Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Astra ST ali 308 SW

Napisal/-a tomzzi So feb 28, 2015 8:54 pm

emozul je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Astra je dejansko še vedno konkurenčna kljub temu, da ni več frišen avto na trgu. Tako, da mene ta odločitev niti ne preseneča.
V kabini je pa zame itak eden lepših primerkov v razredu. Tudi sedeži so odlični. Osebno sem testiral tako Leona, Golfa, Focusa (v P308 sem samo sedel) in me ni noben kaj preveč navdušil. V Astri se še vedno najbolje počutim.

Vidim, da si bil zadovoljen z motorjem. Saj to je Astra rabila. Kakšen nov motor.
Kakšno boš pa vzel? Active, Cosmo opremo? Barva?

Ja meni je notri tudi kar všeč, vendar pa zadeva kar lepo škripa.
Tako kot sem že sam napisal, da spredaj se lepo sedi, zadaj je pa prav BOGO.
Oba naj sproba, me pa zanima, če mogoče veš, kdaj bo že prišla nova astra - nova platforma, ker teža jo še vedno precej jeb..?

Glede škripanja... Moja Astra je letnik 2009 in ima sedaj 150k km prevoženih. Slab mesec nazaj sem se vozil z Passatom karavanom (2011) s pol manj prevoženih po slabšem odseku (makadam, par metrov) ceste. Po tej isti cesti večkrat peljem z Astro. Pa ni Passat nič manj škripal noter kot Astra. Na voznikovi strani celo še bolj (pri b stebričku največ).
Tako, da glede tega nevem če je kaj slabša od konkurence.

Glede prostora zadaj pa mi nimamo pripomb. Jasno lahko bi ga bilo več in je to hiba avta ampak če nisi ravno "dvometraš" je prostora dovolj za udobno sedenje.
Težka pa je ja.

Nova Astra pa bo predstavljena septembra na IAA salonu. Prodaja steče verjetno konc leta. Tako kot je bilo pri Astri J. December/Januar naj bi bila tukaj.
Predvidevam.
Definitivno pa je predstavitev planirana za September 2015 v Frankfurtu.

Edit:
jaz bom verjetno počakal na novo, da vidim kaj bo opel spacal, potem pa testna vožnja... Zaenkrat mi je všeč kar sem videl.
Baje se pripravlja tudi 8 stopenjski avtomatski menjalnik.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So feb 28, 2015 9:12 pm

Dom3n je napisal/-a:18.800

Cene imajo kar ugodne,pohvalno,tudi ceneje gre,če si skromnejši pri opremi. 8) .GTC je eden lepših kupejev na trgu,4 vratna limuzina v bolj športni podobi s 18 ali 19" mi je kar mikavna. :)
Kaj pravite? http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2013/ ... 5tc4hq.jpg
Zadnjič spremenil xxl, dne So feb 28, 2015 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne mar 01, 2015 1:32 pm

xxl je napisal/-a:
Dom3n je napisal/-a:18.800

Cene imajo kar ugodne,pohvalno,tudi ceneje gre,če si skromnejši pri opremi. 8) .GTC je eden lepših kupejev na trgu,4 vratna limuzina v bolj športni podobi s 18 ali 19" mi je kar mikavna. :)
Kaj pravite? http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2013/ ... 5tc4hq.jpg

Lep ni kaj, sej opli, če mene vprašaš največ stavijo na zunanjost.

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Ne mar 01, 2015 4:51 pm

alexwell je napisal/-a:torej najdražja v sloveniji ;)

Kaj si želel s tem povedat?

Trekker
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekker To mar 24, 2015 9:38 am

Premisli o Oplu; kupil v 2011 Astro J ST 1.4T 140km Cosmo, z Flexride itd. Ker sem popizdil z njihovimi lizingi in s tem da niti en avto nov iz zaloge nima enake opreme čeprav je enak paket opreme (npr. Enjoy), sem jo odkupil par mesecev staro za keš od Opel AH... na začetku sem bil prezadovoljen. Ni nek dirkač, potegne pa če je treba, udobna vožnja, dokaj velik prtljažnik, izolacija super - pri višjih hitrostih je zelo tih), skratka vse ok razen porabe seveda (vedno rine proti 8l) in škripanja usnja na sedežih.

Potem pa se je začelo; pri 28k km mi prične cviliti pri zadnjem kolesu (po pregledu so mi dobesedno razpadle vse 4 zavorne ploščice - vse zamenjat in diske drejat), pri 48k km spusti antifriz (menjat je blo treba vodno pumpo), sedaj mi nekaj menjalnik cvili - avto ima pa 51k km...

Uradni servisi so itak dizaster - bil na rednih servisih v treh različnih Opel AH, kasirajo na polno, ne znajo pa niti resetirat merilnika za življenjsko dobo olja... da ne omenim, da so se okvare misteriozno pojavile ponavadi kmalu po servisu...

Oče je imel 308SW-ja dizelco, sicer le 3 leta ampak v tem času ni imel nobenih težav... Je pa res, da oblikovno zunaj in znotraj ni primerjave, vsaj po moje. Je Astra mi dosti lepša...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To mar 24, 2015 4:44 pm

Tudi jaz sem med njimi, ki so nam astre všeč, sam končni izdelek je pa milo rečeno SLAB!
Sedaj mi je zelo všeč 308SW GT-dizel, bo za sprobat.

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n To mar 24, 2015 4:55 pm

Ja jaz imam zdej že dobrih 14dni Astro doma. Seveda v teh 2000km ni bilo nobenih težav. Upam da bom lahko tej številki dodal še ene dve 0 brez težav :P . Kar se pa 308 tiče sem pa že gor napisal, da me je na testu notranjost, tako funkcijonalnost kot izdelava čisto razočarala.
Zadnjič spremenil Dom3n, dne To mar 24, 2015 6:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 24, 2015 6:16 pm

Trekker je napisal/-a:....sem jo odkupil par mesecev staro .... ....Potem pa se je začelo; ...

Si odkupil testno ali kaj? Koliko km je imela?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To mar 24, 2015 8:04 pm

esem je napisal/-a:
Trekker je napisal/-a:....sem jo odkupil par mesecev staro .... ....Potem pa se je začelo; ...

Po tvojem vprašanju sodeč, bi se na veliko izogibal testnih?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To mar 24, 2015 8:45 pm

ja :)

@Dom3n: naj kot prvo čestitam za nakup in zaželim srečno vožnjo. Mi je pa čudno, da se ti je zdela notranjost slaba. V večini naših in tujih testov, ki sem jih bral posebej hvalijo kvaliteto notranjih materialov in končne izdelave, na tem področju lahko končno konkurira razrednemu prvaku v notranjosti. Touch diplay je pa kakor za koga, če uporabljaš avtomatsko klimo, za kar je narejna itak ni treba stalno spreminjat nastavitev, torej sploh ni važno ali je na touch ali fizično. Tudi sam vmesnik se mi zdi dober, pregleden in enostaven, samo navadit se je malo treba. Grafika seveda ni na nivoju boljših telefonov, vendar je povsem dovolj, kar od avta za 20k€ pričakuješ. Fajn mi je tudi to da vmesnik povežeš s mobilnim omrežjem in lahko gor brskaš po spletu.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 24, 2015 9:52 pm

https://www.youtube.com/watch?v=BfSs6wm1a-M

No tukaj je tudi omenjala slabšo kakovost materialov (niso edini). Touch je pa baje počasen... No morda so od takrat že kakšen popravek dali ven za touch (dvomim).

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 24, 2015 9:58 pm

@meteor: se strinjam glede materialov. Če misliš na VW Golfa kot razrednega prvaka, moram reči da ko sem vozil testnega P308 ni imel samcatega črička, niti piša vetra pri 130km/h ni bilo. Za razrednega prvaka tega ne morem reči. Mogoče ima Golf za odtenek še bolj prijetno plastiko na otip, to je pa vse. Sedeži pri P308 in ergonomija menjalnika je zelo dobra. To je moja poštena ocena, ki sem dolgoleten kupec VW.

Meni je zunanjost P308 bolj všeč kot Astrina, imajo pa vsake oči svojega malarja in če je avtor zadovoljen z astro je to super.
Veliko srečnih kilometrov!

p.s. touch screen je deloval čisto zadovoljivo z isto hitrostjo kot deluje moj pametni LG telefon.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To mar 24, 2015 10:19 pm

@tomzii: :lol: točno sem vedu, da je link od carbuyerja predn sm opru :) ja tam se omenja tršo plastiko natančneje v spodnjem delu, kjer se nastavlja glasnot. Vendar to se samo na otip čuti, kar spet ni tako pomembno, če ni čričkov. Pri meni po 7kkm jih ni slišat, zdaj pa hitr po lesu trkat.

@blaz: Jah Golf se mi je zdel nekak top v notranjosti poleg P308. Nisem pa ravno vseh avtov razreda preizkušal, ker sem takrat že pred nakupom strnil izbiro na tri.
Drugač pa vem kako je, ker sem se pred pol leta odločil za nakup P308 in sem po prevoženih 7kkm popolnoma zadovoljen. Če bi še enkrat kupoval, bi se odločil enako. Touch je pa res super zadeva, ker smo itak že vsi navajeni iz telefonov. Ne deluje ravno, kot nek high price telefon, vendar povsem ok, brez kakega zatikanja ipd.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 25, 2015 8:30 am

Še mercedes za +40keur škripa pa ne bo ena 308-ica oz astra ali golf, ker je omenjen. Posnetek od astre - https://youtu.be/zBYRrq6cC2U
Lp

Trekker
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekker Sr mar 25, 2015 9:17 am

esem je napisal/-a:

Šel sem iz LJ do MS v Kolmanič&Dokl... če se prav spomnim je mela med 9 in 11k km. Ni bila pa testna (sem še preverjal), en(-a) od zaposlenih jo je trajbal(-a) baje...

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr mar 25, 2015 10:43 am

Dom3n je napisal/-a:Ja jaz imam zdej že dobrih 14dni Astro doma. Seveda v teh 2000km ni bilo nobenih težav. Upam da bom lahko tej številki dodal še ene dve 0 brez težav :P . Kar se pa 308 tiče sem pa že gor napisal, da me je na testu notranjost, tako funkcijonalnost kot izdelava čisto razočarala.

x2
denis

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr mar 25, 2015 10:46 am

pskoda je napisal/-a:Še mercedes za +40keur škripa pa ne bo ena 308-ica oz astra ali golf, ker je omenjen. Posnetek od astre - https://youtu.be/zBYRrq6cC2U

ta zgoraj pa res nevem al je bla že 100x zaletena al kaj je z njo narobe, ker dejansko stanje to zagotovo ni. https://www.youtube.com/watch?v=NIGny0mt3pI
denis

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 25, 2015 3:18 pm

denis099 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Še mercedes za +40keur škripa pa ne bo ena 308-ica oz astra ali golf, ker je omenjen. Posnetek od astre - https://youtu.be/zBYRrq6cC2U

ta zgoraj pa res nevem al je bla že 100x zaletena al kaj je z njo narobe, ker dejansko stanje to zagotovo ni. https://www.youtube.com/watch?v=NIGny0mt3pI

Ali pa če je bla 100 in 1x zaletena nima veze ;) Oglaševalec svoje znamke bo vedno hvalil, da je najboljša, najkvalitetnejša, itd. v svojem razredu (tvoj link) praksa je pa taka, da kar plastičnega primeš skoraj vse škriplje
Lp

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr mar 25, 2015 3:31 pm

pskoda je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:

Ali pa če je bla 100 in 1x zaletena nima veze ;) Oglaševalec svoje znamke bo vedno hvalil, da je najboljša, najkvalitetnejša, itd. v svojem razredu (tvoj link) praksa je pa taka, da kar plastičnega primeš skoraj vse škriplje

Nima veze če je bla 100x zaletena??

si res "mojster foruma"? po teh izjavah zagotovo ne. Vsak avto, ki je zaleten je bistveno spremenjena togost konstrukcije avta zato je vse razrahljano, pa je lahko MB ali pa fičo.lp
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 25, 2015 3:36 pm

Kr tolaž se glede MB-ja... Tole pa kar ta človek na silo počne pri Astri bi tudi pri Golfu 7 škripalo, če bi tako na silo delal.

denis099 je napisal/-a:ta zgoraj pa res nevem al je bla že 100x zaletena al kaj je z njo narobe, ker dejansko stanje to zagotovo ni. https://www.youtube.com/watch?v=NIGny0mt3pI

sam sem se peljal v astri 2010 in ni bilo nič čričkov notri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Kovactrader in 11 gostov