Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kelkel
Nov uporabnik

Re: Mlada družina / Nova Skoda Fabia Combi?

Napisal/-a kelkel Ne jun 28, 2015 8:10 am

Ja, seveda, tudi želja po čim novejšem je prisotna, ne skrivam. :)

Glede na prehoda na manjši avto sem precej dobro pomislil - dejansko se z avtom 85% časa vozi notri samo eden brez prave prtljage. Še ko smo šli letos že na dopust z vozičkom, avto niti približno ni bil napolnjen čisto, enako opremo bi spravil tudi v Fabio, sploh pa zdaj ko gre voziček počasi stran in ga ne bomo rabili. Včeraj sem pri sosedu, ki si je prav tako par mesecev nazaj nabavil Fabio Combi, dal notri avtosedež in gre povsem ok, dovolj prostora zame pri sedenju spredaj kot tudi za kakšnega 2-3 letnika.

Sva še malo premislila z ženo. Zaradi zgoraj omenjenega nova Octavia odpade, tisto glavno je seveda tudi cena. Marca sva se ravno na veliko skeširala za novo večje stanovanje, prisoten tudi kredit, ki ga bova odplačevala še naslednjih 15 let in nama pobere okoli 30% prihodka, poleg tega se jaz v zadnjih letih držim načela, da v kolikor izgubiš službo/prihodek, da imava našparanega toliko, da bi lahko vsaj 1 leto in pol do 2 let normalno živiva s tem denarjem z enakimi odhodki kot do sedaj. Sem bolj ziheraš.

Ja, preizkusil sem tudi i30 včeraj pri sodelavcu. Ne vem no, ne znam nič pošinfati, niti pohvaliti, ampak to ni to.

Dejansko sta ostala samo še dva v igri - Fabia in Focus, oba za okoli 15 jurjev, oba bom šel še enkrat sprobati, je pa v prednosti Fabia, tudi predvsem zaradi tega, ker 100% zaupam prodajalcu (tam smo v širši familiji kupili že 4 škode v zadnjih cca 10 letih), tudi kvaliteta servisov je taprava, poleg tega pa mi je izredno privlačno njihovo financiranje - dobiš 6 let jamstva, v tem času bi odplačeval cca. 150€ na mesec, polog bi pa bil stara Octavia, nekaj še ostane, pa skoraj siguren sem, da mi bodo dali še kakšnih 5-10% popusta na tisto ceno, ki je po konfiguratorju.

Za Focus se moram glede financiranja še pozanimati in kako je s popusti, itd...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jun 28, 2015 9:40 am

Pri škodi mislim da ne boš dobil popusta, ker je pogoj za to financiranje, da se upošteva cena po ceniku.

Glede na to, da sta se v finale prebila focus in fabia, tu nimaš kaj razmišljat. Focus vsekakor. Gre za razred večji avto, imaš 5 let garancije (škoda ima celo 6), tudi za otroka je bolj varno, ce ni otroški sedež čisto pri sprednjem sedežu.

Saj razumem, da gledaš na stroške ( kdo pa ne gleda), ampak če za enak denar dobiš več... pa tudi če te bo focus na koncu prišel 2 ali 3 jurje dražje, je še vedno boljša izbira kot fabia. Če se že greš menjavo, ne naredi menjave iz konja na osla!!

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 28, 2015 11:41 am

Moja hči je kupovala avto pred kratkim, ni še naročila ker je še na dopustu, sva bila pa tudi v škoda salonu, kjer je ogledovala rapida in fabio.
Prodajalci res dobri pri škodah ampak fabija naju ni prepričala zaradi velikost. Zelo majhen avto, moja hči še nima otrok pa se ji je zdel premajhen.Ko sem sedel v njej za mano ne more sedet nihče,tudi otrok ne.Rapid ogromen v primerjavi s fabijo samo ji ni bil všeč,zato se je odločila da bo vzela Peugeota 308. V finišu se je odločala med Focusom in Peugeot 308.Cena med njima podobna vendar od zunaj ji je peugeot bolj všeč.Star avto, ki je vreden nekje 5000 smo pa dali kar sami na www.avto.net in mi je rekla da jo na morje zelo kličejo. 600 eur več smo dali kot je ponujal prodajalec novihh.

besoft
Nov uporabnik

Napisal/-a besoft Ne jun 28, 2015 6:10 pm

Moj glas gre Fabiji :) . Focus mi notri deluje preveč utesnjeno, preveč načičkano..placa je pa v obeh enako..preverjeno, pa še dražji je.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Po jun 29, 2015 3:44 pm

Focus je le nekaj večji, saj gre v končni fazi za razred večji avto. Saj govorimo v obeh primerh o karavanski izvedenki?

Fabia je za moj okus lepša, je višja in bolj pravilne oblike (višina ostaja skoraj do konca).

Focus je širši, močnejši, mu pa streha začne padati prej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov