Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 14, 2005 6:07 pm

TOMA je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:med navedenimi vzemi mazdo. Brcheta ni to to, kvaliteta je tudi tako malo. BMW Z3 ti pa definitivno odsvetujem - frend ga je komaj dočakal in ga je v roku 2 meseca takoj naprej prodal - ves je gumijast; ima slabo togost karoserije, kvaliteta je švoh; ne pozabi da je tudi podvozje še od tistega BMW serije 3 ki je bil totalno škatlast...pozabi na to verjemi mi.

Tole pa so genijalne izjave:

Švoh kvaliteta Z3 - dej prosim malo preveri ADAC podatke o kvarljivosti avtomobilov.
Podvozje Z3 je od modela E30 - Torej ti trdiš, da je BMW podvozje za avto, ki ga je začel proizvajati 1995 vzel iz avta, ki ga je PRENEHAL proizvajati leta 1990. HALO ??

V grobem razen finih nastavitev je to čisto res, tudi compact ima podvozje prevzeto od E30...kolikor sem jaz poučen no...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jun 14, 2005 6:10 pm

mazdica je za majhne ljudi..sam pa je ful igracka za vozit k se pac pozna zadn pogon, z3 je bil res dost kritiziran sam je pa tud za vozit fajni..sam je doskaj drag ..fiat...barchetta mi je ful lepa motor ma ok pa podvozje tudi..sam nima zadnega pogona...sam pa ves kaj rabis a ne? :D

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To jun 14, 2005 6:20 pm

M3 je napisal/-a:med mazdo in fiatom uzami mazdo!

osebo bi pa Z3 uzel :D

Nisi ni ti lud.Tudi sam bi se tako odlocil. ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport To jun 14, 2005 7:48 pm

glede na to da s z3-ko že praktično izloču je mx-5 definitivno boljša odločitev od fiata. je pač legenda, fiat pa tipičn italijan (kar pomen da si boš mogu enga mehankarja za kolega najdt), tko da zato mx-5. Drgač pa z3 drag? Se mi niti ne zdi, sploh M - glede na to kar dobiš! ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean To jun 14, 2005 8:06 pm

k ze tok bmwje hvalte, za podobno ceno dobis tut ze alfo spider, avto lep notranjost tut neki posebnga je kosta pa lih tok k z3.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport To jun 14, 2005 8:17 pm

ocean je napisal/-a:k ze tok bmwje hvalte, za podobno ceno dobis tut ze alfo spider, avto lep notranjost tut neki posebnga je kosta pa lih tok k z3.

..uf sam alfe mi ne. Pa še ista cena k z3- ne hvala! ;)

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean To jun 14, 2005 8:26 pm

ej sam je avto dobr, ce misls da se kvarjo pa to ne drzi cist useen je nou 8mio tko da ceprou je kao alfa mislm da ce ne dobis zgonene si zmagu

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA To jun 14, 2005 8:27 pm

INFINITI je napisal/-a:to so resnične izjave; pod kvaliteta nisem mislil pokvarljivost ampak materijali
Podvozje je pa to katero sem napisal - kar sam praveri; kake veze ima zdej če se je avto prenehal izdelovati pred tem, pogon za izdelavo komponent je še vedno obstajal.

Avtomobili se kvarijo zaradi slabih materijalov.
Po tvojem mnenju naj bi bilo torej podvozje v Z3 iz leta 1983, takrat so namreč začeli izdelovati E30.
Podvozje za Z3 in compacta je vzeto iz E36. Ne vem od kod vam drugi podatki.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 14, 2005 9:27 pm

TOMA je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:to so resnične izjave; pod kvaliteta nisem mislil pokvarljivost ampak materijali
Podvozje je pa to katero sem napisal - kar sam praveri; kake veze ima zdej če se je avto prenehal izdelovati pred tem, pogon za izdelavo komponent je še vedno obstajal.

Avtomobili se kvarijo zaradi slabih materijalov.
Po tvojem mnenju naj bi bilo torej podvozje v Z3 iz leta 1983, takrat so namreč začeli izdelovati E30.
Podvozje za Z3 in compacta je vzeto iz E36. Ne vem od kod vam drugi podatki.

Compact ima zadnjo premo iz E30...sicer so fine nastavitve drugačne, ampak v grobem je zasnova iz E30 ne pa iz E36

Evo...zadnja prema iz compacta E36
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/r/1547.png

iz mojega avta (320i E30)
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/l/158.png

Z3
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/s/429.png

in iz E36 limuzine
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/j/161.png

Kdo je zdaj imel prav :roll: Ne vem od kje tebi NAPAČNI podatki...ampak tako to je...
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr jun 15, 2005 4:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jun 14, 2005 10:02 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To jun 14, 2005 10:14 pm

ocean je napisal/-a:k ze tok bmwje hvalte, za podobno ceno dobis tut ze alfo spider, avto lep notranjost tut neki posebnga je kosta pa lih tok k z3.

se podpišem, meni je Spiderca dalec najlepsa od teh...
pa glede na to da pride nova okoli 8 milj. ne gre za slab avto...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 14, 2005 10:18 pm

M3 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
M3 je napisal/-a:Slika

Jaz vidm slikce :shock:

jest pa ne :shock:

pa piše: "hotlink to realoem.com images is not alowed, please visit realoem.com to see the diagram".

a sam meni al pe komu?

no sej sem linke pod slike nalepu... ;) Bistvo je da so preme od E30, compacta in Z3 identične ;) E36 sedan/coupe/touring majo pa že posamične obese.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 14, 2005 10:23 pm

kochar je napisal/-a:
marky18 je napisal/-a:Če si pameten , vzemi rajši nemca . Pa tud če je 98 letnik bo dalj držal kot fiat ali mazda .

Pozabil si še napisat da se nebo nikoli pokvaril, da je vzdrževanje poceni, da malo pije, da so Japonci in Italijani crap,.. :roll: :?

Jah...za BMW vzdržanje ni drago, to govorijo tisti ki ne vedo, pije isto kot primerljive japonske in italjanske mašine, kvari se pa tud tok kokr maš sreče... :roll: je pa precenjen, to je pa res

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jun 14, 2005 11:00 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:

..uf sam alfe mi ne. Pa še ista cena k z3- ne hvala! ;)

mah dej mouč raj lepu te prosm :roll:

LP
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To jun 14, 2005 11:36 pm

Najbrž že pol foruma ve, da sem nor na Alfe, ampak v primeru, ko se kupuje topless two-seaterja, pa niti zame Alfa ne bi prišla v upoštev... Takega avta itak nimaš za uporabo, ampak za afnat se - in če že enkrat kupuješ avto za afnarijo, je treba nujno met zadnji pogon...
IMHO.

fr1234
Nov uporabnik

hmm

Napisal/-a fr1234 Sr jun 15, 2005 4:18 pm

nekej se mi sam recte, vse bolj sem nagibam k barchetti, a bom mi morda zal?avto mi je zuni in notri super.sam kvaliteta me zanima a je notranjost kvalitetna, a motor gre vredu al bom sam pr mehaniku??hvala!

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr jun 15, 2005 4:24 pm

pred časom se je pisal na forumu o barčeti, poišč temo pa tam preber pa vpraši kar te zanima o tem avtu ;)

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr jun 15, 2005 4:35 pm

tud barchetta je vredu avto.. nevem zakaj eni govorijo da je j***a itd... vozili pa se niso seveda nikoli v njej...
ja sem jo imel en tedn za vozit (takrat nisem imel avta in sem si ga sposodil..) in ti morm rect da je avto kul, super gre...masina je ista kot v Puntu HGT..
Morm pa povdarit , za tak denar je super avto..
sicer imamo enega uporabnika ki si lasti zelo lepo barchetto in bi blo najbolje da njega vprasas...

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Sr jun 15, 2005 5:46 pm

A lahko kdo pove priblizno kaksna je bila cena za cisto osnovni model Z3 - nov avto ???

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport Sr jun 15, 2005 9:14 pm

dunker je napisal/-a:Najbrž že pol foruma ve, da sem nor na Alfe, ampak v primeru, ko se kupuje topless two-seaterja, pa niti zame Alfa ne bi prišla v upoštev... Takega avta itak nimaš za uporabo, ampak za afnat se - in če že enkrat kupuješ avto za afnarijo, je treba nujno met zadnji pogon...
IMHO.

Stari bereš mi misli... To je to kar js pr alfi ne prenesem rok 46 al 64, nek tazga.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov