Locher je napisal/-a:Denar je vedno problem razen, če ga imaš preveč.
Za revno Slovenijo je 2l razlika v porabi plus dejstvo, da je diesel cenejši od bencina, še kako pomembna stvar. Kdor trdi drugače, ima bodisi preveč denarja bodisi še bivakira pr' tastarih.
Ni res ker tisti ki je reven ne bo divjal torej 2 litra ne bo razlike, kvečemu liter.
Kot nekdo ki ve za vsak evro kam ga je dal, v to me je življenje prisililo pa pozabljate še eno stvar: moj izračun in razlika 1300-1500€ je realna razlika(20-25€/mesec na 5 let ) in "revež" ki bo za gotovino kupil nov avto bo lažje dal 18.000€ kot 19800€(dejansko bo revež kupil avto za 12.000€ in bo z 8.000€ vozil 4 lete z "zastonj" gorivom) in bo šele po dveh letih začel plačevat gorivo in bo na mesec izgubil nekaj evrov več pri gorivu v primerjavi z bencinarjem. Če dizel pije 5 bencin 6, je pavšalno na 20.000€ na leto prevoženih to 17€. To pa ima vsak revež s takim avtom.
"Revež" ki se bo zakreditiral, lizing ipd bo pa plačal za dizla več obresti, ker bo imel 1800€ več izposojenega denarja in bo iz razlike 1300€ ali 1500€(če je večji bonus pri zav.) in pridemo na razliko 1.000-1.200€ po 5 letih.
Torej govorite lahko kar hočete, dizel se splača tako kot sem že napisal:
-če lastnik dela res veliko kilometrov, letno vsaj nad 25.000km- dokler bo dizelsko gorivo tako zelo ceneje v razmerju z bencinom
-če lastnik rad pogosto divja in se preganja po cestah(policaji mu znajo prišparano razliko na pet let pojesti na prvem radarju.)

-če je ugodna nakupna cena dizla in ni prevelike razlike z bencinarjem. Več daš za avto večjd so izgubi v tržni vrednosti, tudi 2.500 letno.
To je vsa poanta pisarjenja na treh straneh.
Velikokrat pa vlada nostalgija, dizel je zakon in ostalo... Ne pozabite da se največ dizlov proda v Evropi predvsem zaradi politike. Če bi bil bencin cenejši za 15 centov kdo bi še kupil dizla. Ostali svet: Amerikanci, cela južna Amerika, Indija, Afrika, Kitajska... v veliki večini kupujejo? Bencinarje. Lep pozdrav.