Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo To jun 21, 2005 3:28 pm

Ja zdaj na slovenskem tržišču prednjači Clio pa Punto!

Ibiz ter Cors niti ni tolk veliko na razpolago!

Tako da ne vem! Predno sem kupoval prvi avto sem se tudi nagibal k Puntu ampak sem na koncu izbral AXa (z njim sem bil izjemno zadovoljen) mogoce mi samo lega na cesti ni prevec disala :) Poraba je bila pa super - max. 6l/100km

Tako da sedaj po vsej verjetnosti odpade AX!

Punto vs. Clio :)

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar To jun 21, 2005 4:32 pm

borut007.. ..zanimiv primerek (z ruto okoli šalthebla) iz avto.net-a si prlimu :D

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a s3c To jun 21, 2005 6:31 pm

Gizmo, če še nisi nič kupil Ti ponujam Clio-ta RT, od prvega lastnika, nikoli karamboliran, z vso opremo (servo volan, el. stekla in ogledala, meglenke, redno servisiran, nov akumulator, pred kratkim narejen veliki servis - menjana oba jermena...). Avto res vreden nakupa. Za več info. poglej na http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=396992#

Slika

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Sr jun 22, 2005 7:01 pm

zaenkrat smo še brez avta :) gledam pa gledam pa nč pametnga :)

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 22, 2005 7:08 pm

ka pa hyundai accent? je ful zanesliv, z mal srece bos dobu kakega s klimo pa vso opremo, je pocen za vzdrzevat pa dobr potegne...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr jun 22, 2005 7:25 pm

Kaj pravš na vw golf 2 Dizl letnik 1991 ,fedri Apex, Titan platišča 195/50r15 ...370 k

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jun 22, 2005 8:12 pm

A ti to resno?370k za golfa?
Mogoče korejci če že kšnga klijota ne najdeš?ali pa alfe so smešno poceni,ampak zna bit poraba mal hujša :D

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Sr jun 22, 2005 9:04 pm

Ma poglej, ni važno kaj kupiš, važno, da ti laufa, da ne žre in da se lahko normalno pelješ, pa naj bo Polo, Punto, AX ali karkoli že.

Če mene vprašaš se, če kupuješ za male pare, najbolj splača Fiat, ker dobiš rezervne dele na vsakem vogalu in to po smešnih cenah, če ne pa greš v Italijo in od tam privlečeš vsega boga za drobiž.
Npr. punto kr nekak en izmed večjih "malčkov", je dosti bolj prostoren kot Polo ali Clio. Z malo sreče dobiš tudi nekaj opreme, npr. el. pomik stekel in centralno zaklepanje pa mogoče še kej.
Poleg tega niti ne pije toliko, mašina je kar spodobna in nima večjih težav, seveda pa je to odvisno od rednega servisiranja, menjave olja itd. oz. ali je bil "negovan".
SlikaSlika

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Sr jun 22, 2005 9:09 pm

ka pa tale Corsa:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=400812#

a je kdo iz Kamnika, da bi si sel ogledat zadevco? k jaz nisem ravno vsak dan v Kamnku ;)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 22, 2005 9:22 pm

Corsa zgleda uredu, razen rdečih števcov :?

Če boš šu gledat poglej po motorju, pri teh kilometrih se menja vodna pumpa(6 k sit) ter jermen in napenjalec(cca 17k), možno da bo motor na pokrovu ventilov masten od olja, kar ni nič takega ker veliko oplov tam "rosi" Rešitev je debelejše tesnilo, ki ga zamenjaš ob rednem servisu in te stane ene 2k. Možno da bo mastno okoli menjalnika(ne znam točno razložit ker del) tam je eno malo tesnilo ki tud stane ene 2k, in ni glih strošek.

Te motorji ne pijejo olja, če pa že ga minimalno...Mal poglej za rjo...ki jo opli radi imajo :oops:

Uglavnem to je avto(ne nujno ravno ta ki si jo našel) ki ti bo služil dolgo časa, delal boš pa samo redne servise in točil bencin ;) Plus, da je lega na cesti dost ok...

L.p. Bistri...
555

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Če jun 23, 2005 12:46 pm

ja števci so res nekaj posebnega :) :)

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jun 24, 2005 11:59 am

Ka pa Suzuki Swift? Kaksne izkusnje imate z njimi? se rado kvari?

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jun 24, 2005 12:52 pm

aha okey! :) hvala za info! DAnes naj bi sel pogledat za enga k ma prevozenih 80k km! bomo vidli!
kok pa kej kurjo te masince? ta ma 1300ccm 68KM motorcek! je pa model GL
pa me zdaj zanima, kako se kaj obnasa na cesti? kako je z opremo (zavore, menjalnik, motor)

lp

pkucler
Novinec

Re: avto do 400k SIT oz. max 500k SIT

Napisal/-a pkucler Ne jun 26, 2005 12:22 am

super hero gizmo je napisal/-a:nagibam se pa v tej smeri:
R Clio
Seat Ibiza
Opel Corsa
C AX
S Swift

kaj mi svetujete?

Opel corsa,seat v bistvu kar glej na te avte ki si jih napisal pejt gledat pa vzm enga res ohranjenga,servisna da ma al pa saj račune,....
Velik sreče mam swifta in mi je pri srcu ko pa je tok dobr-sam ga bom verjetno menav,ne vem še

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler Ne jun 26, 2005 12:25 am

borut007 je napisal/-a:
super hero gizmo je napisal/-a:Ka pa Suzuki Swift? Kaksne izkusnje imate z njimi? se rado kvari?

Če boš kupil Suzuki Swifta, potem te lepo prosim, da ga kupiš od uporabnika "pkucler", s tega foruma. Ta človek že par mesecev prodaja swifta (za 300k sit) in nam redno tedensko hodi jokat na forum, da ga ne more in ne more prodat. Tako, da res prosim, če že swifta, potem od pkucler-ja. :pray:

Komentiram:
ne prodajam ga za 300 čukov ampak za 230000 čukov,čist jasn odgovor mam menjam ga ker se ga naveličaš,sej vsi tako delajo če nima nobene oreme no ne čist vsi.
Ne me basat

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Ne jun 26, 2005 12:29 am

pkucler je napisal/-a:
borut007 je napisal/-a:
super hero gizmo je napisal/-a:Ka pa Suzuki Swift? Kaksne izkusnje imate z njimi? se rado kvari?

Če boš kupil Suzuki Swifta, potem te lepo prosim, da ga kupiš od uporabnika "pkucler", s tega foruma. Ta človek že par mesecev prodaja swifta (za 300k sit) in nam redno tedensko hodi jokat na forum, da ga ne more in ne more prodat. Tako, da res prosim, če že swifta, potem od pkucler-ja. :pray:

Komentiram:
ne prodajam ga za 300 čukov ampak za 230000 čukov,čist jasn odgovor mam menjam ga ker se ga naveličaš,sej vsi tako delajo če nima nobene oreme no ne čist vsi.
Ne me basat

In kaj si z komentarjem in basanjem hotu povedati??? "ne me basat" WTF?? :shock: :shock: :D

L.p. Bistri...
555

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Po jun 27, 2005 9:57 am

preveč ponudbe na slo. trgu :) sploh se ne moram odloči!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov