veselko je napisal/-a:UFFFF...
Jerry hvala ti za obsezen opis. Jaguar mi ne sede (notri je prepust), mercedes mi ni vsec kot znamka in je tudi notri prepust. Torej ostaneta samo se BMW in Audi. Audi A8 je ze od nekdaj moj sanjski avto, ceprav mi je takoj na drugem mestu BMW serija 7. Glede bencina me ne skrbi, bolj me skrbi koliko se te stvari kvarijo. Sicer se bolj nagibam k audiju, ampak ce me prepricate se bom zacel bolj zanimati za BMW. Moram pa takoj omeniti prvi minus pri BMW-ju. Pogon! Ne moti me da je zadaj, ampak da nima 4x4. no sedaj pa da vidim kaj bo Jerry povedal o BMW-ju.
juhica je napisal/-a:pss: jerry, kaksna je razlika ce mi avto odnese in zadanem z zadnjim kolesom ob robnik ce vozim A8 in sedmico?
juhica je napisal/-a:jerry,
zadeva je taka da si ze nekaj casa lastim 740i letnik 94, in sem dal ze veliko mokrih cest in zasnezenih dovozov cez in lahko recem samo sranje. za tako tezek avto s toliko konji je pac stirikolesni pogon vreden tista dva porabljena litrcka bencina. seveda je tukaj elektronika in preprican sem da je pri novejsih modelih se izpopolnjena toda ko pohodis gas (pa ne do konca ampak samo malo pobozas pedal za gas) in ti na armaturki posveti lucka ti je jasno, da je tale zadnji pogon velika omejitev na slabi cesti. ne bom omenjal kalvarije ko mi je crknil senzor za abs, posledicno se je izklopila elektronika proti zdrsavanju in ne me vprasat kako zabavno je voziti po mokrih istrsih cestah z 300 konji na zadnjih kolesih pa 1.8 tone... ce noces glih vsak ovink pocez odpelat je kar jeba. sem pa z avtom vec kot zadovoljen, do sedaj sem naredil okol 50k kilometrov in lahko recem samo spica. razen manjsih okvar (ki pac niso vezane na znamko) sem z avtom popolnoma zadovoljen. se vedno pa pravim, da naslednja limuzina (sem pristas vecjih avtomobilov) bo imela 4x4 , pa naj bo bmw, audi al pa mecka. kvaliteta je pri vseh treh pomoje priblizno enaka.
lep pozdrav
juhica
juhica je napisal/-a:jerry,
zadeva je taka da si ze nekaj casa lastim 740i letnik 94, in sem dal ze veliko mokrih cest in zasnezenih dovozov cez in lahko recem samo sranje. za tako tezek avto s toliko konji je pac stirikolesni pogon vreden tista dva porabljena litrcka bencina. seveda je tukaj elektronika in preprican sem da je pri novejsih modelih se izpopolnjena toda ko pohodis gas (pa ne do konca ampak samo malo pobozas pedal za gas) in ti na armaturki posveti lucka ti je jasno, da je tale zadnji pogon velika omejitev na slabi cesti. ne bom omenjal kalvarije ko mi je crknil senzor za abs, posledicno se je izklopila elektronika proti zdrsavanju in ne me vprasat kako zabavno je voziti po mokrih istrsih cestah z 300 konji na zadnjih kolesih pa 1.8 tone... ce noces glih vsak ovink pocez odpelat je kar jeba. sem pa z avtom vec kot zadovoljen, do sedaj sem naredil okol 50k kilometrov in lahko recem samo spica. razen manjsih okvar (ki pac niso vezane na znamko) sem z avtom popolnoma zadovoljen. se vedno pa pravim, da naslednja limuzina (sem pristas vecjih avtomobilov) bo imela 4x4 , pa naj bo bmw, audi al pa mecka. kvaliteta je pri vseh treh pomoje priblizno enaka.
lep pozdrav
juhica
_Jerry_ je napisal/-a:juhica je napisal/-a:jerry,
lep pozdrav
juhica
Posteno napisanoSaj ne recem, ce bi bili deli za Audija cenejsi in mehaniki bolj strokovni, bi tudi jaz mirno spregledal malo vecjo porabo in si vsaj za spremembo kupil A8, ki mi je se vedno oblikovno nadvse vsec. Poraba ne igra toliksne vloge, te pa zato bistveno vec stanejo zapleti pri vzdrzevanju in jaz se BMWja drzim predvsem zaradi odlicne servisne mreze
Bi mi pa pri 4x4 vseeno manjkal tisti nagajivi zadek... pac stvar okusa, jaz nisem srecen, ce od casa do casa ne morem malo
![]()
Lp
Slide je napisal/-a:za takšneimaš pa ja vedno kakšnega driftomatika pri bajti jerry
![]()
![]()
Sedmica je le kruzomatik in ne driftomatik :P
EMiR je napisal/-a:ok mene samo zanima kolk naj bi mel A8 2.5 tdi 98 ali 99 letnik povprecno porabo
Janez Blond je napisal/-a:Servis kot servis...je kar drag, to ni Fiat Punto, drgač pa more zdržat vsaj 500 000 km brez problema nadaljnih 500 000 pa z majnimi problemčki....
Upam da se zavedaš porabe ki ne bo pod 20 litrčkov, pa zavarovanje itd....osbno bi me bolj to skrbelo kot pa da se kaj pokvari....
Če ti vse to ni problem ti ga priporočim, drugače pa raje malo manjši avto kupi....no nič novega nisi slišal....
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov