Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a pskoda So maj 30, 2015 8:41 am

Če dobivaš denar od socjale je najboljše, da kupiš avto na lizing ker avto ni tvoj, ampak od lizing hiše in ti ga ne štejejo kot premoženje
Lp

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos So maj 30, 2015 9:48 am

Ko poslušam nekatere se sploh ne čudim, da smo na povprečnega državljana samo iz javnega dolga zadolženi za 15.000€ :shock:
Če prištejemo še kredite, ki jih ima vsak posameznik pa pridemo na spodnji link :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=PMN5ujCABd8

:mrgreen: :lol:

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel To jun 02, 2015 9:08 am

Kaj sta se potem odločila, Peugeot 308 SW? Malo nam povej kakšno ponudbo sta dobila, lahko tudi na ZS :)

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To jun 02, 2015 7:35 pm

Zivjo! Jutri greva tja ker pride odgovor lizinga. V primeru da ne bo slo, sva se dogovorila za ogled rabljene Lagune z malo vec opreme in se vedno za razumno ceno... okrog 13k. Ostalo pa bova raje namenila varcevanju. Pogledat sva sla nekaj Hyundajev i30 in i40. Bolj kalkulirava...bolj se odlocava za cenejse vozilo. Na zacetku sva se res zagnala. Ampak ne gre tako :) Malo nama primanjkuje casa. Vsekakor bom povedala kaj bova vzela.;)

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe jun 05, 2015 4:24 am

Evo, lizing so odobrili...ampak tako kot sem rekla. Obrok bi bil skupaj s kaskim 230€, kar mi je za avto prevec, ker imam druge prioritete. Zato sva se odlocila, da tokrat se vzameva rabljeno vozilo, ker bi bil nakup novega nespameten. Mocno sva(je) :) spustil kriterije. ;) Cena avta do najvec 11k €, z min pologom 10 ali 20%, kar znasa kot cena najinega avta. Sedaj me samo muci, kam avto peljat na temeljit pregled pred nakupom. Razmisljala sem o amzs. Komaj sva se strinjala v kriterijih. Gledam dizle, do 11k €, Renault Lagune z nekaj opreme, jaz vztrajam pri Slo poreklu in 1.lastnikih. Do 125k km, Raje do 110KM kot vec. Meni je vsec tudi 5008ka in 508. Ne vem kaksne so kaj njihove hibe in na kaj moram bit pozorna. Pocutim se kot bi iskala dlako v jajcu, ker mi je vsec vec enoprostorcev in karavanov. Ampak ne vem kaj od tega je najbolj "nezahtevno" za vzdrzevanje. Se pravi Renault, Peugeot, Citroen... Ze zdaj mi je slo cez glavo.Sem odprta za ideje in bom sla pogledat kaj predlaganega. Hvala se enkrat za vse.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 05, 2015 8:59 am

stellaria84 je napisal/-a:Evo, lizing so odobrili...

Glede na omenjeno finančno stanje predlagam, naj ima avto tolikšno obdobje garancije/jamstva, kolikor traja financiranje - saj zna biti vsak nepričakovan strošek popravila še kako boleč. Zatorej je v tem primeru še vedno bolje pogledovati k novim vozilom ter dodobra znižati kriterije pri "sladostrastnih" bonbončkih v obliki takšne in drugačne dodatne opreme. Nenazadnje dandanes prav vsako novo vozilo ponuja osnovne pripomočke, namenjene udobju (klima, radio, elektrifikacija, ...) ter aktivni in pasivni varnosti.

V končni fazi v teh časih trgovcem ni postlano ravno z rožicami, ob detajlnejšem pogajanju pa je moč izposlovati marsikaj ;-) Zatorej nikdar na prvo žogo ter se držati cenovne meje. Sam bi zatorej še vedno pogledoval k novim vozilom ter (zgolj kot primer!) h kakšnemu osnovnemu dizelskemu Meganu, ki je s svojimi 95 "konji" ter dizelskim navorom povsem zadovoljivo poskočen. Ob tradicionalnih Renaultovih akcijah je morda moč dobiti tudi kakšen dodaten kos opreme, 5-letno jamstvo, ipd ... Zgolj kot primer osnovne dizelske (sicer petvratne) verzije, ki s svojo ceno še nekako spada v vajin cenovni okvir: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... eneratio... . Resda gre za verzijo berline (po ceniku je karavan dražji za 800 eur), ki je zaradi prtljažnega volumna družinsko manj prijazna, kar pa se lahko med časom dopustovanj reši s kakšno ugodno rešitvijo v obliki strešnega kovčka.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe jun 05, 2015 12:10 pm

Se strinjam Chan ja. Bojim se samo, da bo Megan rahlo majhen. Je pa res, da v danasnjem casu nikoli ne ves kaj dobis z rabljenim vozilom. Saj to me najbolj skrbi...ti "nepredvideni" stroski. Kakrsno sreco imam...me zna usekat kaj konkretnega, prav pred dopustom. Sicer so mi ze naredili ponudbo na Renaultu ampak sem bila razocarana nad cenitvijo vozila. Ponudili so mi 1500€, ker je star in bencinar. Niso pa upostevali, da dela kot ura. Jaz ga tezko dam za tako ceno. Sibam se po drugo mnenje v drug sslon. Nekje se bo sigurno nekaj obrnilo na bolje. :) Ostajam optimist...sicer pa sem si hotela ogledat se 3 vozila zraven, na zeljo mojega. Ampak sem mocnooo skepticna.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 05, 2015 12:33 pm

stellaria84 je napisal/-a:Sicer so mi ze naredili ponudbo na Renaultu ampak sem bila razocarana nad cenitvijo vozila.

Cenitev vozila pri trgovcu naj bo le okvirna informacija oziroma neka skrajna osnova pri izdelavi dokončnega finančnega plana. Hkrati pa je lahko dodaten argument pri pogajanju s trgovci - namreč, če bodo imeli le ti že "zacementirano" ceno pri novem avtomobilu, ostaja potemtakem še nekaj dodatnega manevrskega prostora pri pogajanju z odkupno ceno rabljenega vozila ;) Po "najuspešnejši" cenitvi pri trgovcu pa nujno (!) podati na avto.net še oglas ter poskušati iztržiti čim višji znesek - če je le dovolj časa in potrpežljivosti pri prodaji.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jun 05, 2015 12:44 pm

Sprašujem se, kako preživimo tisti, ki vozimo stare avtomobile.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 05, 2015 1:00 pm

Locher je napisal/-a:Sprašujem se, kako preživimo tisti, ki vozimo stare avtomobile.

Glede na to, da avtorica navaja okviren najvišji znesek nakupa (11.000 eur), pač morda ni napak iskati tudi novih opcij, ki so morebiti na voljo. In glede na to, da se bo z avtom delalo okrog 40 tisoč kilometrov letno (kar kaže na to, da avtoričina družina resnično rabi prevozno sredstvo, pri čemer ni ravno zaželeno, da jo pusti na cedilu) ter bo kupljen (če prav razumem) dokaj "na knap", pri čemer v družinskem proračunu verjetno ne bo ostalo nikakršne rezerve za eventuelna popravila, je morda smiselno pogledovati k novim primerkom z garancijo. Nenazadnje tudi pri tem velja tisti znani rek "nisem toliko bogat, da bi kupoval poceni".

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe jun 05, 2015 1:09 pm

To ti pa verjamem,da si razočarana nad cenitvijo starega...namreč praktično nihče ne ceni,če je avto ohranjen...vsi samo kateri letnik je pa kilometri,avta pa niti ne povohajo,zato jaz takim privoščim,da kupijo nek klump,pa bodo videlo,da se splača dat za rabljen isti kakih 500€ več pa stvar dela. Koliko pa je star ta bmw pa kilometrina?

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jun 05, 2015 3:29 pm

chan je napisal/-a:Nenazadnje tudi pri tem velja tisti znani rek "nisem toliko bogat, da bi kupoval poceni".

Če smo že pri bogatiji: nisem tako bogat, da bi delal 40k km in imel pri tem avto na puf. Morda se splača premakniti svojo rit kam bližje?

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe jun 05, 2015 4:41 pm

Locher ??? A imas slab dan mogoce, oziroma kje te cevelj zuli. Kam blizje pa naj po tvoje premaknem rit? :D
Zadeva je taka, da imava samo en avto in nekaj km do sluzbe, sploh, ko delam se jaz. Pac sem trenutno na porodniski.

Pleomax, Bmw je 320i touring, je pa 2001 letnik(modificiran) in ima 216k prevozenih in ima 177KM - prede ko mucek :lol: . Je pa predelan na LPG, ki je se v garanciji. Avto mi je svetoven in ce bi bil velikosti petice, ga sploh ne bi menjala. Ga pa zelo s tezkim srcem dam v ceno za 1500€. Probala sem ga prodati privat in so mi na oglede prihajali taki primerki...brez besed. :huh:
Ampak,,ce ne bom nasla avta, ki me bo res preprical, ga ne bom menjala...Pac se bo vozil dokler ne guzne :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 05, 2015 5:17 pm

Poskusi še enkrat z avtonetom, zelo pohvali avto, postavi precej visoko ceno ter napiši, da cena še ni zadnja, da odgovarjaš samo na e-maile (odpri novega brez pravih imen in predvsem ne napiši svojega telefona!!). Boš že v štartu videla, kdo je "normalen" in/ali resen, itak pa ti velika (?) večina dilerčkov in prepotentnežev sploh ne bo pisala.
Če boš to storila, opiši izkušnjo in razlike glede na tvoj prvi oglas.

Vsekakor pa osebno ne bi prodajal odlične LPG trojke. Ni nobene računice! Če le-to upoštevaš, imaš P301 z ogromno prostora (tudi v prtljažniku) za male pare. Za nekaj let bi bilo oboje OK.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jun 05, 2015 9:23 pm

stellaria84 je napisal/-a:Locher ??? A imas slab dan mogoce, oziroma kje te cevelj zuli. Kam blizje pa naj po tvoje premaknem rit? :D
Zadeva je taka, da imava samo en avto in nekaj km do sluzbe, sploh, ko delam se jaz. Pac sem trenutno na porodniski.:?

Nimam slabega dne. Odgovarjal sem chanu. Nekaj km? Zakaj potem avto za toliko denarja?

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 So jun 06, 2015 6:56 pm

A si kdo od vas lasti Peugeota...po moznosti 5008ko. Zagledala sva se v rabljen primerek. 128k prevozenih, 2011. 1.6Hdi. Pri prodajalcu Avto moto shop. Ne berem nic kaj dobrih kritik o avtu... No nasploh o Peug.nic dobrega. Ampak se vseeno me zanima vase mnenje. Ta isti ima tudi Grand Scenica, ki me zanima. Ne morem pripopat linka, ker me heca telefon. :roll:

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So jun 06, 2015 11:20 pm

Res je veliko slabega napisanega,vendar praktično samo za 206 in 307. Novejši se redko kje omenjajo. Sem ziher,da zato ker so boljši...Poznam pa 1 familijo s tem avtom. So zelo zadovoljni,sako glede barve jamrajo,da niso vredu izbrali. Saj avto je res prostoren in bo v njem si lažje še za sedet kot v rangu golfa,308...Drugače si pa lastim peugeota 208(zaenkrat super),je pa v družini to že 4.peugeot,naročenega imamo celo 5. sedaj...Mislim,da s tem povem vse kakšne so naše izkušnje :) V glavnem,kar koli bo naj vam služi :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 07, 2015 11:00 am

stellaria84 je napisal/-a:...Zagledala sva se v rabljen primerek. 128k prevozenih, 2011. 1.6Hdi. Pri prodajalcu Avto moto shop....

Pazljivo! Če je avto uvožen (isto velja za vse uvožene in vsi imajo okoli 130000 km), je bil števec zelo verjetno prevrten in ima morda km x2 ali celo x3 ali več (trgovski potniki delajo ogromno km na leto). Če je slo, je verjetnost majhna. Preverit, če se da na servisu (rabiš VIN kodo), tudi servisno knjigo (tudi te ponarejajo - različni kuliji, pisave!), še najbolje računi vgrajenih delov in servisov - brez časovnih lukenj.
Sicer je avto OK in med manj kvarljivimi.

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Ne jun 07, 2015 5:17 pm

Hvala obema. Tega prodajalca sem ze odmislila, ker se ne bom igrala z uvozenimi avtomobili. Sploh pa sem se ze zmenila, da ga peljem na pregled do pooblascenca, da vidimo kako stvar stoji. Doktorirala sem na avtonetu :) Jutri grem pogledat 2 Pugija 5008 in pa enega Ford Mondea pri Cesarju. Tam dela kolega in pravi, da bi mi znal biti uredu primerek. Saj na koncu bom kupila avto, ki ga sploh nikoli nisem gledala ;) No Mondeo me po velikosti definitivno preprica. Pugi pa po lepoti ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 07, 2015 8:16 pm

Jutri grem pogledat 2 Pugija 5008 in pa enega Ford Mondea pri Cesarju. Tam dela kolega in pravi, da bi mi znal biti uredu primerek.

Kar ni panike a glej samo Ta model, ker ako boš gledala še ostale te bo minilo :mrgreen: :roll: Imajo pa tam nekje enga lepega 2012 letnik Renault Fluence črn z MAX opremo za 5999€ :lol: spet so dvignil ceno na netu :evil: Pa zadaj je bi SLABO pobarvan :mrgreen:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -AVT.%20...
V glavnem si VSE oglase sprintaj ali poslikaj, ker tisti trgovci tam imajo v vozilih DRUGE cene od tistih na nentu celo letniki so drugi ponavadi mlajši od realnih!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov