Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 21, 2005 7:49 am

5,4/100 km? Kolikšna pa je bila povprečna hitrost?
Za primerjavo: takšno porabo po mojih izkušnjah dosežeš z avtom veličine GOLF-a in dizlom okrog 100 “konjev” na AC in voziš med 130-150 km/h, povprečna hitrost pa “znese” okrog 90 km/h.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 21, 2005 9:15 am

krofl je napisal/-a:NO....sej ni panike.... Slide. Kolk jih ma costum chip na Bmw forumu narejen?
Sploh pa...poraba, ko smo šli v nemčijo je bila 5,4L. Mislem, sej škoda s tako debato. Jz bom poslikal cifre, na bord compu, če pa ne verjamete, se pa niti mal ne sekiram, an ;)

Lej...ti si napisal da ste nardil 1300km , oziroma celo več, in da še ni blo rezerve...avto ma 70 litrski tank...če bi imeli porabo 5,4, to pomeni da ste že po 1300km pokurli čisto ves bencin...
(5,4/100) x 1300 = 70,2 litra....ti pa praviš da še do rezerve ni pršl...

Drugače je pa mislm da debata na nivoju, sej samo debatiramo, ampak takšna poraba je za 3 litrski motor z 200+ konji smešno (pre)majhna, čip tuning gor ali dol...to je sicer moje mnenje, ampak zraslo pa ni na mojem zeljniku ampak na izjavah lastnikov takih avtomobilov...
Čip ti pa za 2 litra še vedno ne more zbit porabe...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Po feb 21, 2005 9:23 am

Golf TDI 90 km
vožnja po mestu povprečje 6.2 km
vožnja po avtocesti pri 180 km/h, dila do podna, trenutna poraba 11.4, ajd povprečna po avtocesti je prbližen 9.2
90 km/h je trenutna poraba okol 4
Poleti sem mel od Bleda pa do Kranja povprečno 3.6 s tem da nisem šel preko 100km/h

Poleti na dalših turah po navadnih cestah do morja in nazaj z biciklom na streh pa sorazmerno težko nogo naredim z enim tankom 1150 km, pozimi z samo mestno vožnjo cca 6 km na dan naredim dobrih 600kilometrov.

Avto je redno servisiran, porabo ima normalno in to so relavantni podatki.

O jajcih k majo mašine večje kobature in več valjev ne morjo manj pokurt kokr moj motorček....tud če se vozjo pod štandgasom.

BMW X5 ne bo kuru pod 12 litri, drgač si pa kkšen test preberte k majo povprečno porabo 18 litrčkov. Sicer pa kva se pol fotr sekira če bo tak avto kupu, al nau mu za nafto al kaj. Raj nej se praša kok ga bo pol zavrvane pršu.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po feb 21, 2005 10:42 am

Kot sem reku lastnik X5 je reku da mu avto še neikoli ni prišel čez 12 da ga je mel pa že pod 10l. Pod 10l/100km itak ni realno pričakvat samo pod 12 pa verjemi da bo. Tanove petice z istim motorjem žrejo nekje okol 9.5-10l/100km. Ta je pa recimo pol tone težji in 4x4 in bo recimo zarad tega 1.5-2 litra gor. sicer pa če ga bomo kupil pa vam bom povedal. :lol: :lol:

No dans sva bla z fotrom na Avto aktivu. Ka fantje zaslišjo da se za X5 zanimaš si takoj gospod. Avta trenutno za probo nimajo rekl so pa da lahko pridemo nasledn teden in bo dal šefe svojga za probat. 8) 8) Dobijo jih pa aprila in če bi ga mi zdej naročil bi ga enkar maja že dobili.

Pogovarjal smo se pa o eni taki opremi ki bi naneslo cca 15 miljonov.

Cena avta je 12.454.000sit

Poleg serijske opreme ki je ni mal pa bi vzeli še.

Pod športni paket (1.084.000sit) spada. Športno podvozje, športni multifunkcijski volan, športni sedeži, strešna obloga v barvi antracita, notranje linije v grafitno metalni barvi in felten BMW 132 9jx19 in 10jx19. Gume 255/50-19 in 285/24-19 :shock: :shock: :shock:

Nevem če je dakota usnje všteto v šport paket al ne ampak na vseh slikah v tej izvedbi je bil noter.

Pol je treba še avtomatik 550.000sit, xeonke 194.000 sit in CD radio 41.000sit, alarm 120.000sit in kovinska barva 236.000 SIT.

In pol maš avto tak kot se šika.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Po feb 21, 2005 10:52 am

Opremi je cool, sam ne vem pa zakaj glih športno podvozje če je terenec, pol nej raj m3-ja kup. Sej se nau hitr vozu.

A ja pa full prvošm, da ne bo pomote.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Po feb 21, 2005 11:20 am

Ne pozabit naročit še park senzorjev spredaj in zadaj in pa tempomat.

LP
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po feb 21, 2005 1:44 pm

andrej777 je napisal/-a:felten BMW 132 9jx19 in 10jx19. Gume 255/50-19 in 285/24-19 :shock: :shock: :shock:

Sosed na morju ma 315/35/20 na X5 4.4 :shock:

Povprečno slovensko letno plačo za gume in feltne :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po feb 21, 2005 1:49 pm

Need_Power je napisal/-a:Ne pozabit naročit še park senzorjev spredaj in zadaj in pa tempomat.

LP

Park senzorje bomo še vidl. A tempomat ni serijski? Pod dodatno opremo ga ne najdem.

Pa pozabu sem povedat. Pr šport paketu so še beli žmigovci.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po feb 21, 2005 6:19 pm

Fullback je napisal/-a:Sosed na morju ma 315/35/20 na X5 4.4 :shock:

to mi pride naprej tak ko: (kekčev) bedanec, al pa tkačenko (tisti smotani ruski košarkaš z 2,36m in tono pa pol) v nike teniskah številka 58.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po feb 21, 2005 6:57 pm

Fak ej sem zdele mal cene gum gledal. Ne mi spet jambrat da če maš keš za tak avto da maš tut za gume(isto kot za bencin) in da ne bit škrt samo pri šport paketu so gume 19 col. Prva guma pride cca 80 zadna pa 90 jurjev. To je 350 jurju za komplet gum. Velik bolš bi blo 18 ker maš gume 255/55-18 že za 55 jurju in se kr močno pozna pa tudi avto je mal bol mehak in bolj udobna vožnja. Samo Šport paketa pa ne moreš dobit z 18 colarcam. Edino kar ostane je da vse kar je v šport paketu posamezno kupš in daš druge feltne samo je pa spat takoj dražje. Bomo vidl kaj bo fotr reku (jz sem zdej v Lj) samo nevem če misl dajat tolk za gume za avto kot za bus.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po feb 21, 2005 11:55 pm

andrej777 je napisal/-a:Pol je treba še avtomatik 550.000sit, xeonke 194.000 sit in CD radio 41.000sit, alarm 120.000sit in kovinska barva 236.000 SIT.

Hehe ta mi je dobra.cd radio za 41000sit.zdej je več variant.a)al maš prej seijsko radio na kasete,b)pri avtu za 12mio ni radia,c)za 41k dobiš polomleno aiwo... :ue
aja alarm za 120k bi dal jaz raje naknadno vgradit in nebi imel serijskega bmw alarma,ker x5ke grejo zelo lepo v prodajo

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To feb 22, 2005 7:59 am

Navadn radio je notr CD pa doplačaš. Al pa daš BMW profesional radijo pa te preide 150 jurju.

O alarmih sem pa že razmišljal ja. Če jih res tako kradejo. Al pa če bi res naredu eno čist unikat varjanto doma al pa pr enem štromarju. Ala skrit šaltar al pa kej tazga.

Samo drugač pa nevem če je BMWjev alarm glih slab. Problem je edin ker je stadnarden in res za lopove ki to kradejo poznan. No samo če se res odločjo da ti bojo avto ukral ti ga bojo pa noben alarm ne nuca.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To feb 22, 2005 11:29 am

Mislim, da je tole hud nakup, te podpiram! Tudi sam si enkrat želim omisliti ta avto. Vozil sem že dosti BMW-jev (tudi M3), nobenega lastil, a mi je X5 še posebej pri srcu. Občutek je preprosto nekaj čisto posebnega. Dobro bi bilo slišati še kometarje dejanskih lastnikov X5. Je kakšen na forumu?

Drugače pa park senzorje ti toplo priporočam, ker je avto precej velik in pri parkiranju ti zelo prav pride, vsaj meni je prišlo. Kar se tiče feltn sem pa pristaš ekstremov, tako da vsaj 20-ke ne uidejo :P

Glede alarma pa je res mogoče bolš, da ga nakdnadno vgradiš. Za 120.000 dobiš resnično profesionalno napravo in montažo.

Kot dodatno opremo bi dal sam še gor kakšen Sebring tipski izpušni sistem in zatemnjene šipe, še posebej, če se bosta odločila za črno barvo. Potem ti pa avta nobeden ne bo upal ukrast.

Priporočam pa ti, da vseeno malo pogledata z očetom cene rabljenih na nemškem trgu. Privarčujeta lahko še za enega 330 zate :lol:

LP
Tilen :lol:
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To feb 22, 2005 11:47 am

Te serijski alarmi so sicer lahko zelo kvalitetni, vendar kot si že sam rekel, da ga zna ukrast vsak bebec.če ti veš kje je alarem skrit ni problema.jaz znam onesposobit svoj alarem v 10 minutah pa sem totalen anti štormar pa je zelo kvaliteten.
problem je da ti vlomijo v bajto ti vzamejo ključe in se odpeljejo(najlažja varianta če ne pozna alarma.sranje je v tem da doma ga nimaš kej dost srat z elektriko(da bi skril nekje kontaktni gumbek) ker je pol avto kot novoletna jelka(gorijo razne lučke) pa še garancija je vprašliva.mah k*** je s takim avtom.najbol je da maš kasko pa kluče obešene pri vhodnih vratih da če ti ga spizdijo ti vsaj mirno spiš pa pol kasko uvelavlaš, ker noben pleh ni vreden da te kdo s čim hoče prepričat da mu poveš kje so kluči....
sicer me pa 3.0d ne impresionira preveč.sicer hud avto sam ne vem no.ne vem kok je kej razlike med mal močnejšim,ker najbol švoh variante za tok dnarja ne vem če se glih splača...tle okol nas se voz ena 4.4 zverina z alpininimi feltnami :twisted:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To feb 22, 2005 12:03 pm

Avto bi itak kasko ampak vsen je mal hudič če ti avto ukradejo.

Motor je pa pomoje čist dobr. Po moči še ni nevemkaj samo ma navora dost in tut 8.8s do 10 z avtomatikom ni sab podatek.

Pri sport paketu pridejo pri bencinarjih še drugi lepši rori na aupuhu samo na dizlu ostanejo pa isti. :roll: :roll: :roll:

Samo za gume res nevem kaj bo. Bomo vidl kaj bo fotr reku samo pomoje bi ble 18-ke bolše ker je tut bolj udobna vožnja in je razlika v ceni ene gume 25-30 jurju.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To feb 22, 2005 12:06 pm

andrej777,
brez zamere, ne mislim nic slabega, samo po mojem tale avto pac ni za tvojga ata. ker eno je bit racionalen, mogoce rect ja na leto naredim 20.000 km in vec, bom z dizlom prisparal, drugo pa kupovati avto in se sprasevati joj kok so pa gume drage, zdej pa ne vem ce bi vzel sportni paket. tole je kar nekaj no, dej nej si ocka kup en cenejs avto, ga vsaj ne bo skrbelo kok bo dal za zimske gume, pa kok za registracijo.

lp
juhica

ps: in nekateri res komi stisnejo za velik avto potem pa ta avto ne vidi nikol servisa, gume so take da se jih bog usmili, dva mesca pred registracijo pa avto doma stoji ker nimajo za benz...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To feb 22, 2005 12:58 pm

Ka sem kje reku da "očka" matra kolk bo mogu za gume dat. Jz sem reku da nevem če misl tuk za gume dat. Pa tut ni problem cema bol me mučijo tele gume zarad udobja ker sem že parkrat prebral da je avto ne tej gumah že dost trd posebaj v paketu skupaj z športnim podvozjem.

Pa še zimske gume ne bojo nč večje kot 235/65-17 ker drgač tole no bo šlo v sneg. Drage bojo v tem primeru letne gume. ;) ;)

Pa še enkrat da povem. To je vse moje razmišljanje, ki bom čist vesel če bom lahko vsaj včasih vozu avto, fotr ki ga namerava kupt nevem kaj misl. Pogovorila se pa še nisva ker je on doma jz pa v LJ. Njemu so se v Autoaktivu prouzaprou 19-ke čist dopadele k je šlišu da so gor in pomoje ve kolk so gume.

Fora je da jz tut nevem ne točno koliko je pripravljen za avto dat, ne koliko je pripravljen dat za vzdrževanje.

Hoče avto ki je udoben, močan, 4x4 in višji kot so navadne limuzine zarad same višine od tal in položaja sedenja. Tako da quatro, ali kaj podobnga odpade. Audi allroad 2.5 TDI je 1.5 miljona cenejši pa se ne more kosat z BMW-jem pa še velik švohnej je... VW Touareg je itak podobn in z istim 2.5 mtorjem tako da tut ne, MB ML je isto "sranje" kot BMW s tem da je po statistiki velik bol pokvarljiv in se ne casti velik slabše obnaša, Subaruji so bencinarji, Sorentin dizl je pa prešvoh.

Kaj še ostane??

Aja Volvo xc 90. Hm da vidmo. Že 3.0d BMW nese oba turbo bencinarja po pospeških, končna je ista...Ampak fotr se zanima pa za dizla in glej ga hudiča motor je 2.4 163 KM skor 200Nm manj navora (340Nm isto kot 2.0 dizl BMW) kar je za tako veliko kišto spet premal in končna je 185kmh tako da se pri normalni AC vožnji 150 kmh motor že kr visoko vrti in tut prtisnt je že treba mal.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To feb 22, 2005 8:30 pm

Sem dans cel kup testov prebral pa vse živo pa ga kr hvaljo. En test je bil primerjava z audijem allroad pa je zmagal. Celo na top gearu je bil SUV leta. :shock: :shock: (kako je clakson dovolu nevem :lol: :lol: ) , po terenu je mel pa na testih pribleme samo z tem da je velika medosna razdalja in mogoče kakšen cm premalo od tal za kakšen hude podvige ker nasde. Po snegu gre pa super samo gume 235/65-17 je treba gor dat.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To feb 22, 2005 8:46 pm

primerjava z audijem allroad je povsem neprimerna...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim To feb 22, 2005 9:13 pm

andrej777 je napisal/-a:Hoče avto ki je udoben, močan, 4x4 in višji kot so navadne limuzine zarad same višine od tal in položaja sedenja. Tako da quatro, ali kaj podobnga odpade. Audi allroad 2.5 TDI je 1.5 miljona cenejši pa se ne more kosat z BMW-jem pa še velik švohnej je... VW Touareg je itak podobn in z istim 2.5 mtorjem tako da tut ne, MB ML je isto "sranje" kot BMW s tem da je po statistiki velik bol pokvarljiv in se ne casti velik slabše obnaša, Subaruji so bencinarji, Sorentin dizl je pa prešvoh.

Klele si pa mau mim usekov ;)
Touareg ma 2.5 dizla 5 valjnega(174KM), allroad pa V6 (163, 180KM) kolkr jst vem...

Pa da še mal ostale reči pokomentiram :D
Najprej gume: jah cene teh gum so visoke...ne glede na to al so serijske 17-ke ( že 235/65-17 dimenzija komplet pride cca 240k) al so pa večje od športnga paketa je cena " lepa"...
Poraba: Tm do ene 150 km/h je poraba "zmerna" naprej pa zračni upor naredi svoje...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov