~toMmy~ je napisal/-a:@cruiser1: Mater bi bilo lepo, če bi znal vsaj na momente bit objektiven, namesto da začneš takoj cvilit, stokat in žalit vse po vrsti, pa resno premisli, kdo tu izpade zaplankani slovencelj, kavbojski škornji gor ali dol!
~toMmy~ je napisal/-a:Z veseljem vidim kaj takšnega na cesti in razumem lastnike, ampak komentirala se je omemba resnega dela in za resno delo tako velika zadeva s tako majhno nosilnostjo (B kategorija) in brez možnosti odpiranja stranic (in visoke strehe) enostavno pade na celi črti in to povem iz izkušenj s prevozom (daljšega) tovora, montaž, takšnega in drugačnega terenskega dela,... ne pa poziranja.
peroRS je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:v Ameriki, in sem se vozil kilometre in kilometre mimo farm ob cestah sem opažal samo starejše in sklumpane pick-upe ameriškega porekla,kar je pa novejšega,je pa večino jap. porekla.
Jah kvaliteta pač traja in traja. Japonca enostavno ne boš dočakal in videl starega in sklumpanega. Kaj tu ni jasno?![]()
Hahaha, si kdaj gledal poročila iz vojnih območij po svetu? Katera vozila vidiš?![]()
~toMmy~ je napisal/-a:Večina teh Američanov in Kanadčanov, ki se po snegu po svojih širokih in relativno ravnih cestah vozijo brez težav z (celo)letnimi gumami, bi se direkt zasrala, če bi jih poslal v snegu v kakšno našo vas (oz. tudi mesto) po ovinkasti, strmi in predvsem ozki cesti, kamor mora včasih že povprečen slovenski obrtnik, če hoče normalno preživet mesec.
sonic je napisal/-a: Sicer sem ravno pred dnevi na LJ obvoznici videl nekaj kar je izgledalo kot ameriški pickup, dejansko je pa bil Nissan Triton
.V glavnem pa, če avtor teme ali kdo drug rabi kaj informacij glede ameriških avtov, je bolje da gre vprašat kar na V8 forum. Tukajle je to čisto brezveze, ker večina nima nobenega znanja in vedenja o ameriških avtih, zelo radi pa dajejo bedaste komentarje
esem je napisal/-a:Morda bi zdaj zaklučili s komentiranjem in zaželeli avtorju vso srečo?
yashica je napisal/-a:sonic je napisal/-a: Sicer sem ravno pred dnevi na LJ obvoznici videl nekaj kar je izgledalo kot ameriški pickup, dejansko je pa bil Nissan Triton
Si Mitsubishija zamenjal za Nissana ali si dejansko videl Nissanovega Titana 5.6L V8?!
Če je bil Titan in po vrhu še zelene barve, mi je poznanUvožen je bil leta 2006 in na servisu dodobra razkopan, ker so med transportom izgubili ključe
![]()
~toMmy~ je napisal/-a:@cruiser1: Pri nas praktično ni dela, kjer bi tako velik pickup samo z zadnjim pogonom (vozen z B kategorijo) imel prednost pred kombijem s kesonom (če že potrebuješ odprt tovorni prostor).
~toMmy~ je napisal/-a:
Se pravi Sprinter je manjši, bolj okreten, ima večji, bolj robusten (ni lakiranega pleha v bližini) in bolj praktičen (stranice se dajo odpret in odstranit) nakladalni prostor + spodaj boxi za orodje, ... s tem da lahko že do 3.5t daš zadaj na šasijo relativno enostavno kar hočeš, keson, kišto, cerado, hladilnik, rampo, dvigalo, ...
~toMmy~ je napisal/-a:
Evo primerjave novi Ram 1500 Regular Cab 4x2 dolga izvedba in Mercedes Sprinter kesonar kompaktna izvedba:
Dolžina(cm): 586.74 / 547.0
Širina brez ogledal(cm): 201.67 / 199.3 + keson
Masa(kg): 2289.73 / 1.970–2.060
Obračalni krog(m): 13.838 / 12,3 | 11,3 (levo, desno)
Dimenzije kesona(cm): 249.682x168.656(129.54 med blatniki) / 2.850x2.035 (lahko tudi širši, blatnikov ni)
~toMmy~ je napisal/-a:Kupa neandertalcev, ki se je konstantno sposoben distancirat od svojih slovenčkov oz. ovc verjetno ne bi niti najbolj razgledan človek v tej deželi pretirano pogrešal!
~toMmy~ je napisal/-a:Ok, kup obračanja besed, še vedno pa nobene omembe prednosti pickupa pred kombijem na naših tleh za delo, pa še kar čakam... Seveda se pa mora vsak nadrkanec vpiknit v to, da sem za primerjavo dal nemca, kot da jebeni nemci edini proizvajajo kombije na tem za vas očitno zelo neprimernem kontinentu! Tako btw se najde še kar nekaj kombijev s podobnimi specifikacijami in če tako sovražite svoje sodržavljane, mi res ni jasno, zakaj se enostavno ne preselite na kak drug kontinent, selitve niso več tako zahtevne in drage, po izjavah sodeč bi vas pa itak zelo toplo sprejeli!
Kupa neandertalcev, ki se je konstantno sposoben distancirat od svojih slovenčkov oz. ovc verjetno ne bi niti najbolj razgledan človek v tej deželi pretirano pogrešal!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov