Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jun 09, 2005 1:44 pm

malce pozno...ampak kaj pa lexus is 200 sport..lepa oblika 20....155 km vsa oprema ranga 3 mio 2001 letnik
lp

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jun 09, 2005 1:57 pm

Sori za tale offtopic :D

----------
K je blo vmes o Renaultih-raven me je fotr klicu, da bo dans spet rabu prevoz, ker ga je njegov Meganček spet na cesti pustu-avto je star tri leta, prevoženih ma 30kkm, na izrednem servisu ga je mel pa že cca.10x!!Prav da nikol več na Renaulta, ker tolk ga še noben avto v življenju ni zajebavu-pa je že par desetletij na cesti! :D
Men je sam ironično tle, da je dal 3,5mio SIT za nov avto, pa ga ma skoz na servisu, jst pa za starga 600čukov, pa v treh letih še ni blo težav z njim... :lol:
----------

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če jun 09, 2005 2:00 pm

alfa je super,sjt bi tud alfico uzeu...ampk res nawem k vidm da mate eni ful težave z renoji,sicr pa to je tko,en bo zmer trofu avto k ga bo jebou pa je lahko to reno,bmw,audi,fiat,alfa...če tega neb blo neb serviserji živelj od tega ;) pa predstav nam pol svojo ˝novo˝ sportivo ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če jun 09, 2005 2:14 pm

Upam da bos mel veliko veselja z Alfo.Prilepi slikce ko kupis.

Je pa tud res, da se govori da se Renaulti toliko kvarijo pa ne vem kaj, nobeden pa ne pomisli da jih je NAJVEČ na naših cestah in če gledaš procentualno se kvarijo ravno tako kot vsi ostali avti (Alfa,Bmw,Fiat,Ford...).
Res pa je da je odvisno od tega kaksen avto dobis.

Glede Lexusa je pa problem glede servisov in rezervnih delov ki so obupno dragi.Drugace pa je avto 1A.

zme_den
Nov uporabnik

Napisal/-a zme_den Če jun 09, 2005 3:44 pm

jest ti predlagam alfo 156 2.4 jtd. avto je lep, hiter, športen, pocen itd...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 09, 2005 5:52 pm

ga-ma je napisal/-a:Je pa tud res, da se govori da se Renaulti toliko kvarijo pa ne vem kaj, nobeden pa ne pomisli da jih je NAJVEČ na naših cestah in če gledaš procentualno se kvarijo ravno tako kot vsi ostali avti (Alfa,Bmw,Fiat,Ford...).

Ravno PROCENTUALNO po teh statistikah naj bi se Renoji bolj kvarili kot npr. Toyota, Mazda itd. Ker ko delajo te statistike ne gledajo celotno število avtomobilov, ampak vzamejo nek vzorec, npr. na 1000 vozil jih je tolk pa tolk z večjimi okvarami. Tko da tuki nima veze, če prodajo renojev 5x več kot toyot, mazd ipd.

P.S. Drugače pa nisem kak poseben fan kake znamke pa tud posebno proti katerikoli znamki avtov nisem, da ne bo krega. :) Samo večkrat zasledim (tud na temu forumu), da eni teh statistih ne razumejo ravno dobro in sem hotel pojasnit. No offense
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jun 09, 2005 8:09 pm

Polo78 je napisal/-a:
ga-ma je napisal/-a:Je pa tud res, da se govori da se Renaulti toliko kvarijo pa ne vem kaj, nobeden pa ne pomisli da jih je NAJVEČ na naših cestah in če gledaš procentualno se kvarijo ravno tako kot vsi ostali avti (Alfa,Bmw,Fiat,Ford...).

Ravno PROCENTUALNO po teh statistikah naj bi se Renoji bolj kvarili kot npr. Toyota, Mazda itd. Ker ko delajo te statistike ne gledajo celotno število avtomobilov, ampak vzamejo nek vzorec, npr. na 1000 vozil jih je tolk pa tolk z večjimi okvarami. Tko da tuki nima veze, če prodajo renojev 5x več kot toyot, mazd ipd.

Točno tko, sicer pa ko si že ravno omenil toyoto....to je znamka ki naj bi bila (nevem v katerem obdobju) NAJMANJ pokvarljiva znamka, seveda gledano PROCENTUALNO, tko kot se gleda za vse znamke kar se pokvarljivosti tiče.
Če je ravno, ni zabavno.

marky18
Nov uporabnik

Kraj: u lukn

Napisal/-a marky18 Če jun 09, 2005 8:35 pm

Turbo Addict

Uporabniški avatar
    ga-ma
    Novinec

Napisal/-a ga-ma Če jun 09, 2005 10:40 pm

Nismo se dobr razumeli, jaz sem hotu rect da se veliko govori o okvarah Renojev, medtem ko so npr za Ford in ostale znamke manj ker jih je tudi manj na slovenskih cestah. Res pa je da so Toyota, Subaru in podobne znamke med najzaneslivejšimi, to je že samoumevno.
    Samo če gledaš koliko slovencev ina renoja in koliko toyoto, al pa bmw al pa kaksno manj prodajano znamko, je logično da več krat slišiš da je reno zalo pokvarljiv.
    Sej da ne bo pomote, ne pravim da reno ni nepokvarljiv, jaz sem še vedno pristaš SUBARUja, najboljšpi avto kar sem jih imel dosedaj, če bi le porabil kakšne 3 litre manj na 100km :(
    Praevenire melius est quam praeveniri
    ----------------------------------------------------
    http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

Uporabniški avatar
    dejan84
    Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če jun 09, 2005 10:53 pm

Ko boš gledu 147-ke, se dobr pozanimi o njih. Jst sm jih gledu in več kot polovica alf, ki se prodajajo na avto.netu je pripeljanih iz nemčije. Pazi se letnika 2002, ker jih je takrat na veliko uvažal mlakar - te so povečini z veliko opreme in veliko od njih je dizlov, ali pa 1.6 TS (120KM varjant je blo več kot 105KM) - te so ble stolčene od toče, tko da previdnost ne bo odveč, da ne boš pol po 2 letih ugotovu da je že cela rjava.
    Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

dunker
    Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Če jun 09, 2005 11:23 pm

Juhu, zmagal smo.

Malo off-topic glede Renaultov: ravnokar iščem motor za kolegovega Scenica, ki je šel v pi***... bratov 1.6e je pa tud kar reden gost pri mehankarju... ne vem, ne vem...

Pa on-topic: 2.4 JTD je čudovit motor, bržkone najboljši, ki sem ga v lajfu vozil, ampak ni v njegovem razredu. Mislim, da z 1.9 JTD nima kaj falit, ker mu ustreza v vseh karakteristikah...

Bi pa jaz vzel 156... Ne vem, lepša mi je... večja... ne pretirano dražja... Črna 156 s 17'' col feltnami... yummi... pa po mojem okusu bi bila definitivno vsaj 2.0 TS...
    Dizel je super za vozit (govorim za 2.4 JTD, 1.9 ne poznam iz lastnih izkušenj), brutalno močen, 380 Nm navora itd., ampak ko se ti enkrat odtrga, bi pa rad slišal, kako poje mašina na 7500 obratih, ne pa 5000 (blokada)... ;)

IMHO.

Uporabniški avatar
    flegmato
    Novinec

Napisal/-a flegmato Pe jun 10, 2005 12:33 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=385868#

Danes sem jo šel gledat. Avto je dobro ohranjen, tudi notranjost je vredu ohranjena(usnje, volan..) in ne kaže na to da bi bilo kaj dosti več km kot je napisano v servisni knjižici. Kar se tiče toče, šprican avto ni kolko sm jaz gledal. Je pa ena malenkost...avto je uvožen iz Belgije. Ampak zato je tudi cena malo nižja(2.450.000), tak da mi ostane še za kasko pa ene dobre 17-ke. Nekak sm se odloču, da je avto za moje potrebe dosti velik in najbrž ga bom jutri vzel.
    Če pa slučajno kdo pozna ta avto oz lastnika(Lukač, Mengeš-neko oštarijo ma, pa vulkanizerstvo pa pralnico) in ve da je z njim kaj narobe pa prosim če pove.
    Če ne, bo pa to najbrž to
    Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
    DaDek
    Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 10, 2005 7:12 am

zelo je lep :) če ga boš kupil ti želim prijetno vožnjo 8) 8) 8) 8)

RAV4
    Nov uporabnik

Napisal/-a RAV4 Pe jun 10, 2005 7:23 am

Flegmato lep avto. Črna barva da piko na i.
    Vso srečo in uživaj v vožnji - samo ne prehitro!

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
    ga-ma
    Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe jun 10, 2005 7:53 am

Lep alfica! Nej ti super služi.Pa mal slikce nalepi ko jo zrihtaš! ;) PA veliko brezskrbnih kilometrov želim!

Uporabniški avatar
    ice
    Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe jun 10, 2005 12:04 pm

flegmato: to je to - btw ta ročno ali avtomatsko klimo? Potem samo še en chip-tuning, 17tke + eibach in toj to :)
    IceBreakr
    Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Ares
    Novinec

Napisal/-a Ares Pe jun 10, 2005 12:21 pm

Prava lepotica!

17 pa znižat pa en mp3 player not pa si na konju :D .

MunjiS
    Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS Pe jun 10, 2005 1:00 pm

Alo tipo,za ta keš ti zrihtam kvalitetnaga Forda-cosworth,kolega ga glih prodaja tko ,da če hočeš zmagat ga kup...
    Avto je :bow

Uporabniški avatar
    flegmato
    Novinec

Napisal/-a flegmato Pe jun 10, 2005 5:07 pm

Avto je doma, registriran, moj :D
    Občutki so neverjetni, čista evforija. :wiihuu
    Samo da me ne bo zafrkaval pa sem zmagal.

Hvala za nasvete, mislim da se nisem mogel boljše odločiti kot sem se.

Drugač pa, 17-ke pa muzika so v prvem planu. Samo nekaj si bo treba poštudirat glede radija. Serijsko je pač vgrajena neka sprednja plošča, ampak bo treba mojega pioneerja mp3 not spravit. Bom že nagruntal.
    Kar se eibacha tiče ice, ima pa ta alfa športno, zaenkrat dovolj trdo podvozje, pa tudi spuščal ne vem če bi jo, mogoče bom dal prage.... Klima je avtomatska ampak mehanska, se pravi na knofe, ni digitalna.

V glavnem, avto je zakon. :D

LP
    Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
    Dejch
    Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 10, 2005 5:16 pm

Seveda da je zakon, saj je Alfa Romeo! Da bi imel okvare pa močno dvomim, ker ze jaz z mojo starejso 146 nimam. Bojo pa problemi, ce bos delal z avtom kot drekom. :P
    Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov