Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Ne mar 06, 2005 2:22 pm

Upam, da ti bom lahko mal pomagu, ker mi je moj kolega k se s tem ukvarja mal razložu, čeprav on ne uvaža iz Amerike, ampak vsen to sceno dobr pozna.
Dvomim, da tibo uspel avto uvozt iz Amerike, zato, ker evropske države so podpisale sporazum, ki se imenuje ECE, ki je pravilnik o homologaciji, ki vsebuje 118 točk, ki morajo zadovoljevati vse tehnične zahteve glede vozila. Dvomi, da bo ta tvoj avto izpolnjeval vse pogoje. Avto mora ipolnjevati pogoj glede izpušnih plinov, to pa je Euro 3, sam se v praksi pokaže, da dost carin nima teh naprav za merjenje izpušnih plinov, pa avto ocarinjo glede na letnik, pa če sem prav razumel ne smejo biti starejši od 2002 letnika.
Ko pa pride avto v državo te pa čakajo še stroški carine ter davek na dodano vrednost ter pomožnosti še davek na motorna vozila. Da ti avto pride do Bremrhafena v Nemčiji te bo koštal 950 USD pa še stroški, da avto pripelješ iz Nemčije v Slovenijo. Nemci majo to gor kr dobr poštiman tko, da ti ga lahk pripelj tud na prikolci za okol 300 do 400€. Seveda to pod pogojem, da boš sploh izpolnjeval vse pogoje homologacije.
Upam, da sem ti kj pomagu.
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov