Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: NOV AVTO ZA 13-14k €

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 22, 2015 6:13 pm

peroRS je napisal/-a:Me pa motijo ta dvojna merila kle gor na a.com. Ene avte se označuje za šrot, pogreb, dolgočasne, plastične, konkretno tale Mazda, ki zgleda notri na nivoju Golfa trojke je pa kao ful moderna :roll:

HAhahahaha....sam res :) tale mazga ima števc približno enake oblike ko fićo :))
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne feb 22, 2015 8:27 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Me pa motijo ta dvojna merila kle gor na a.com. Ene avte se označuje za šrot, pogreb, dolgočasne, plastične, konkretno tale Mazda, ki zgleda notri na nivoju Golfa trojke je pa kao ful moderna :roll:

HAhahahaha....sam res :) tale mazga ima števc približno enake oblike ko fićo :))

misliš okrogle? :)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne feb 22, 2015 8:34 pm

peroRS je napisal/-a:Nisem mislil na opremo. Meni razne elektronske ročne, 20'' zasloni ipd. ne pomenijo nič.
Pač pri avtu za 14 jurjev in osnovno opremo se gleda na to, da je nov in opravlja svojo funkcijo.

Me pa motijo ta dvojna merila kle gor na a.com. Ene avte se označuje za šrot, pogreb, dolgočasne, plastične, konkretno tale Mazda, ki zgleda notri na nivoju Golfa trojke je pa kao ful moderna :roll:

pa dobiš novega golfa za 13990? primerjaj recimo vstopnega golfa (na 15", brez tempomata...), ki je preko 16k in mazdo za enak denar..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 22, 2015 8:41 pm

Saj tudi Mazde ne dobiš, če moraš doplačat za transport. In si že preko 14 jurjev :mrgreen:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne feb 22, 2015 8:45 pm

peroRS je napisal/-a:Saj tudi Mazde ne dobiš, če moraš doplačat za transport. In si že preko 14 jurjev :mrgreen:

dobiš popust 3% in si spet pod 14k :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 22, 2015 8:50 pm

S popusti je drugo, saj tudi pri drugih dobiš popuste. ;)
Sicer pa moj point je bil nekaj drugega. Še enkrat si preberi. Če pa ne razbereš, to ni moj problem. Itak je letelo na druge.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne feb 22, 2015 8:54 pm

peroRS je napisal/-a:S popusti je drugo, saj tudi pri drugih dobiš popuste. ;)
Sicer pa moj point je bil nekaj drugega. Še enkrat si preberi. Če pa ne razbereš, to ni moj problem. Itak je letelo na druge.

sploh ni panike, toliko da se pogovarjamo :)

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Ne feb 22, 2015 9:16 pm

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 22, 2015 9:28 pm

robertos_664 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

misliš okrogle? :)

Tak.....brezvezen....:P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne feb 22, 2015 9:54 pm

Ta megane je res že preverjena zadeva,motorja sta po mojem nekje tam,tam po zmogljivostih. Oba sta v bistvu že kar dolgo na trgu in sta preizkušena tako da še največ razlike je v obliki zunanjosti,notranjosti.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 23, 2015 1:27 pm

Ta Megané ima sicer razmeroma nov motor 1.2 tCe (H5Ft), ki je bil predstavljen 2012. Kot dopolnilo zgornjemu komentarju.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Po feb 23, 2015 1:54 pm

In kakšen je v praksi ta motor? Ma kdo kakšne osebne izkušnje ali izkušnje kakega sorodnika/prijatelja? Sploh morda v primerjavi z tem 1.0 (101KM) Ecoboostom. Ker glede na opremo in motor enega in drugega, mislim da bosta po 4-5letih vredna nekje enako....ali se motim? Videl sem celo da ima zdaj Renault preko financiranja:
+5 LETNO PODALJŠANO JAMSTVO,
+OSNOVNO IN KASKO ZAVAROVANJE ZA 1 LETO
+5 LETNO VZDRŽEVANJE VOZILA
+4 X ZIMSKE PNEVMATIKE..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 24, 2015 9:57 am

Edina zanimiva opciji je predzadnja. Zavarovanje za eno leto gre v ceno vozila, 5-letno jamstvo pa ni na račun proizvajalca. Splošna garancija traja 2 leti. Osebno nisem imel težav pri podaljšani garanciji, a le-ta pač ne krije vsega.

Po mojih izkušnjah je bolje kupiti "gol" avtomobil in najti ugodnega ponudnika za zavarovanje, malo pobrskati za kakšno opcijo zimskih pnevmatik, ker "podarijo" navadno Savo S3 (pa še ta je v ceni avtomobila). Tudi vzdrževanje je verjetno deloma v ceni avtomobila, a se ti vsaj ni s tem za obremenjevati več sproti.

Kar pa se 1.2 tCe motorja tiče. Malo premlad motor je, da bi se (vsaj pri nas) izrazile morebitne težave. Poganja pa Clia GT, Megane in sestrske Nissane. Nadomestil je predhodnega 1.2 tCe (D4Ft) oz. pri Meganu kot alternativa 1.6 16V.

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 To feb 24, 2015 12:56 pm

Pozdravljeni.

Nočem vsiljevat nobenega mnenja, bi se pa verjetno dokaj ugodno dalo dobit R megana z 1.6 bencinskim motorjem in zelo dobro opremo Limited edition. Recimo ta na linku se verjetno realno proda za par sto evrov ceneje glede na to, da sem včeraj naročil novega Scenica 1.6 16v z enako opremo za ceno 13970 € (je pa v tej ceni popust na delavca Revoza, ki pa tudi ni kaj velik)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9347113&show=2

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 24, 2015 1:28 pm

Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 24, 2015 2:04 pm

Pa kaj ste se zdaj eni vpičili v ta transport oz. stroške priprave oz. kakorkoli se že temu reče, kot da je to sedaj najbolj odločilna stvar pri nakupu avta?! :roll: Greš v salon in se pozanimaš za končno ceno "pod črto" z vsemi dodatnimi stroški iz takega in drugačnega drobnega tiska ter z vsemi možnimi izpogajanimi popusti in šele potem vlečeš medsebojne primerjave, a je to tak faking problem? :roll: Včasih nekateri komplicirate hujše kot babe...

Kar se pa tiče osnovnih modelov, prav vsaka znamka na pogled deluje oskubljeno pa naj bo to Golf, Mazda3, Megane,... Na pogled! Vendar pravo primerjavo lahko zopet dobimo le na način, da dobro pogledamo spisek opreme ter predvsem, da ne komentiramo nekih zmazkov od fotk poslikanih z mobitelom ampak si avto ogledamo v živo. Ker v nasprotnem primeru se kaj hitro zopet začnejo kotalit buče in rojevat fame, da je nekdo nekje nekaj slišal, da blablabla... :ne

ON: Prenovljen Focus z 1.0 ecoboost motorjem je za moje pojme odlična kombinacija. Že prej všečen in dober avto je sedaj še boljši, tudi motorji niso problematični oz. ni slišat za kake težave. Mogoče edino razmislek pri izbiri močnejšega izmed obeh 1.0 motorjev, šibkejši je recimo dovolj za Fiesto, v Focusu bi sam osebno hotel malce več moči ampak to je zgolj moje mnenje. ;)
Antiznačkar po prepričanju

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To feb 24, 2015 3:01 pm

Polo78 je napisal/-a:

ON: Prenovljen Focus z 1.0 ecoboost motorjem je za moje pojme odlična kombinacija. Že prej všečen in dober avto je sedaj še boljši, tudi motorji niso problematični oz. ni slišat za kake težave. Mogoče edino razmislek pri izbiri močnejšega izmed obeh 1.0 motorjev, šibkejši je recimo dovolj za Fiesto, v Focusu bi sam osebno hotel malce več moči ampak to je zgolj moje mnenje. ;)

Sem včeraj imel možnost peljat Fokusa (100KM) in moram rečt da me je prijetno presenetil...če bi sam zase kupoval bi verjetno vzel 125KM al pa celo 1.5 ecoboost (150KM). Ampak glede na to da je bratova žena prej vozila 1.2 Cliota z 75KM (čeprav je seveda lažji od fokusa) je to že ogromen preskok. Z avtom se pa bo tako ali tako čisto normalno peljala (po omejitvah) in po avtocesti 110-130) ponavadi. Tako da mislim da je za takšne podvige tudi teh 100KM dovolj. Pa bo teh 700€ (kolikor je 125KM dražji) šlo raje za kaj druga :)
Tisti rdeči Megane je pa bil neka posebna akcija 1 avto, ampak je že prodan. Je pa brat rekel, da se po vožnji in materialih le težko Megane meri z novim Fokusom. Pa ne me zdaj linčat...to so samo njegove besede, oz. njegovo čisto subjektivno mnenje :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr feb 25, 2015 1:21 pm

mirkos je napisal/-a:Je pa brat rekel, da se po vožnji in materialih le težko Megane meri z novim Fokusom. Pa ne me zdaj linčat...to so samo njegove besede, oz. njegovo čisto subjektivno mnenje :)

Brat ima povsem prav oz. delim njegovo subjektivno mnenje. ;)

Megane krvavo potrebuje naslednika, obstoječemu modelu se že precej poznajo leta. So pa relativno ugodni in za marsikoga, ki ni občutljiv na sterilen volan in pusto notranjost lahko predstavlja dober nakup. ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 26, 2015 6:44 pm

Sterilen volan nič bolj, kot pri drugih konkurentih. Z ostalim se pa strinjam, naslednik bo v letu 2016 že kar malo pozen. Je pa zato ugoden - Generation (plastik fantastik) različica s tempomatom (ročna klima) in 1.5 dci90 motorjem se dobi za cca 11.800 €.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe feb 27, 2015 8:22 am

To, da ima Megane sterilen volan je dejstvo, vsaj če ga primerjamo z določenimi konkurenti kot sta Focus in Mazda 3. Če pa kdo tega ne občuti oz. ga to ne moti pa tudi prav. Ampak to še ne pomeni, da ne velja prej zapisano dejstvo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost