yeo je napisal/-a:6 let garancije? Kk eni nasedate..
Prav imaš in to vedno znova.
Do 2 let starosti vozila vem da morejo praktično vse menjat 100% na njihove stroške zaradi zakona, kako je pa potem me pa zanima. Jaz sem mislil da če oglašujejo 2 leti garancije + 4 lete jamstva(skupno 6 let) in ti npr. crkne motor ko je avto star 3 lete, da ti dajo nov motor in adijo. Kako je z garancijo/jamstvom pri vw(to niti ni off topic pri nakupu novega), recimo da Tristanu crkne računalnik motorja ko bo avto star 3 leta, avto pa je redno servisiran na pooblaščenem in ima jamstvo 6 let. Bo popravilo 100% kril VW al samo kulanco 50% ali kako je z njihovim jamstvom. Ve kdo iz prve roke kot potrošnik ne kot prodajalec novih.

Vem da ko je stric peljal avto na drugi redni servis in je bil star 1,5 let je rekel da mu je že sprejemnik reku, da ko bo star 2 leti ni več garancije ampak samo še jamstvo in da jamstvo ne krije vseh stvari. Kako je pa v praksi me pa res zanima če ima kdo izkušnje?
Kokr vem so pri vw v cenik novih(MPC) že obračunal dodatnih 565€ za 2 leti dodatnega jamstva(iz 4 na 6 let) in bi za ta denar pričakoval da je to neke vrste garancija. Pri Škodi je pa to za doplačat, ker tam je 2 leti garancije+2 leti jamstvo, in se doplača za 4 letno jamstvo še 565€.
Jaz pri prejšnjem modelu golfa nisem imel kakšnih večjih težav, za manjše napake so me pa odpravili da je to "normalno" in nisem kompliciral in popravil na svoje stroške pri popoldancu, če je pa kakšna draga stvar za popravit te pa zanima kako je s tem...