maniaxxx je napisal/-a:Polo tsi 8 litrov, seat leon ( rejšni ) 7.8 na tempomatu....o porabi 6, 5 na 130 pri .1.2 tsi lahko samo sanjate oziroma lažete sami sebi
zakaj bi ti lagal.. pogosto si sposodim 2011 polota 1.2TSI, 105konjev. s tistim pri 130 res ne gre pod 7.
vozil sem sportsvana 1.2TSI 110konjev- 40min po fiksni progi in je na 195/65-15 (standard pri srednji comfortline opremi) energy saver žrl manj. motor je 1200-1600/o precej bolj prožen kot motor v polotu in tudi tišji.. poleg tega avto nima niti 1300kg (z voznikom in pol tanka- po prometni!). manjša poraba se pozna že tako po mestu, kjer se sportsvan tudi agresivno ugaša.
res nevem zakaj bi vam lagal. napisal sem lepo, da shaja s 6,5 litri če resnično samo božaš gas in stalno uporabljaš kinetično energijo. čim ne ubogaš prikazovalnika prestav, ki je nenormalno nagnjen k čim višji prestavi, je takoj malenkost višja poraba. moj stil vožnje ga pod 7,5 do 8 ne spravim. s to porabo pa vozim s svojim avtom stalno v debelem prekršku, tistem za 250eu po AC

kar se tiče pa dizla pa nisem opazil pretirane razlike oziroma napredka 110km glede na "starega" 105- kar se tiče porabe. edino kar je imel sportsvan- teh 5 prestav tako dolgih, da je potrebno prav razmišljat, da ne prestaviš prehitro tam 3,4 in 5 prestavo.. cca 200 obratov ima manj kot stari 1.6tdi pri 130.
vsedite se probajte in kupite. za mene to niso primerni motorji, ker moj pogoj je max 2500/o pri 150 na tempomat in max 7litrov porabe pri tej hitrosti in pod 7s pospešek do 100.. mogoče bo 2.0 bi-turbo z 240konji v razredu golf/leon lahko končno dosegel moje norme.