Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

markovel
Nov uporabnik

Re: Nov avto focus, golf , megane

Napisal/-a markovel Pe apr 01, 2016 8:03 pm

sandi33 je napisal/-a:Pozdravljeni,
k pisanju me je zbodlo nakaldanje nekaterih o težavah TSI motorjev.....očitno govoričijo tisti, ki ga sploh nikoli niso imeli. In ko nekateri berete forume o težavh TSi motorjev, pogostokrat berete pljuvanje eno in iste osebe in tako lažno dobivate vtis o množičnosti težv, kar pa ni res....

Doma imamo polo 1.2 tsi 77 kw letnik 2010.....da tisto prvo različico s ketno, ki so jo vsi tako hudo kritizirali......avto ima 132.000 km in do sedaj nobenih težav s popravili...prav nobenih razen tekočega vzdrževanja. resda so v okviru servisne akcije zamenjali ketno (češprav je stara delovala normalno) in dali podložko pod turbino (čeprav je delovala normalno - vse očitno z namenom še večje optimizacije.....in to je čisto vse. In potem nekateri hudujejo češ kaj vse so morali popravljati.....ljubi ljudje, hvala bogu da zadeve sproti spremljajo in optimizirajo, preden se pojavi težava.....a naj po vašem proizvajalec gleda proč in ne prizna napak???

Navedeni motor je vsaj v polu pravi biser.....cca. 6 l. porabe ob 90 % AC (relacija 60 km, povprečna hitrost okrog 130 km/h) in 10 % mestne. Motor pa da takšnemu majhnemu avto resnično poskočnosti...seveda ni GTI, ampak je prav lepo poskočen tudi od 1.600 obratov, kjer je tudi večina dizlov še povsem mrtva.

Sem sam imel možnost voziti oplov 1.4 turbo bencinc z 120 km v primerljivo težkem avtu.....ne glede na nazivno večjo moč dejansko veliko slabši občutek zaradi slabše razporejenega navora.....in poraba 7+ ob identični vožnji.....tako da ne kar obsojat VW o slabih motorjih.....VW iz motorja glede na prostornino ne iztisne maks.konjske moči, temveč poskrbi predvsem za uporaben in lepo tekoč motor z nizko porabo....in tu preostali (z izjemo premium znamk) capljajo za njim.

To je le moje mnenje

Si tudi ti prodajalec Volksawagn tako kot MARJAN PETROVAR zgoraj in me hoces naplahtat?en teden zbiram informacije berem slovenske in tuje forume. Najvec o okvarah tsi pise na nemskih in angleskih forumih, samo nemsko ne znam citat da bi tocno vedel,na vw forumu so pa samo slike.
Od soseda brat dela na vVolksagen servis in mi nama ga je odssvetoval,rekel da naj prodajalce jemljem z rezervo ker samo navijajo da vec prodajo da imajo pa ogromno tezav.Od punce sodelavka ima golf 7 tsi dvakrat ga ze je imela na vw servisu zaradi TSI tako da ne bova reskirala.

The problem with 1.4TSIs seems to be confined to the superchaerged and turbocharged engines from 140PS to 180PS. In hot conditions they sometimes seem to overfuel and this reduces bore lubrication leading to piston failure. It obviously does not happen to all engines and, as long as the engines have not been chipped, VAG seems to be taking this issue on the chin and fixing problems FOC. There is much more about this in The Backroom. Does not seem to be any problem with the wartercooled turbo-only 1.4TSI and the turbo-only 1.2TSI.

Once again I read an article of 60 000km endurance test from a local automagazine in Finland. Car in question was a new Golf VII 1.4 TSI ACT. After 60 000km they strip down the engine and found out that turbocharger was worn out. They reckon it will last 100 000km with luck. In the article they came to a conclusion that longlife OCIs just dont protect the engine with 504/507 oils. There were significant signs of oil film failing under extreme heat and pressure. A vehicle was serviced and maintained according to manufacturer's guidelines during the test.

This just confirms my opinion about VW Group. They just don't make good products any more.

My brother in law owns a shop in europe that only repairs VW turbos, injectors, and pumps. Huge demand and he constantly expends his business. They fail a lot, especially in city driving.

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... tm?t=95584
http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=3628
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... /3383686/2
https://www.youtube.com/watch?v=pECtSGei8Dw

V sredo sva s punco narocila megana ,saj so dali res dober popust cez priblizno 1 mesc ga dobim.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe apr 01, 2016 8:20 pm

Dobra odločitev. Tudi sam bi tako postopal.
Dejansko gre za najnovejši model med konkurenco, pa še cenovno je ugoden.
V teh časih, ko je prodaja novih avtov v krizi, se v folcvagnu še vedno obnašajo kot v zlatih 90-ih. Nič popustov, nadutost prodajalcev in moralno precej dvomljiv PR. In še vedno so 10% dražji od konkurence. Zelo pogumno, mogoče pa pogubno.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Pe apr 01, 2016 8:48 pm

limas je napisal/-a:Dobra odločitev. Tudi sam bi tako postopal.
V teh časih, ko je prodaja novih avtov v krizi, se v folcvagnu še vedno obnašajo kot v zlatih 90-ih.

Od nekdaj je bil VW dražji in če smo ljudje toliko pripravljeni plačat zanj potem je očitno toliko vreden. Meni se tudi zdijo malenkost predragi ampak tako je, komu je všeč to malo spregleda in ga vzame, če ne pa kaj druga.

FRANKFURT -- European new-car sales rose 14 percent in February while Volkswagen lost market share for the sixth month in a row as the automaker’s diesel-emissions cheating scandal pushed buyers to rivals such as Fiat, Ford and Opel/Vauxhall.

Registrations in the EU and EFTA markets rose to 1.09 million, data released today by industry association ACEA showed.

The European car market has grown for 30 consecutive months. Gains last month were bolstered by low interest rates, discounting by manufacturers and cheaper fuel, as well as by an extra sales day in February because of leap year.

The VW brand's market share fell to 11.4 percent from 12.5 percent a year earlier.
VW's core brand saw monthly volume rise by just 4.6 percent while its competitors enjoyed double-digit gains.
Fiat brand's sales increased by 25 percent, while Ford's sales were higher 19 percent and Opel's volume increased by 18 percent.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe apr 01, 2016 9:17 pm

V teh časih, ko je prodaja novih avtov v krizi, se v folcvagnu še vedno obnašajo kot v zlatih 90-ih. Nič popustov, nadutost prodajalcev in moralno precej dvomljiv PR. In še vedno so 10% dražji od konkurence. Zelo pogumno, mogoče pa pogubno.

NI nujno da je najnovejši tudi najboljši. Ravno to me je zmotilo pri Astri v primerjavi z 308. Dve leti mlajša, pa absolutno nič takega (razen matričnih luči) kar bi dokazalo to teorijo.
Nikakor ne utegnem ...moram Megana sprobat. Težko karkoli rečem, ker do 308 sem bil podobno hladen dokler nisem probal. Takrat sem ugotovil da Golf ni nič boljši, ostali (stara Astra, Leon, Mazda 3, i30, Octavija) so mi bili za pol razreda slabši. :?

jancrom je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima.
Zakaj kupujete dodatno opremo, ki nanese xy evrov (tudi +2keur) in nato gledate na vsak 0.001dl goriva in vozite kot po jajcih (so tudi pacienti za katere ni besed) :?: Ok razumem, da človek kupi nov avto, ki ima garancijo in posledično ni nepredvidenih stroškov, ampak ni mi pa jasno zakaj dokupujete razne super duper luči, el. pomagala, feltne, barvo,.... če je vam tako (vsaj po pisanju sodeč predusem glede porabe) pomemben denar :?:

Kupujemo zato, da ti lahko postavljaš neumna vprašanja... kje pa piše, da avto ne vozim(o) hitro, če napišemo, koliko kuri?

voziti po jajcih, je pa včasih zelo prijetno.. in pametno!

..varno, sproščujoče, cenejše... :tomidelej:

Samo to je važno da se ti ne mudi. Da si vzameš dovolj časa preden nekam greš. V tem primeru res nimaš razloga dirkat in se jezit na ostale ker so počasnejši. Verjemi ....tudi meni se kdaj pa kdaj zgodi da lovim zadnjo minuto, in takrat sem odvraten na cesti. Sam nase sem jezen kaj vse počnem samo da ne zamudim. Groza! Takšnih je na cesti res preveč. :? :( Ne maram biti takšen (beri nekulturen) ;)

Tudi ne maram tistih cincajočih na magistralah in prehitevalnem pasu ki nimajo občutka da vozijo 30 km⁄h pod omejitvijo. Drugače pa naj vozijo kakor ima paše. ;)
Če pa vozim 110 na AC nobenega ne oviram, na prehitevalnem pa itak paziš da ne oviraš hitrejše.

Zato najbolj uživam v umirjeni vožnji, posledično pa tudi v porabi, čeprav mi to ni najbolj pomemebno. Seveda tudi pritisnem kdaj, ampak se je težko izogniti tistem obnašanju opisanem zgoraj. (blendanje, hupanje, mahanje z roko, sredinc, ne upoštevat varnostno razdaljo, izsiljevanje...)

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Pe apr 01, 2016 9:28 pm

For je napisal/-a:Ravno to me je zmotilo pri Astri v primerjavi z 308. Dve leti mlajša, pa absolutno nič takega (razen matričnih luči) kar bi dokazalo to teorijo.

Takrat sem ugotovil da Golf ni nič boljši, ostali (stara Astra, Leon, Mazda 3, i30, Octavija) so mi bili za pol razreda slabši. :?

Meni je golf (naj)boljši-določene verzije, kako so vzdržljivi na dolgi rok ne vem ker sem ga imel samo 3 mesece, ampak citirane besede so nezrele trditve, ker ni nič od tega res. Vsi proizvajalci napredujejo.
Pri mazdi 3 je največja "slabost" pri 1.5 bencinu da ni turbine in je "slabše" odziven za nekega moškega, ki rad pritiska po plinu(2.0 je super), drugače imajo pa vse različice Mazde 3 zadnjo premo multilink, tudi tista za 14.000€. Pri Nemcih, Francozih tega nimajo vsi modeli(kar ni nič narobe, ker se ravno tako lahko pelješ čez ovinke kot munja).
Vsak avto ima neke prednosti in slabost, da so pa vsi za pol razreda slabši je pa žalitev za vse naštete. Treba je avto naštudirat tehnično, potem ga pa vozit vsaj 1 teden. Mazda 3 da je po zunanjosti dolgočasna? Če je to res kateri avto potem ni dolgočasen?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe apr 01, 2016 9:53 pm

sova501 je napisal/-a: Če je to res kateri avto potem ni dolgočasen?

Kateri? hmm...

Stvar okusa, ampak če malo naštejem moj okus

Golf 6 je dolgčas v primerjavi z sedmico. Sedmica mi je res všeč.
Recimo novi Passat mi je za VW-ovo filozofijo že revolucija Zelo mi je všeč. Prejšnji Passat mi je pa grozljivka.
Pri Astri pa kontra ...stara mi je lepša
Pri 308 enako kot pri Passatu. Prejšnji mi je bil čist mim ... :roll:
Superb enako! Novi mi je res všeč, prejšnji mi je bil malo čuden ...nikoli se nisem navadil te oblike.
Mazda je tudi zanimiva (nisem rekel da je dolgčasna) ampak samo z rdečo barvo. :mrgreen: Na sploh pa ni nivoju Golfa in 308. Ne da se mi naštevat ...verjemi da sem vse to probal. Ne rabiš 10 dni vozit avto da ugotoviš osnovne kvalitete avta. ;)
i40 Vagon mi je res lep
DS 5 recimo ...FANTAZIJA!
Octavija je v redu ...ni pa nič posebnega.

Enoprostorci so mi vsi ene omare na kolesih ...razen S Max-a
SUV-i tudi ...razen Range Rover Evoque https://www.google.si/search?q=RANGE+RO ... 0&bih=1078

Grozljivka so mi recimo tista dva Peugeot in Citroen :huh:

Stari A5 Audi je lep ...itd, itd....

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 02, 2016 9:10 am

limas je napisal/-a: In še vedno so 10% dražji od konkurence. Zelo pogumno, mogoče pa pogubno.

daj malo poglej prodajne številke - imaš tukaj na forumu objavljeno za vsak mesec posebaj_in ve se zakaj je Golf SAMO 10% dražji od konkurence, pa vedi, da še 100 taki afer in podtikanj VW-ju ne more do živega_vodilni v segmentu "golf" je že 40 let in naslednjih 40 še bo, pa vam bilo to prav ali pa ne....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 02, 2016 9:17 am

Sašo daj no prosim ne pretiravaj
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So apr 02, 2016 11:20 am

Ni potrebe po takem vzburjenju, ko se kritizira folcvagna. Prodajne številke se še nekako držijo, ker je folcvagen pač religija v nemškobgovorečih deželah. Teh +10% namišljene ekskluzivnosti so si pridobili v 80. in 90. letih, v zadnjem desetletju pa jih je konkurenca povozila (ali celo prej) , zato me čudi zakaj še vedno izigravajo ekskluzivo.
Glede njihove napredne tehnologije pa res ni kaj spodbudnega za omeniti: vztrajanje na predpotopnem sistemu "pumpe-dize", ko ima konkurenca že skupni vod, pokajoče glave na "ganc-noj" 2.0 tdi čudežu, razpadajoče dize, črpalke, turbine, tehnološko-inžinjersko-marketinški polom z 1,2 tsi, da moralno-etičnega principa nemške poštenosti z ladnjo co2 afero ne omenjam...
V času dominacije renojevih motorjev v F1, sem dolga leta čakal, da bo tudi folcvagen izdelal svoj 10-valjni biser s katerim bi potrdil svojo ekskluzivnost, pa ni bilo nič od tega.
Sveda nimam nič proti temu, da bo golf vodilen še naslednjih 40 let, kljub temu, da tojotina korola kaže v preteklih 40 letih boljše prodajne številke, marsikateri primerek konkurence pa ima naprednejšo tehnologijo, ugodnejše cene in lepši dizajn.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 02, 2016 2:21 pm

limas je napisal/-a: da tojotina korola kaže v preteklih 40 letih boljše prodajne številke, marsikateri primerek konkurence pa ima naprednejšo tehnologijo, ugodnejše cene in lepši dizajn.

če misliš evropejca, se mogoče celo strinjam.....ampak omenil si toyoto :roll: :lol:

jancrom
Nov uporabnik

Napisal/-a jancrom So apr 02, 2016 3:09 pm

For je napisal/-a:

NI nujno da je najnovejši tudi najboljši. Ravno to me je zmotilo pri Astri v primerjavi z 308. Dve leti mlajša, pa absolutno nič takega (razen matričnih luči) kar bi dokazalo to teorijo.
Nikakor ne utegnem ...moram Megana sprobat. Težko karkoli rečem, ker do 308 sem bil podobno hladen dokler nisem probal. Takrat sem ugotovil da Golf ni nič boljši, ostali (stara Astra, Leon, Mazda 3, i30, Octavija) so mi bili za pol razreda slabši. :?

jancrom je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima.
Zakaj kupujete dodatno opremo, ki nanese xy evrov (tudi +2keur) in nato gledate na vsak 0.001dl goriva in vozite kot po jajcih (so tudi pacienti za katere ni besed) :?: Ok razumem, da človek kupi nov avto, ki ima garancijo in posledično ni nepredvidenih stroškov, ampak ni mi pa jasno zakaj dokupujete razne super duper luči, el. pomagala, feltne, barvo,.... če je vam tako (vsaj po pisanju sodeč predusem glede porabe) pomemben denar :?:

Kupujemo zato, da ti lahko postavljaš neumna vprašanja... kje pa piše, da avto ne vozim(o) hitro, če napišemo, koliko kuri?

voziti po jajcih, je pa včasih zelo prijetno.. in pametno!

..varno, sproščujoče, cenejše... :tomidelej:

Samo to je važno da se ti ne mudi. Da si vzameš dovolj časa preden nekam greš. V tem primeru res nimaš razloga dirkat in se jezit na ostale ker so počasnejši. Verjemi ....tudi meni se kdaj pa kdaj zgodi da lovim zadnjo minuto, in takrat sem odvraten na cesti. Sam nase sem jezen kaj vse počnem samo da ne zamudim. Groza! Takšnih je na cesti res preveč. :? :( Ne maram biti takšen (beri nekulturen) ;)

Tudi ne maram tistih cincajočih na magistralah in prehitevalnem pasu ki nimajo občutka da vozijo 30 km⁄h pod omejitvijo. Drugače pa naj vozijo kakor ima paše. ;)
Če pa vozim 110 na AC nobenega ne oviram, na prehitevalnem pa itak paziš da ne oviraš hitrejše.

Zato najbolj uživam v umirjeni vožnji, posledično pa tudi v porabi, čeprav mi to ni najbolj pomemebno. Seveda tudi pritisnem kdaj, ampak se je težko izogniti tistem obnašanju opisanem zgoraj. (blendanje, hupanje, mahanje z roko, sredinc, ne upoštevat varnostno razdaljo, izsiljevanje...)

tole zgoraj pa kot bi sebe gledal :) Sej človek pritisne, takrat, ko dobro pozna cesto, pa ni prometa, pa se dober počutiš... pri mojih letih se pa ja spodobi malo počasneje voziti :) pa zraven uživati :) (50+ let, da ne bo pomote med vami :) )

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So apr 02, 2016 8:08 pm

Pa ne samo pri tvojih (naših) letih ....to se spodobi za vse udeležence. Pač ..kultura na cesti, enako kot v trgovini, banki, kinu....in podobno.
Poznam enepar takšnih ki se res imajo za olikane, kulturne, prijazne, strpne ....in po mojih izkušnjah tudi SO! Ampak ko sem se vsedel v avto z enim od teh je bil pravi divjak. Nisem mogu verjeti ....GROZA!
sašo5 je napisal/-a:
limas je napisal/-a: da tojotina korola kaže v preteklih 40 letih boljše prodajne številke, marsikateri primerek konkurence pa ima naprednejšo tehnologijo, ugodnejše cene in lepši dizajn.

če misliš evropejca, se mogoče celo strinjam.....ampak omenil si toyoto :roll: :lol:

Toyoto sem tudi šel firbcat ko sem kupoval avto. Enostavno ne razumem, enostavno ne najdem modela ki bi me oblikovno navdušil.
Pa res sem se trudil najti kaj meni všečnega že zaradi pregovorne zanesljivosti in kvalitete. Nisem šel na testno z nobenim od modelov, sem pa malo pretipal tega (ne vem kako se mu že reče) v Golfovem razredu. Spomnim se da mi tudi znotraj ni bil všeč.....in kar se najbolj spomnim je tista konzola med sedeži :roll: ...kot da ne bi bila pritrjena. :huh:

Dvomim da je Toyota v Evropi kaj posebej uspešna (nisem gledal številk)... na drugih kontinentih je pa najbrž bolj kot VW.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So apr 02, 2016 10:46 pm

"tega (ne vem kako se mu že reče) v Golfovem razredu"
Reče se mu AuAu :mrgreen:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So apr 02, 2016 10:53 pm

AuAu

Zveni kot jamranje ....te kaj boli?

Se tudi ne moreš spomnit? :mrgreen:

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne apr 03, 2016 5:32 am

Od vseh naštetih vsekakor focus. Lastne izkušnje. Potrebno je upoštevati odlično podvozje, odličen 1.5 motor, cene servisov, ter ceno samega avtomobila napram isto motorizirani in opremljeni konkurenci.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 03, 2016 3:43 pm

Kar se podvozja tiče je focus superioren, motor je tudi OK ( vsaj v rangu če ne boljši od konkurence), zalomi se pri ceni servisev, ki so vsaj na mojem koncu svinjsko dragi, pa še najbližji kolikor toliko OK serviser je 80km od mene :lol: , cenovno je focus ratal precej drag, dražji od marsikatere konkurence, obenem pa je tudi v 5vratni različici z prtljažnikom tako skop, da pri marsikomu odpade.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 03, 2016 4:17 pm

For je napisal/-a:
sova501 je napisal/-a: Če je to res kateri avto potem ni dolgočasen?

