Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Po jan 03, 2005 7:08 pm

Danes so mi 307 1.6 z XT opremo ponujali za 3.9m SIT ( lita platisca (16"), elektro paket (poklopna ogledala) kovinska barva vkljuceno). Pa ce se bi kaj dalo, bi se kak procent popusta prisel. Pa da ne govorim o meni kar fajn prijazni eurotax + kaj vem kaj se, cenitvi.. Mislim ko sem šel povpraševat za nakup acorda mi niso tolk ponudli za stari avtomobil.

Kaj pravite?

Pa na mazdi sem bil.. za 6koitak je sploh ni, za mazdo 3 TE pa mi jo ponujal za 3.900.000 (ni hotu spustit za tolar ne). Na ford grem jutri, ker danes so še dopust meli. Mogoče bom tudi C4 šel pogledat - mi je pa armaturka in konzola pri C4 mal čudna!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Po jan 03, 2005 10:57 pm

Glede armaturke in števcev v C4 so res čudni, vendar tako lepo berljivega števca še nisem v nobenem avtu zasledil. S promocijskim popustom 280 jurjev ga dobiš za dobre 3,7MSIT. Osebno bi pri 1.6 16v doplačal še dvopodročno klimo (40 jurjev), navadno klimo že itak im. Pa tudi vse druge take in drugačne pritikline že po večini.
Verjetno boš zavil k Slejkotu v Potoče s katerim se da še zmenit za najmanj kakih 50 jurjev.

Saj ne, da te prepričujem za C4, vendar imata s P307 res veliko skupnega (tudi podvozje) in se mi zdi da dobiš nekaj več avtomobila pri Citroenu za isti denar. C4 ima tudi 6 blazin in je dobil vseh 5 zvezdic pri trku. Kar pa se pokvarljivosti in težav tiče je Pežo slabšem glasu.

Če imaš možnost testnih voženj bi bilo zelo zanimivo primerjati tako podobna si avtomobila. Kaj pomeni enak motor v enem ali drugem avtomobilu.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jan 04, 2005 11:18 am

_Jerry_ je napisal/-a:
xopy je napisal/-a:In res sploh me ne zanima kolk avto kej zgubi na ceni! A glede na to, da vas večina govori samo o prodaji avtomobila, a jih vi letno menjujete al kako? Nimam tolk denarja, da bi ga vsako leto al pa vsako drugo leto novga kupu! Bistvo mi je, da bom avto imel 10-15 let - no vsaj z tem namenom ga kupujem. Če sem lahko imel sedajšni avtomobil 12 let, se sploh ne ukvarjam s tem kolk bom zgubu (verjemte s 405ko je blo več kot 4.7miljona zgube!), ampak s tem da bo zadeva dobr služla svojemu namenu! To me zanima, ali naj vzamem 307 al kaj drugega!
Če primerjam strani na avto.net ima peugeot 307 benzina 2 strani, ford focus ima 3 strani, fiat stilo 2 strani, citroen xara 2 strani, renault megane 5 strani, vw golf4 2 strani, opel astra 4 strani, toyota corolla 1 stran, honda civic 1 stran. Vidimo da je peugeot tako nekako na neki sredini prodajanih avtomobilov (čeprav jih je po mojem več kot fiat stilotov). Focusov je mal več, ker imajo veliko novih vozil zaradi akcije vpisanih v avto.net). Sem pa zakriterij dal avto na benzino od letnika 2001.
Glede na prodajo bi se skor najbol spodobilo corollo al pa civic vzet, sam civic mi nekam ni všeč, corolla je pa mal dražja.

Glej, ce mislis imeti avto 10-15 let, je res prakticno vseeno, koliko bo po dveh letih izgubil na vrednosti. Poznam pa primere, ko je bil clovek nad avtomobilom kljub temu, da je kupil novega, po dveh letih tako razocaran, da ga je prodal tik pred iztekom garancije, ker ni mislil vec placevati za tovarnisko malomarnost. Iz tega vidika je nakup Corolle vsekakor smiseln, ker pri Pizoju se lahko (na zalost, ker meni je se vedno ZELO ZELO vsec :( ) kar vnaprej pripravis na razna "presenecenja". Tako malo problemov, kot si jih imel s Pizojem 405, ne bos imel z NOBENIM novim avtomobilom vec, niti z japoncem :ne Odgovor je torej jasen: ce si potrpezljive sorte clovek, kupi lepotca z levom na motornem pokrovu, drugace raje se malo premisli, obrni vse zepe in razbij se sinovega prasicka-sparovcka, ter kupi :vc

Ne... sam res. Jaz sem tudi razmišljal o nakupu drugega avta, vendar me sama pomisel na to, da bi z drugim imel pizdarije medtem ko jih sedaj s 405 ko nimam odvrne od nakupa. Sploh ne vem, kaj bi kupil za naslednji avto. Pa ne govorim da je 405 ka nevemkaj, sam hočem povedat, da ko kupiš drug avto, pa ti sranje dela, medtem ko je tvoj delal BP, se lahk kasneje po glavi tolčeš. :?

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jan 04, 2005 11:54 am

Se popolnoma strinjam z vsemi mnenji o elektroniki v sodobnih avtih... Zakaj hudiča ne delajo posebne verzije recimo megana, z mašino 1,4 energy, ki je bila v 19-ki in cliotih, in je šla, šla, šla....z navadnim ključem z daljinskim namesto kartice ipd... Lahko bi bil cenejši, še zmeraj pa lep na zunaj... Pa ne velja to samo za megana ampak za vse avte. A lahko verjamete da razmišljam o dacii logan glih iz tega razloga? Če bi že šel nov avto kupovat, bi bila to najbrž takale dacia, hudiča, sej je skor ista kot moja bivša devetnajstka...

Ampak to je že offtopic... Se opravičujem!!!!

Svetoval pa ne bom, ker ne vem kaj :D :D Najbolj so mi še Čojkotovi predlogi všeč...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To jan 04, 2005 6:42 pm

pugi405 je napisal/-a: Sploh ne vem, kaj bi kupil za naslednji avto.

Ce bos v dilemi, se lahko obrnes name. S tem se namrac jaz profesionalno ukvarjam -namrec iscem stare avtomobile za IZBIRCNE kupce... ;)

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko To jan 04, 2005 8:10 pm

Če koga zanima sem glede nakupovanja novega vozila sem že nogromno napisal tu: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1686

pa tudi koliko te vozilo stane na mesec si lahko prebereš tu:
http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1806

in boš zvedel skoraj VSE o nakupu novega ali starega vozila in kako sem se sam lotil kupovanja, ter zakaj sem kupil to kar sem. Le ene pol ure si moraš vzeti in temeljito prebrati - res ogromno napisanega.

Upam, da bo komu ta pomoč dobrodošla.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jan 05, 2005 11:53 am

_Jerry_ je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a: Sploh ne vem, kaj bi kupil za naslednji avto.

Ce bos v dilemi, se lahko obrnes name. S tem se namrac jaz profesionalno ukvarjam -namrec iscem stare avtomobile za IZBIRCNE kupce... ;)

O.k. se čujeva. ;)

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Sr jan 05, 2005 3:54 pm

Čojko je napisal/-a:Če koga zanima sem glede nakupovanja novega vozila sem že nogromno napisal tu: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1686

in boš zvedel skoraj VSE o nakupu novega ali starega vozila in kako sem se sam lotil kupovanja, ter zakaj sem kupil to kar sem. Le ene pol ure si moraš vzeti in temeljito prebrati - res ogromno napisanega.

Lp Čojko

Sam meni al tudi drugim ti linki neke napake vracajo?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr jan 05, 2005 4:32 pm

jst bi kupu c4 al pa astro ker so to novi modeli za ceno sicer ne vem,
so mi pa 1-2 mesca nazaj ponujal astro skor full option 120 km dizel
za 4.3 mio tko da bi se mogu 1.6 16v dobit za okrog 4 mio
(gledal sm pa pr mlakarju)
lp pa srečno pri nakupu

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Če jan 06, 2005 12:04 pm

xopy je napisal/-a:
Čojko je napisal/-a:Če koga zanima sem glede nakupovanja novega vozila sem že nogromno napisal tu: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1686

Lp Čojko

Sam meni al tudi drugim ti linki neke napake vracajo?

Ja, res je forum malo v ku***. Na začetku so res javljane napake - pojdi z drsnikom proti dnu strani in bo OK.
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Če jan 13, 2005 7:39 pm

A mi zna zdej kdo resno povedat kolk je napačna ta 307ka?

Sem sprobal mazda 3, citroen c4, honda civic, toyota corolla, opel astra, peugeot 307. vsi imajo svoje napake in vsi imajo neke svoje dobre lastnosti. Sem pa tudi sprobal p206, je sicer razred nižje ampak je tudi miljon - miljon pa pol cenejš (govorim full oprema - za vse).
Sedaj se odločam samo še med 307/focus/206! 307 me matra kvaliteta, focus me matra ker pride šele marca (+ kak mesec če ga je potrebno naročit), 206 je manjši, ampak ker je najstarejši naj bi imel večino napak odpravljenih!

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če jan 13, 2005 8:49 pm

Napiši primerjavo med testiranimi vozili tega razreda, da vidimo kakšne so kaj razlike.

Zakaj pa 206, potem je bolje da ostaneš na 405-ici, razen če nimaš namema vzet RC-ja ali pogojno S16 in se lahko oblečeš v ta avto :D

Kaj pa par let stari avtomobili srednjega razreda za npr. cca 2Mio ? Za enako ceno dobiš dosti več avtomobila.
Slika

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Če jan 13, 2005 9:30 pm

klemen je napisal/-a:Napiši primerjavo med testiranimi vozili tega razreda, da vidimo kakšne so kaj razlike.

Zakaj pa 206, potem je bolje da ostaneš na 405-ici, razen če nimaš namema vzet RC-ja ali pogojno S16 in se lahko oblečeš v ta avto :D

Kaj pa par let stari avtomobili srednjega razreda za npr. cca 2Mio ? Za enako ceno dobiš dosti več avtomobila.

Torej primerjave (nebom pisal kako in kaj lega na cesti, kako kaj pospešuje, ker to me načeloma niti ne dosti zanimalo - bolj me je zanimalo samo pocutje v avtomobilu in da sem se udobno pocutil notr).
honda civic: se mi ne dopade prestavna rocica na konzolo montirana
mazda 3 1.6 TE: konzola je narejena kot da bi vse skup bla neka poceni igraca in da ima vse skup v nekem casu za odpast. Ni zame!
citroen c4 1.6 SX: volan je malce hecen (se ne vrti in je fiksen) oprema ki jo hocem ni na voljo z motorjem, katerega hocem
toyota corola luna: naceloma niti ni kaj posebo narobe, le cena se mi je zdela malce visoka za avto tega razreda.
opel astra 1.8 elegance: smerokazi so nametani in sploh niso standardni - ce hoces da zmrka mores nekaj casa drzat. baje niso motorji ok, baje lega na cesti ni vredi (nisem testiral - tako pravijo! - je pa kar varen po ncapu!) - malce drazji
peugeot 307 1.6 XS - manjka mu usnjen volan drugo se opcijsko da namestit - trenutno ugodna cena
peugeot 206 1.6 XS - vsa oprema ki jo lahko nanesem na avto in še vedno je cena miljon pod vsemi (normalno je avto nižjega razreda) - je pa avto, ki mi je bil od vedno všeč!

Primerjava ni kaj dost napisana, sam sem jaz dobil tisti občutek kaj bi blo in kaj ne. Pač občutek!

za 206ko nebi imel S16 ali pa RC zakaj. Ker cena ne upraviči tistega za kar rabim avtomobil. Nisem vec 18letni otrok, ki rabi kaj vem kake pospeske in kaj vem kako neumno prehitevanje itd. Ampak bl udobje in dobro pocutje v avtomobilu. Tistih 100-120konjev kolkr ti avtomobili ponudijo se mi zdi dovolj za tak manjsi avto (če primerjam, da imam sedaj avto ki je še večji in z 120konji in je čist ok, bo verjetno tudi z manjšim avtom in par konji manj tudi ok)

Raje imam novi in malo manjši avto, kot večji in starejši avto. Če si ga lahko izberem tako kot jaz hočem mi več pomeni, kot da morem 10 let imet avto z barvo, ki mi sploh ne paše - pol res imam raje mojo 405ko!

Uporabniški avatar
BarT
Nov uporabnik

Napisal/-a BarT Pe jan 14, 2005 10:20 am

Pugi je napisal/-a:Js osebno bi počakal do marca 2005, ko bo predstavljen nov model oz. update.
LP;)

Ojla,

mene pa zanima, kako je sedaj s tem "facelifted 307" in koncem marca 2005. Kdaj bodo ti novi modeli pri prodajalcih in kako bo kaj s cenami teh modelov?

Lp

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Pe jan 14, 2005 10:28 am

BarT je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Js osebno bi počakal do marca 2005, ko bo predstavljen nov model oz. update.
LP;)

Ojla,

mene pa zanima, kako je sedaj s tem "facelifted 307" in koncem marca 2005. Kdaj bodo ti novi modeli pri prodajalcih in kako bo kaj s cenami teh modelov?

Lp

Drugo leto, letos je leto 1007ke(enkrat proti poletju naj bi se začel prodajat pr nas) in predstavitve novega koncepta 2007 (september 2005 in prodaja pol drug leto - verjetno tudi spomlad/poletje). Tako da po mojem bo tudi facelift 307ke pršu drugo leto enkat na spomlad. Vsaj tako so rekli na peugeot prodaji.

Uporabniški avatar
BarT
Nov uporabnik

Napisal/-a BarT Pe jan 14, 2005 10:57 am

Hja, zakaj se pa potem pojavlja podatek marec 2005 ?
je pa res da sem našel avtomobilski koledar v katerem ni nič omenjana "klasična" 307, le CC varianta. :( :(

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 14, 2005 11:50 am

Se opravičujem za napako. Sm mel rahel nesporazum. Ne vem kdaj pride...
Slika

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Ne jan 16, 2005 8:59 am

Še enkrat če mi lahk prosim mal bl na dolgo in širioko opišete razliko med 1.6 in 2.0 motorjem. Namreč razlika v ceni je okrog 150.000SIT (no registracija smo rekli, da je 30.000SIT več letno, pa poraba 2 litra več).
Kaj pa kaj performanse, kolk se kej pozna razlika med tema dvema motorjema. Če bi kdo, ki ima 307 z 1.6 motorjem, a bi sedaj vzel 2.0 al bi še vedno raj vzel 1.6? Pa a je tistih 110 konjev dovolj za avtomatsko klimo.
Pa verjetno tudi bl vzdržljiva je 2.0 ker že več časa na trgu.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne jan 16, 2005 10:26 am

xopy je napisal/-a:
klemen je napisal/-a:Napiši primerjavo med testiranimi vozili tega razreda, da vidimo kakšne so kaj razlike.

Torej primerjave (nebom pisal kako in kaj lega na cesti, kako kaj pospešuje, ker to me načeloma niti ne dosti zanimalo - bolj me je zanimalo samo pocutje v avtomobilu in da sem se udobno pocutil notr).
honda civic: se mi ne dopade prestavna rocica na konzolo montirana
mazda 3 1.6 TE: konzola je narejena kot da bi vse skup bla neka poceni igraca in da ima vse skup v nekem casu za odpast. Ni zame!
citroen c4 1.6 SX: volan je malce hecen (se ne vrti in je fiksen) oprema ki jo hocem ni na voljo z motorjem, katerega hocem
toyota corola luna: naceloma niti ni kaj posebo narobe, le cena se mi je zdela malce visoka za avto tega razreda.
opel astra 1.8 elegance: smerokazi so nametani in sploh niso standardni - ce hoces da zmrka mores nekaj casa drzat. baje niso motorji ok, baje lega na cesti ni vredi (nisem testiral - tako pravijo! - je pa kar varen po ncapu!) - malce drazji
peugeot 307 1.6 XS - manjka mu usnjen volan drugo se opcijsko da namestit - trenutno ugodna cena
peugeot 206 1.6 XS - vsa oprema ki jo lahko nanesem na avto in še vedno je cena miljon pod vsemi (normalno je avto nižjega razreda) - je pa avto, ki mi je bil od vedno všeč!

Primerjava ni kaj dost napisana, sam sem jaz dobil tisti občutek kaj bi blo in kaj ne. Pač občutek!

za 206ko nebi imel S16 ali pa RC zakaj. Ker cena ne upraviči tistega za kar rabim avtomobil. Nisem vec 18letni otrok, ki rabi kaj vem kake pospeske in kaj vem kako neumno prehitevanje itd. Ampak bl udobje in dobro pocutje v avtomobilu. Tistih 100-120konjev kolkr ti avtomobili ponudijo se mi zdi dovolj za tak manjsi avto (če primerjam, da imam sedaj avto ki je še večji in z 120konji in je čist ok, bo verjetno tudi z manjšim avtom in par konji manj tudi ok)

Raje imam novi in malo manjši avto, kot večji in starejši avto. Če si ga lahko izberem tako kot jaz hočem mi več pomeni, kot da morem 10 let imet avto z barvo, ki mi sploh ne paše - pol res imam raje mojo 405ko!

k si že tolk auto sprobu, pejt pelat še 3 vratnga stilota :P
ne, sej 307 je uredu auto, ampak tud konkurenca ni slaba - recimo c4 ma pouhn zanimivih stvari, performance ni slab.. je pa nou auto in so napake čist možne
podpis

Uporabniški avatar
Gregzhyi
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregzhyi Pe jan 28, 2005 10:20 am

Bil lastnik 307 1,6 16V XS. Letnik 2001, kupljen 2002. Prodal 3 dni nazaj. Stanje 75.000 km.

1. vpoklic: zamenjava ključavnice za zagon motorja (preventivno)
2. vpoklic: preprogramiranje čarunalnika (baje zaradi osvetlitve klime in števcev, lahk pa tut še kaj drugega, ne vem)
3. menjava ročice za vklop smernikov v garanciji (nesigurno delovanje), po zamenjavi OK ene 3 mesece pol pa spet isto

Na cca. 30.000 km je bilo potrebno malo dolivat olje za servo volan (premajhen nivo pa je pri sunkovitem zavijanju- na rondojih, nenadoma otrdel)

Pri 40.000 km riknu katalizator - menjava v garanciji.

Pri 75.000 km menjava prednjega levega stabilizatorja.

Nikoli pustil na cesti. Poraba 7 - 7,5 l/100km. Vožnja uredu. Zici zelo dobri. Preglednost in udobje enoprostorska. Glasnost podvozja bl tko. Malo trši kot druga dva francoza. Odzivnost povozja OK. Ropot plastike v avtu obupen na kratkih grbinah. Motor čudovit. Luči za dan delat. BTW a še komu z 307 blendajo kao da ma dolge prižgane?

Je bil pa definitivno najboljši francoz kar sem jih imel. Računam na to da so kvaliteto izdelave do sedaj popravili, ker moj je bil sestavljen obupno (karoserijski spoji, reže na armaturki, zgoraj napisano ropotanje zadnjih zicev).

Itak pa želim novemu lastniku še veliko varno prevoženih kilometrov.

Še vedno moj favorit v tem razredu (mogoče bi počakal na poznopoletni facelift). No Golf ni slab ampak cena... Astra gut ampak utesnjujoča pa zici s kratkim sedalnim delom, C4 še ne vozu, za počakat pa je Focusa. Baje, da je Ford naredu špica avto.
Tejkitizi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov