Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 12:09 pm

Mislima, da je BMW prot Audiju neprimerna primerjava. Lahko primerjas BMW z Mercedesom, Audi pa je po mojem mnenju za kaksen razred nizje.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jan 19, 2005 12:20 pm

TOMA je napisal/-a:Mislima, da je BMW prot Audiju neprimerna primerjava. Lahko primerjas BMW z Mercedesom, Audi pa je po mojem mnenju za kaksen razred nizje.

Nažalost je tko ja, ampak popolnoma neupravičeno...audi ma kvaliteto že dolg na zelo visokem in konkurenčnem nivoju...sicer pa nej omenem samo par stvari: RS4, RS6, in pa Quttro (kjer sicer niso pionirji, so pa velki majstri)...JST bi jih meu rajš kokr pa M5 al pa E55 amg...

Edini problem audija je, da morš čist use dolpačat...pa sej mislm da je povsov v višjem razredu tko...

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 12:44 pm

Shatzy je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:Mislima, da je BMW prot Audiju neprimerna primerjava. Lahko primerjas BMW z Mercedesom, Audi pa je po mojem mnenju za kaksen razred nizje.

Nažalost je tko ja, ampak popolnoma neupravičeno...audi ma kvaliteto že dolg na zelo visokem in konkurenčnem nivoju...

Audi ima res zelo kvalitetne Dizel motorje, pa 4x4 pogon in tudi pri avtomatskih menjalnikih ima srecno roko... da ne govorimo o vsecni obliki zadnje serije (ampak to je izven konteksta, ker je stvar okusa posameznika in je le moje subjektivno mnenje).

Zal pa so bosi (oziroma imajo luknje na podplatih) tam, kjer je najmanj treba: pri bencinskih motorjih :( Njihovi bencinarji sploh niso ne vem kako napiljeni, pa vseeno zdrzijo VELIKO manj kot primerljivi izdelki BMWja ali Mercedesa... Vsi, od 1.6 R4 do 5,2 V8... Za najnovejse serije res ne vem, sumim pa, da stanje ni kaj dosti boljse, ker moram se vedno zapreti vsa okna na avtu in preklopiti na notranje krozenje zraka, cim v daljavi zagledam (bolje receno: ZAVOHAM) kakega Audija... :bonk Problem je v tem, da Audi varcuje na materialih, iz katerih so narejeni motorji... :roll: To je sicer znacilnost Italijanov (ko zavohas Italijana, ti tudi notranje krozenje ne pomaga vec :EE ), Audi je pa pac glede tega crna ovca med Nemci... Zato me ne navdusi, kot bi me sicer :?

P.S.: Nimam namena provocirat, povem vam samo svoja opazanja, podkrepljena z malo strojniske razlage. Get it? Vsak ima svoje prednosti in slabosti -lahko vam jih napisem tudi za Mercedes in BMW, ce kdo hoce... ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 1:01 pm

to je pa primerna izjava :clapclap
Fahren bis der Arzt kommt!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 1:04 pm

Kako jih bom zdaj sele jaz slisal... :P :lol:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 1:18 pm

zakaj le? pač vsak izmed nas forumašev je verjetno bolj ali manj naklonjen eni znamki, s to razliko, da se eni oklepajo in držijo ene znamke kot pijanec plota, drugi pa smo bolj za vse znamke in so mi všeč audiji ampak ne bi pa mogel rečt, da je pa zdej to to in samo to in ničesar drugega :P

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 1:41 pm

audi4ever je napisal/-a:zakaj le? pač vsak izmed nas forumašev je verjetno bolj ali manj naklonjen eni znamki, s to razliko, da se eni oklepajo in držijo ene znamke kot pijanec plota, drugi pa smo bolj za vse znamke in so mi všeč audiji ampak ne bi pa mogel rečt, da je pa zdej to to in samo to in ničesar drugega :P

Ha ha !

Oprosti, ampak tvoj nick je pa v popolnem nasprotju z tole izjavo.

Pa brez zamere

LP

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 2:03 pm

ja jebeš ti nick važna je beseda :P :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr jan 19, 2005 2:05 pm

Trojka touring pride ven šele septembra. :( :( :( :(

Se pa strinjam da je Audi po mnenju večine kakšen razred nižje. Samo se jih (mogoče prou zarad tega) pri nas proda več kot BMW-jev in mercedezov ker so nekak bolj ljudski vozovi. Audi je pomoje skupaj z VW.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 2:11 pm

ej zdej razpravljat kaj je boljše in kaj ne, kaj je bolj kot vw in kaj bolj bmw se mi ne zdi smiselno, ker bi lahk razprava trajala v nedogled. lepo da so ti bolj simpatični bmw-ji :D js sm pač bolj za audi kot bmw in se mi ne zdi primerna primejava z vw-jem. :bonk

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 19, 2005 2:18 pm

A si ti ostal v 70-ih...Audi že dolgo ni več po kvaliteti za BMW-jem niti Merco...Dejstvo da ti to pove ljubitelj BMW-ja(jaz) ti verjetno tudi nekaj pove, s tem si naredil Audiju krivico...bili so morda tako kot si napisal razred nižje za časa Audija 80 CC in podobnih, zdaj pa je zgodba že nekaj časa drugačna in prej v prid Audiju kot BMW-ju...pa brez zamere...ampak si malo mimo vžgal...
andrej777 je napisal/-a:Se pa strinjam da je Audi po mnenju večine kakšen razred nižje. Samo se jih (mogoče prou zarad tega) pri nas proda več kot BMW-jev in mercedezov ker so nekak bolj ljudski vozovi. Audi je pomoje skupaj z VW.

Po mnenju večine ja, fora je ravno v tem, da je to mit ki izhaja iz zgodovine tovarn, včasih je bilo to čisto res, potem pa je Audi naglo naglo napredoval in verjemi da ne zaostaja po kvaliteti za največjima konkurentoma!

Kar se pa cene tiče, in doplačevanja, pa ni nemca, ki bi serijsko v osnovnem paketu ponujal vse...vem da smo se še nedavno s kolega "norca" delali, ko je kupil novega 320d za +8m SIT, pa je imel zadnje šajbe na roke za odpirat, kolega je imel pa Hyundaia Pony-ja, ki je komaj skup še stal, vreden še cca 50.000sit pa je imel serijsko vse šipe na štrom in je še delalo!!!...seveda ne primerjam BMW-Hyundai...to je bila ŠALA!!! ampak tako je pač pri nemcih s temi doplačili ;)

@Jerry...oba veva, da dam na ogromno na tvoje mnenje in ga tudi cenim! :bow Ampak novi Audijevi motorji so u bistvu čist ql, če smrdi za njimi, je to verjetno posledica materiala v katu, ne pa slabega motorja...ali pa bog ne daj žretja olja! Glede na to da imam doma najbolj opevan motor od Audija...v negativnem smislu...1.8, pa da je treba enkrat na 15000km dotočiti mogoče 2 deci olja, ti pove veliko, pa je motor vožen normalno in pa malo manj normalno, ko ga vozim jaz...dela brez problema, poleg tega poznam še nekaj ljudi, ki Audija ne bi nikoli zamenjali, saj so ravno s samo mehaniko in motorjem izredno zadovoljni...Tako da niso tako slabi...nič več vsaj ;)
...no jaz bi še vedno pogledal h konkurenci s propelerčkom na nosu ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr jan 19, 2005 2:30 pm

audi4ever je napisal/-a:ej zdej razpravljat kaj je boljše in kaj ne, kaj je bolj kot vw in kaj bolj bmw se mi ne zdi smiselno, ker bi lahk razprava trajala v nedogled. lepo da so ti bolj simpatični bmw-ji :D js sm pač bolj za audi kot bmw in se mi ne zdi primerna primejava z vw-jem. :bonk

Lej nevem. sem že koga slišal da je reku da bo nov avto kupu. In reče: "nevem kakšnega passata al pa A4-ko." Ni sem pa še slišal da bi kdo reku passata al pa BMW-ja trojko. In dejansko če postavš passata pa audija uštric razlika ni tako velika. Ne rečem da je slab in ocena "ljudski avto" ni bla mišljena kot žalitev. Sigurno je audi bolj za širše množice kot BMW če ne zarad druzga že zarad pogona in jih je pri nas tudi več na cesti zato ljudje tut mal drugače gledajo na njega.

Po domače : trcjalke bojo nardile večji pok če se prpeleš z novim BMW-jem ali MB domov kot pa z audijem.

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 2:33 pm

Moje mnenje ostaja. razlika med BMW, Mercedesom ter Audijem je ze v kolesnem pogonu. Za pravi vrhunski avtomobil potrebujes zadnji pogon. Zdi se mi tudi, da Audi v zadnjem casu izgublja prepoznavnost, saj je prevec podoben ostalim VW znamkam. Sam osebno zelo tezko locim kaksnega passata in Audija, imajo pa prav tako enake motorje. Ce bi si ze zazelel Audija bi kupil Seata ali Skodo in odstel polovico denarja manj, ko pa bi si zazelel resnicno vrhunski avto in doloceno mero ekskluzivnosti pa BMW ali Mercedes.

LP

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 2:44 pm

TOMA je napisal/-a:Moje mnenje ostaja. razlika med BMW, Mercedesom ter Audijem je ze v kolesnem pogonu. Za pravi vrhunski avtomobil potrebujes zadnji pogon. Zdi se mi tudi, da Audi v zadnjem casu izgublja prepoznavnost, saj je prevec podoben ostalim VW znamkam. Sam osebno zelo tezko locim kaksnega passata in Audija, imajo pa prav tako enake motorje. Ce bi si ze zazelel Audija bi kupil Seata ali Skodo in odstel polovico denarja manj, ko pa bi si zazelel resnicno vrhunski avto in doloceno mero ekskluzivnosti pa BMW ali Mercedes.

LP

mater ej odkril si nafto :D če ne razlikuješ audi al pa passat, pol ne vem ka naj še rečem druga kot...

VOJNA :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr jan 19, 2005 2:44 pm

Kar se pa cene tiče, in doplačevanja, pa ni nemca, ki bi serijsko v osnovnem paketu ponujal vse...vem da smo se še nedavno s kolega "norca" delali, ko je kupil novega 320d za +8m SIT, pa je imel zadnje šajbe na roke za odpirat, kolega je imel pa Hyundaia Pony-ja, ki je komaj skup še stal, vreden še cca 50.000sit pa je imel serijsko vse šipe na štrom in je še delalo!!!...seveda ne primerjam BMW-Hyundai...to je bila ŠALA!!! ampak tako je pač pri nemcih s temi doplačili

Meni se pa zdi da trenutno BMW ponuja kar nekaj opreme serijsko. V nemčiji so recimo BMW-ji velikokrat tudi ceejši od sebi podbnih Audijev in Mercedezov. Mislil sem da je to zarad navijanja cene naših uvoznikov pa je baje v opremi. V nečiji so res čist suhi tukaj naj bi blo pa že serijsko dost opreme. Nekje sem clo bral "pritožbe" kupcev BMW-jev da je v osnovni verziji nekaterih stvari preveč in je zato avto v osnovi dražji. Recimo Enka ma serijsko avtomatsko klimo. Ko je pršu golf ven jo je blo treba okoli 400 jurju doplačat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 19, 2005 2:48 pm

andrej777 je napisal/-a:
audi4ever je napisal/-a:ej zdej razpravljat kaj je boljše in kaj ne, kaj je bolj kot vw in kaj bolj bmw se mi ne zdi smiselno, ker bi lahk razprava trajala v nedogled. lepo da so ti bolj simpatični bmw-ji :D js sm pač bolj za audi kot bmw in se mi ne zdi primerna primejava z vw-jem. :bonk

Lej nevem. sem že koga slišal da je reku da bo nov avto kupu. In reče: "nevem kakšnega passata al pa A4-ko." Ni sem pa še slišal da bi kdo reku passata al pa BMW-ja trojko. In dejansko če postavš passata pa audija uštric razlika ni tako velika. Ne rečem da je slab in ocena "ljudski avto" ni bla mišljena kot žalitev. Sigurno je audi bolj za širše množice kot BMW če ne zarad druzga že zarad pogona in jih je pri nas tudi več na cesti zato ljudje tut mal drugače gledajo na njega.

Po domače : trcjalke bojo nardile večji pok če se prpeleš z novim BMW-jem ali MB domov kot pa z audijem.

Sej sem ti rekel že...po domače je to ja...tko k veljajo Alfe za požeruhe olja...Poznavalec pa ve kakšne kvalitete je Audi in komu konkurira...
TOMA..ej samo nekaj...si že slišal ze enega najbolj izpopolnjenih 4kolesnih pogonov...quattro... :roll: Očitno se še nisi peljal v novem Audiju, ker klatiš bedarije, s tem ko ga primerjaš s Seatom...verjemi da se primankljaj v ceni zelo zelo pozna...medtem ko ti dam jurja če najdeš v novem Audiju A4, A6 ali pa A8 slabše materjale kot v 3ki 5ki ali 7ki...ne boš našel, vsi so vrhunske kakovosti.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 2:55 pm

Verjamem, da Pri Audiju uporabljajo enko kvalitetne materiale, vendar pa zal to v tem cenovnem razredu ni vec dovolj. Tukaj se mi zdi zelo pomembna tudi ekskluzivnost, ki pa je Audiju zal zmanjkuje.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 19, 2005 3:04 pm

TOMA je napisal/-a:Verjamem, da Pri Audiju uporabljajo enko kvalitetne materiale, vendar pa zal to v tem cenovnem razredu ni vec dovolj. Tukaj se mi zdi zelo pomembna tudi ekskluzivnost, ki pa je Audiju zal zmanjkuje.

definiraj ekskluzivnost...ker zdej pa ne vem več kaj hočeš poudarit...a to misliš ravno tisto kar je Andrej777 reku? Da bojo sosedi bolj "fouš" če boš mel BMW-ja ker je v mišljenju slovencev bolj cenjen al kaj? Kar po OBJEKTIVNI LOGIKI ne spada razred nižje, ne po kakovosti izdelave, ne po kakovosti materialov, ne po performansah, ne po porabi, skratka nikjer ne zaostaja ali prehiteva konkurence...konkurenca pač?

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 3:18 pm

enostavno se mi zdi, da se Audi izgublja v ostalih hisnih znamkah (vW, Seat, Skoda). Avtomobili so si po mojem mnenju prevec podobni. Meni bi se zdelo neumno, da bi kupil Audija recimo 1.8 T, enak motor imata pa se Skoda in Seat. Ko kupis BMW recimo 323, ves da je ta motor samo v BMW in ne tudi v kaksnih cenejsih razlicicah avtomobilov.To je ekskluzivnost, lahko recemo tudi enkratnost.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 3:33 pm

TOMA je napisal/-a:enostavno se mi zdi, da se Audi izgublja v ostalih hisnih znamkah (vW, Seat, Skoda). Avtomobili so si po mojem mnenju prevec podobni. Meni bi se zdelo neumno, da bi kupil Audija recimo 1.8 T, enak motor imata pa se Skoda in Seat. Ko kupis BMW recimo 323, ves da je ta motor samo v BMW in ne tudi v kaksnih cenejsih razlicicah avtomobilov.To je ekskluzivnost, lahko recemo tudi enkratnost.

Zanimiv vidik razmisljanja. Na zalost pa te moram razocarat. Mercedesove motorje si lahko ogledas v Chryslerjih (in se kje), BMWjeve pa je veselo vgrajeval Rover in Celo Opel (Omega 2.4 TD) :mrgreen: Ekskluziven je torej samo se -Moskvic... :cry
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost