Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 23, 2004 8:56 am

maš novga puntota multijet k ma isto mašino kot corsa - 70 KM.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 23, 2004 4:10 pm

zupi13 je napisal/-a:mislim da pr corsi ni potovalnega računalnika. pa clio extreme je un k ma dva rora zadi?? tist fajn zgleda, pa še homolomo ga ne je*e!! :twisted:

Nope, nima Extreme dva rora uzadi, tisto ma samo 2.0 RS :wink: Pa ja, čist ziher sem :P :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe sep 24, 2004 9:03 am

Tudi mi imamo Clia 80 KM dci l. 02, pa moram povedat, da se bomo avta v najkrajšem možnem času znebili. Tako utesnjen, kot sem v tem avtu, še nisem bil v nobenem, tudi v Twingotu ne, ki smo ga imeli pred časom.
Pravkar sem ga pripeljas s servisa, ker je pri 45 kkm crknil regulator ventilatorja avtomatske klime, sicer so mi priznali 30 % cene kot garancijo, vendar me je vse skupaj stalo 26 ksit.
Servisni intervali na 30 kkm se mi zdijo absolutno predolgi, saj že pri teh km slišim petje turbine, zato sem kar na lastno roko enkrat vmes menjal olje.
Sicer ima avto dobre pospeške, vendar se nikakor ne morem navaditi na blazne vibracije v nizkih obratih (pa mi ni to prvi dizel pri hiši!).
Corse sicer še nsem vozil, vendar bi predlagal, da jo greš vsaj preiskusit in zdi se mi da je tudi njen ugled pri nas malenkost višji, kot Cliotov.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe sep 24, 2004 9:26 am

Pri nas doma imamo 1.5dCi, vendar 65KM, ko smo kupovali ga z 80KM še ni blo. Imeli smo na začetku težave z elektroniko, ker se je kar armaturki utrgalo in so se števci med vožnjo izklopli (padli na 0) in vse kontrolne lučke so se prižgale, čez par sekund pa spet vse normalno. Na vožnjo samo ni imelo vpliva. No, v sklopu garancije so nam to po dveh obiskih sevisa zamenjali z novim (prvič so nam hotl podturit rabljen računalnik, mater jim :evil: , pa jim ni ratal, ker se ga ni dal preprogramirat :twisted: ). In kot je že nekdo napisal, žarnice grejo ful hitr, pa ne vem kaj je krivo. V dveh letih smo sigurn že ene 6 zamenjal. No, razen tega in pa dejstva da se občasno prižge lučka za airbag (ki pa ugasne ko mal prešlataš kontakte pod zicem, kar med vožnjo) zadeva dela in kuri malo, od 4.1 do 4.5 l/100km. Servisi pri Renaultu so po mojih izkušnjah OBUP. Tud na to malo misli. Pa zdi se mi dokaj glasen motor v notranjosti, čeprav ne vem kakšen je v Corsi.

Sedenje v Cliu mi je bolj v muko, sem velik 185 in če dam zic nazaj tko da mam noge tako kot je treba, potem ne dosežem volana in sedim zato zelo pokončno. Corsa, kolikor se spomnem ko sem sedel v njej, mi je delovala večje.

Drugače pa, kot je že nekdo napisal, Corsa deluje bolj odraslo. Jest bi vzel Corso. Tudi lepša mi je.
Slika

Uporabniški avatar
DeNo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DeNo Pe sep 24, 2004 11:29 am

Motorja v notranjosti corse skoraj ne slišiš, že zunanji zvok je zelo tih in že dosti folka ki so bili zraven avta ali pa v vožnji z menoj niso prepoznali dizelski zvok...ok to se bo nekomu mogoče zdelo malce čudno ampak dejstvo je, da če nisi avtomobilski poznavalec te lahko kaj hitro zavede. Na zunaj je zvok zelo podoben nekemu bencinarju, ki ima namesto jermena ketno. LP

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe sep 24, 2004 11:30 am

Zdele sem klical na Avtotehno VIS, pa mi rečejo, da je cena Corse 1.3 CDTI Cosmo Plus skoraj 3 mio, potlej pa sem še klical Mlakarja, pa so mi povedal da pride tak avto brez kovinske barve 2.5 mio SIT. Pa še ena fora, pri tem modelu dajejo 200000 sit popusta če daš rabljen avto v račun, ampak cena je še zmerej 2.5 mio ker že vsebuje tak popust. Ampak še zmerej ostaja razlika 300000 SIT. Zakaj je to?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 24, 2004 11:34 am

oče je dal 3 miljone zanjga (cosmo z avtomatsko klimo pa še nekaj drobnarij) s tem, da ma kovinsko barvo pa starega so vzel noter + 200ksit. tak da ne bi vedu zakaj je pr mlakarju cenej??? a je čist nov?? z manj kot 10 km??
Slika

Uporabniški avatar
DeNo
Nov uporabnik

Napisal/-a DeNo Pe sep 24, 2004 11:36 am

Ubistvu je to uradna cena, vendar se je treba malo zglasiti pri njih in navleči kakšen popust. Mene je prišel brez reg. in kaska 2,5 M sit. Moj je še 5 vraten, črna kovinska barva in dodatno ima alarm in neke predalčke. LP

Uporabniški avatar
DeNo
Nov uporabnik

Napisal/-a DeNo Pe sep 24, 2004 11:37 am

Aha sem pozabil napisat da sem imel neke vezice. :D

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe sep 24, 2004 11:57 am

Ne rabis kaksnih hudih vezic...

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe sep 24, 2004 12:33 pm

Še to, kaj ima Cosmo Plus ABS serijsko?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So sep 25, 2004 1:06 am

ne

jony
Novinec

Napisal/-a jony So sep 25, 2004 9:20 am

Včeraj sm vozu Corso 1.4 Twinport 90 km. Ta avto je res super, poskočen že pri nizkih obratih, poraba s klimo ne gre čez 7 litrov, pa sem jo priganjal. 1.3 CDTI ima baje serijsko ABS, pri 1.4 je treba doplačati. Glede same vožnje in lege na cesti moram rečt da je Corsa veliko boljša. Tud v notranjosti je vse bolj stabilno.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 25, 2004 9:33 am

jony je napisal/-a:Še to, kaj ima Cosmo Plus ABS serijsko?

Ma pr oplu morš skori vse dokupit :roll:
oz. ABS bo mogu po novem imet vsak nov avto :P

PS: k smo kupavali avto smo šli na opel....
najbolša oprema(cosmo al kaj je)... vse za dokupit.. klima,ABS...ELEKTRIČNO NASTAVLJIVA STEKLA :!:

LP 8)
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 25, 2004 1:33 pm

Ja, 1.3 CDTI ima serijsko ABS, električna stekla, maš pa v kompletu z avtomatsko klimo... :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio So sep 25, 2004 1:49 pm

Js osebno vozim corso 1.7 CDTI(100km). Meu sem cliota tut 1.5 dci(65+chip tuning).

Morm povedat de mam na corsi 20000km je letošnji letnik, narejena v Nemčiji, ne v Španiji. Problem cenejših modelov cors je da jih delajo v Španiji in je malo slabša izdelava. NOBENIH PROBLEMOV, pri cliotu so bili. Ni vžigal, spustilo je gumjasto koleno za hladilno tekočino... No pol sm se ga pa znebil.

PRIPOROČAM CORSO K GRE DOST HITR IN NE RABŠ CHIPAT(gre k raketa, 200 kadar češ). Drugač pa 1.5 dci(80) nism furu. Sam renoji so se mi zamirl. Meu sm tut laguno tanovo pa je računalnik šou pr 28.000 km, pa k si dau na avtocest iz 4 v 5 prestavo je avto umes crknu.

CORSO!!!!!!!! pa ene hude 16" take k mam js gor.

LP, MacAudio!!! :lol:
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 25, 2004 2:02 pm

Sam da ne pozabimo 206 HDi :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po sep 27, 2004 11:33 am

jony je napisal/-a:Probal sem tudi C3 1.4 hdi in moram priznat da skoraj biol potegne kot pa 206 z enako mašino. Težava pri tem avtu pa je da ne moreš dokupit avtomatske klime, pa še digitalni števec za hitrost mi ni precej všeč. Pri fiesti prav tako ne moreš dokupiti avtomatske klime, pa še cena avta je zelo visoka.

Pri c3 ni avtomatske klime??? Moja sestra ma v 1,4 bencincu avt. klimo! Al sam ne dobiš avt. klime pri tašvohnejšem HDI?
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

jony
Novinec

Napisal/-a jony To sep 28, 2004 9:40 am

Pri Hdi 70 km ne moreš doplačati avtomatske klime, pri Hdi 16 V pa je možno doplačilo, samo ta avto je precej drag.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To sep 28, 2004 10:12 am

Da je pa hdi 90km drag, to pa vem... Jst sm navijal za dizla, ker sestra res ogromno prevozi, pa ni hotela, ravno zarad cene... Samo bi se vse vrnilo, po takratnih cenah nafte v letu in pol. Po zdajšnjih malce kasneje...

Aja, mi je pa osebno C3 mnogo boljši od cliota (ga ma druga sestra)... Je pa res, da je cenovna razlika med dizel cliotom in dizel c3-jem s podobno opremo vsaj pol miljona, če ne več...

No, kot lahko razbereš, mi clio dizel ni všeč... da ti odgovorim še na tvoje prvotno vprašanje... Za corso pa ne vem... Aja, zakaj ne clio dizel? Men prav ogabno ropota, vstran tega je pa totalno premajhen zame (185cm). Tudi občutek pri vožnji mi ni všeč, zakaj še ne vem točno, sem ga pa vozil samo enkrat, pa še to na kratko...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov