_Jerry_ je napisal/-a:xopy je napisal/-a:In res sploh me ne zanima kolk avto kej zgubi na ceni! A glede na to, da vas večina govori samo o prodaji avtomobila, a jih vi letno menjujete al kako? Nimam tolk denarja, da bi ga vsako leto al pa vsako drugo leto novga kupu! Bistvo mi je, da bom avto imel 10-15 let - no vsaj z tem namenom ga kupujem. Če sem lahko imel sedajšni avtomobil 12 let, se sploh ne ukvarjam s tem kolk bom zgubu (verjemte s 405ko je blo več kot 4.7miljona zgube!), ampak s tem da bo zadeva dobr služla svojemu namenu! To me zanima, ali naj vzamem 307 al kaj drugega!
Če primerjam strani na avto.net ima peugeot 307 benzina 2 strani, ford focus ima 3 strani, fiat stilo 2 strani, citroen xara 2 strani, renault megane 5 strani, vw golf4 2 strani, opel astra 4 strani, toyota corolla 1 stran, honda civic 1 stran. Vidimo da je peugeot tako nekako na neki sredini prodajanih avtomobilov (čeprav jih je po mojem več kot fiat stilotov). Focusov je mal več, ker imajo veliko novih vozil zaradi akcije vpisanih v avto.net). Sem pa zakriterij dal avto na benzino od letnika 2001.
Glede na prodajo bi se skor najbol spodobilo corollo al pa civic vzet, sam civic mi nekam ni všeč, corolla je pa mal dražja.
Glej, ce mislis imeti avto 10-15 let, je res prakticno vseeno, koliko bo po dveh letih izgubil na vrednosti. Poznam pa primere, ko je bil clovek nad avtomobilom kljub temu, da je kupil novega, po dveh letih tako razocaran, da ga je prodal tik pred iztekom garancije, ker ni mislil vec placevati za tovarnisko malomarnost. Iz tega vidika je nakup Corolle vsekakor smiseln, ker pri Pizoju se lahko (na zalost, ker meni je se vedno ZELO ZELO vsec) kar vnaprej pripravis na razna "presenecenja". Tako malo problemov, kot si jih imel s Pizojem 405, ne bos imel z NOBENIM novim avtomobilom vec, niti z japoncem
Odgovor je torej jasen: ce si potrpezljive sorte clovek, kupi lepotca z levom na motornem pokrovu, drugace raje se malo premisli, obrni vse zepe in razbij se sinovega prasicka-sparovcka, ter kupi
Čojko je napisal/-a:Če koga zanima sem glede nakupovanja novega vozila sem že nogromno napisal tu: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1686
pa tudi koliko te vozilo stane na mesec si lahko prebereš tu:
http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1806
in boš zvedel skoraj VSE o nakupu novega ali starega vozila in kako sem se sam lotil kupovanja, ter zakaj sem kupil to kar sem. Le ene pol ure si moraš vzeti in temeljito prebrati - res ogromno napisanega.
Upam, da bo komu ta pomoč dobrodošla.
Lp Čojko
xopy je napisal/-a:Čojko je napisal/-a:Če koga zanima sem glede nakupovanja novega vozila sem že nogromno napisal tu: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1686
pa tudi koliko te vozilo stane na mesec si lahko prebereš tu:
http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=1806
in boš zvedel skoraj VSE o nakupu novega ali starega vozila in kako sem se sam lotil kupovanja, ter zakaj sem kupil to kar sem. Le ene pol ure si moraš vzeti in temeljito prebrati - res ogromno napisanega.
Upam, da bo komu ta pomoč dobrodošla.
Lp Čojko
Sam meni al tudi drugim ti linki neke napake vracajo?
klemen je napisal/-a:Napiši primerjavo med testiranimi vozili tega razreda, da vidimo kakšne so kaj razlike.
Zakaj pa 206, potem je bolje da ostaneš na 405-ici, razen če nimaš namema vzet RC-ja ali pogojno S16 in se lahko oblečeš v ta avto![]()
Kaj pa par let stari avtomobili srednjega razreda za npr. cca 2Mio ? Za enako ceno dobiš dosti več avtomobila.
BarT je napisal/-a:Pugi je napisal/-a:Js osebno bi počakal do marca 2005, ko bo predstavljen nov model oz. update.
LP;)
Ojla,
mene pa zanima, kako je sedaj s tem "facelifted 307" in koncem marca 2005. Kdaj bodo ti novi modeli pri prodajalcih in kako bo kaj s cenami teh modelov?
Lp
xopy je napisal/-a:klemen je napisal/-a:Napiši primerjavo med testiranimi vozili tega razreda, da vidimo kakšne so kaj razlike.
Zakaj pa 206, potem je bolje da ostaneš na 405-ici, razen če nimaš namema vzet RC-ja ali pogojno S16 in se lahko oblečeš v ta avto![]()
Kaj pa par let stari avtomobili srednjega razreda za npr. cca 2Mio ? Za enako ceno dobiš dosti več avtomobila.
Torej primerjave (nebom pisal kako in kaj lega na cesti, kako kaj pospešuje, ker to me načeloma niti ne dosti zanimalo - bolj me je zanimalo samo pocutje v avtomobilu in da sem se udobno pocutil notr).
honda civic: se mi ne dopade prestavna rocica na konzolo montirana
mazda 3 1.6 TE: konzola je narejena kot da bi vse skup bla neka poceni igraca in da ima vse skup v nekem casu za odpast. Ni zame!
citroen c4 1.6 SX: volan je malce hecen (se ne vrti in je fiksen) oprema ki jo hocem ni na voljo z motorjem, katerega hocem
toyota corola luna: naceloma niti ni kaj posebo narobe, le cena se mi je zdela malce visoka za avto tega razreda.
opel astra 1.8 elegance: smerokazi so nametani in sploh niso standardni - ce hoces da zmrka mores nekaj casa drzat. baje niso motorji ok, baje lega na cesti ni vredi (nisem testiral - tako pravijo! - je pa kar varen po ncapu!) - malce drazji
peugeot 307 1.6 XS - manjka mu usnjen volan drugo se opcijsko da namestit - trenutno ugodna cena
peugeot 206 1.6 XS - vsa oprema ki jo lahko nanesem na avto in še vedno je cena miljon pod vsemi (normalno je avto nižjega razreda) - je pa avto, ki mi je bil od vedno všeč!
Primerjava ni kaj dost napisana, sam sem jaz dobil tisti občutek kaj bi blo in kaj ne. Pač občutek!
za 206ko nebi imel S16 ali pa RC zakaj. Ker cena ne upraviči tistega za kar rabim avtomobil. Nisem vec 18letni otrok, ki rabi kaj vem kake pospeske in kaj vem kako neumno prehitevanje itd. Ampak bl udobje in dobro pocutje v avtomobilu. Tistih 100-120konjev kolkr ti avtomobili ponudijo se mi zdi dovolj za tak manjsi avto (če primerjam, da imam sedaj avto ki je še večji in z 120konji in je čist ok, bo verjetno tudi z manjšim avtom in par konji manj tudi ok)
Raje imam novi in malo manjši avto, kot večji in starejši avto. Če si ga lahko izberem tako kot jaz hočem mi več pomeni, kot da morem 10 let imet avto z barvo, ki mi sploh ne paše - pol res imam raje mojo 405ko!
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov