Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ABOARD
Nov uporabnik

Re: Pomoč pri nakupu

Napisal/-a ABOARD Ne nov 30, 2014 10:58 am

Takšna obetajoča debata bi lahko bila, ampak na koncu nič od nje. Kje so informacije o razliki med motorjema? :roll:
Glede same alteje lahko rečem, da je bila 2009 faceliftana. Novi so motorji, del notranjosti, optimizirano je podvozje,nova akustika, sprednji del je drugačen, tudi zadaj je nekaj razlik. Glede uporabnosti imamo različne kriterije, ampak recimo nekateri konkurenti še danes ne premorejo ravnega dna, ki ga altea, sicer za doplačilo, premore. Ravno dno imajo le ob odstranitvi sedežev, ali ob pomiku sedežev v navpični položaj. Da nima ledic? Ima pa družinski paket z original lcd tv v stropu vozila, ki ga prav tako večina konkurentov ne premore. Pa še bi se našlo. Ne gre spregledali dejstva, da je kljub letom njena prodaja v tujini zelo dobra in zato se tudi še prodaja, v tujini imajo v ponudbi tudi 4x4 pogon! Poleg tega je bistvu kopija vw, imata celo identičen radio in navigacijski sistem, identične so pa žal tudi napake pri motorjih! Po teh letih nima več nobenih bistvenih napak razen motornih, vse je doterano do maksimuma.
Nekateri ob nakupu sploh ne prebirate forumov o okvarah, za ople je znano, da so imeli od astre h naprej in še danes, velike težave z menjalniki (m32), ravno z najbolj popularnimi motorji. Dajte si pogledat še za kakega c-max-a, ki ima težave z elektroniko. Skratka, očitno se danes kupuje le tisto, ki je kao fancy, ker ima led lučke in kar je kao moderno. Pol pa jokcanje na forumu, da je crknilo to in ono.
Sam se pogledal večino konkurentov (razen kie in renoja) in se odločil končno zaradi cene. Pogoj je bila vlečna kljuka s podporo esp za stabilizacijo prikolice, tega noben kandidat razen opla in vw seveda ni izpolnjeval. Sam imam alteo xl, 2.0 cr, 140 ps. Z vso možno opremo, ki je bila takrat na ceniku. Seveda z original vlečno kljuko. Cena 21280, sicer s popustom. Vw touran z identičnim motorjem in enako opremo, 27500 EUR. C max, 25000. S tem, da se od vseh razen od c-maxa, najboljše pelje in ima v športnem paketu najboljše sedeže za moje pojme (193cm, težave s hrbtenico).
Trenutno so pa cene še padle za tisočaka in nekatere opreme več ni na voljo, ker se 2016 načeloma proizvodnja ukine.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne nov 30, 2014 11:08 am

GT500 je napisal/-a:sem pa zasledil tole...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=911 ... ow=1&avto=

zanimivo, da je avto nov in 2012 letnik. Cena je ugodna, vendar bogve zakaj se ni prodal že prej...

Zanimiva oprema... dizel 160 KM, jeklena platišča, navigacija... Vsekakor za preveriti.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 30, 2014 6:49 pm

A ni ta avtohiša prej samo Chevrolet prodajala, zgleda, da bo zaradi umika zdaj Opel.
No v glavnem, sem tudi jaz opazil, da imajo neke ponudbe pred-facelitanih modelov po nizkih cenah, ki so jih nevem od kje dobili:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=908 ... ow=1&avto=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=911 ... ow=1&avto=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9112086&show=1&avto

Že res, da facelift prinese izboljšave, na veliko področjih ampak je cena te Insignie zelo ugodna. Zdej, če te natrpanost z gumbi ne moti in če te ne moti to, da ne kupuješ najnovejše, je zelo ugoden nakup sploh za to opremo in motor.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Ne nov 30, 2014 7:09 pm

saj zato mi je tale insigniga zelo zanimiva. bolj se mi poraja vprašanje, če niso ti avti, ki so letnik 2012 in kao novi, bili kdaj razbiti. ker sem že nekje bral, da ima seliškar že izkušnje s takimi "novimi" avti. No, jutri grem še po ponudbe za opla, kio in tole insignio. pa da vidimo kaj mi bodo natvezili. :)

metor
Novinec

Napisal/-a metor Ne nov 30, 2014 11:06 pm

Eh to boš takoj vidu, če je bil razbit ali če vozilo ni novo. Me zanima, kaj ti bo prodajalec rekel, kje so bili ti avti, do sedaj. Najbrž so stara zaloga enega prodajalca oz. proizvajalca. Mi je pa malo čudno, da nima alu-feltn gor, sploh za to opremo bi jih morala met.

Če vse štima od garancije naprej, bi jaz na tvojem mestu tole Insignio takoj vzel, preden najde drugega kupca.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Po dec 01, 2014 9:51 pm

no evo, danes mi je uspelo iti gledati kio in opla. še prej pa naj povem, da tista insignia pri seliškarju je bila prodana ob 8h zjutraj.
glede kie...to sploh ni poceni avto. namreč, ceed sw 1.6 crdi lx champion (ki ni najbogatejši paket opreme) stane z brezobrestnim financiranjem 22.690 EUR. meni se je to zdelo zelo veliko, glede na to, da za ta denar dobiš že kar spodobnega golfa ali octavio. tudi sportige se je podražil odkar je prišel na trg za okoli 5k €. skratka, kia odpade.

Na oplu, pa sem gledal merivo 1.6 cdti 136 KM in pa astro st 1.4 LPG. astro sem takorekoč že odpisal, ker je avto prenizek zaradi natovarjanja in privezovanja otrok. čeprav se mi zdi avto zelo posrečen. merive pa v salonu niso imeli, mi jo bodo pa zrihtali za test. sicer pa pride meriva sedaj v decembru cca 17000 € s cosmo opremo in nekaj malega dodatkov. kar se mi zdi še sprejemljivo. me pa zanima kakšen je prtljažnik v živo, ker po litrih ni ne vem kako velik.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Po dec 01, 2014 11:20 pm

metor je napisal/-a:Saj v splošnem ji nič ne manjka in ne bistveno zaostaja za konkurenco ampak useeno, niti prednjih ledic ne premore.
.

Zaaakooooon. Enim je to sranje od led pogoj za nakup vozila? To je pa res must have. :DDD

Aja, saj res. Pol je poraba 1 liter manjša. Pa če so še zadnje luči ugasnjene ne glede na vreme, je to že 2 litra. Če pa še se meglenke prižgejo na lep sončen dan, pa pomeni še 30 konjev prirastka. :D
Slika

metor
Novinec

Napisal/-a metor To dec 02, 2014 12:10 am

Glej, ne ledice niso pogoj za nakup, so pa dandanes že modna muha in avto, ki jih nima deluje zastarel čeprav ni. Jz nebi dajal za avto 20k€, če niti bogih ledic za par € ne premore. Drgač pa nič bat, lepota mi ni bistvenega pomena in kar se tiče videza mi je lep vsak avto Golf razreda, znamka mi tudi ni pomembna. Gledam druge stvari, ki so meni osebno pomembne(poraba, zadovoljive zmogljivosti, udobje, oprema, varnost, cena,..)
Btw meni senzor za preklop med dnevnimi/zasenčenimi lučmi deluje dobro, tako da nič bat, da bom v slabem vremenu zadaj neosvetljen. :) Drugače sem pa sam dovolj odgovoren, da bi jih v nasprotnem primeru sam prižgal, za razliko od nekaterih, kar tudi meni gre na k.

@GT500
Ja Kia je res ratala pošteno zasoljena, uglavnem ni vredna . Če bojo tako nadaljevali jim bo prodaja kar padala.

Glede na to, da meriva omogoča obilo prilagodljivosti prtljažnika/zadnjih sedežev, pomoje ni skrbi.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če dec 04, 2014 2:54 pm

Jaz sem delal lani izračun da sem videl razliko v ceni med Hyundaiem in Kio in lahko rečem da isto opremljena Kia je prišla na koncu 2.000 eur ali še malo več več kot pa enako opremljen Hyundai. Pa je Kia v lasti Hyundaia..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov