Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Re: 2018 VW T-Roc (Golf SUV)

Napisal/-a robertos_664 Po apr 02, 2018 7:44 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Ko sem jaz testiral 3 leta nazaj, sem tudi vozil Sportsvana, pa mi nikakor ni bil udoben, zato ga nisem vzel (čeprav je bil favorit), če že bi moral imeti 15col gume, 16, 17 pa si med vožnjo vse občutil. Vitara je bila tudi favorit, vendar vendar je zaradi slabše zvočne izolacije in tudi neudobja odpadla.

Pod udoben ne mislim samo nastavitve podvozja, ampak tudi samo počutje v kabini, zvočna izolacija, ergonomija..

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Po apr 02, 2018 7:46 pm

off topic:
Primerjat VW in Suzuki je malce bolano sploh primerjat. Oba imata svojo filizofijo. Za suzukija lahko iz prve roke povem, da je udobnost bolj na zadnjem mestu (kar je moji riti malo mar). Blesti pa pri zanesljivosti. Pri moji "škatli" v 170.000km prevoženih je crknil samo motorček sprednjega brisalca. Tako statistiko se nebi branila tudi kakšna bolj renome znamka.
Kar ti dve znamki povezuje je 10 let nazaj zavezništvo, ki pa se kaj hitro klaverno končalo. Stavek vse pove :

"Our engineers have lost the desire to cooperate with VW." Prevzeti trg Indije ter uporabo njihovih dizlov namesti fiatovih.... :-:o .itd, itd long story, kdaj drugič

on topic
Ko daš za avto že čez 22.000 eur pa bi rad še:
gumb za zagon motorja 350eur
senzor za mrtvi kot 520 evrov

Tole bo manj prodanih ko jabolčnih burekov na miklošičevi...... :D

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po apr 02, 2018 8:47 pm

T-rocov bo veliko prodanih, ampak sam ga nikoli ne bi imel, saj mu notranje materiale pri dani ceni izjemno zamerim.

Pa tudi suzuki ni ne vem kak pojem: znanec je ravno zaradi zanesljivosti zelel imeti suzukija. Vzel je novega swifta in izkupicek po treh mesecih: zaradi povrsne izdelave offset zadnjih vrat, ki jih je zdaj pozimi prav grdo speskalo in so mu jih ze barvali. Okvara nekega senzorja pri motorju (ni znal povedat kaj tocno). Danes je vse bolj ali manj isti smorn.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po apr 02, 2018 9:33 pm

ironmaiden je napisal/-a:off topic:
Primerjat VW in Suzuki je malce bolano sploh primerjat. Oba imata svojo filizofijo. Za suzukija lahko iz prve roke povem, da je udobnost bolj na zadnjem mestu (kar je moji riti malo mar). Blesti pa pri zanesljivosti. Pri moji "škatli" v 170.000km prevoženih je crknil samo motorček sprednjega brisalca. Tako statistiko se nebi branila tudi kakšna bolj renome znamka...

No, jaz imam osovraženega VW (golfa VI (1.4TSI)) in po 176.000km in skoraj 9 letih starosti, sem poleg olja in filtrov menjal še: metlici za sprednja brisalca (guma), žarnico pozicijske desne luči spredaj, ploščici na zavorah spredaj in levi sprednji ležaj (zadnji dve stvari pri 162.000 km). In to je to. Mi pa zadnji dve leti "razpada" zvočno izolacijski "tepih", ki je pod okrovom motorja :evil:

Žena ima skoraj 10 let starega clia 3. generacije (1.2 16v) s 168.000km in je poleg olja, filtrov menjala še akumulator (lani), prednja diska (prešnji teden), zadnja blažilca (prejšnji teden) in žarnice glavnih prednjih luči (cca. 20x :cry: ) ter metlice brisalcev spredaj.

Če bi vsi avti takole delali, bi proizvajalci prišli na kant ;) Moram potrkati na les, da bo še dolgo tako.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po apr 02, 2018 9:43 pm

@ironmaiden, T-roc 1.5 sport ima senzor za mrtvi kot pri 22000 € brez doplačila, za gumb za zagon sem pa vesel, da ga nima, brez doplačila. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
miapan
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a miapan To apr 03, 2018 1:46 pm

xxl, kakšna je pa notranja velikost napram Mazdi CX-3, ki si jo nekoč gledal in se potem odločil za Renault.
Po zunanjih merah je CX namreč zelo blizu T-Rocu.
Slika
T-Roc 16 cm od tal
Slika
CX-3 15 cm od tal
Lp Cris

Za vse vaše ideje www.gabioni.si

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To apr 03, 2018 3:32 pm

Podoben, je pa vsaj občutek prostornosti boljši pri T-Rocu, pri Mazdi pa počutje ob pogledu na materiale armaturke. :)
Ima pa VW bistveno večji prtljažnik, prav to in občutek utesnjenosti, in ne preveč prepričljiv 120 KM motor, izbira in doplačila opreme, me je odvrnilo od nakupa. Na oko mi Mazda tudi deluje manjša.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To apr 03, 2018 5:43 pm

Se strinjam z xxl: Mazda CX3 je notri ne samo po videzu, ampak tudi dejansko manjša, manj prostorna. Prtljažnik je pa hecno majhen. Če bi izbiral med tema dvema, bi enako izbral T-Roca!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To apr 03, 2018 5:48 pm

Ne spomnim se več natančno, ker je to bilo pred tremi leti, sicer vsak trenutek pride ženina stranka z CX3, pa lahko preverim še enkrat :D . Danes bo to celo druga pred salonom :)

Bilbosole
Nov uporabnik

Napisal/-a Bilbosole Po apr 30, 2018 4:15 pm

@xxl
si že dobil približen datum dobave avtomobila?
Jaz še vedno čakam na datum. Berem pa po nemških/angleških forumih o problemih z dobavami. 1.5 motor prestavljajo na zimske mesece :huh:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po apr 30, 2018 8:09 pm

Če pa vsi hočejo 1,5 v svojem VAGu. Ne mislim čakat do zime, raje vzamem kar imajo v salonu, ali pozabim na 300€.

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Po apr 30, 2018 10:39 pm

Razlog WTLP?

p.s. zaradi WTLP so motene dobave vozil pri vseh proizvajalcih...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po apr 30, 2018 10:50 pm

brett je napisal/-a:... po drugi strani pa se s kar vidnim odporom vsede v mojega VW-ja. Pa ne mislim, da bi moral ravno VW kupovat, ampak vseeno ne vem od kod taka zamera do te znamke. Ker tudi sedaj, ko je kupoval drug avto (vzel Volva), je bil dovzeten za vse razen VW.

Pozdravi sodelavca ..."ima nas još" :D
On že ve zakaj....jaz ga razumem.

A kot je nekdo rekel, Alfa te najprej pritegne z obliko. Se strinjam...problem pri meni je to, da se potem vse ustavi. Razen oblike ne najdem nič več v tem avtu ...žal. Verjamem da je to uživaški avto in da ima super vozne lastnosti, ampak meni umirjenem vozniku to nič ne pomeni.
Zadnjič sem se za foro usedel v Gulio .....not še nekako, za ven zlest pa je treba biti gimnastičar. :roll:

Ta T-Roc je pa krneki :huh:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To maj 01, 2018 12:07 am

Meni je vse v tem razredu kr neki, kot tudi skoraj vse ostalo do 25,30 tisoč €, razen Giuliette, ampak, njo sem že imel in jo je čas že malce povozil, več denarja pa nisem pripravljen plačat za nobeden avto.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To maj 01, 2018 3:14 pm

Vedno pravim vsak si pač izbere to kar je njemu najbolj všeč. Jaz npr. nikakor ne bi šel iz udobnega Kadjarja na občutno manjšega T-rocka, sploh po tem , ko sem ga imel priložnost podrobno pregledati in sedeti v njem in me pač ni z ničemer navdušil. Za slabih 26 tisoč mislim , da se najde kar nekaj dobro opremljenih in udobnih suvov v katerih bi se jaz občutno bolje počutil kot v T-rocu. Toda kot sem dejal, vsak si izbira po svojem okusu in prepričanju in tako je tudi prav, zato pa tudi je toliko različnih avtomobilskih proizvajalcev.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To maj 01, 2018 3:49 pm

Če iščem ne preveliko, ne premajhno, fajn močnega TB in ne prepožrešnega, dobrih voznih lastnosti, dobro založenega in niti ne tako dragega (cca 22000), je to, to, zame, čeprav me nobeden resnično ne prevzame v teh cenovnih okvirih.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To maj 01, 2018 6:50 pm

Kot sem že napisal je to tvoja odločitev in ti želim vse najboljše pri tem, ker pa imam podobno izkušnjo izpred 8 let , ko sem se navdušil za kategorijo manjši avto od mojega in me je znanec opozoril na svojo podobno izkušnjo, ki je seveda nisem upošteval, saj je bilo moje navdušenje preveliko, si dovolim to omeniti, sem pa po krajšem navdušenju po prejemu tega vozila začel ugotavljati , da mi nekaj ne odgovarja in kljub samoprepričevanju , da je avto skoraj enako velik, celo meril sem notranjost od vrat do vrat, sem si po letu in pol priznal , da sem naredil napako in avto zamenjal za večjega , žal pa sem to svojo avanturo kar precej preplača z nekaj tisoči v evrih, ki sem jih ob tem izgubil, pa kot pravim naredi kar misliš , da je zate najbolje in ti želim pri tem vse najboljše.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To maj 01, 2018 10:02 pm

Saj pravim, da me nobeden ni navdušil, z velikostjo pa nimam težav, tudi Polo bi mi zadoščal.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To maj 01, 2018 10:16 pm

Kot pravim važno , da boš ti zadovoljen , jaz nimam rad utesnjenosti za volanom , zadnji sedeži in prostornost zadaj mi je povsem nepomembna, spredaj pa imam rad prostor, ne pa utesnjenost, zato me tudi peugeot 3008 ni navdušil , čeprav je trenutno mogoče res najlepši suv v svojem razredu , toda za volam ima glede na svojo velikost zelo malo prostora in to pač zame ni.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To maj 01, 2018 11:32 pm

Jaz pri svojih 192 nisem našel nobene utesnjenosti spredaj, saj je samo centimeter na vsaki strani ožji od Kadjara.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov