Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Če jul 22, 2004 10:39 pm

CLIOTA

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Re: Clio vs. Corsa

Napisal/-a spektr Ne jan 23, 2005 10:38 am

ant je napisal/-a:Čao!

Pri nas doma nameravamo kupiti nov avto tam nekje do 2.400.000.
Ker sem se že enkrat zafrknu ker nisem bral vašega foruma preden smo kupili avto ampak šele kasneje, vas prosim za vaša mnenja: torej Clio ali Corsa???
Seveda lahko predlagate tudi kaj drugega.
Avto se bo uporabljal vsakodnevno približno 150 km - zato je poraba bencina tudi važna.

ps:zafrknil sem se ker sem kupil puntota - fiat sux!!!!!!!
sami problemi, popravila,...

Vidiš tudi jaz sem trenutno v podobni dilemi kaj vzeti :).
1. Clio - vse lepo in prav, opreme čez glavo sploh novi extreme letnik 05. Samo, ko sem se vsedel se mi je notri zdelo nekam malo prostora. Na sprednjih sedežih še gre, ampak zadaj katastrofa. Še moj stari puntek ma več prostora..bemo :)

2. Corsa - notri bolj prostorna, ima sicer manj serijske opreme, vendar če dodam zraven tisto, kar ima clio več pride cena identična (s popustom preko leasinga).
lp dejan

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 23, 2005 12:30 pm

Meni je clio na zunaj sicer lep, tudi vozi se lepo, samo ker sem velik mi v notranjosti praktično nobena stvar ni všeč - položaj sedeža, volana, kontrole, ...

Jst ti priporočam, da greš do salona pa se zapelješ z obema in boš videl, kateri ti bolj ustreza. Drugače bi pa za ta denar jaz raje vzel corso, ker mi je bolj všeč 'čvrsti' nemški občutek v avtu, čeprav je pri oplih rad varljiv :)

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Ne jan 23, 2005 12:34 pm

ThARippA je napisal/-a:Meni je clio na zunaj sicer lep, tudi vozi se lepo, samo ker sem velik mi v notranjosti praktično nobena stvar ni všeč - položaj sedeža, volana, kontrole, ...

Jst ti priporočam, da greš do salona pa se zapelješ z obema in boš videl, kateri ti bolj ustreza. Drugače bi pa za ta denar jaz raje vzel corso, ker mi je bolj všeč 'čvrsti' nemški občutek v avtu, čeprav je pri oplih rad varljiv :)

Koliko pa merš v višino?
lp dejan

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 23, 2005 12:39 pm

193 pa se v cliotu niti na sovoznikovem sedežu ne počutim dobro, kaj šele za volanom.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Ne jan 23, 2005 1:04 pm

ThARippA je napisal/-a:193 pa se v cliotu niti na sovoznikovem sedežu ne počutim dobro, kaj šele za volanom.

Aha, no jaz pa 186, pa sem moral voznikov sedež dati čisto nazaj, če sem hotel normalno sedeti. V corsi je še luft :)
lp dejan

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Ne jan 23, 2005 1:16 pm

tomaz40 je napisal/-a:
tadejd je napisal/-a:Opla pa ne zato kr sem vozim opla ampak zato kr vem kaj je nemški avto...Bratranec ma cliota in to let02 in so sami problemi z njim...

Največja neumnost kar se lahko izgovori o avtomobilih. Čeprav sem privrženec Renaulta ti povem da Nemec nima za burek proti Japoncu, tut drugač bi raj vzel Renoja.

LP

čudno ne...očitno še nimaš izkušenj z nemcom...pa če smo že pri vzdržljivosti kolega mel bmw-staro petko pri 800000km je nardil prvo generalko....pol pa me zanima kiri reno bo vzdržal kaj takega...
LP...

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 23, 2005 1:20 pm

tadejd je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:
tadejd je napisal/-a:Opla pa ne zato kr sem vozim opla ampak zato kr vem kaj je nemški avto...Bratranec ma cliota in to let02 in so sami problemi z njim...

Največja neumnost kar se lahko izgovori o avtomobilih. Čeprav sem privrženec Renaulta ti povem da Nemec nima za burek proti Japoncu, tut drugač bi raj vzel Renoja.

LP

čudno ne...očitno še nimaš izkušenj z nemcom...pa če smo že pri vzdržljivosti kolega mel bmw-staro petko pri 800000km je nardil prvo generalko....pol pa me zanima kiri reno bo vzdržal kaj takega...
LP...

Tole bolj leti na tomaza - japonci so načeloma res bolj kvalitetni od nemcev, so pa nemci boljši (če ne kar najboljši) v detajlih, na vsak način pa še vedno boljši od francozov :)

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne jan 23, 2005 3:15 pm

Js bi vzel Clia Dci 100 KM pa še čip notr.
Sem se mel možnost pelat včeraj s takim, super gre, neverjetno dobr gre.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Ne jan 23, 2005 4:53 pm

Andy je napisal/-a:Js bi vzel Clia Dci 100 KM pa še čip notr.
Sem se mel možnost pelat včeraj s takim, super gre, neverjetno dobr gre.

Predrag...
lp dejan

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Po jan 24, 2005 6:35 pm

Kar se tiče uradnih servisov so res dragi, sam morate pa vedet, da je clio in Renault nasploh najbolj razširjena firma v Sloveniji in zato maš en kup neoriginalnih delov, ki so pol cenejši, kvaliteta pa je popolnoma ista prema originalu. Velikokrat je razlika le in samo v škatli. Govorim iz lastnih izkušenj.
Tako, da če kaka ležja popravila (manjeva olja, bremz,..) delaš v lastni režiji ali pa dobiš enega fušraja prideš čez pol ceneje.
Mene je recimo servis pr fušarju pršel 25 k (zobati jermen, šponar, olje, filter), na uradnem pa 70 k ne bi blo dost!
Kar pa se pokvarljivosti tiče, morate vedt da so ljudje prav hudi mahrji ko se sam furajo nimajo pa pojma o tem kako zadevo vzdrževat zadevo. Če boš dCi - ja prec mrzlega gonil ne vem če je veliko presenečenje, ko turbina odpove. Pa marsikdo pri menjavi olja špara,.... no comment Slišiš pa velik stvari. Pa zmeri je pol firma kriva, ne pa sam voznik.

Sam mam Cliota letnik 97 in do sedaj nobenih problemov, razen redna menjava olja ter filtrov. Za kaj se pa kdo odloči, pa je stvar posameznika. Jest osebno en bi šel dol z Renaulta. Še posebej pri porabi ter poskočnosti novih dCi mašin.
Shit Happens

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jan 25, 2005 2:09 pm

corso
Zadnjič spremenil jony, dne To jan 25, 2005 2:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jan 25, 2005 2:13 pm

Jest bi ti priporoču Corso. Mi smo se isto odločal dva meseca nazaj. Zaenrat mamo še Cliota 2 letni 98 1.4, 110000 km. Avto dela ko urca, brez problemov. Sam ta novejši se mi zdi slabše izdelan. Ima ga veliko mojih kolegov. Dci motor je sicer dober, sam ne za ta avto, ker je v Cliotu precej glasen, pa ful tresljajev se prenese v armaturko, tako da imaš kmalu polno čričkov. Pri nas dobimo Corso 1.4 Twinport Cosmo Plus čez 14 dni. Ima dosti boljšo izdelavo, podvozje, sedenje, vsaj po moje. Lega je veliko boljša, saj je tudi razlika v teži 150 kg. Pa še malo pokuri od 5-7 l/100 km,pa cenejši servisi so. Res da greš lahko h kakšnemu fušarju, sm ne z novim avtom, ker ti potem ne priznajo nobene garancije ker moraš imet vse štemplje. To je sicer moje mnenje.

OLI
Novinec

z oplom se vozijo turki

Napisal/-a OLI So feb 11, 2006 11:46 pm

Z oplom se vozijo turki, malo za šalo malo zares.

Notri se mi zdi clio le malo bolj človeški kot pa trda corsa.

Lp
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

BMW5
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana-črnuče

Napisal/-a BMW5 So feb 11, 2006 11:52 pm

ja lej če pogledaš corsko pa cliota ane boš videl kak je razlika med tema dvema znamki!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov