lahko približno vedel. Saj nobena znamka nima 30 vozil, morda 5-10, pa modeli se ne menjajo vsako leto, toliko si pa že da zapomniti.
Če bi jaz imel v lasti avto salon, bi od vsakega prodajalca absolutno pričakoval da za vsak model vsaj okvirno pozna vse kombinacije motorjev, menjalnikov in osnovnih paketov opreme, pa približne mere in zmogljivosti, sicer ne more opravljati svojega dela in bi ga vrgel iz službe.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov