Sam sem malo zadnja dva meseca delal konfiguracije golfa (navaden in karavan). Paket Comfortline.
Cca. 10 dni nazaj še ni bilo 1.5TSI (130KM), se je pa cena vsem dvignila za cca. 600€. Sem bil prav razkurjen kako so naenkrat dvignili cene...
Sem pa opazil, da če vzameš 1.5TSI (comfortline) imaš 16 colna kolesa in ne 15 (1.0 in 1.4TSI). In dodali so radarski tempomat (če se ne motim je bil prej samo navaden tempomat) v serijsko opremo.
Sam bi vzel 1.5TSI, dodal barvo, ergoaktivne sedeže, App-connect, (+drugačne LED zadnje luči za navadno obliko). In pri navadnem pridem na 22.650€, pri karavnu pa 22.805€ (nima opcije drugačnih luči). To pa je že kar znesek zame!
Drugače pa se bolj nagibam na klasično obliko - nama je z ženo dovolj velik. In potem gledam novega pola: po merah je par cm manjši kot moj golf VI, ki nama je čisto dovolj velik. Prtljažnik pa 1 liter celo večji, medosna razdalja ista

In si mislim zakaj ne bi potem raje kar pola. Z močnejšim motorjem, LED lučmi in ostalo opremo (kak kos manj serijske: npr: ACC) kot takle golf, bi me prišel 18.450€ (vse cene brez popustov).
Zakaj potem sploh golf??
PS:Ženi pa je všeč Renault Captur

In po merah je tam tam z golfom (tudi prtljažnik)...in ful naložen z opremo izvedba Outdoor pride 19.500€. Fajn, ker se višje sedi, všečna zunanjost. Notranjost pa meni preveč plastična, pusta. Drugače ok. Sedaj pa bodi pameten in izberi pravo!!