Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jul 02, 2004 3:40 pm

Pa človek vseskup je bila čista zajebancija in niti malo pluvanja po niti proti Audiju niti proti Seatu proti ničemer. Finta je pač bila potem pa doživi napad ljudstva dobo saj je vseeno. če si človek prebere celoten post pa bo mogoče bolje. Sicer pa:

HEC je BIL

Vzame pa vsak kak vzame. Saj je vseeno bomo vsiskup en :pivo :pivo :pivo :pivo spili pa kako rekli...

Pa ne pozabit boxarske rokavice doma :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Pe jul 02, 2004 3:45 pm

Ne bom pozabil, bodi brez skrbi :twisted:

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Pe jul 02, 2004 3:52 pm

gerchy je napisal/-a:Norden .. vec je pa le ... :oops: :-P :roll:
Ampak vseeno ti bom postregel z nekaj zanimivostmi:
Alfin motor je 16V, mercedesov ni. Mercedes ima navor pri 3750, alfa pri 4600 (porazno). Morda pa je za soliden navor pri alfi kriv Boschev motronic (ha?) ... :roll:

Sicer se rad spuscam v debate, kjer Norden na veliko povelicuje superiornost alf, pa bom ostalim uporabnikom prihranil trud, saj tovrstne teme dandanes rade zaidejo 100 let nazaj - predvsem pa zgresijo bistvo - tema pristane pri letalih iz druge svetovne vojne.
Dobro so namrec vidne frustracije in kompleksi dolocenih uporabnikov.

Primer se nahaja tukaj:
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... =7&fpart=1

Naj se debata nadaljuje v duhu audija A2 ... :D

No, ko smo hitro videli, da MBjev navor ni nič posebnega za 1.4 motor, se hitro najdejo izgovori v razporeditvi navora in ventilih. Se kar ne moreš sprijazniti, da MB motor pač ni "zadivljivo" superioren.
Nikakor ne trdim, da so alfe superiorne, kar mi vedno znova skušaš podtakniti, tu je tekla debata o povsem drugiah zadevah, alfin motor pa sem omenil preprosto zato, ker je nekako na vrhu abecede, naprej pa niti nisem gledal, saj smo že na tem primeru hitro videli, kako je z MBjevim navorom.

Je pa res to, da je veliko BMWjašev izredno zafrustriranih, če se nekdo obregne ob njihov (največkrat tudi edini) steber ponosa, rabljenega in zmahanega BMWja in to jih jezi tako zelo, da ne prenesejo niti misli o tem, kako slabe motorje je BMW svojčas izdeloval. No, še danes vse prerado BMWjeve motorje razgoni recimo v F1.

Audi A2 je po moje ponesrečen model nelepega videza, poleg tega pa je imel vse previsoko prodajno ceno. A3 je bil veliko bolj smotern nakup, če ostanemo samo pri tej znamki.

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Pe jul 02, 2004 4:26 pm

Med tem ko Alfini motorji pa v F1 brez problemov zdržijo celo dirko...(??)

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Pe jul 02, 2004 4:27 pm

xandrej je napisal/-a:Jes daj ga udri ga udri... smešno pa je kdo se oglaša:

gerchy - BMW fan
skull23 - AUDi fan
Horse - VW fan
Eliminato - Nemčija fan
Kobreti - A3 fan
Gofly - VW fan
Andrej316 - BMW fan
Matcho - Audi fan
Spirit - Seat fan

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Faj ne mejte pubeci. Adijo.

Eliminato ni Nemčija fan in zato tudi ne vozi Nemčija avta.

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Pe jul 02, 2004 6:18 pm

Aha. Zdaj mi je jasno. Zaradi abecede se gre. 8)
In B je za A-jem. :D

P.s.: se vedno cakam, da najdes motor z VEC navora. Mislim, da je to lazja matematika. Bo slo? :noro

Xandrej.
lani: citroen fan
letos: alfa fan
drugo leto: ?

:twisted:

Je pa zanimivo, da sem do sedaj opazil samo alfa in honda privrzence, da spekulirajo po drugih forumih in bevskajo o superiornosti svojih vozil. Funny ain`t it?! :roll:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jul 02, 2004 6:50 pm

Sicer bom spet ruknil v osir ampak ajde. Da ne bo dolgčas. :lol:

Strinjam se s xandrejem. Namreč ni popolnoma nič pljuval po znamkah avtomobilov ampak po komentarjih ala: ''Sej je nemc pol je že dober!!''

Spet eni, ki živijo za nemške avtomobile, mislijo da so prijel boga za j***a, ker na avtu piše Made in Germany. In to je tut vse kar je kritiziral xandrej, ne pa vaših avtomobilov.

Nemški avtomobili so zelo dobri in temu ni mo oporekati, ampak prav tako so zelo dobri tudi Francoski, Švedski, Italijanski, Kragujevški,... (aja ne Kragujevški so dejansko j***a :lol: )
Tko da to kar eni govorijo, da so nemci pač The ultimate driving machine NI RES. Sorry ampak to je subjektivna ocena.

Pač ljudje niste zmožni dat objektivnega mnenja, ker ste švabo feni, tko kot so eni makaroni feni (xandrej), pa žabar feni (jaz),...

Čeprav mislim da sem jaz dokaj objektiven, ker sem alergičen na take izjave.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jul 02, 2004 6:54 pm

Hvala vsaj en , ko zna brat.... Huh... Sem se oddahnil ker sem bral pa bral pa bral...

Hval sem se oddahnil...

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Pe jul 02, 2004 8:06 pm

Itak ,da ni pluval zato pa se nehajte kregat pa res malo boljše preberite kaj kdo napiše!!!

Ga pač osebno poznam in smo se tud že kdaj podrobneje pomenli o avtih pa je čist ql ded !! Tak ,da nehajte!!! Pač ma vsak svoje mnenje o avtih..jaz pač govorim za tiste ,ki sem jih vozo!!!
Pa tud jaz bi rajš mel ,kako 3-ko cupeja samo je žal predraga!!

No tisti ,ko pa kupuje avto od tete ga vsekakor vzami ,če ti je všeč in ,če ga boš dobil za ugoden denar!!! Samo pripravi se na zasoljene cene na servisih!!!
Pa srečno vožnjo!!! :wink:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jul 02, 2004 9:07 pm

Snuff je napisal/-a:
ThARippA je napisal/-a:snuff, od kje ti da so ga nehali izdelovati? Kolikor sem jaz bral naslednika res ne bo imel, izdelujejo ga pa še, lani so mu celo manjši facelift naredili.
Peljal ali sedel v njem pa še nisem, tako da ne morem nič povedati.

Audia a2 in tt so prenehali izdelovati zaradi premajhne prodaje navedenih vozil

Popolna laž!

Tako A2 kot TT sta še v proizvodnji in jih tudi še vedno prodajajo na vseh trgih, vključno z našim. Kot je že Tharippa napisal je dobil lani A2 facelift, medtem ko je TT lani dobil nov 3.2 litrski motor z DSG menjalnikom (kot prvi v koncernu VAG).

Da se TT slabo prodaja :o :o :o

@xandrej: če nekomu, ki te sprašuje o mnenju za nakup vozila odvrneš s tem, da mora kupit Audi pa čeprav A2, samo da bo imel boljši avto od soseda.... To je najmanj pikra izjava, če že ne nesramnost. Pa nč ne glej mojega avatarja, ker nima veze s tem kar sedaj pišem.

Tolko.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Pe jul 02, 2004 11:06 pm

gerchy je napisal/-a:

P.s.: se vedno cakam, da najdes motor z VEC navora. Mislim, da je to lazja matematika. Bo slo? :noro

Zakaj bi ga pa moral iskati? Nihče ni trdil, da imajo drugi motrji več navora, le prikazal sem, da ga MB nima zavidljivo več. kot si ti trdil. Razen če je zate zavidanja in samo sanj vredna kake 3% razlika?

No, tu so podatki še za nemško znamko, oplov motor 1.4;
prostornina.: 1364 cc
navor: 125 Nm

Motor ima še manšjo prostornino od alfinega, pa kljub temu še 1 Nm navora več, tako da je MBjeva prednost tu še manjša.

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jul 03, 2004 10:33 am

Če že debatirate o navoru dajte vsaj zraven še grafe. Samo cifra ne pomeni veliko.

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator So jul 03, 2004 2:48 pm

tomaz40 je napisal/-a:Sicer bom spet ruknil v osir ampak ajde. Da ne bo dolgčas. :lol:

Strinjam se s xandrejem. Namreč ni popolnoma nič pljuval po znamkah avtomobilov ampak po komentarjih ala: ''Sej je nemc pol je že dober!!''

Spet eni, ki živijo za nemške avtomobile, mislijo da so prijel boga za j***a, ker na avtu piše Made in Germany. In to je tut vse kar je kritiziral xandrej, ne pa vaših avtomobilov.

Nemški avtomobili so zelo dobri in temu ni mo oporekati, ampak prav tako so zelo dobri tudi Francoski, Švedski, Italijanski, Kragujevški,... (aja ne Kragujevški so dejansko j***a :lol: )
Tko da to kar eni govorijo, da so nemci pač The ultimate driving machine NI RES. Sorry ampak to je subjektivna ocena.

Pač ljudje niste zmožni dat objektivnega mnenja, ker ste švabo feni, tko kot so eni makaroni feni (xandrej), pa žabar feni (jaz),...

Čeprav mislim da sem jaz dokaj objektiven, ker sem alergičen na take izjave.

LP Tomaž

Vsekakor ne drži, da ni pljuval. Ni pljuval (na začetku) po znamkah ampak po odgovorih in to na zelo primitiven način. Koto je vprašal za dobre in slabe lastnosti modela A2, ker se zanima za nakup, xandrej pa je zavijal z očmi in vsiljeval svojo logiko o tem, kako je Koto pravi Slovenc, ki pada samo na Audije. Preberi si prva dva odgovora v tej temi! Pa tudi Gerchyja je napadel na isti način, čeprav Gerchy sam na noben način ni poveličeval nemških izdelkov nad proizvodi drugih držav.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej So jul 03, 2004 6:42 pm

Joj eni še vedno ne znajo brat. Za ene je bila izjava HEC za druge ki jemljejo kak pač jemljejo pa je bil napad oz. pljuvanje... Kak kdo. Hecal sem se pa se opravičujem tistim ki so vzeli stvar za pljuvanje in napad... Bom se odolžil.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 04, 2004 1:43 pm

To vse gre že v tri PM... Folk se samo zna se pluvat pa kregat pa je!bat v glavo... Xandrejeva prva posta sta bla MALO začinjena z arogantnostjo ampak da potem ko smo si že vsi na jasnem par bedakov še kr gnjavi s tem to pa je pod nivojem...

Malo se umirite folk pa ne bit tak živčni...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne jul 04, 2004 2:16 pm

Najprej to: brezveze se neki tle prerekamo ker se koto ni več nbič javu in je očitno šou nekam drugam uprašat za nasvet...

Zakaj sem reku da bi na njegovewm mestu kupu ta avto?

1. Pije malo
2. mi je lep
3. je od tete, ga ne bo zajebala kot se rado zgodi pri nakupu rabljenega avta
4. je od tete, zato bo plačal dosti manj kot bi plačal drugače
5. naj govorijo slike

Slika

Slika

Slika

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Po jul 05, 2004 9:00 am

xandrej je napisal/-a:Joj eni še vedno ne znajo brat. Za ene je bila izjava HEC za druge ki jemljejo kak pač jemljejo pa je bil napad oz. pljuvanje... Kak kdo. Hecal sem se pa se opravičujem tistim ki so vzeli stvar za pljuvanje in napad... Bom se odolžil.

Itak stari da je vse skupi joke - tudi z moje strani! :D Se oddolžimo!

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po jul 05, 2004 9:14 am

Evo za vas sem si dal dela in se odolžil tukaj:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX Po jul 05, 2004 9:38 am

s temu avtam se dostkrat pelem (na zadnih zicih :D ) in sirec 1,4 res ne potegne nevem kva sam men osebno je udobn pa še kr dost placa ma.
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov