Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Re: Kupovanje novega manjšega vozila Fiesta/Fabia/Peugeot_20

Napisal/-a ironmaiden To dec 30, 2014 7:39 pm

am.....zakaj swifta ne....razlog? :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 30, 2014 7:47 pm

ironmaiden je napisal/-a:am.....zakaj swifta ne....razlog? :roll:

:mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To dec 30, 2014 10:05 pm

Samo tok zmedenih kupcev pa že dolgo ne :shock: še naj naj odločnejši in trdovratni so kupci GOLFA vseh 7 serji !Iz manjšega vozila že kar v razred GOLF.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe jan 02, 2015 1:48 pm

Drugače je res, da je med nižjim in nižjim srednjim razredom najtežja odločitev izmed vseh.
Prvi so lažji in s tem hitrejši in manj porabijo, drugi pa so bolj prostorni in zgledajo kot bolj konkreten avto. Tudi sam sem ravno 50/50 odločen.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jan 02, 2015 4:40 pm

Odvisno za kaj ga rabiš ako samo za službo in za dva je en tak s tremi vrati ala POLO IBIZA ali Fiesta, P208 odličen nakup Potem smo že recimo 2 +1 otrok pride v poštev vozilo s 5 vrati, zoprno dvigovanje zicev za vstop & izstop pr 3 vratih ali Coupe izvedba.
Dve odrasli osebi pa 2 otroka pa je že večji avto ala Clio GT ( mesto) ali Megane, Golf ipd Torej vse je v namenu vozila in uporabnika.
Nad temi potrebami pa so že velike limo in MPV.

Loky2
Nov uporabnik

Napisal/-a Loky2 Ne jan 04, 2015 2:12 am

IgorMM je napisal/-a:atmosferski motorji (navadni) naj gredo v pokoj, doba turbo motorjev je prihodnost. če že kupuješ novo vozilo, glej da ima motor z turbino, vožnja 100x boljša, ter kasneje se neboš z glavo v zid razbiju in spraševou kako kariolo si kupu :huh:

Prednost turbo mlinčkov je v porabi če lepo voziš in razporejeni moči ter navoru napram NA mašinam. Oče ima nov 1.2 tsi 105 konjski mlinček jaz pa 13 let staro mazdo 1.4 75 konjsko in ne boš verjel mi moj avto bolj ustreza kot takle mlinček in sedaj pozimi nimam težav vozit v kakršnih kolih razmerah za razliko od očeta ki ga je zanašalo.
Sam bi avtorju teme svetoval fiesto ;-)

Loky2
Nov uporabnik

Napisal/-a Loky2 Ne jan 04, 2015 2:16 am

Blinder je napisal/-a:Mazda je izjema. Pa mazda tudi razvija skyactiv turbo motor tak da atmosferski so res preteklost.

Blinder ta mazdin skyactiv turbo se razvija po vsej verjetnosti za kakšno MPS izvedbo mazde in to bo velik inženirski uspeh ko jim uspe saj jim težave povzroča visoko kompresijsko razmerje.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Ne jan 04, 2015 2:42 pm

Tudi jaz sem za fiesto, ker je fletn avtoček, ki bo tudi čez nekaj let še vedno moderno živahen na pogled. Po drugi strani mi grejo pa vozila iz vag koncerna na nek določen organ, ker tudi približno tako dobri avtomobili niso, kot se mijavka v sloveniji.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 04, 2015 2:54 pm

Cliota bi dobila praktično za 10.500€ skoraj v vseh mogočih barvah (sicer 1.2 bencinski atmosferki motor) z vso mogočo opremo (navigacija,usb,bluetooth..).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 04, 2015 4:27 pm

Vsa možna oprema :roll:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.2%2016V

Pa standard:
cena velja ob nakupu vozila preko RENAULT FINANCIRANJA.

Po ceniku je tak avto ca. 2000€ dražji.
Za isti denar dobiš Fiesto s Titanium opremo in 1.0 Ecoboost 100KM (upoštevan že njihov popust na ceniku).

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 05, 2015 1:52 pm

Če se bosta odločila za Fiesto, ne bosta zgrešila, dejansko za svoj denar ponuja največ (za razliko od avtov iz VAG koncerna, za katere je potrebno odšteti cca. 2.000 € več). Jaz bi samo dobro premislil ali se za to kilometrino/dolžino relacij splača vzet dizla. Saj načeloma bi bil odgovor pritrdilen, če ne bi obstajal 1.0 ecoboost motor, ki je v Fiesti zares odlična kombinacija. Nas je prepričal, ko smo kupovali avto za mamo, seveda tudi njo samo - je rekla, da je napram navadnim bencinarjem zaradi obilice navora lahkoten za vozit. Naj za hec sproba to kombinacijo. Poraba na relacijah je ob normalni vožnji komot okoli 5 litrov / 100 km, zvok motorja pa spominja na 6-valjnike :DDD Vozna dinamika pa je itak najboljša v razredu (podvozje, handling, direkten volan itd.).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 05, 2015 1:59 pm

Loky2 je napisal/-a:
IgorMM je napisal/-a:atmosferski motorji (navadni) naj gredo v pokoj, doba turbo motorjev je prihodnost. če že kupuješ novo vozilo, glej da ima motor z turbino, vožnja 100x boljša, ter kasneje se neboš z glavo v zid razbiju in spraševou kako kariolo si kupu :huh:

Prednost turbo mlinčkov je v porabi če lepo voziš in razporejeni moči ter navoru napram NA mašinam. Oče ima nov 1.2 tsi 105 konjski mlinček jaz pa 13 let staro mazdo 1.4 75 konjsko in ne boš verjel mi moj avto bolj ustreza kot takle mlinček in sedaj pozimi nimam težav vozit v kakršnih kolih razmerah za razliko od očeta ki ga je zanašalo.

Kaj ima zanašanje avta veze z motorizacijo :?:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 05, 2015 3:43 pm

ban je napisal/-a:Kaj ima zanašanje avta veze z motorizacijo :?:

Veš da ima :mrgreen:
Slika

Loky2
Nov uporabnik

Napisal/-a Loky2 To jan 06, 2015 9:36 pm

ban je napisal/-a:
Loky2 je napisal/-a:

Kaj ima zanašanje avta veze z motorizacijo :?:

Posledica večjega navora bi rekel govorim pa izključno iz prakse.....seveda čisto možno da se motim :-)
Sam bi pa kot so že ostali omenili se odločil za fiesto z ecoboost motorjem.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To jan 06, 2015 9:45 pm

Ah, nekaj je na tem, da se gume na spolzki podlagi rajše zavrtijo v prazno pri motorjih z manj linearno krivuljo, npr. pri turbakih. Sploh pri starejših je to bolj opazno - turbo lag. Ni pa to zdaj nekaj tako zelo očitnega in življensko nevarnega, sploh ne pri manjših motorjih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov