emozul je napisal/-a:tomzzi je napisal/-a:Astra je dejansko še vedno konkurenčna kljub temu, da ni več frišen avto na trgu. Tako, da mene ta odločitev niti ne preseneča.
V kabini je pa zame itak eden lepših primerkov v razredu. Tudi sedeži so odlični. Osebno sem testiral tako Leona, Golfa, Focusa (v P308 sem samo sedel) in me ni noben kaj preveč navdušil. V Astri se še vedno najbolje počutim.
Vidim, da si bil zadovoljen z motorjem. Saj to je Astra rabila. Kakšen nov motor.
Kakšno boš pa vzel? Active, Cosmo opremo? Barva?
Ja meni je notri tudi kar všeč, vendar pa zadeva kar lepo škripa.
Tako kot sem že sam napisal, da spredaj se lepo sedi, zadaj je pa prav BOGO.
Oba naj sproba, me pa zanima, če mogoče veš, kdaj bo že prišla nova astra - nova platforma, ker teža jo še vedno precej jeb..?
Glede škripanja... Moja Astra je letnik 2009 in ima sedaj 150k km prevoženih. Slab mesec nazaj sem se vozil z Passatom karavanom (2011) s pol manj prevoženih po slabšem odseku (makadam, par metrov) ceste. Po tej isti cesti večkrat peljem z Astro. Pa ni Passat nič manj škripal noter kot Astra. Na voznikovi strani celo še bolj (pri b stebričku največ).
Tako, da glede tega nevem če je kaj slabša od konkurence.
Glede prostora zadaj pa mi nimamo pripomb. Jasno lahko bi ga bilo več in je to hiba avta ampak če nisi ravno "dvometraš" je prostora dovolj za udobno sedenje.
Težka pa je ja.
Nova Astra pa bo predstavljena septembra na IAA salonu. Prodaja steče verjetno konc leta. Tako kot je bilo pri Astri J. December/Januar naj bi bila tukaj.
Predvidevam.
Definitivno pa je predstavitev planirana za September 2015 v Frankfurtu.
Edit:
jaz bom verjetno počakal na novo, da vidim kaj bo opel spacal, potem pa testna vožnja... Zaenkrat mi je všeč kar sem videl.
Baje se pripravlja tudi 8 stopenjski avtomatski menjalnik.