mavrica je napisal/-a:Tukaj nekateri v ospredje porivate japončke, ki niso nek pojem super zanesljivosti. Manj ko je elektronike, manj je okvar in japončki so bolj posnemali zahodni svet. Dolgo časa so bili japončki na atmosferskih motorjih, požvižgaje na porabo. Imeli smo več let Avensisa, ki ni bil kvarljiv, a lega na cesti je bila katostrofalna, sedeži tudi, da ne omenjam predragih servisov in rezervnih delov (npr. sklopka za Mazdo 6 čez tisočaka eur). Na lestvici nepokvarjalivsoti so tako majhne razlike, da je veliko bolj pomembno to, da dobiš redno servisiran avto, kakršnekoli znamke je.
Svaka čast za izraz "japončki". Zrelo.
Jaz sem podal številke črno na belem. Ne samo to, te številke so bile pridobljene v Nemčiji. In potem pride nekdo in reče, da japončki niso nek pojem super zanesljivosti. LOL.
Tudi pri elektroniki se da naredit zanesljivo. Primerna izolacija komponent, kvalitetni materiali itd.; na "japončkih" na našem trgu vidiš še vedno delujoče elektronske komponente (centralno, pomik šip, ogledal) 20-30 let, pri evropski konkurenci pa se taiste zadeve kvarijo kot po tekočem traku.
To, da ima Avensis katastrofalno lego na cesti je tvoje mnenje in nikakor nima veze z zanesljivostjo in zahtevami avtorja teme.
Glede servisov je stvar taka, da so nekaj dražji, ampak če pogledaš zgodovino zadnjih dobrih 10 let kakšna loterija so evropske znamke, je zadeva meni kristalno jasna. Sicer pa tudi "evropski" rezervni deli niso poceni in v obeh primerih si budala, če po garanciji še vedno siliš na pooblaščenca.
Sej evropski avti niso slabi, ampak če bi meni osebno zanesljivost bila na 1. mestu, bi gledal Japonce. Še najmanj pa bi gledal Nemce...ker Nemci so pa, bolj kot gledam, en sam šrot. Škoda, ker so v osnovi lahko zelo zanimivi, tako za vozit kot po izgledu. Folk meče € še pa še na raznorazne BMW-je, VW-je, MB-je (razvidno predvsem iz računov in zneskov za popravila, ko je treba avto prodat - to je edini primer, ko folk ne laže o nepokvarljivosti svojih avtomobilov

)...takšnega denarja Japonci zagotovo ne vidijo.