Glede na prehoda na manjši avto sem precej dobro pomislil - dejansko se z avtom 85% časa vozi notri samo eden brez prave prtljage. Še ko smo šli letos že na dopust z vozičkom, avto niti približno ni bil napolnjen čisto, enako opremo bi spravil tudi v Fabio, sploh pa zdaj ko gre voziček počasi stran in ga ne bomo rabili. Včeraj sem pri sosedu, ki si je prav tako par mesecev nazaj nabavil Fabio Combi, dal notri avtosedež in gre povsem ok, dovolj prostora zame pri sedenju spredaj kot tudi za kakšnega 2-3 letnika.
Sva še malo premislila z ženo. Zaradi zgoraj omenjenega nova Octavia odpade, tisto glavno je seveda tudi cena. Marca sva se ravno na veliko skeširala za novo večje stanovanje, prisoten tudi kredit, ki ga bova odplačevala še naslednjih 15 let in nama pobere okoli 30% prihodka, poleg tega se jaz v zadnjih letih držim načela, da v kolikor izgubiš službo/prihodek, da imava našparanega toliko, da bi lahko vsaj 1 leto in pol do 2 let normalno živiva s tem denarjem z enakimi odhodki kot do sedaj. Sem bolj ziheraš.
Ja, preizkusil sem tudi i30 včeraj pri sodelavcu. Ne vem no, ne znam nič pošinfati, niti pohvaliti, ampak to ni to.
Dejansko sta ostala samo še dva v igri - Fabia in Focus, oba za okoli 15 jurjev, oba bom šel še enkrat sprobati, je pa v prednosti Fabia, tudi predvsem zaradi tega, ker 100% zaupam prodajalcu (tam smo v širši familiji kupili že 4 škode v zadnjih cca 10 letih), tudi kvaliteta servisov je taprava, poleg tega pa mi je izredno privlačno njihovo financiranje - dobiš 6 let jamstva, v tem času bi odplačeval cca. 150€ na mesec, polog bi pa bil stara Octavia, nekaj še ostane, pa skoraj siguren sem, da mi bodo dali še kakšnih 5-10% popusta na tisto ceno, ki je po konfiguratorju.
Za Focus se moram glede financiranja še pozanimati in kako je s popusti, itd...