Kateri? hmm...

Stvar okusa, ampak če malo naštejem moj okus

Golf 6 je dolgčas v primerjavi z sedmico. Sedmica mi je res všeč.
Recimo novi Passat mi je za VW-ovo filozofijo že revolucija Zelo mi je všeč. Prejšnji Passat mi je pa grozljivka.
Pri Astri pa kontra ...stara mi je lepša
Pri 308 enako kot pri Passatu. Prejšnji mi je bil čist mim ... :roll:
Superb enako! Novi mi je res všeč, prejšnji mi je bil malo čuden ...nikoli se nisem navadil te oblike.
Mazda je tudi zanimiva (nisem rekel da je dolgčasna) ampak samo z rdečo barvo. :mrgreen: Na sploh pa ni nivoju Golfa in 308. Ne da se mi naštevat ...verjemi da sem vse to probal. Ne rabiš 10 dni vozit avto da ugotoviš osnovne kvalitete avta. ;)
i40 Vagon mi je res lep
DS 5 recimo ...FANTAZIJA!
Octavija je v redu ...ni pa nič posebnega.

Enoprostorci so mi vsi ene omare na kolesih ...razen S Max-a
SUV-i tudi ...razen Range Rover Evoque https://www.google.si/search?q=RANGE+RO ... 0&bih=1078

Grozljivka so mi recimo tista dva Peugeot in Citroen :huh:

Stari A5 Audi je lep ...itd, itd....

Mazda 3 res ni na nivoju 308. Vsaj kar se tiče feedback volana, vozne dinamike, odzivnost zaslona&funkcionalnost in izolacije motorja v notranjost je 308 razred slabši. Oblika pa je stvar okusa.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne apr 03, 2016 4:41 pm

Sem vozil tudi Mazdo 3 preden sem se odločil za nakup P308. Mazda je bolj dinamična, kot focus recimo. V udobju, se po mojem mnenju 308 bolje odreže. Če bi še enkrat kupoval v tem rangu bi se najbrž isto odločil, kar bi še pogledal je novi Megane in Astra.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 05, 2016 12:25 pm

Poglejte, vsak ima pri avtomobilih svoje preference in še dobro, da je tako, ker če ne bi vsi vozili eno znamko in bi bil dolgčas. Meni osebno je recimo Mazda top izbira, če primerjam s produkti iz PSA koncerna pa sploh. Ne samo lega na cesti in neprimerljivo boljši handling, tudi menjalniki (natančnost in občutek pri prestavljanju) so za moje pojme par svetlobnih let pred tistimi iz peugeotov in citroenov. Ampak to je moje subjektivno mnenje zaradi katerega tega ne trdim, da so avti iz PSA koncerna kakorkoli slabi, ker ravno tisto, v čemer sam vidim prednost pri mazdah, je lahko za nekoga slabost - tipičen primer je ravno povratna povednost volana. In obratno, kot je lahko za nekoga v 308-ki touch screen, preko katerega gredo vse bistvene funkcije velika prednost, je zame slabost, ker imam npr. rajši fizične gumbe za ventilacijo ipd. In tu nima smisla dalje parlamentirat...

Je pa smiselno govorit o stvareh, ki so izmerljive. Tudi tu ima vsak avto svoje prednosti in slabosti, spisek je predolg, da bi se vse naštelo. Ni pa nihče popoln; ne Mazda, ne VW, ne Renault, ne Hyundai niti Audi ali BMW. Zato je najboljše od vsega iti z avtom na testno vožnjo in ugotovit ali ustreza tvojim potrebam ali ne. Pretehtat vse + ter - , in se na podlagi tega odločit. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To apr 05, 2016 2:06 pm

Lepo si to napisal ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov