Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Ne apr 10, 2005 8:57 pm

Avto je limuzina in ni karavan, kot drugo bom pa pogledu kako je s stopalkam in stvarmi k si mi jih nasteu, samo kaj ce je pa mozno da je avto res redno servisran po knizci, sej je mozno tud to? Tako drago pa vzdrzevanje spet ni, nafta, je najvecji strosek, potem pa bodo tudi servisi, ki pa niso vsakomesecni, bodo pa stroski servisa drazji kot za avto nizjega razreda. Kaj se najpogosteje pokvari pri dizlih? Pumpa? Al kaj drugega? Ker se mi zdi da se Audijevi dizli malo kvarijo in da so vzdrzljivi, seveda je odvisno kdo in kako ga je vozil...bom mogu met sreco da nabavm avto z original kilometri in uredu masino?
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Po apr 11, 2005 5:28 pm

Evo tkole, dons sm kupu Audija A6 2.5 TDI, sm mi zbou cenoza cca. 200.000 ker je biu malo poskodovan, desna zadnja vrata so bla podrajsana cca 20 cm dolga vidna crta je. Avto je pa res uredu, bom vidu kako se bo izkazu, potovalni racunalnik mi je iz Mozirja do Ljubljane, prek Trojan sem sou pa stari cesti, pokazal 7,2 povprecne porabe, mormte pa racunat da so bli tud zastoji na cesti tako da je to kar vredu. Samo digitalca si sposodim, in bom slikce prilimau, bom pakazu stroj.

Lp

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po apr 11, 2005 5:54 pm

cestitam! upam da bo dobr sluzu! slike in podatke pa le poslji da vidimo...kok ma prevozenih?

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` Po apr 11, 2005 6:32 pm

tut jes ti želim veliko sreče in veselja z novim avtom!

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Po apr 11, 2005 6:36 pm

Rok` je napisal/-a:tut jes ti želim veliko sreče in veselja z novim avtom!

x2
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po apr 11, 2005 7:20 pm

ne vem če je na netu prodaja se u a2s ki so uradni prodajalci za audi pa vw tak da mal pobrskaj..je pa 2.5tdi pa je od mojga šefa k ma zdaj 3.0tdi tanovga :twisted:

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Po apr 11, 2005 7:41 pm

Zdravo,
hvala za cestitke, enako zelim tudi vam, in naj vas sreca spremlja pri voznji.
Kilmetrov na 149.000, se opravicujem za napako ko sem prej pisal 140.000, samo se mi je tko zdelo0. maniaxxx jst sm kupo avto tud od enga poslovneza. Avto je pa tud 2.5 tdi, crne barve, pa se v plastiki za tablce drzat ma napisan a2s, aja pozna kdo firlmo setra ali nekaj podobnega, ker baje je avto bil tam servisiran.
Bom slikce gor dau samo sposodim si digitalca, aja se ena mejhna prosnja, mogoce kdo prodaja ali pozna koga ki prodaja ALU feltne, kksne hude da bi sedla na tega Audija, ali pa samo dobro ohranjene letne gume dimenzij 195/65/16,

Lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po apr 11, 2005 9:20 pm

happy trails Eddis
:)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To apr 12, 2005 12:39 pm

mislim, da si se dober odloču, ker je a6 res vredu. daj kake slikce prilepi ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To apr 12, 2005 1:23 pm

Eddis je napisal/-a:Kaksn serijska napaka, kako pa jo je moc zaznati - to napako?
Zakaj pa bi bilo drago vzdrzevanje? To mislim da je skoraj podobno kot z ostalimi vozili, jst smpa ravno slisal da so teli audiji kar dobri, in da se malo kvarijo, samo bolje se je pozanimati,
Bols avta ne kupt, kot pa kupit, in kupit nekaj slabega.
Zato pa prosim za nasvete.

Kolega je imel 2.5 TDI isti letnik in mu je ful sral :
- najprej mu je crknil quattro pogon - stroskov cez glavo
- potem mu je shodil avtomatski menjalnik
- in na koncu, ko je mislil, da se je resil tezav se masina...

epilog:
Ce se imas rad, potem ne bos kupil tega avtomobila... Kot je ze en pred mano napisal imajo avtomobili do leta 2002 tovarnisko napako.

Kupi si raje kaksno drugo znamko ali pa kaksen drug model audija...

Lp
Slika

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX To apr 12, 2005 1:26 pm

SubaruFreak je napisal/-a:
Eddis je napisal/-a:Kaksn serijska napaka, kako pa jo je moc zaznati - to napako?
Zakaj pa bi bilo drago vzdrzevanje? To mislim da je skoraj podobno kot z ostalimi vozili, jst smpa ravno slisal da so teli audiji kar dobri, in da se malo kvarijo, samo bolje se je pozanimati,
Bols avta ne kupt, kot pa kupit, in kupit nekaj slabega.
Zato pa prosim za nasvete.

Kolega je imel 2.5 TDI isti letnik in mu je ful sral :
- najprej mu je crknil quattro pogon - stroskov cez glavo
- potem mu je shodil avtomatski menjalnik
- in na koncu, ko je mislil, da se je resil tezav se masina...

epilog:
Ce se imas rad, potem ne bos kupil tega avtomobila... Kot je ze en pred mano napisal imajo avtomobili do leta 2002 tovarnisko napako.

Kupi si raje kaksno drugo znamko ali pa kaksen drug model audija...

Lp

Prepozno, ker ga je že kupu

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 12, 2005 5:20 pm

Eddis je napisal/-a: mogoce kdo prodaja ali pozna koga ki prodaja ALU feltne, kksne hude da bi sedla na tega Audija, ali pa samo dobro ohranjene letne gume dimenzij 195/65/16,

Evo so že stroški gume :twisted: Poglej si cene za 16 col in te bo glava zabulela :noro . Vzam kalkulator in računi 4*25Ksit :[] .
O pišuka 100Ksit :oops: ? Jeb*t ga smo te opozoril ;)
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To apr 12, 2005 6:28 pm

Cliosport je napisal/-a:
Eddis je napisal/-a: mogoce kdo prodaja ali pozna koga ki prodaja ALU feltne, kksne hude da bi sedla na tega Audija, ali pa samo dobro ohranjene letne gume dimenzij 195/65/16,

Evo so že stroški gume :twisted: Poglej si cene za 16 col in te bo glava zabulela :noro . Vzam kalkulator in računi 4*25Ksit :[] .
O pišuka 100Ksit :oops: ? Jeb*t ga smo te opozoril ;)

ne moreš met gor 195/65/16 ;) 205/16! pa, če je guma res 25 jurjev pomeni, da se je krepko pocenila, ker jaz jih izpod 34 prešernov/komad nisem našel. no pa za te dimenzije so še kar zmerne cene od 16 navzgor je pa že pravo opustošenje v denarnici :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis To apr 12, 2005 6:36 pm

Pozdravljeni, no danes sem dobil digitalca, tako da bodo slike jutri, ker moram dobit se kabl za PC v USB, ja avto ni quatro, in mi avtomatik, ampak je manual 6 prestav, in gor so dobre gume M+S, zato sem prasal ce kdo proda, ampak sem dans prasu sosolca, in mi lahko zrihta katerekoli nove gume za 25% ceneje, ampak se mi zdi da bodo tudi M+S uredu za poletje, so uredu, in se se vedno vidijo tiste barvne crte gor, k so, ko kupisnove gume, sicer se vidu malo, v vdolbimah, al kje ze, tezko vn povem, ampak se vidi.

Pa tud registracija mi bo ostale do sredine avgusta, samo zavarovanje bom moral sam placat, no sej to je itak razumljivo.

Lp

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To apr 12, 2005 6:49 pm

No kot sem kasneje opazil sem prepozno podal moje prejsnje mnenje.. No ce ni quattro in je manualc - potem zna biti OK. Te tovarniske napake so se najveckrat pojavljale pri zgoraj napisanem.

Enivej happy trails ...

Lep pozdrav
Slika

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis To apr 12, 2005 10:38 pm

Ne, sem tudi sam slisal da se automatici kar kvarijo, sam se vedno mam rajsi da sam menjam, ker se pocutim nekaj vrednega v avtu poleg vse te nove tehnologije ki nam je na voljo, tko da ce bi biu avtomatik, bi samo se volan vrtev, pa se to pod avtonadzorom. Bl za salo povedan, ampak me boste razumel, slikce bojo pa jutr (ni kej prevec, pac navad audi, ki pa meni zelo pomeni)

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr apr 13, 2005 8:59 pm

dej ne s*** z zimskimi gumami polet ker 1. ni varn, 2. slaba kvaliteta vožnje, 3. uniču boš gume-->dvojni strošek,4. če si tak đek da furaš krogce, boš pa mnde ene kulturne gume kupu madona!!!

Pa srečno in varno vožnjo!!!

LP Miholl

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Sr apr 13, 2005 9:19 pm

Biznis kar. Zgleda kar OK. Za poletje si pa le kupi nov komplet gum in feln, NIKAR pa zimskih čez poletje, pa ja menda ne boš zdaj neki šparal, če si si prvošču relativno drag avto. Pa še neki. Tista plastika okol mašine oz. celotno stanje motorja se mi zdi, da ni najbolj ohranjen. Ne vem, jst mam sicer 4 leta mlajši audi, ampak ko odpreš havbo, je noter, kot da bi ga šele zdaj pripeljal iz trgovine (če pobrišem prah!). Upam, da ni kdo kej prčkal okol mašine, ker se mi ne zdi ravno ohranjena.
Drgač pa zelo lep - pa veliko varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Sr apr 13, 2005 9:25 pm

Ja bom neki ubodu pol, gume zihr, sam za feltne pa se ne vem, ker smo z prejsnjim avtom ostal ze skor na diskih ampak so bli hvalabogu policaji ob pravem casu na pravem mestu in so ujel lopove na kraju zlocin, tako da je fotr mogu samo vijake nazaj zasraufat, ker so jih vse odsraufal pa eno gumo ze dol dal.

Tako da zdej mi ni prevec varno dajat kksne 17˝ al pa 18˝ z hudim gumam gor, ker me je strah da ne bi ostal brez, pa baje da kasko ne krije alu feltne, ne vem kako je s tem.

Kar se tice masine, je sploh se spucal nisem, tako da je umazana, ko pa spucam masino, dam pa spet slikce gor, pa bomo vidl dejansko stanje.

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov