Peugeot 308 mi notri vizualno ne ustreza, še posebej majhen volan in oblika armaturke.
Sem pa dal na konfigurator novo astro (karavan) in me pride z večino meni potrebnih bonbončkov pod 20 jurjev. Podobno je tudi z novim meganom (navaden, ker karavana še ni): 19.120€. Torej oboji občutno cenejša kot VW koncern. Pa kak popust bi se najbrž še dobil. Malo me edino pri obeh odbija to, da imam iz prve roke slabe izkušnje, in sicer:
- oče ima merivo zadnje generacije (bencinar turbinc)): pije olje, poraba preko 7L ob dokaj umirjeni vožnji, težave s katalizatorjem (software nastavitve-lučke na armaturi)
- v službi imamo v voznem parku megane karavan prejšnje generacije (bencinarji atmosf.). Obupna lega na cesti (zadek poplesuje, ko pijana krava), luščenje plastike in oznak na plastiki na armaturi, sedeži za ubijanje hrbtenice, brisalci in šobe za v kanto, odstopanja vratnih oblog, radio je eno samo šumenje, težave z menjalnikom. Vozili sta stari 4 leta. Res, da ju uporablja več ljudi, a imamo v voznem parku tudi clia druge generacije, pa octavio prve generacije in sta veliko boljša...v vseh pogledih
2.0TDI mi je predrag, glede na moj stil vožnje (in posledično porabe), saj je nabavna cena toliko višja, cestnina (ccm) in zavarovanje (kw). V prvem postu nisem zapisal, da mi je budget max 20 jurjev. Še raje pa tam med 18-19€. Vem, da za tak denar po vsej verjetnosti ne bi dobil opisanega golfa iz prvega posta, niti octavie...razen če mi dajo cca 15% popust...