Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Če bi kupoval novo vozilo bi kupil:

Opel Corsa 1.4 Enjoy
16
57%
VW Polo 1.0 Trendline
12
43%

Skupaj glasov : 28

denis099
Stalni uporabnik

Re: Volkswagen Polo ali Opel Corsa

Napisal/-a denis099 Po mar 16, 2015 8:34 am

Pleomax, prosim pojdi in si oglej oba avta v živo. Tukaj na slikah ne vidiš realnega stanja. pojdi v salon in poglej: obdelavo plastike pri obeh, obdelavo "usnja" na prestavni ročici ter obdelavo volana s spodnje strani. Gre za malenkosti, kjer se odraža kvaliteta obdelave. lp
denis

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po mar 16, 2015 8:58 am

No ja če smo čisto realni Opel ni nek biser kar se tiče kvalitete v notranjosti (pa sem že imel ople)... V zadnje pol leta sem si ogledal in pretestiral cel kup Insignij in so jim vsem tako škripale centralne konzole, da me je že blo malo strah. In to pri opremi Cosmo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po mar 16, 2015 9:14 am

Glede videza... Stvar osebnega okusa. Mi pa Corsa vseeno deluje noter bolj "čista" oziroma urejena. Glede škripanja pa...
Moja astra tudi spusti kakšen zvok tu pa tam. Sem se pa zadnjič peljal v Passatu (2011) karavan s pol manj prevoženimi kilometri in je po isti cesti še bolj zaškripal kot moja astra. Tako, da glede kvalitete sestave ni Opel nič slabši od konkurence.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 16, 2015 9:21 am

tudi sam se pridružujem mnenju denisa in tomzzija. Zadnjič ko sem se peljal z astro 2009 sem bil prijetno presenečen. Nič vibracij armature, nič škripanja tapet v primerjavi z vw G7, mogoče je astra imela le malo tršo plastiko ki ni tako "prijetna" na dotik.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po mar 16, 2015 9:58 am

Denis ti si nova Veronika.

(malo drata, malo žice, i evo ti ga opelice).

Pa nimam nič proti Oplu, ma kolega astro ki se čist spodobno pelje, ampak mal pa si sitn.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po mar 16, 2015 12:03 pm

Jah očitno gre prodaja opla slabo pa je treba delat skos reklamo po forumih (ampak poba ne ve, da s takšnim hvaljenjem prej koga odžene od opla kot pa obratno). :lol:

Tudi jaz nimam kaj proti oplu in priznam, da imajo zelo solidne avtomobile, ampak pretiravat (kot da bi bili kot kakšen rolls-royce proti ostalim) pa ni potrebno ;)

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Po mar 16, 2015 4:29 pm

Obdelava je pri 208 zelo dobra in to ne govorim na pamet. Sem prebral tudi teste preden sem sploh šel v salon in je 208 vedno zelo pohvaljen,na volanu so tudi za 2008(ki je noter enak) rekli da se naj tekmeci zgledujejo po njem,ker tako dobre kvalitete niso pričakovali...sicer pa za mene še vedno ponuja premalo corsa za to ceno. To je tvoje mnenje in je prav,da poveš. Nimam res nič proti oplu,ker mi je znamka drugače res pri srcu. Ne vem kako so slovenski modeli ampak naš opel je bil uvožen iz Nemčije in je res super.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 16, 2015 5:54 pm

208 je stara oz je nekaj obnovljena in ko bo corsa toliko star model bodo tudi cene drugačne
Lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po mar 16, 2015 6:02 pm

denis099 je napisal/-a:Pleomax, prosim pojdi in si oglej oba avta v živo. Tukaj na slikah ne vidiš realnega stanja. pojdi v salon in poglej: obdelavo plastike pri obeh, obdelavo "usnja" na prestavni ročici ter obdelavo volana s spodnje strani. Gre za malenkosti, kjer se odraža kvaliteta obdelave. lp

In to ti govoriš, ki voziš corso prejšnje generacije, ki je imela notri najbolj grobo usnje na volanu, kar so jih verjetno dali kdaj v avtomobile :S Da ne govorim o ostalih zadevah - tudi notri + atmosferski motor 1.4 s 100 konji, ki nikamor ne gre.

Nova je dosti boljša, a vseeno je resnično predraga... Koliko popusta pa imajo trenutno pa ne vem. Je pa res češka, da moraš skoraj do najvišje opreme ročno klimo doplačat.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Po mar 16, 2015 6:21 pm

Res je-malo je cenejša ampak ne veliko. Je model ,ki bo star 3 leta kar pomeni ravno najboljša leta(začetne napake so odpravljene).Zdaj so jo posodobili pa vseeno premore celo nekaj več opreme kot corsa. Dobro,ne bi se rad tukaj kregal. V glavnem: Hvalabogu,da so nam všeč različni avtomobili,da se ne vozimo vsi v enakih,ker bi bilo pusto ;) Avtorja pa prosim,da sporoči kako in kaj bo z avtomobilom(mogoče si premisli). Me res zanima :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 8 gostov