Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Kateri nov avto? ASX, Sportsvan, Qashqai, SX4

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 25, 2015 9:01 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:moje mnenje da tak avto mora biti 4x4 če ni, je zgrešen nakup, jaz bi se tolku po glavi pozimi ker nebi mogu pridit v kakšen klanec.... zakaj že ker nisem dal tistih 1500 eur več :DDD

To kar ima qashqai in podobni terenci ni pravi 4x4 pogon, je "inteligentni" ki se vklaplja po potrebi. Stari qashqai je imel še opcijo lock, kjer je bilo razmerje 50:50 pri novem pa ne vem kako je. Vem da novi MB A, B, CLA, Golf itd... imajo dejansko pogon spredaj po potrebi se pa vklopijo zadnja kolesa oziroma razmerje 90:10. Če je to pravi 4x4 pogon naj presodi vsak sam, za mene je to fejk :D

In nakup malo višjega terenca brez 4x4 pogona ni nič zgrešen, saj dobre kvalitetne 4 zimske gume so vredne ogromno. Včasih je za sneg dovolj le da je avto samo malo bolj dvignjen. Primer: pozimi sem vozil vozilo z 4x4 pogonom, ki je imelo letne gume. Nikamor ni šlo, ne v hrib, ne navzdol ko sem zavijal ni ubogal in je šel naravnost. Tisti 4x4 pogon je bil za okras.
Torej če je malo višji avto in dobre zimske gume je v 90% primerov dovolj. Če so pa gume slabe ti pa nič ne pomaga.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Sr mar 25, 2015 9:33 pm

Ta segment avtov gledam za to, ker se v "tamale" (Civic, Megane, P308, Mazda3, Astra) po 13 letih Xare Picasso enostavno ne spravim več. Seveda so proizvajalci to ugotovili in mali SUV-i dežujejo kot gobe po dežju (P2008, Captur). Ker si ne predstavljam, da bi omenjena lahko fural zopet 13 let, gledam nekaj višji razred (Qasqai, Mokka, prihajajoča Honda HR-V), ki pa imajo vsak svoje prednosti in slabosti. (ix35 pa tisti korejc , kaj je že? sta mi pre glomazna). VW pri nas doma odpade, enoprostorc ala Scenic ali pa C4 Picasso pa imam že sedaj, tako da bi vsaj nekoliko zamenjal tip avta.
Mokko bi se dalo za 18- 19K€ dobiti že kar nabildano, Qashqai pa z opremo 360 ne vem če pride pod 21K€, kar je too much (čez 20 ne dam pa pika)
Sem imel 1.2 testnega Qashqaia na probi (2,5 ure, pa še to so rekli, da imam srečo, tako da ne vem, kako to mislite 3 dni). Mi je bil zelo všeč, morda sem malo več pričakoval od motorja 12kon proti sedaj 90 hdi. Imel je vzvratno kamero, in je bilo podnevi kar nobel. Ne vem pa, če niso ponoči boljši senzorji.
Sedaj bom sprobal še 1.4 turbo Mokko, pa bom poročal.

Glede šipe na strehi: za mnenje vas sprašujem za to, ker vsega pač ne morem sprobati. Thx.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr mar 25, 2015 10:17 pm

sej če ma kamero ma tudi senzorje - popravite me ce se motim. Mokka je po mojem mnenju razred nižje, kar se tiče steklene strehe za odpirat je pa zame top - nekateri avti imajo na račun strehe premalo prostora kia sportage

jst bi v tem segmentu gledal nissana oz bi počakal renoja in hyundaia
ford kuga je verjetno še dražji, ostalega pa za ta denar verjetno ni

pojdi pa se vsesti v novega C4 Picasso, pa boš videl da nima čisto nič veze s tvojim avtom
lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr mar 25, 2015 10:23 pm

zdele sem gledal teste.... Mazda CX-3 2015..... 1.5 4x4 diesel.... super, ampak samo AUTO menjalnik za to kombinacijo.... neja grejo nekam ! :evil:
enako Fiat 500X je 2.0 diesel 4x4 in spet AUTO menjalnik... :evil:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če mar 26, 2015 12:11 am

kljukec je napisal/-a:sej če ma kamero ma tudi senzorje - popravite me ce se motim. Mokka je po mojem mnenju razred nižje, kar se tiče steklene strehe za odpirat je pa zame top - nekateri avti imajo na račun strehe premalo prostora kia sportage

jst bi v tem segmentu gledal nissana oz bi počakal renoja in hyundaia
ford kuga je verjetno še dražji, ostalega pa za ta denar verjetno ni

pojdi pa se vsesti v novega C4 Picasso, pa boš videl da nima čisto nič veze s tvojim avtom
lp

Sem šel že sedet v C4 Picasso. S tisto povišano šipo in merami čez 4:40 mi je za enkrat prevelik. Je pa skozi v igri 8) .

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw So mar 28, 2015 5:11 am

Povišana šipa je eden najboljših adutov pri tem avtu!
Je edini avto, pri katerem ti ni treba vrat zvijat, da vidiš na semafor, če stojiš tik pred semaforjem. :DDD

Pri njemu me moti le, da je preveč cyber in nekoliko ponesrečen zunanji design.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So mar 28, 2015 6:53 am

Ogled Mokke v salonu je nakazal, da je avta res nekoliko manj od Qasgqaia, tako da ni več v igri. :D
Bo pa težka, ker me matra rdeč in 360 paket ( če že ne tekna) za okoli 20 tisočakov ali manj. Več pač ne dam za avto.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So mar 28, 2015 10:02 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:zdele sem gledal teste.... Mazda CX-3 2015..... 1.5 4x4 diesel.... super, ampak samo AUTO menjalnik za to kombinacijo.... neja grejo nekam ! :evil:
enako Fiat 500X je 2.0 diesel 4x4 in spet AUTO menjalnik... :evil:

avtomatik je zakon, če je ena zadnjih generacij
če se ne motim ima fiat 500x 9 stopenjski dsg - oz njihovo različico - če je tako dober v praksi kot na papirju je to definitivno vredno nakupa - je pa res da takšen avto podraži za 10%
če imaš enkrat dober avtomatik, greš zelo zelo težko nazaj
lahko povem, da je redko kdo kos caddyu 1.6 čipan na cca 130km z 7 stopenjskim dsg iz semaforja do 70-80 pol mu itak zmanjka konjev
ko sem sam gledal avtomobile me odvračajo predvsem slabi menjalniki honda 5 stopenj.... - baje prihaja nov
lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So mar 28, 2015 10:07 am

"če imaš enkrat dober avtomatik, greš zelo zelo težko nazaj"
gih to me moti !
če grem enkrat na avtomatika pol ne bom hotu nazaj dol na ročni menjalnik.... kar mi ni všeč
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 28, 2015 11:45 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:"če imaš enkrat dober avtomatik, greš zelo zelo težko nazaj"
gih to me moti !
če grem enkrat na avtomatika pol ne bom hotu nazaj dol na ročni menjalnik.... kar mi ni všeč

Js ko vozim avtomatika in ko presedlam v ročnega mi je vedno v užitek. Vsak ima svoj čar.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So mar 28, 2015 6:50 pm

hondas je napisal/-a:Ogled Mokke v salonu je nakazal, da je avta res nekoliko manj od Qasgqaia, tako da ni več v igri. :D
Bo pa težka, ker me matra rdeč in 360 paket ( če že ne tekna) za okoli 20 tisočakov ali manj. Več pač ne dam za avto.

Samo počakam, da vidim, kakšna bo Honda HR-V

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 28, 2015 6:55 pm

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So mar 28, 2015 7:08 pm

mazda je lepša od zunej

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 28, 2015 7:08 pm

https://www.youtube.com/watch?v=7tpcTghSQQc

Še 'glomazen' novi korejc v prihodu.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So mar 28, 2015 7:18 pm

Glomazen korejc: Že ix35 mi je preglomazen.
HR-V vs CX-3: Notranjost mi je pri Hondi lepša, pa tudi prtljažnik z prilagodljivostjo zmaga pri hondi. Na zadnjih zicih sta oba verjetno podhranjena.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So mar 28, 2015 8:40 pm

poglej novo Vitaro Suzuki.... mogoče ti bo všeč.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So mar 28, 2015 11:24 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:"če imaš enkrat dober avtomatik, greš zelo zelo težko nazaj"
gih to me moti !

ha ha
to je isto kot da nimaš avta s klimo, pa ga nočeš met, ker se boš drugače razvadil - in če boš šel kdaj nazaj na brez klime boš bol švical WTF!?
tri stvari so ql, ki jih zahod pozna že nekaj desetletij klima (v avtu in doma), avtomatik in vodna postelja - skupno jim je predvsem to, da imajo največ nasprotnikov med tistimi, ki tega nikdar niso probali. (pred dobrimi 15 leti se spomnim žolčnih debat, kako je klima škodljiva zdravju, sedaj se isto ponavlja za avtomatike - negativno stran vidm le kot ceno - aja pa vsak se jih bo moral navaditi, saj bodo navadni menjalniki praktično izginili v dveh desetletjih - vsaj na trenuten napredek)

lp

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Ne mar 29, 2015 1:37 am

Tule se vidi primerjava HR-V z Hyunajem:
https://www.youtube.com/watch?v=ByfTe-hMgLw

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne mar 29, 2015 10:04 am

blaz2013 je napisal/-a:To kar ima qashqai in podobni terenci ni pravi 4x4 pogon, je "inteligentni" ki se vklaplja po potrebi. Stari qashqai je imel še opcijo lock, kjer je bilo razmerje 50:50 pri novem pa ne vem kako je. Vem da novi MB A, B, CLA, Golf itd... imajo dejansko pogon spredaj po potrebi se pa vklopijo zadnja kolesa oziroma razmerje 90:10. Če je to pravi 4x4 pogon naj presodi vsak sam, za mene je to fejk :D

Seveda je to PRAVI 4×4 pogon, kakšen pa naj bi bil, če avto poganjajo vsa 4 kolesa?? to je KVAZIstalni 4×4, ki pa svojo funkcijo opravlja odlično, ker to ni pogon za ekstremno vožnjo po ekstremnem terenu, ampak je namenjen boljšemu oprijemu na slabših podlagah (sneg, trava, blato, pesek...).

Pelji se enkrat po snegu z takšnim 4×4 in "navadnim" avtom 2WD, pa boš videl razliko.

Ne moreš pa takih "terencev" primerjati z defenderjem ipd., ker to niti ni njihov namen, ker 99% ljudi ne rabi pravega ortodoksnega terenca.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne mar 29, 2015 4:57 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:poglej novo Vitaro Suzuki.... mogoče ti bo všeč.

meni zgleda kot poceni kitajska kopija range roverja sporta..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 3 gostov