Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ldcc
Nov uporabnik

Re: Rapid 1.2 SB TSI ali Megane Berline LE

Napisal/-a ldcc Pe maj 08, 2015 1:11 pm

Če bi bil takšen golf 3 tisoč evrov ceneje bi še zamižal kakšno napako(ne pa vse), tako je pa drag kvaliteta pa slaba. In še izgubljam čas z vožnjo na servise. Sedaj imam sprednja vrata katerim so popravljali pozicijo za 7 mm višje kot so zadnja vrata(ni v isti liniji), tista zgornja guma gleda čez rob in spodaj je manjši razmak z zadnjimi vrati kot zgoraj . Vse skupaj izgleda kot kitajska roba tretje klase, pa še to srečo imam da ropotajo. Ker so jih verjetno preveč notri dali je začelo pokati v njih in še voda se nabira vmes. Slabše so naredili kot so delali 20 let nazaj. Mi je rekel na servisu da nisem edini s tem problemom. Usnjen volan imam občutek kot da mi bo vsak čas usnje v rokah ostalo vse se premika. Tako še zastava 101 ni imela in če na servisu rečejo konstrukcijska napaka ni druge kot sprijazniti se ali prodati. Pa ko bi rekel da so to neka velika in gromozanska vrata, so pa to za moj okus majhna vrata nekje tako velika kot pri puntotu. Na tujem forumu sem prebral izjavo lastnika, ki je imel ropot v novi gti verziji, in je rekel da če bi vedel pred nakupom da bo tako da bi kupil dacio in bi mu ostal denar.
Ne vem kaj mi je bilo da sem šel kupit volkswagna. Za ta visok denar tako slabo narejen avto upam da ne kupim nikoli več. Bolje dat dvanajst tisoč eurov in kupiti novega megana ali pa kio in vzeti v zakup poceni avto malo slabša kvaliteta, kot pa kupiti avto za enaindvajset tisoč evrov in poslušati ropot. Če ni motor pri rapidu so pa vrata pri golfu, ropot je v obeh primerih.
Morajo dihat vrata so mi rekli... Pa včasih še pripomnijo golf ni passat, ko je pa drugi sodelavec peljal prejšnjega passata zaradi ropota in so mu dol jemali celotno sprednjo armaturo, so mu pa rekli pasat ni mercedes. Vedno nek izgovor.

Škode rapid ne bi več kupil tudi če bi mi jo dali z 50% popustom.
Zadnjič spremenil ldcc, dne Pe maj 08, 2015 2:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 08, 2015 1:15 pm

Nima kej ropotati tudi za manj denarja. Eno je da se avto prodaja ceneje zaradi značke ali pa cenejših notranjih materialov recimo - ampak to da potem moraš vzeti v račun ropote in ne vem kaj že od novega - ni šans!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe maj 08, 2015 1:20 pm

Octavian9 je napisal/-a:Moje mnenje - naredi velik ovinek in stran od Renaulta, Peugeota ipd. avto približkov. Zakaj?
Škoda 6 let garancije - francoski približki max 4 leta in smešne omejitve 80.000 km (z doplačilom - primer Renault).
Zakaj Škodi tržni deleži rastejo - Francozom padajo?
Zakaj Škode v % bolje obdržijo cene, kot francoski avtomobili? Sploh na najbolj razvitih trgih, kot je npr. Nemčija.

Rapid mogoče oblikovalsko ni noben presežek, na dolgo roko pa bistveno kvalitetnejši izdelek od že prej omenjenih.

Glede motorja 1,2 TSI - bili so posamezni problemi z verigo, pa tudi s turbinami. Sedaj pa kar pogumno. Garancije povedo svoje.

Da ne omenjam prostornosti v Rapidu na zadnjih sedežih in v Meganu, bog ne daj v 308. Bolj neuporabnega avtomobila kot je 308 na zadnjih sedežih je težko najti. Ko sem voznikov sedež nastavil na pravilni vozniški položaj na zadnji sedež ni bilo več mogoče postaviti otroški sedež in gor posesti otroka. V Rapidu to ni težava.
Prtlažnik tudi tu Rapid povozi konkurenco po zunanjih dimenzijah.

In mislim, da so to bitveno pomembnejše lastnosti od plastične notranjosti.
Se pa strinjam, da je Focus tudi odlična izbira vsekakor svetlobna leta boljša od francoskih avto pri....

Mi smo lansko leto na R Megane dobili 5 let garancije z omejitvijo 100k km. Se je pa v tem cenovnem razredu gibal tudi VW Polo in Rapid. Vse kar lahko rečem je to, da imava zelo različne poglede na to kaj je kvalitetno in kaj ne (pa ne zato da bi kdo od teh izstopal, ker so vsi ti avtomobili zelo povprečni), ter prav tako glede prostornosti sva popolnoma na različnih bregovih. Vse kar lahko rečem je to, da se ne spomnim, kdaj sem sedel v tako slabem avtu kot je Rapid.

Smo pa z Renaultom zadovoljni, kolikor ti avto za 13-15k eur pač lahko da zadovoljstva, mi smo bili mnenja da ga da Renault več kot VW in precej več kot Rapid.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 08, 2015 3:04 pm

INFINITI je napisal/-a:Nima kej ropotati tudi za manj denarja. Eno je da se avto prodaja ceneje zaradi značke ali pa cenejših notranjih materialov recimo - ampak to da potem moraš vzeti v račun ropote in ne vem kaj že od novega - ni šans!

Točno je res. Evo tukaj en primer pa je poceni avto (video od 43s naprej) - http://www.volan.si/testi/testi/4449-se ... -enjoymii/
Noben avto ne sme škripat in neke izgovore iskat, da ni mercedes ali ne vem kaj je otročje
Lp

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe maj 08, 2015 5:04 pm

O vw servisu-peljemo avto zaradi tresenja volana...čez nekaj ur pridemo po avto in tresenje je ostalo,ker je nekaj s felno bilo in zraven smo še dobili zlomljeno ročno(vw touareg)in so vse zakamuflirali in seveda avto postavili na tako površino,da ni rabil ročne ampak hvalabogu nas je nekaj gnalo da smo se dotaknili ročne in je vse v roki ostalo...pisal bi lahko še o marsičem pa ne bom smetil teme...Nam pa na caddyu ta predzadnjem modelu odzadaj ob dežju na zadnjem oknu teče noter voda,medtem ko 207 cc,ki je kabriolet v 8 osmih letih še kapljice ni spustil...Sicer je 1.9 tdi dober motor,izdelava tega avta,zvočna izolacija pa za dobljen denar katastrofa...Nam je žal ampak prodat zdaj je pa prevelika izguba. Jaz bi megana,če izbiraš med rapidom in meganom. :) Te garancije pa meni ne povedo po eni strani kaj dosti o kvaliteti,ker se potem samo izgovarjajo ko je kaj narobe,ljudje pa samo letijo in mislijo da bo vse zastonj popravljeno in brez problema še 6 ali več let po nakupu...Sicer pa so 308,208 in ostali modeli imeli 4 leta ali 60.000km,zdaj pa imajo 5 let ali 100.000km. Avto je še zmeraj isti in iste kvalitete pa so mu pač slučajno zamenjali garancijo. Pol bomo pa vsi šli si po kie,če so tako dobri. Tako danes to funkcionira-da se gleda kolko let garancije,tako dober je avto :lol:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe maj 08, 2015 5:38 pm

VAG na vsak način hoče prodat največ avtomobilov,torej prehitet Toyoto,posledice se že nekaj časa lepo vidijo in čutijo. :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

ldcc
Nov uporabnik

Napisal/-a ldcc Pe maj 08, 2015 6:54 pm

Škoda ima garancijo 6let/200 tisoč. Kaj koristi garancija, če rečejo da je nek odziv normalen pa ni normalen. Kako jim lahko potem laik nekaj dokaže. Lahko pustiš službo pa se cele dneve z njimi ukvarjaš, pa še takrat vprašanje če bodo popravili. Kaj koristi garancija, če rečejo konstrukcijska napaka v vratih to počne pri vseh golfih ali pa rečejo to ni pasat. Ne vem ali ne znajo, ali nočejo ali pa res izdelujejo vozila, ki imajo nepopravljive napake. To ve samo strokovna javnost in oni sami.
Mercedes ima dve leti garancije, škoda šest let. Ne vem če pri Mercedesu tako klopoče kakšen njihov motor kljub krajši garanciji.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 08, 2015 7:31 pm

škoda ima 2 leti garancije+ 4 leta jamstva in ne 6 let garancije - to ni isto.

drugače ima pa hyundai 5 let garancije (tovarniške)...

da ne bo pomote...

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 08, 2015 10:00 pm

radar je napisal/-a:škoda ima 2 leti garancije+ 4 leta jamstva in ne 6 let garancije - to ni isto.

drugače ima pa hyundai 5 let garancije (tovarniške)...

da ne bo pomote...

lp

Točno tako - in teh dodatnih 4 letna ima kup pogojev in seveda omejitev in ne vključuje vse tisto kar osnovno 2 letno ima. To lahko vsak lastnik potrdi, ko potegne ven tisto knjižico z opisi teh +4. Jaz sem imel recimo velike probleme že z uveljavljanjem osnovnega 2 letnega, ko je recimo zaradi tovarniške napake na spoju izbila rja ven in to od znotraj pleha navzven na površino. Na koncu je trgovec na lastne stroške vse porihtal ker me je cenil kot stranko. Isto je bilo z njihovimi posranimi Dunlop gumami. Tako da si Porsche Slovenija in Škoda lahko lepo v rit vtaknejo vse te svoje kvazi garancije.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe maj 08, 2015 10:28 pm

Lahko povem svoje mnenje. Doma imamo dva Renaulta in smo z obema izredno zadovoljni. Prav tako imamo tudi v službi službena vozila renault in VW. In seveda so se na obeh znamkah pojavile kakšne napake, nasploh ko je nov model. Toda iz lastnih izkušenj (večinoma jaz skrbim za vse avte), sem opazil, da v primeru, da je kakšna napaka pri Renaultu se ta napaka odpravi. In iščejo vzrok, da je napaka res rešena. Pri VW pa nimam takšnih izkušenj. Tam te najprej poskusijo prepričati, da je to normalno. Ko vidijo, da seM precej trmast, se končno odločijo da se napake odpravijo. Toda pri njih ponavadi napake ne odpravijo, temveč se te čez čas ponovno pojavijo, ali pa so še hujše.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe maj 08, 2015 11:33 pm

No ja, sam imam pa ravno podobno slabe izkušnje z renault servisom...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So maj 09, 2015 7:18 am

Garancija je dobra dokler je ne rabiš. Osebno imam raje 1 letno garancijo kjer te nič veliko ne sprašujejo, prepričujejo ampak naredijo tisto kar imajo za naredit kot pa 6 letno in ne popravijo nič ali pa se po parih mesecih povrne problem.

Te podaljšane garancije (pustimo osnovno 2 letno) so vsaj zame bolj kot ne nateg zato, da te prisilijo hodit k njim na servise kjer te konkretno olupijo. Osebno bom 2 leti hodil k njim potem pa k popoldancu kjer tudi lepo dobim potrdilo o opravljeni storitvi.
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov