Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Popusti pri peugeot 3008

Napisal/-a xxl Po nov 06, 2017 7:41 pm

Nisem opazil nobenih problemov z navadnimi lučmi na mojem SUVu. Sveti kot mora 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Fiko
Nov uporabnik

Napisal/-a Fiko Po nov 06, 2017 7:53 pm

Kaj pa voziš

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Po nov 06, 2017 8:09 pm

Tako ali tako ko enkrat sprobaš ksenon in še bolje full led so halogenke za v smeti...dobesedno. Če kupuješ nov avto 20+ jurjev naj ti ne bo žal dati tistega jurja za full led luči, ker spremenijo noč v dan...meni je užitek vozit ponoči, pri halogenkah mi je bila pa muka. Standard bi moral biti ksenon...pa še avto zgleda grdo ko ima tiste dnevne led luči potem ponoči pa svetijo tiste old school rumene halogenke...bljak...
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Po nov 06, 2017 8:11 pm

tomazpo

Zanima me zakaj si se odočil za gripcontrol in koliko te je to dodatno prišlo? Veš kako sistem deluje in zakaj so celoletne pnevmatike zraven?
just asking 8) ker roko na srce je tole nateg, sorry ampak res. To je mogoče edina zamera, da peugeot ne naredi nekega solidnega 4x4 sistema(elektronskega ,mehanskega), pol pa vidiš pando, jimnya, dusterja, ignisa (novi), ki mu samo pomahajo :lol:
no hard filings :D

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To nov 07, 2017 8:16 am

Ne, svetilnost sploh ni slaba za halogenke ( sem imel prej C4 Picasso s ksenonom ) , izgled pa je drugačen, ker ima P3008 z LED opcijo drugačno masko ( črte so navpično, namesto vodoravno ) , drugačen odbijač s precej bolj poudarjenim "zobom" na lučeh, poleg tega pa halogenke svetijo rahlo rumenkasto, na vrhu pa dnevni LED "trak" snežno belo in nekako ni usklajeno.. Saj pravim, glede svetilnosti me ne moti, malce mi je žal zarad izgleda - spredaj sta precej dugačna, ni fora samo v žarometih :D

Če boš kupoval, se le stegni in vzemi LED kot opcijo.. Sam sem si sicer zdaj naročil LED žarnice od ene francoske firme, ki ima kar velik renome, imajo 5 let garancije in vse potrebne ateste, pa da vidim, kako se obnese. Pridejo upam konec tedna in jih zmontiram. Bel snop bo naredil čisto drug efekt.

Za grip control sem se odločil preprosto zato, ker se mi je zdelo smiselno doplačilo 400€, ker dobiš poleg grip controla še meni osebno lepša 18col platišča, celoletne Continentalke, ki so gor, niti pod razno niso slabe, pa še rezervno kolo je vključeno v tej ceni ! No, pa seveda še en lep velik osvetljen vrtljiv gumb krasi centralno konzolo, kjer bi bilo drugač prazno, hehe 8)
Ampak: glede na to, da se nikoli ne vozimo po hribovju in sneg vidimo samo takrat, ko dejansko zapade na moji relaciji ( KAMNIK-LJ) in je ponavadi isti dan že splužen, mislim da bodo te gume čisto dobro služile, zato me nič ne skrbi, da mi me Pande in Jimniji prehitevali.. :D Še vedno pa lahko montiram letni in zimski komplet, ko bo potrebna menjava.. Skratka, meni je bil znesek 400€ čisto opravičljiv.. To je tako, kot jaz naprimer ne bi imel avta brez sončne strehe in s temno notranjostjo, nekomu pa je to totalen mimosun - meni je nenormalno všeč, da se v avtu počutim "svetlo" kot v dnevni sobi - ne maram "temačnih" zadev - prejšnji Pisacco je imel noter čisto svetlo alcantaro, pa je bil po 10 letih kot nov, no sej je še sedaj, ga nova lastnica tudi pazi ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 07, 2017 8:58 am

Grip control ni tako slaba opcija, ker, ko si na drseči podlagi, ti omogoča dejansko izklop sistema proti zdrsu ASR. Saj vemo, kaj to pomeni? ;)
Pri meni se izklopi nad 40km/h, ker ga potem itak več ne potrebuješ. Zanimivo je, da ne vidim več Kadjara z to opcijo (x-mod) na ceniku. Sploh pa, najcenejši 130 Dci skoraj 28000 evrov brez popustov. :roll:

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To nov 07, 2017 9:45 am

Kar sem sam pregledal testov po netu, nihče ni zadeve ovrednotil kot "krš", ampak so načeloma prav vsi pohvalili delovanje.. Ampak, saj pravim, meni prvotno ni bil namen tega dodatka zaradi osvajanja zasneženih "hribov" :)

pezo308
Nov uporabnik

Napisal/-a pezo308 To nov 07, 2017 10:39 am

Zanimivo glede tega gripcontrola, men je sam prodajalec nekako ne bom rekel odsvetoval, ampak mi je namignil, da ta zadeva ni potrebna oz se kamot da živet brez tega. Jst osebno bi vzel 4x4, če bi obstajal, kar se pa tiče celoletnih gum sem bil pa tud mal skeptičen, bom mel rajš extra zimski komplet.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 07, 2017 11:37 am

Jaz bom še malo "vlekel" celoletne v tretjo zimsko sezono, dokler ne bo prave zime.
pezo308-Prodajalec se prilagaja svoji trenutni zalogi, prodajni strategiji in stranki (pove ji kar želi slišati). ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To nov 07, 2017 12:49 pm

xxl je napisal/-a:Prodajalec se prilagaja svoji trenutni zalogi, prodajni strategiji in stranki (pove ji kar želi slišati). ;)

To je pa čista resnica. Prodajalci tudi niso pravi vir za odzive "s terena", za to so bolj serviserji, če si vzamejo čas zate...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To nov 07, 2017 1:37 pm

Glej, glede na to, da dobiš cel paket za 400€ ( pri mojem modelu ALLURE, pri slabših opremah je menda dražje - kaj dosti več pa že ne bi dajal ) , pa je poleg grip control še rezervno kolo, ki ga drugače ni, se mi znesek ne zdi tako visok.. Je pa res, da so poleg še drugačna platišča, ki so meni v živo veliko bolj všeč kot "standardna" lita platišča.. Lahko pa pogledaš še drugače: imaš dva kompleta gum IN ŠE grip control, pa si sploh "zmagal" ;) . Tudi grip control v težjih pogojih prinese zagotovo samo pluse, če že 4x4 ni -testi to potrjujejo .. Sploh pa še z dodanimi pravimi zimskimi copati -saj nisi vezan na celoletne gume za vedno.. Ampak, kolikor sem sam povpraševal ( pa ne prodajalce, hehe ) , so te celoletne gume, ki so na avtu, precej OK in niso ravno neka "čungalunga" zadeva.. Seveda bi pa tudi jaz dodal prave zimske, če bi imel kakšne vožnje v pravih snežnih razmerah.. Teh pa na takšni "položni" relaciji, ki jo jaz delam s tem avtom, nekako že dooooolgo ni bilo - če smo mulci v časih jugotov in katrc z zlizanimi gumami prišli, ni hudič, da ne bi tudi sedaj s tem kompletom . Pa ne bi o tem, kako se je peljalo - ehhh, zgodovina mulcev socializma :)
Je pa res dejstvo, da še najmanj "zaupaj" znanju in izkušnjam prodajalca, ki ti bo zadevo prodal.. On že ve, ampak vedno in predvsem zase :D
Ti si SAM lastnik svoje denarnice in zagotovo sposoben sam precenit, kaj boš vzel.. Grip control kot dodatek je lahko v zimi samo bonus, ne glede na obutev , ne pa nepotreben dodatek, kot ti je prodajalec predstavil.. Tale pa je cvetka, hehe

pezo308
Nov uporabnik

Napisal/-a pezo308 To nov 07, 2017 2:45 pm

Glej gre se za to da ni nek strošek 400€, seveda če hočeš met celoletne gume, jst sm pristaš letne oz zimske posebej na ločenih feltnah. Ta platišča 18col ki so v opremi allure pa so mi tudi ok, oz mi niso tista v ponudbi z allweather gumami lepša.
Brez gripcontrola pa tudi preživiš, če maš dobre zimake.
xxl je napisal/-a:Jaz bom še malo "vlekel" celoletne v tretjo zimsko sezono, dokler ne bo prave zime.
pezo308-Prodajalec se prilagaja svoji trenutni zalogi, prodajni strategiji in stranki (pove ji kar želi slišati). ;)
Trenutne zaloge za ta model NI :), čakaš najmanj 2meseca na dobavo.....

kabrio
Nov uporabnik

Napisal/-a kabrio To nov 28, 2017 9:39 pm

Tudi pri nas doma novi 3008. Prvič izkušamo SUV saj smo dozdaj vedno kupovali limuzine, karavane, kupeje, no to pa je čisto drugi svet. Čisto padli notri in glih tolk da se z ženo ne kregava kdo bo vozil. Sem mislil da se to hecajo z 1.2 mašino za tak velik avto, da to nikamor ne gre, pa je hudič poskočen. Vglavnem veselje pri bajti :)

corus
Novinec

Napisal/-a corus Sr nov 29, 2017 11:07 am

Čestitam dober nakup odličnega suva in tudi izbira motorja je dobra, če voziš normalno in ga ne forsiraš poraba goriva ne bo veliko odstopala od dizla, večja razlika v porabi nastane predvsem pri agresivnem načinu vožnje in večjih obremenitvah.

ranilm
Nov uporabnik

Napisal/-a ranilm Sr nov 29, 2017 11:57 am

@Kabrio : daj napiši prosim po enem mesecu uporabe ali enem tanku, koliko si imel povprečno porabo pri tem motorju in kakšno vožnjo si imel...

kabrio
Nov uporabnik

Napisal/-a kabrio Sr nov 29, 2017 5:00 pm

Hvala corus :)

Ranilm, po enem tednu vožnje je povprečna poraba 8,2 litra. Vsaj tako kaže računalnik, gre pa za mestno vožnjo z vklopljeno klimo v auto režimu, kam dlje z njim zaenkrat še nismo šli.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr nov 29, 2017 6:27 pm

Čisto realna poraba, ne odstopa od večine https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2

corus
Novinec

Napisal/-a corus Sr nov 29, 2017 9:33 pm

Poraba pri teh turbo prostorninsko malih bencinskih motorjih, je zelo odvisna od voznika ali drugače malo se moraš prilagoditi in tudi naučiti voziti takšen avto, čeravno se mogoče večini to sliši čudno je res, ker imam sam izkušnje s tem in tu ne gre za neko veliko vrčevanje temveč res gre za sam način vožnje. Jaz imam podoben motor v vozilu in sem na začetku imel povprečno porabo preko 7l / 100km , po treh mesecih privajanja pa se mi poraba v dveh letih koliko ga imam ni več dvignila preko 6,5l običajno je tudi nekoliko manjša, pa zato ne vozim nič bolj počasi kot prej. Res pa je, da prevladuje pri meni relacijska vožnja, brez veliko AC in mestne vožnje, ki le dvigne povprečje porabe.

Fiko
Nov uporabnik

Napisal/-a Fiko To dec 12, 2017 11:54 pm

Pozdravljeni,
Kako se obnese avtomatski menjalnik pri motorju 1.6 hdi. Kolk je kaj poraba? Pri normalni voznji npr. 140km/h. Je dovolj poskocen motor? Testiral sem tudi hondo CR V, ki pa me ni prepričala.
Lp

pezo308
Nov uporabnik

Napisal/-a pezo308 Pe dec 15, 2017 5:59 pm

vzami si nkej testnega pa sprobaj, men je 1.6HDI dovolj močan, 300NM navora že more potegnt. Kako je z avtomatikom pa ne bi vedel.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov