Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vodokotlič
Nov uporabnik

Re: zanesljivo vozilo, budget neznan

Napisal/-a Vodokotlič Po jan 19, 2015 4:52 pm

mucek je napisal/-a:
Vodokotlič je napisal/-a:Točno to sem se jaz spraševal. Zato sem kupil Priusa :)

Bo Auris TS Hybrid boljša izbira :)
Motorni sklop je itak v celoti isti, cena precej nižja in uporabnost za familijo daleč nad Priusom.
Komaj čakam konec meseca na našega ;)

LP, g

p.s. Članek o 100.000 km testu Aurisa hybrid: https://www.dropbox.com/s/8sxopb84y8hkk ... a.pdf?dl=0

Jaz sem iskal nekaj pod 10k EUR. Drugače z veseljem bi imel Aurisa TS Hybrid.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jan 19, 2015 5:03 pm

Z avti je kakor naletiš. Sem imel 2x Peugeot 206 1.4, prvi brez problemov, drugi skos na servisu (oba rabljena, drugi bil razbit), nato sem imel P206 z (znano) 1.6HDi, rabljen in kupljen v Celju (...), začuda brez večjih problemov, sedaj imam P406 Coupe 2.0 bencinar, brez problemov. So redna vzdrževanja in tudi menjavanje stvari ker je avto že star in ima malce čez 200.000 km, a na cesti nisem ostal nikoli (tok tok). Sestra je kupila novo 206 z 1.1 motorjem, problemi od novega, avto cukal pa nobeden ni vedel zakaj, sedaj ima Ceeda prve generacije, 1.6 bencinar in kar dela.

Če bi imel iste kriterije zase kot jih ima avtor, bi gledal P 406 limuzino ali karavana (ker se gre pač za družino) z 2.0 ali 3.0 bencinskim motorjem, pogojno 2.0 HDi ter seveda asistenco (letos jo imam prvič, do sedaj sem bil bolj pogumen :)). Mogoče tudi kakšnega Passata z 1.9 TDI motorjem, obvezno pa rabljen avto letnika okoli 2000, novo odpade.

TSI ter 2.0 TDI motorjev se bi pa izogibal na veliko, pa čeprav nisem poznavalec.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 19, 2015 5:06 pm

ggorenc je napisal/-a:volvo 240, 740 karavan, letnik 90 in podobni recimo, bencinar in ju pac obnovim (dam obnoviti) tukaj. To gre, ali je prestaro in bo pleh razpadu? Na mobile24 in ostalih vidim, da se da dobiti tudi taksne z malo prevozenimi?! Mislim raje se vozim v taksni skatli kot novi dacii sandero. :lol:

2 oz. 3 otroke imaš in bi jih vozil v taki podrtiji, kjer je varnost nula? Upam, da se hecaš :roll:

Pač imel si nekaj smole pri avtih, nisi ne prvi ne zadnji. Kupi nekaj drugega, pa je.
Nepokvarljivega avta pa še niso naredili. Uno k folk pravi, da je naredil 500.000km in samo eno žarnico zamenjal so pa buče na kubik.

Sicer poznam nekaj pacientov, ki so kupili nov avto in v 100.000km niso nikoli menjali niti olja v motorju. Ampak ne bi želel biti v koži tistega, ki je kupil rabljen avto od njih. :roll: :huh:

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po jan 19, 2015 5:17 pm

če že Volvote gledaš, pa vzemi V40 mk. I ph2 (tam nekje 2003 letnik) z 1.9 TD mašino. Fotr je mel sicer bencinarja, avto mel blizu 400.000, ko ga je prodal, kolega pa ga ima takega, kot sem navedel zgoraj, avto mislim, da ima tud že 300.000+ kilometrov, pa še ne razmišlja o menjavi pa tud problemov mislim, da z njim nima kakih.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jan 19, 2015 5:53 pm

mavrica je napisal/-a:Tukaj nekateri v ospredje porivate japončke, ki niso nek pojem super zanesljivosti. Manj ko je elektronike, manj je okvar in japončki so bolj posnemali zahodni svet. Dolgo časa so bili japončki na atmosferskih motorjih, požvižgaje na porabo. Imeli smo več let Avensisa, ki ni bil kvarljiv, a lega na cesti je bila katostrofalna, sedeži tudi, da ne omenjam predragih servisov in rezervnih delov (npr. sklopka za Mazdo 6 čez tisočaka eur). Na lestvici nepokvarjalivsoti so tako majhne razlike, da je veliko bolj pomembno to, da dobiš redno servisiran avto, kakršnekoli znamke je.

Svaka čast za izraz "japončki". Zrelo.

Jaz sem podal številke črno na belem. Ne samo to, te številke so bile pridobljene v Nemčiji. In potem pride nekdo in reče, da japončki niso nek pojem super zanesljivosti. LOL.

Tudi pri elektroniki se da naredit zanesljivo. Primerna izolacija komponent, kvalitetni materiali itd.; na "japončkih" na našem trgu vidiš še vedno delujoče elektronske komponente (centralno, pomik šip, ogledal) 20-30 let, pri evropski konkurenci pa se taiste zadeve kvarijo kot po tekočem traku.

To, da ima Avensis katastrofalno lego na cesti je tvoje mnenje in nikakor nima veze z zanesljivostjo in zahtevami avtorja teme.

Glede servisov je stvar taka, da so nekaj dražji, ampak če pogledaš zgodovino zadnjih dobrih 10 let kakšna loterija so evropske znamke, je zadeva meni kristalno jasna. Sicer pa tudi "evropski" rezervni deli niso poceni in v obeh primerih si budala, če po garanciji še vedno siliš na pooblaščenca.

Sej evropski avti niso slabi, ampak če bi meni osebno zanesljivost bila na 1. mestu, bi gledal Japonce. Še najmanj pa bi gledal Nemce...ker Nemci so pa, bolj kot gledam, en sam šrot. Škoda, ker so v osnovi lahko zelo zanimivi, tako za vozit kot po izgledu. Folk meče € še pa še na raznorazne BMW-je, VW-je, MB-je (razvidno predvsem iz računov in zneskov za popravila, ko je treba avto prodat - to je edini primer, ko folk ne laže o nepokvarljivosti svojih avtomobilov :) )...takšnega denarja Japonci zagotovo ne vidijo.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po jan 19, 2015 7:24 pm

Daedalus je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:Tukaj nekateri v ospredje porivate japončke, ki niso nek pojem super zanesljivosti. Manj ko je elektronike, manj je okvar in japončki so bolj posnemali zahodni svet. Dolgo časa so bili japončki na atmosferskih motorjih, požvižgaje na porabo. Imeli smo več let Avensisa, ki ni bil kvarljiv, a lega na cesti je bila katostrofalna, sedeži tudi, da ne omenjam predragih servisov in rezervnih delov (npr. sklopka za Mazdo 6 čez tisočaka eur). Na lestvici nepokvarjalivsoti so tako majhne razlike, da je veliko bolj pomembno to, da dobiš redno servisiran avto, kakršnekoli znamke je.

Svaka čast za izraz "japončki". Zrelo.

Jaz sem podal številke črno na belem. Ne samo to, te številke so bile pridobljene v Nemčiji. In potem pride nekdo in reče, da japončki niso nek pojem super zanesljivosti. LOL.

Tudi pri elektroniki se da naredit zanesljivo. Primerna izolacija komponent, kvalitetni materiali itd.; na "japončkih" na našem trgu vidiš še vedno delujoče elektronske komponente (centralno, pomik šip, ogledal) 20-30 let, pri evropski konkurenci pa se taiste zadeve kvarijo kot po tekočem traku.

To, da ima Avensis katastrofalno lego na cesti je tvoje mnenje in nikakor nima veze z zanesljivostjo in zahtevami avtorja teme.

Glede servisov je stvar taka, da so nekaj dražji, ampak če pogledaš zgodovino zadnjih dobrih 10 let kakšna loterija so evropske znamke, je zadeva meni kristalno jasna. Sicer pa tudi "evropski" rezervni deli niso poceni in v obeh primerih si budala, če po garanciji še vedno siliš na pooblaščenca.

Sej evropski avti niso slabi, ampak če bi meni osebno zanesljivost bila na 1. mestu, bi gledal Japonce. Še najmanj pa bi gledal Nemce...ker Nemci so pa, bolj kot gledam, en sam šrot. Škoda, ker so v osnovi lahko zelo zanimivi, tako za vozit kot po izgledu. Folk meče € še pa še na raznorazne BMW-je, VW-je, MB-je (razvidno predvsem iz računov in zneskov za popravila, ko je treba avto prodat - to je edini primer, ko folk ne laže o nepokvarljivosti svojih avtomobilov :) )...takšnega denarja Japonci zagotovo ne vidijo.

Tocn to.
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 19, 2015 8:38 pm

Časi, ko je avto, orodje in pes moral biti nemški so mimo saj jih je konkurenca povozila :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po jan 19, 2015 8:44 pm

@ggorenc .. če nisi obremenjen kakšen je znak na avtu, je trenutno zelo dober avto laguna 2.0 dci, pa glej letnik od 2010, pa še dost ugodna je.
avto ima odpravljene napake in po izkušnjah sodelavcev (trije imajo preko 250 kkm) nimajo problemov ne z motorjem in ne z samim avtom.
vsi tri lagune so uvožene.

sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal, potem japonce (subaru bencinarja, ker dizel ni cvet kvalitete, toyota, mazda tudi raje bencinarja - filter trdih delcev je problematičen pri dizlih),...

volvo d5 motor... itd

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 19, 2015 9:00 pm

radar je napisal/-a: sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal,

Dobro ohranjen in vzdrževan Passat 3BG 1.9TDI s 150.000km in manj... :lol: ...kot da bi iskal nedolžno kurb* :mrgreen:
Če že, potem raje Passata 2.0TDI CR (2010 letnik in gor). Zelo zanesljiv avto in motor. Enako velja za ostale koncernske avte s tem motorjem.

Če bi že gledal starega Passata potem pride v poštev (le) 1.8T.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 19, 2015 9:03 pm

peroRS je napisal/-a:
radar je napisal/-a: sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal,

Dobro ohranjen in vzdrževan Passat 3BG 1.9TDI s 150.000km in manj... :lol: ...kot da bi iskal nedolžno kurb* :mrgreen:

:lol: dobra
Lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 19, 2015 9:40 pm

ggorenc je napisal/-a:Nebivedu in ostali znalci, a se da uvoziti volvo 240, 740 karavan, letnik 90 in podobni recimo, bencinar in ju pac obnovim (dam obnoviti) tukaj. To gre, ali je prestaro in bo pleh razpadu? Na mobile24 in ostalih vidim, da se da dobiti tudi taksne z malo prevozenimi?! Mislim raje se vozim v taksni skatli kot novi dacii sandero. :lol:

Malo brainstorminga se gremo.. :D

Slika

Namesto tegale, raje saab 9000 letnik 1985, ki je letos že oldtimer. Oldtimerja pa brez problemov uvoziš.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 19, 2015 9:50 pm

mavrica je napisal/-a:Tukaj nekateri v ospredje porivate japončke, ki niso nek pojem super zanesljivosti. Manj ko je elektronike, manj je okvar in japončki so bolj posnemali zahodni svet.

Me je nasmejal tvoj post. "Japonček" subaru forester letnik 1998 ima računalnik na bloku motorja, na njega šprica voda, ko greš čez luže, pozimi leti gor sneg, led, kamenčki in sol. Ko se pa jaz izživljam s tem avtom in se vozim po poplavah, je ta računalnik še pod vodo. A misliš, da je od elektronike na tem avtu že kaj crknilo? Je ena stvar crknila, motorček antene, ki je bil tako zvezan, da ko si vžgal avto, se je antena dvignila iz avta. In to je tudi vse kar je na mojem 17 let starem "japončku" crknilo izredno. In če to ni pojem kakovosti in zanesljivosti? Je pa avto grd, nikakav, ampak je pa trpežen, zanesljiv in kvalitetno narejen. Pa lahko ti še kar nekaj foresterjev tega letnike pokažem, ki še vse delujejo brez problemov.

Me pa zanima, kako se bodo novi foresterji (od 2010 naprej) obnesli po tolikih letih in takem izživljanju. Bi rekel, da ne bodo do kolen segli svojim starejšim "bratom". In to je problem, ker novi avtomobili na splošno niso več zanesljivi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 20, 2015 5:12 am

pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Kaj češ pa drugega komentirat, ko začne narod predlagat 10 let stare dizle (ne samo Passata) z magičnimi kilometri za zanesljive avte... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To jan 20, 2015 7:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
radar je napisal/-a:sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal,

Kaj češ pa drugega komentirat, ko začne narod predlagat 10 let stare dizle (ne samo Passata) z magičnimi kilometri za zanesljive avte... :D

recimo, da vem za takšen avto, ima paket highlilne in trenutno še ni naprodaj. Ko bo, ne bo na avtonetu. Ne glede na starost avta, vem, da bo manj problemov z njim, kot pa z novejšimi passati.

zgleda, da se še najdejo nedolžne kurbe :mrgreen:

lp

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik To jan 20, 2015 8:05 am

Jaz imam takšen avto, ki mu že skoraj 6 let menjavam samo olje in filtre... in nikoli se ni pokvaril ali zahteval kaj več, skratka mali tank, Focus 1.8 tdci :D

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko To jan 20, 2015 10:58 am

radar je napisal/-a:... sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal ...lp

Mogoče pa bo kdo imel srečo ... nikoli ne veš.
Dobri avtomobili pa vseeno (kljub rubriki Nategatorji) še vedno obstajajo. Vprašanje je samo, če so naprodaj. Moj golf TDI ima 122000 km in je star dobrih 7 let. Ker dela BP, nimam razloga za prodajo.

Lp! :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jan 20, 2015 12:15 pm

No, na uradnem servisu tudi kapice ventilčkov stanejo po 5€ kos :roll:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 20, 2015 3:52 pm

No, mi imamo tako nemce, kot tudi japonce. Brat je na nemcih X5 in mini, ostali vsi na japoncih: toyota avensis in rav4, mazda 3 in subaru impreza in legacy in ima največ težav z avti brat, ja in ta dva njegova avta skupaj sta skoraj toliko vredna kot vsi naši japonci skupaj, no malo karekiram. Redni servisi, kakšno čiščenje egr-a, kar spada pod servis in to je to. Cene servisov so padle kar konkretno, recimo redni servis na pooblaščenem servisu za legacya pride okoli 140 €; olje , filtri, pregled tekočin in polna posoda vitrexa :D, ter delo. Najcenejša je mazda 3, ker je bencinar, najdražja impreza. Seveda bi lahko to še konkretno znižal, če prineseš svoje olje. Servis za oba nemca napremerljivo dražji, Vem x5 ni isti rang, ampak vseeno. Resnično se samo vozimo, razen z imprezo, ker sem bil sam kriv, da smo preobremenili motor... in sem ga menjal. Sam sem imel bmw 3 in passata 1.8 T in sem ga prodal po 3 mesecih, ker večjega sranja še nisem vozil, sami problemi, no predvsem s turbino, tesnilo glave, itd... Bmw sem pa očitno kupil zjeban...ampak kljub vsemu, ko gledam kaj vse je šlo narobe pri x5, pri avtu za 100k€, medtem ko sem mi le vozimo, vmes zamenjamo kakšno žarnico, kakšen senzor in je to vse, tudi ne pomislim da bi kupil nemca. Glede same lege, kot je nekdo napisal za avensisa, se pa pelje veliko bolje kot passat, ker je mešanice udobja in športnosti mazde6, recimo mazda 6 je original zelo trd avto, na koncu koncev je pa to le stvar okusa posameznika in nima veze z zanesljivostjo. Moje mnenje, jaz bi gledal za japoncem. In še veliko japonskih limuzin ima verigo, tako da še glavni servis odpade, kje je pa folk kupoval sklopko za mazdo za 1000€ pa res ne vem, razen, če je bila z dvomasnim vztrajnikom, ampak potem je ta znesek krepko premajhen za recimo isto napako pri passatu oz. VAG.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 20, 2015 7:31 pm

svetilnik je napisal/-a:Jaz imam takšen avto, ki mu že skoraj 6 let menjavam samo olje in filtre... in nikoli se ni pokvaril ali zahteval kaj več, skratka mali tank, Focus 1.8 tdci :D

Kilometrov imaš pa če se ne motim, komaj (oz. še ne) 100.000? ;)

Pa ne jemati tega kot kritiko, ampak zame osebno mora biti avto do 100.000km kot nov, če ni bil ravno stalno vožen po makadamu in brezpotjih.

radar je napisal/-a:recimo, da vem za takšen avto, ima paket highlilne in trenutno še ni naprodaj. Ko bo, ne bo na avtonetu

Taki avti se prodajo med znanci. Skratka, "jih ni" naprodaj ;)

On
Novinec

Napisal/-a On To jan 20, 2015 8:13 pm

Zdravo,

jaz vozim passata 2002 96 kw limuzino. Do 160k km ga je vozil brat od takrat naprej pa jaz. Sedaj imam cca 300k km, nekaj mejnikov servisiranja:

1. sklopka in vztrajnik še nista bila menjana (na zadnjem servisu je mehanik rekel, da je še vse OK)
2. turbina ali karkoli povezano z tem še ni bilo menjano (preverjamo zračnost gredi na trubini ob servisu)
3. prvi diski+ploščice menjani na 200kkm
4. zadnji+ploščice na 150k km (sedaj je potrebne menjava)
5. pod garancijo so menjali kiler (baje serisjka napaka)
6. menjan termostat

Ostalo redni servisi (mali na 15k km in veliki na 90k km). Povprečno porabo imam 5,17 l/100 km. Toliko na kratko o mojem vozilu.

Če bo kakšna vredu priložnost bom še nabavil passata 2.8 V6 letnika 2001 do 2005.

Lp
Robi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov