Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

snafu
Nov uporabnik

Re: Renault clio rs (2006-2010) ali golf 5 gti

Napisal/-a snafu To nov 10, 2015 8:48 pm

Locher je napisal/-a:
snafu je napisal/-a:jz sm mel plačo 660€, kupu sm si Focus ST, letnik 2007. brez problema sm ga uzdrževal (res da se ni čisto nič kvaril oz. ni blo potrebno čisto nič popravljat ali zamenjat) uradni servisi in sem prav brez problema ga mel. res pa je tudi da sm delal 500km na mesec, ne na teden. pač avra ne rabim, ker mam službeni avto tko da je tu prednost :)

Jaz bi se slabo počutil, če bi mi vsak mesec ostalo samo 660 EUR, kaj šele, da bi s tako plačo vozil Focus ST.

Zakaj pa? nisem rekel da mi je ostalo 660€, rekel sem da sem imel 660€ plače in si lastil še Focus STja. Kar sem hotel povedat je, da se da use če se hoče. Jz sm si hotu kupit tak avto, sm šparau in sem ga. Ko sem ga pa mel, sem še vedno brez problema šparal in si kupil top gume, delal servis na uradnem servisu in skrbel za avto kot se zagre. Pa sem si sam plačeval svoje položnice in use ostalo kar je blo pač mojega oz. mojega za skrbet. Slabo se pa nisem počutil niti enkrat.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To nov 10, 2015 9:44 pm

Za izpolnit' željo leto ali dve je ok, kaj več pa IMHO norost.

S 660 eur na dolgi rok ne moreš normalno živeti, razen če životarjenje zate pomeni življenje. Kje je nepremičnina? Kje so mesečni stroški? Kje so otroci? Kje varčevanje za starost? Kje varčevanje za večje nakupe? Kje varčevanje za nov avto? Varčevanje za počitnice? Varčevanje za nepredvidene stroške? Kje je cash za "life"? Kje je...

Za lastništvo takega avta rabiš 2k+.

snafu
Nov uporabnik

Napisal/-a snafu To nov 10, 2015 10:06 pm

Se popolnoma strinjam s tabo. Bom pa dodal. Za IDEALNO lastništvo takega avta rabiš 2k+. Za maksimalen užitek pa je potrebno samo malo odpovedovanja in potrpljenja. Jaz sem imel okoli 250€ stalnih stroškov na mesec, plus nekje okoli 70€ na mesec za tank bencina, komot bi se vozu več, ampak glede na to da sem zaradi službe stalno na cesti, sploh nisem čutil potrebe po tem. Kr tko za brezveze se mi pa ni dalo vedno vozit. Kot sem rekel, 660€ plače, okoli 250€ stalnih stroškov na mesec....ja nekje 400€ je ostalo na mesec. Res da sem mel še druge vire dohodkov, pa ko sem prištel zraven še dohodnino in regres...Nepremičina? Imam hišo, imam svet, parcele itd. otrok nimam in si tudi vrjetno nebi privoščil takega avta če bi jih imel, ampak zgolj zaradi tega ker bi bila prioriteta na njih.
Na kratko bom rekel tako. Strinjam se s tabo v vseh pogledih imaš definitivno prav. Ampak, nekateri imajo to, drugi drugo.
Enostavno nardiš kot sm naredu jz, greš in probaš. Če dela ok, če ne, prodaš...

Bezo9
Nov uporabnik

Napisal/-a Bezo9 So nov 14, 2015 2:46 pm

A pozna kdo podjetje autobroker, ki uvaža avte? Je to varno in preverjeno glede na to da avta nebi videl dokler nebi bil v sloveniji?

Bezo9
Nov uporabnik

Napisal/-a Bezo9 Sr jan 06, 2016 5:30 pm

No evo končno je pršu čas, da kupim avto in sem se po dolgem premisleku odločil za ˝švohnej˝ avto in sicer 1.4 tsi golfa.
Zanima me tale avto če kdo ve kaj o njem?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DLI%C8EN...

Hvala za odgovore že vnaprej ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2016 1:57 pm

Kot prvo ti povem, da je ta z lika tak švercar, da glava boli kot drugo se mi pa že zdaj smiliš, ker kupuješ problematičen TSI
Lp

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če jan 07, 2016 8:28 pm

Jaz bi ga šel čimprej iskat ker ti ga lahko kdo spelje :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov